Tüm anlatımlar Attila Musluoğlunun yazılarıdır. Bire bir kendi yazılarıdır. Attila Musluoğlunun sitemizdeki niki darkface1 dir Avatarında kendi resmi bulunmaktadır. kendisinin internete ayıracak inkanı ve vakti yok sayılacak kadar az oldunu hatırlatırım o nedenle resimleri ben yüklüyorum fırsat buldukça o da girerek sizlere merhaba diyecek. Şu anda 29.04.2008 HİNDİSTAN "Madurai, India." da tüm MD ye sevgilerini iletiyor.
Seyahati takip eden arkadaşlar biliyordur. Bilmeyenler için yazıyorum ATTİLA MUSLUOĞLU önünde bitirmesi gereken yol 15 - 20 bin klometreyi yanlız başına sürdürüyor. Resimlerdeki açıklam ve bilgiler Attila Musluoğluna aittir.
Seyahate birlikte başladığı Emrah Ablak Pakistan, Hindistan vizelerinde çıkan sorunundan dolayı ayrıldıar. Emrah Ablak geridönüyor.
Attilacım yolun ve bahtın açık olsun. inşallah Kazasız belesız seni TÜRKİYE sınırında karşılıcaz. TÜRK MOTOR CANİASI ve MD OLARAK
6 ay surecek (fazla olabilir gibi) ve 27 bin km (fazlasi olacak sanirim) guney ve bati asya turunun haritasi..
Yiyecektim az daha bu agaclari : ) Konark` tan anayola gidis.
Demiryolu ile cevrili dev ulkede gunde 6-7 defa 5 -10` ar dakika civarinda beklerim ben hemzemin gecit bariyerini, beklerken de civardakilerle sakalasip sohbet ederim, onlar da bana cay ismarlar. El sallariz birbirimize, bi daha gorusmemek uzere.
Sambalpur`dan Netarhat` a giderken haritada olmayan bir yol buldum, bana 2 saat kazandiracak. Ama dag yolunda benzinlik yok tabi. Bekleyelim biri gecicek nasi olsa, olmadi yatariz su agacin altinda. Gumul, India.
Kamyoncular genelde ingilizce bilmiyorlar, cok okumamis kisiler. Yol kenari lokantalarinda el, kol, kafa, parmak ve maymun sesleri ile muhabbet ederken nereden geldigimi hep bu yontemle anlatiyorum. Soldan saga taslar sirasi ile: Turkiye, Iran, Pakistan, Hindistan.
Ne yazik ki elimden hicbisey gelmedi, gelemedi. Zaten gozlerim ve bogazim yanmaya baslamisti, gitmek zorunda kaldim oradan. Somewhere around Netarhat, India.
Geceyi koyde Ravi`nin evinde geciricem, ikinci kere benzin bitince vakit cok gec oldu, biramadilar. Once hayvanlar var vahsi, gidemezsin dediler, `ne olur hayvandan` dedim. `Naxalite var` dediler, `tamam o zaman ` dedim. Daltongang, India.
Ganj`da gundogumu, Varanasi, India.
Hala yasayan dunyanin en eski sehri Varanasi MO 1400 yilindan beri ayaktadir. Kokusunu, rengini, seklini icinden hissettiginizde 3400 yildir burada oldugu hakkinda hicbir sekilde suphe duymazsiniz. Varanasi, India.
Sehir basamaklarla Ganj` a iner, burada olu yakildigi gibi, nehirle gunahlarindan arinanlar da vardir. Varanasi, India.
Dasaswamedh Ghat, Varanasi, India.
Sadhu Baba, Varanasi, India.
Shenkari Gueasthouse, gecelik 150 rupi, su ana kadar kaldigim en fantastik ve sicak oda, disaridan tabla ve sitar sesleri butun gece. Varanasi, India.
Herzaman toprak yollar duzgun olanlara ve asfalt yollar bozuk yollara birlesti. Herzaman birkisi dogdu yasadi ve oldu. Herzaman iliskiler basladi, birsure devam etti ve yokoldu. Hersey, herzaman once basliyor sonra bir sure devam ediyor ve bitiyor. Bunun tam olarak farkina varilirsa kisi o anda yasamaya basliyor, ne gecmisle ilgili hesaplasiyor ne de gelecekle ilgili kaygi duyuyor.
Şimdilik bu kadar geldi. Ama sanırım ilerki günlerde 10. etap resimlerine ilave yapacaktır. Bende o zaman bu topiğe eklicem. her etap için ayrı topik var.
İşte böyle Attila Musluoğlundan gelen son resimler. Bazı beleşciler buradan resimleri alarak diğer sitelerde yayınladını görüyorum. Ama emege saygıdab dolayı kaynak belirtin lütfen bari. "Motor Delisi derkunt tan alınmıştır" gibi değilmi?
Attila yolun açık olsun. Kazasız belasız tek başına allah kolaylık versin. Hindistana kadar indin. haydı kuzeye yukarı doru hayırlı yolculuklar.
Derkunt _________________ PIAGGIO X8 200 SCOOTER TEAM
MD SCOOTER TEAM eksi 120 km
The Godfather
Tarih: 30.04.2008 - 00:05 Mesaj konusu:
derkunt, gusel fotolar paylasım için tesekkrler _________________ Çanakkale Edremit çevresi 1000cc asfalt şampiyonu
(dikkat edin bu mevkilerde yakınınızdan siyah bi nesne 1-2 sn içinde gelip gecebilir)
Tarih: 30.04.2008 - 00:16 Mesaj konusu:
derkunt, En basından beri dikkatle ve heyecanla takip ediyorum her bölümde cok güzel paylasım ve fotolar var ayrıca ugrasıp yayınladıgın icin gezi raporunu ayrıca saol emegine saglık,bu adam cidden asmıs olayı bakalım sonunu nasıl getirecek kazasız belasız insaallah _________________ "SULAR YÜKSELİNCE BALIKLAR KARINCALARI YER, SULAR ÇEKİLİNCE DE KARINCALAR BALIKLARI. KİMSE BUGÜNKÜ ÜSTÜNLÜĞÜNE VE GÜCÜNE GÜVENMESİN.KİMİN KİMİ YİYECEĞİNE SUYUN AKIŞI KARAR VERİR"
Kayıt: Sep 01, 2007 Mesajlar: 1853 Nereden: İstanbul Anadolu MD
Tarih: 30.04.2008 - 18:06 Mesaj konusu:
Bu etaba ait 14 fotoğraf geldi henüz sanırım devamı gelecek. gelince onlarıda eklicem _________________ PIAGGIO X8 200 SCOOTER TEAM
The Godfather
Kayıt: Jun 27, 2006 Mesajlar: 372 Nereden: istanbul-KaRTaL
Tarih: 02.05.2008 - 21:39 Mesaj konusu:
ResimLer süper _________________ "Nefes Almak Gibi Birşey" Dediğim MoToSiKLeT Aşkına AsLa Dur Diyemeyeceğim Kesin.Siz Nefes ALmaktan VazgeçebiLirmisiniz...
Kayıt: Oct 20, 2007 Mesajlar: 1632 Nereden: Hüner Motor.com - İstanbul
Tarih: 02.05.2008 - 22:00 Mesaj konusu:
Ne güzel bi gezi ya.. _________________ Emre Dağüstün B rh (+) // İstanbul - Başakşehir
TVS Apache 150 ==> 5.350 Km
Kawasaki Zx-6r ==> 19.650 Km Sonra İnşallah
Kayıt: Sep 01, 2007 Mesajlar: 1853 Nereden: İstanbul Anadolu MD
Tarih: 02.05.2008 - 22:29 Mesaj konusu:
1 MAYIS 2008 de gelen resimler Attila Musluoğlu NEPAL e vasıl olmuş. Attila yolun ve bahtın açık olsun. kazasız belasız süruşler diler, sevinçli haberlerini bekliyoruz.
İŞTE SON GELEN RESİMLER
Hindistan` da yanan popomu Nepal`in daglarinda serinletmeye geldim.
Sabah ilk is Cin konsolosluguna gittim, vize alamdim, bekliyodum. Bundan bir sure once Cin 50 kadar budist rahibi oldurmustu ve Tibet su anda cok karisik gerekcesiyle daha formu veremeden geri cevrildim. Kapida vir cinli ile roporta j yapiliyordu. Bu fotograftan yaklasik 15 dakika sonra 3 otobus dolusu asker - polis geldi konsolosluk onune. Katmandu, Nepal.
Bhakthapur, dunya miras listesinde. Katmandu Vadisi`nde en eski budist yerlesim. Kathmandu, Nepal.
Bhakthapur, Kathmandu, Nepal.
Kandil Sunafi, Bhakthapur, Kathmandu, Nepal.
Bhakthapur, Kathmandu, Nepal.
Bogurtlenimsigillerden (Berry diye anilan ingilizcede) cok vahsi bi tadi olan buyuk cekirdekli yemesi zor ama tadi essiz bir kulah adini unuttugum meyve 20 Nepal Rupisi. 1 Dolar 40 Hindistan rupisi, 1 Hindisatn Rupisi 1,6 Nepal Rupisi. Bhakthapur, Kathmandu, Nepal.
Baudhanath Budist Syupasi. Budistler i cin cok kutsal bir bolge. Etrafinda donen budist rahipler dua carklarini ceviriyorlar. Bhakthapur, Kathmandu, Nepal.
Pashupatinath, Kathmandu icinde irmak kenarinda kutsal alan.
Pashupatinath, Kathmandu, Nepal.
Pashupatinath` ta irmak kenarinda ayni zamanda aileler olulerini yakiyorlar (Burning Ghat). Daha sonra kuller ailelerine teslim ediliyor, genelde bu irmaga geri birakiliyor. Kathmandu, Nepal.
Kadinlar ellerindeki cicek ve tohumlari 3 kez etrafinda dondukleri cenazenin uzerine serpiyorlar ve daha sonra bolgeyi terk ediyorlar. Daha once hazirlanan 4 kat odunun uzerine cenze yerlestitiliyor. Yaklasik 300 - 350 kg odun gerekiyor 3 saatlik yakilma icin. Olen kisinin en yakin erkek akrabalari nehirden elleri ile aldiklari suyu 3 kez etrafinda dondukleri cenzenin agzina dokuyorlar. Atesle 3 kez dondukten sonra alttaki kucuk sandal agaci odunlari ve recine karisimini tutusturyorlar. Gule gule baba! Kathmandu, Nepal.
Budist kardesler ya da arkadaslar,Kathmandu Durbar Square.
Kathmandu Durbar Meydan, Kathmandu, Nepal.
Patan Durbar, Katmandu, Nepal.
How much to Thammel area? Kathmandu, Nepal*
*संधि
Patan Durbar 7. yuzyildan beri ayakta. Nepal`da (Nepal` da cunku biz uydurmusuz ince `a` demeyi, Nepal kabaca Napal diye cagiriliyor) tas yerine agac oyma ve isciligi daha onemli. 1300 yillik agac oyma kapilar var bu alanda. Katmandu, Nepal.
Restorasyonu suren bir yapinin cati kiremitleri top haline getirilmis camurlarla sabitleniyor. 3. kata camur topunu atan isci. Patan Dunbar Square, Kathmandu, Nepal.
Patan Dunbar Square, Kathmandu, Nepal.
Eski su tanki simdilerde kaynak suyunun alindigi alan olmus, cok ince ama cok kaliteli bi su bu, Himalayalar`dayiz tabe : ) Kuresel isinma mi dediniz? Patan Dunbar Square, Kathmandu, Nepal.
20 dakika yol 200 Nepal rupisi. Yaklasik ne kadar ediyor? Ben unuttum hesap olayini.
Soyle bana Kuheylan bir insan omru ne kadardir?
-Iki dagin arasini gecme zamani kadardir Ati.
-Bilemedin Kuheylan.
-Bir yemegi yeme suresi kadardir Ati.
-Bilemedin Kuheylan.
-Bir nefes alma zamani kadardir Ati.
-Sen de anlamaya baslamissin Kuheylan, hadi gidelim yagmur geliyor.
Yagmur bastirinca yolun kenarindaki evin ustu metal oluklarla kapali ama yanlari acik keci evine sigindim. Evin kizi ya da kadini geldi yanima, yaslarini zaten hicbi zaman kestiremedim.
Butun bildigim vucut hareketlerini denedim ama adini alamadim. 20 dakika agir yagmur altinda sadece onumuzden gecip islananlara ve dolu tanelerinin buyuklugune gulduk beraber. Kathmandu - Pokhara yolu, Nepal.
Bilincin gizemine saklanmis zihin yalniz basina uzaklara ucar. Zihnini ahenk icinde temiz ve sakin tutanlar ic huzuru ve sonsuz sevinci yakaladigi gibi, olumun baglarindan kurtulurlar.
Motorum odamin onunde, oda sedece 200 Nepal rupisi, bahcede kitap okumak bedava, bira icerken motorun ince ayarlarini yapmak bedava, Himalaya havasini kokune kadar cigere cekmek bedava, ayni dagdan gelen dogal sicak suyla bir saat dus yapmak bedava, hotel isletmecisinden budizm ve cevredeki eski tapinak ve stupalarin yerlerini ogrenmek bedava. Burasi olmek icin guzel bi yer. Pokhara, Nepal.
Peace Home (kaldigim yer) yaninda Pulno` non yerinde vegetable noddles, domates salatasi ve Nepal Ice marka bira. Toplam 170 Nepal rupisi, elektrik gider, kime gider? Bana ne? Pokhara, Nepal.
Pulno`nun buyuk kizi ve kucuk oglu. Pokhara, Nepal.
10. Etap Son gelenler Fotograflar bukadar _________________ PIAGGIO X8 200 SCOOTER TEAM
The Godfather
Attilla'nın gezisi bitti arkadaşlar. geçen günlerde İstanbul'a dönüş yaptı. Artık bi kitap yazar Emrah'la beraber. Komedi gezi kitabı. Yalnız son kısımlarda fotoğrafları az yükledi feysbukuna. Merak etmeye başlamıştım. Erzuruma giriş fotosunu görünce rahatladım.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız