Tarih: 24.01.2007 - 14:08 Mesaj konusu: Kanuni 250 C (cruiser) yağ filtresi değişimi nasıl yapılır?
Arkadaşlar Kanuni 250C yağ filtresini değiştirmeye karar verdim kirlenmiş olabileceğini düşünüyorum ilk defa değiştiricem motor 6500 km 'de, servise sordum filtre değişim kapağını bulamadı, motor bloğunun sağ tarafı yağ karteri, karteri komple sökücez içinde olması gerekiyor diyor,
Fakat ben o bölümü açtırmak istemiyorum, çünkü bütün vidalar nikelajlı ve nikelajları çizdirmek istemiyorum, bu yağ filtresi gerçekten karterin içinde mi? yani her filtre değiştirdiğimizde motor bloğu sökülecekmi?
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Şimdiden saygılar...
Tarih: 24.01.2007 - 14:18 Mesaj konusu:
merhaba güzel kardesım aynı motordan bende kullanıyorum bu motorlarda yağ filitresi yok kanuni tiger 250 modeline ya filitresı koymus bundan dolayı motorunu bosa actırma ole bır aksam olsa dısardan gorunur bır sekılde olurdu onu soleyen servısede bır daha gıtme bence _________________ !!!!!şeytan bunun neresinde:))))))
Tarih: 24.01.2007 - 14:27 Mesaj konusu:
Yalnış hatırlamıyorsam o modellerde yağ filtresi yağı boşaltma tapasının altında süzgeç görevi gören bi parça.Yani scooterlardaki gibi.Her yağ değişiminde zaten o süzgeçi de temizler servis.Sanırım senin servis bu konuda biraz bilgisiz. _________________ Milletine Sahip Çykmayanyn Co?rafyasyny,Ba?kalary Çizer!
Tarih: 24.01.2007 - 14:40 Mesaj konusu:
onurnas, yağ boşaltma tapası sadece bi somun filtre gini bir şey yok ne üstünde ne etrafında sanırım tek_035 arkadaşımız haklı gibi
Yalnız işin komiği servis servis yağ filtresini ısmarladı filtre geldi, dildörtgen bir lastiğin içinde demir tel örgü var, ne yapıcam ben şimdi o yağ karterini açarda filtreyi bulamazsa o servisi dağıtırım and olsun.
Tarih: 24.01.2007 - 14:59 Mesaj konusu: syh 250 nin yağ filitresi
kardeş seyhan 250 lerde yag filitresi var,zaten dort zamanlı motorlarda yag filitresi olmadan olmaz.yag filitreside sag kapagın içinde kare şeklinde etrafı lastikli tel süzgeç. degiştirmek için sadece kapagı açmak gerek.ama motorun tag filitresi her 5000km temizlenip 10000 km dede degişmesi gerekir sen servisine git o halleder. ben kanuni servisi yeşilyurt motor dan ŞAKİR USTA kendine iyi bak.HADİ HAYIRLI SURUŞLER...
Son Mesajdan 23 saniye:
kardeş seyhan 250 lerde yag filitresi var,zaten dort zamanlı motorlarda yag filitresi olmadan olmaz.yag filitreside sag kapagın içinde kare şeklinde etrafı lastikli tel süzgeç. degiştirmek için sadece kapagı açmak gerek.ama motorun tag filitresi her 5000km temizlenip 10000 km dede degişmesi gerekir sen servisine git o halleder. ben kanuni servisi yeşilyurt motor dan ŞAKİR USTA kendine iyi bak.HADİ HAYIRLI SURUŞLER... _________________ GÖZÜNÜZ YOLDA,ELİNİZ GAZDA,AYAĞINIZ FRENDE,KALBİNİZDE SEVDİKLERİNİZ OLSUN.KASKKINIZI HEP TAKIN KAFANIZ BAŞINIZDA OLSUN...CRAZYBOY SAKİR...
Tarih: 24.01.2007 - 15:14 Mesaj konusu:
Ağzına sağlık ustam, beni büyük bir düşünceden kurtardın,
Servise gidiyorum ve gerekenin yapılmasını söylüyorum ama başında bekleyip içini görmem lazım, nasıl bir yere saklamışlar diye
Bu konuyu görüntüleyen ve cevap yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum
Forumu takip edicem farklı fikirleri olanlarıda okuyacağım...
yağ filitresini bilmeyen servis. Enteresan. Şakir ustaya katılıyorum kapaktadır. Motoru karteri elletme. Geçmiş olsun _________________ Rüzgar ben, Denge ben, Tutunan ben,
En küçük Hatada yok olacak ben.
Ozaman sen neyi dert ediyorsun...
cs...
Tarih: 28.04.2008 - 16:24 Mesaj konusu:
Servis yan kapağı açtı, içinde köşeli bir filtre. Ama bütün yağı boşaltıp yenilemek zorunda kaldım , ayrıca bi şey söyleyeyim servis elemanına açtırtmadım vidaları, nikelajlarını çizerler diye anahtarın içine bez koydum, nikelajlı vidalar çizilmedi, iyi oldu yani anlayacağınız.
gry_17 seninkide karterin içinde olabilir. Bi söktür ama başka bir yerini elletme. Kolay gelsin.
Arkadasım o modellerde yag fıltresı yok.Bahsedılen yag fıltresıde hıc bır sekılde ıse yaramıyor pıslıgı tutmuyor yani....Ama için rahat edicekse deiştir ama cogu serviste yok sipariş vermen gerekli sanirim...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız