Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Patlayan Ampüller

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Patlayan Ampüller

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
poorfect
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: Sessizligin bozuldugu yer

MesajTarih: 27.04.2008 - 12:04    Mesaj konusu: Patlayan Ampüller Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Merhaba,
Daha önce de patlayan ampüllerle ilgili bir konu açmıştım. sebebini bir türlü bulamamıştık. Br iki tavsiye olarak konjektörü değiştirmem söylendi. değiştirdim. sorun çözülmedi. sonradan anladık ki akü sürekli olarak su kaybediyor. akünün sürekli su kaybetmesi ise aşırı şarj olarak tarif ediliyor. bu durumda ne yapmalıdır?
Başa dön
poorfect Çevrimdışı poorfect Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
serkan_yenidunya
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: DALIMI KIRANIN AGCINI KÖKÜNDEN SÖKERİM

MesajTarih: 27.04.2008 - 12:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

servise bi gözük derim ben konjektör de degişti gala da devam edio şaşırdım wala Gülümsüyorum

DALIMI KIRANIN AGICINI KÖKÜNDEN SÖKERİM...!
Başa dön
serkan_yenidunya Çevrimdışı serkan_yenidunya Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
slayer2694
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: eskişehir

MesajTarih: 27.04.2008 - 12:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

alternatör çıkışlarını ölçtür.neden fazla üretir bi fikrim yok ama diyotları bi kontrol et.
slayer2694 Çevrimdışı slayer2694 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
poorfect
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 27.04.2008 - 12:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kaç servis gezdim. güya "zengin yedek parça, yaygın servis ağı..." neyse. Şimdi ben de kendim LED kullanarak fren lambası yapıyorum. Bitirince size de nasılını anlatırım.

Alternatör neden arıza yapar pekiyi? veya neden fazla gerilim üretir?
Başa dön
slayer2694
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: eskişehir

MesajTarih: 27.04.2008 - 12:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

neden fazla akım ürettiği hakkında bişi diyemicem hiç başıma gelmedi.ama genelde arızaları kömürlerden ya da diyotlardan kaynaklanır.kömür biterse şarj lambası ara ara yanar söner.diyot patlatırsa patlattığı diyota göre değişik arızalar verir.örneğin kartal diyotta patlak varsa yine akım üretir ama dalgalı akım üretir.bu da aküye zarar verir.sizin arızanız da bu olabilir.
slayer2694 Çevrimdışı slayer2694 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
DagustuN
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Hüner Motor.com - İstanbul

MesajTarih: 27.04.2008 - 12:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sorun ne acaba...

Toptan aküyü değiş abicim yaw Gülümsüyorum
Başa dön
DagustuN Çevrimdışı DagustuN Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
karayel33
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: mersin taşucu

MesajTarih: 27.04.2008 - 12:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

aküye okunmuş su dök bişeyi kalmaz Delirdim Delirdim şaka şaka
Başa dön
karayel33 Çevrimdışı karayel33 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
poorfect
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 27.04.2008 - 12:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

aküye okunmuş su dök bişeyi kalmaz şaka şaka

ben serum bağlamayı düşünüyordum. bu daha orijinal olmuş. ama motorun doğaına aykırı okunuş su. ne de olsa şeytan işi. motorun ruhu kaçar sonra.
Başa dön
StrongeR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 27.04.2008 - 13:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

*Regülatörde arıza varsa voltaj normal değerinin üzerine cıkıyo,aküde kaynama oluyo ve ampüllerde sürekli yanıyo olabilir.Regülatörün üzerinde degerler var yanlış regülatör kullanıyo olabilirsin.Motorda kullanılan sargılar arıza yapıp fazla akım üretmeye başlamaz.
*Motordaki aşırı vibrasyon ampüllerin ömrünü kısaltır.
*Akü arızalı ise kaynama yapar.
*Elektrik sistemine sonradan bağlanan normalden yüksek akım ceken parçalar regülatörün bozulmasına neden olur..
*Kullandığın ampüller ömrü kısa ucuz ampül yada kullandıgın noktaya uygun olmayan ampül olabilir.
Aklıma gelen şimdilik bunlar..
Başa dön
StrongeR Çevrimdışı StrongeR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
poorfect
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 27.04.2008 - 13:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

* motorumun üzerinde fazladan güç çekecek hiç bir ampül veya diğer elektrikli cihaz yok.
* motor çalışırken aküye gelen gerilimi ölçtüm, normal çalışırken de son gaz çalışırken de hep 13,8 V. Kullanma kılavuzunda da aynı değer mevcut.
* motorum henüz yeni. Sıfır almıştım. daha 200. km'de ilk ampülünü patlattı. şimdi 2300 civarında.
* motor tek silindirli olduğu için ciddi bir titreşim var. ben de önceleri ondan şüphelenmiştim. ama sanırım bununla alakalı değil. çünkü bir saat önce taktığım ampül bile derhal ölebiliyor.
* çin malı bir motosiklete pahalı ampül takamam. kaldı ki piyasada ne varsa onu takıyorum.

- regülatör motorun neresinde? yoksa regulator ile konjektör dediğim parça aynı mı?
Başa dön
StrongeR
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 27.04.2008 - 14:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Voltaj 13.8 voltu geçmiyosa,sürekli yakın değerlerde seyirediyosa anormal bir durum yok.
Konjektörle,regülatör aynı parcalar.Rectifier de denebilir.Yaptığın ölçüme göre çıkan değerler normal görünüyo.
O zaman yapıcak tek sey kaldı iyi bir marka ampül kullanman.Çünkü ucuz ampüllerden bikaçtane bozulunca pahalısının parasını harcamış olucaksın.. Bravo
Başa dön
aynux
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 27.04.2008 - 14:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ampuller titreşimden ölür. sende motorunda ciddi titresim var demişin.. bu titreşimden allakasi olmadigini soyluyorsun. titreşimsiz yerde de ampul 1 saatte ölüyomu bunu test ettin mi de boyle diyosun.
Başa dön
aynux Çevrimdışı aynux Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
poorfect
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 27.04.2008 - 14:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

ampuller titreşimden ölür. sende motorunda ciddi titresim var demişin.. bu titreşimden allakasi olmadigini soyluyorsun. titreşimsiz yerde de ampul 1 saatte ölüyomu bunu test ettin mi de boyle diyosun.

ampülü takıyorum. deniyorum. çok güzel sorunsuz yanıyor. motoru parkedip bir kaç saat sonra tekrar çalıştırıyorum, ve farı açar açmaz 1 saniye geçmeden ampül patlıyor. derdim sadece ampül değil, eriyen duy ayrıca. fara halojen ampül bağladım. onun dibi de duyu eritti.
titreşim bir sebep olabilir. ama neden ilk 200 Km'de birşey olmadı da sonralları hemen ampüler patlamaya başladı? sorun burada.
Başa dön
StrongeR
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 27.04.2008 - 23:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ampülün duyu eriyecek kadar voltaj varsa devrede,tek sorun konjektör.Uygun konjektör takmazsan aküyüde bozarsın.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal