Kayıt: Mar 05, 2004 Mesajlar: 3807 Nereden: Toronto-Canada
Tarih: 26.04.2008 - 21:32 Mesaj konusu:
Hepsini okudum. Tembel arkadaslar icin cok kisa bir sekilde ozetleyeyim;
Adamlar ayni Formula 1 arabasi hazirlar gibi agirligi dusurmek icin kafayi siyirmislar. Anlatilanlarin yarisi agirlik azaltmaya yonelik. Beni en cok etkileyen de 1 kg. tasarruf ettikleri yeni aku. Sirf akunun agirligini dusurebilmek icin mars unitesini yeniden gozden gecirip ihtiyac duyacagi enerjiyi azaltmislar ki daha dusuk kapasite bir aku koyabilsinler.
Bazilarimiz HESD eskiden de vardi ne olcak ki demis. Bu HESD ikinci nesil. Daha kompakt ve daha hafif. Yine agirlik ustune yani.
130.7 kW, 175.3 HP'e denk geliyor. Cok ufak bir guc artisi var. Ama agirlik, beygir gucunden once gelir bence. Ayni Formula 1'de aerodinami hersey demek oldugu gibi. Beygir gucunu herkes yakaliyor, onemli olan agirlik ve aerodinami.
Ekzozun asagi alinmasinin esas sebebi de agirlik merkezini dusurmek. Bundan sonra hicbir ureticinin ekzozu yeniden sele altina alacagini sanmam. Tum firmalar agirlik merkzeni asagiya cekti ekzozu asagiya alarak. Bu saatten sonra ekzozu yukari almak muhendislige aykiri. Elveda sele alti ekzoz.
Sonuc olarak guzel makina yapmislar. Muhendislik acisindan yani. Tasarim olarak sorarsaniz her zaman dedigim gibi eskisini tercih ederim. Ama bu yeni makina muhendislik harikasi. Ayni Alman'larin Porsche'si gibi. Her noktasi muhendislik kokuyor. _________________ R1 Hedef
Kayıt: Mar 28, 2008 Mesajlar: 44 Nereden: ist-izmr arasından
Tarih: 27.04.2008 - 13:08 Mesaj konusu:
bılgılendırme ıcın saol.yazını komple okudum.benım favorım sele altı eksozdu amateknolojı ne dogru derse o dogrudur,yenı 600rr da buyuk ölçude bu tipe sahip olucaktır dıye tahmın edıyorum.
Kayıt: Aug 21, 2006 Mesajlar: 6573 Nereden: GEN.KUR.BŞK.İSTH.ŞB.MÜD
Tarih: 16.05.2008 - 22:27 Mesaj konusu:
rica ederim arkadaslar bu arada topic up _________________
beni çekemeyen anten taksın... !
GEN.KUR.BŞK.İSTH.ŞB.MÜD.
ÇOCUKLARI ASFALT TAN UZAK TUTUNUZ MESAİ SAATİ İÇİNDE UYUTMAYINIZ AKSİ TAKDİRDE UYANABİLİRLER
Kayıt: May 07, 2008 Mesajlar: 1271 Nereden: Memleketten....
Tarih: 17.05.2008 - 13:56 Mesaj konusu:
valla evet sanat eseri ama azıcık daha yakışıklı yapsalarmış dangalaklar yaaa....ulan hıçmı şu suzi nın yamaha nın tıpıne bakmıyorlar.....sok bı tarafına o teknolojıyı...valla sınırlenıyorum yaaa.....tamam harıka performans airodınamık falan ama azıcıkta yakışıklı yap demı kardeşim.... _________________
Kayıt: Feb 27, 2007 Mesajlar: 2201 Nereden: Çerkezköy/Tekirdağ
Tarih: 17.05.2008 - 14:25 Mesaj konusu:
valla kullanan herkes cok memnun kalmış. benimde kafamı kurcalamıyo değil yaniii _________________ Şefk@ti (DarkRiders)
Gixxer-1000 K5
http://www.metacafe.com/watch/1723305//
Tüm saatler GMT + 3 Saat Sayfa Önceki1, 2, 3, 4, 5
5. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız