Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - ARABA İLE MOTOSİKLET ARASINDAKİ SÜRÜŞ FARKLARI

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

ARABA İLE MOTOSİKLET ARASINDAKİ SÜRÜŞ FARKLARI

ARABA İLE MOTOSİKLET ARASINDAKİ SÜRÜŞ FARKLARI
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
chopperlife
Üye
Üye

Nereden: mersin

MesajTarih: 11.04.2008 - 16:42    Mesaj konusu: ARABA İLE MOTOSİKLET ARASINDAKİ SÜRÜŞ FARKLARI Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ARABA

1. Koltukta oturulur ve kumandalar vasıtasıyla araba yönlendirilip kontrol altında tutulur.
2. Fren yaparken yada dönüşlerde genelde 4 tekeri bir olarak kabul edersiniz.
3. Yol çalışması işaretlerine yada yan yol girişlerine karşın yavaşlarsınız. Daha dikkatli olursunuz ve çalışanlara ve iş araçlarına dikkat edersiniz.
4. Rüzgar? Ne rüzgarı? Direksiyonu biraz daha sıkı tutun.
5. Konuşmak, müzik, yemek hatta içmek mümkündür.
6. Yolcuların davranışları sürücünün dikkatini dağıtmak dışında sürücüyü etkilemez.
7. Fren genellikle kötü bir durumdan çıkmak için bir yoldur.
8. Frenler tek bir sistemdir. Siz sadece ne zaman kullanacağınıza karar verirsiniz.
9. Yağmur genellikle arabanızın kirlenmesidir.
10. Kendi gölgeniz o kadar önemli değildir.
11. Yol yüzeyindeki renk değişimlerine dikkat etmeniz gerektiğini bile bilmezsiniz.
12. Gaz sadece vasıtayı hızlandırmada kullanılır.

MOTOSİKLET

1. Motoru tüm bedeninizle tutarak beden ağırlığınızı sağa, sola ve ileri, geri aktararak motoru kontrol edersiniz.
2. Frenleme için iki tekeri ayrı düşünürsünüz. Ayrı rolleri vardır.
3. Araba ile aynıdır ama bir önemli ilavesi vardır. Asfalt üzerindeki yola yayılmış gevşek stabilize maddeler var mı dikkat edersiniz.
4. Kuvvetli rüzgarlar fazla yakıt tüketimi demektir ve ayrıca sizi yoldan da savurabilir.
5. Konuşmak bile sürücünün dikkatini dağıtabilir. Diğerleri ise ekstralarla gelir ve çok pahalıdır. Ayrıca değer mi?
6. Yolcularda sürüşün bir parçasıdır. Sürücüye karşı veya birlikte hareket edebilirler.
7.Kötü bir duruma düşüldüğünde genellikle gaz kurtarıcı olur. Dar alanla sınırlı kaygan zeminlere girildiğindeki ani kaymalar hariç kaygan zeminde lastik yol tutumu kaybolduğunda hafif bir gazlama durumu düzeltebilir.
8. Ön ve arka fren ayrıdır.(Birleşik ABS li yeni modeller hariç). Bazen birlikte bazen ayrı bazen değişik basınçlarda kuvvet uygulamalarıyla kullanırsınız.
9. Çok dikkat gerekir. Yağmur yolu kayganlaştırır, görüşü kısıtlar ayrıca sizin ıslanıp hastalanmamanız için önlemleriniz olmalıdır.
10. Gölgelere dikkat etmek zorundasınız. Onların görünürlüğünüz açısından ne anlama geldiğini bilmelisiniz.
11. Renk farkları sizin için önemlidir. Kayganlık açısından dikkatinizi çeken işaretlerdir. (Yağmurda mazot lekeleri gök kuşağı renklerini verir.)
12. Gaz hem hızlanma hem de hız kesmede kullanılır.
chopperlife Çevrimdışı chopperlife Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
veryfast
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Metris ceza evi

MesajTarih: 11.04.2008 - 17:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

paylaşım için teşekkürler Bravo
Congo
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: Bursa

MesajTarih: 11.04.2008 - 17:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sen bu şekilde kullanıyorsan araba kullanma arkadaş. Sonra seni araba kullanırken gören bi üye gelip burada 4 tekerli acılı ezme diye başlık atar... Ayrıca motosiklet kullanabildiğin içinde Alkışlıyorum

As I Walk Through The Valley of The Shadow of Death,
I Take a Look at my Life and Realize theres not Much Left...
Başa dön
Congo Çevrimdışı Congo Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
husbayer
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara

MesajTarih: 01.05.2008 - 21:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

chopperlife, Çok gülüyorum teşekkürler dostum paylaşım için hem komik hemde düşündürücü.. ama kendi düşüncelerini kendi kelimelerinle anlattığın içinde tebrikler. Alkışlıyorum

bence araba kullanmayı biraz daha ciddiye al... Çok gülüyorum
Başa dön
husbayer Çevrimdışı husbayer Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
karakral1
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 01.05.2008 - 21:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

chopperlife, teşekkürler bide arabada dikiz aynası var motorda yok
karakral1 Çevrimdışı karakral1 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
sesginn
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: --Çanakkale--

MesajTarih: 01.05.2008 - 22:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Gaz hem hızlanma hem de hız kesmede kullanılır

Alıntı:

Gaz sadece vasıtayı hızlandırmada kullanılır

bu yanlış kardeş İyi fikir
sesginn Çevrimdışı sesginn Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
rookie7
Üye
Üye

MesajTarih: 02.05.2008 - 22:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Otomobillerde de kritik anlarda ayaktan gazı çekmek ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Aynı motorisklette olduğu gibi gazı kestiğinizde ağırlık ön tekerleklere biner ve aracın arkası çok daha kolay savrulur. Maalesef panikleyen otomobil sürücülerinde de ayaklarını gazden çekme eğilimi vardır ve bu kazaya davetiye çıkarır. Bu arada otomobillerde de gaz hızlanmanın yanında savrulan otomobili kontrol altına alma ve aracı yönlendirmek için kullanılabilir.
Başa dön
rookie7 Çevrimdışı rookie7 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
tornado57
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: Sinop

MesajTarih: 03.05.2008 - 01:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

chopperlife kardeşim otomobili az tanıyor gibisin,
mesela motosikletlerin aksine otomobillerden önden ve arkadan çekiş oldukça farklı kullanım tarzlarını gerektirir. Rüzgar, yağmur, bozuk satık gibi yol değişkenlerinde de her otomobillerin karakteri farklı cevap veririr.
Motosikletle (skutır ) bin km ancak yaptım otomobille 55 bini aştım. Her otomobilin karakteri, dolayısıyla sürüşü de farklıdır.
Ante
Photographer
Photographer

Nereden: Kripton

MesajTarih: 03.05.2008 - 01:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Congo demiş ki:
Sen bu şekilde kullanıyorsan araba kullanma arkadaş. Sonra seni araba kullanırken gören bi üye gelip burada 4 tekerli acılı ezme diye başlık atar... Ayrıca motosiklet kullanabildiğin içinde Alkışlıyorum

aynen katılıyorum....

Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Başa dön
Ante Çevrimdışı Ante Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
tornado57
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: Sinop

MesajTarih: 03.05.2008 - 01:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

chopperlife kardeşim otomobili az tanıyor gibisin,
mesela motosikletlerin aksine otomobillerden önden ve arkadan çekiş oldukça farklı kullanım tarzlarını gerektirir. Rüzgar, yağmur, bozuk satık gibi yol değişkenlerinde de her otomobillerin karakteri farklı cevap veririr.
Motosikletle (skutır ) bin km ancak yaptım otomobille 55 bini aştım. Her otomobilin karakteri, dolayısıyla sürüşü de farklıdır.
derkunt
Kulüp Üyesi
Kulüp Üyesi

Nereden: İstanbul Anadolu MD

MesajTarih: 03.05.2008 - 02:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

En önemlisi otomobilde durunca içinde oturursun. Motorda durunca ayanı yere koyarsın. Yoksa düşersin be kardeşim. Göz kırpıyorum

Bu en önemli ayrıcalık durunca sakın motorun üstünde otuemaya devam etmeyin ayanızı yere basın benden sölemesi Dil çıkarıyorum
Başa dön
derkunt Çevrimdışı derkunt Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
useri2004
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 03.05.2008 - 02:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Birbirinden çok farklı iki şeyi karşılaştırmak zor olsa gerek kolay gelsin..
Başa dön
useri2004 Çevrimdışı useri2004 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
neuremencer
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Adana'dan

MesajTarih: 03.05.2008 - 02:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Raba ile motosikletin ilk kez bu sekilde karsılastırıldıgına sahit oldum Üzgünüm
OzanSak
Üye
Üye

Nereden: Çatalca/İST

MesajTarih: 03.05.2008 - 06:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Motorcuyuz yaz kış...Ama arabaya daha çok kız alıyorsun Göz kırpıyorum

androbolicdream@hotmail.com
Başa dön
OzanSak Çevrimdışı OzanSak Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
viva_la_muerte
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: şuradan

MesajTarih: 05.08.2008 - 23:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arabayla seyahat ederken birbirinize sarılmanıza gerek yoktur ama motosiklette vardır Dil çıkarıyorum
Başa dön
viva_la_muerte Çevrimdışı viva_la_muerte Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.19 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal