Tarih: 25.04.2008 - 23:02 Mesaj konusu:
eline emeğine sağlık
ancak lastiğin dilinden anlayın kısmında yer alan bilgilerde sanırım eksiklik var.
orada bir yerde, altta açıklamasını yaptığın 65 (yanak genişliği) sayısının da yer alması gerekirdi
altta yer ala açıklamasında ise 65 için lastiğin serisi denmiş
bu sayı, lastik yanağının tabana göre % genişliğini ifade eder
yani 185 65 R 16 81 H demek, taban genişliği 185mm, yanak yüksekliği (185*0,65)mm olan, radial (genelde tarım lastikleri dışında kalan lastikler radial olarak üretilir, tarım lastiklerinde çapraz da üretim mevcuttur), 16 inç jant çaplı, 81 yük endeksine (lastiğin kataloğunda adet başına taşıyacağı maksimum yük belirtilmiştir), H hız endeksine (yine katalogda dayanabileceğimaksimum hız verilmiştir) sahip bir lastiği ifade eder.
bir de damak teli denen tel aslında topuk teli diye bilinir
topuk, jantın lastiğe oturduğu bölge olduğu için tüm yükü taşıyan bölgedir, özel şekilde desteklenir
ukalalık olarak algılanmasın, insanın mesleği ile ilgili olunca bir iki satır yazmadan duramıyor...
bunları yazmamda, dünyanın en büyük lastik fabrikasına birkaç yılımı vermiş olmanın yardımları var
saygılar, sevgiler... _________________ MOTORLARIN EFENDİSİ
9. Üretildiği tarih üzerinden 5 yıl geçen dış ve iç lastiklerin dikkatle kontrol edilip kullanılması gerekir.
Ben km.si ne olursa olsun 3 yıldan sonra lastik sertleştiği için mutlaka değiştirilmesi gerekir diye biliyorum. Bir tek buraya takıldım _________________ innova 125, falcon 400, xt660r diyerek devam ediyor hayat
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız