Tarih: 26.04.2008 - 10:30 Mesaj konusu: BU KADARINADA PES YANİ YAZIK BİRAZ İNSAN OLUN.....
2.el kanuni hussar motor aldım.motorum gayet temizdi.almışken baştan bakımlarını yaptırım demiştim.elimde kanuni ücretsiz bakım fişi vardı ve servise götürdüm(antalya ışıldar motor kanuni servisi)ve tesadüf servisteki baş usta dayım(annemin süt kardeşi)durumu anlattım dayı dedim yeni aldım bakımlarını yapın diye ve bakımlarını tam 10 günde yaptılar ve hergün servise gelip gitmekten ayaklarım su topladı.hergün başka bahane yok parça bekliyoz yok ön düzen tornacıda gelmedi..neyse lafın kısası bu gün motorumu aldım ve dedimki şu yaptığın işlem adam gibi yapsan kaç gün sürer dedim en fazla 3 gün dedi...sesimi çıkarmadım...direk sanayiye gittim kanuni servisi yapan bir usta buldum usta dedim şu şu işleri kaç günde yaparsın dedim....6 saatte yaparım evlat dedi...ok abi dedim çıktım işe gittim.....ve ben servise 125 ytl para ödedim....ön düzen doğrultma,ön düzen takım çanağı bilye takımı,ve kayış bunlara ödedim...sanayide sordum bunları toplasan 60 ytl tutar dedi yarı yarıya...dedimki üstümde para olmasa ne yaparsın usta dedim sanayidekine al götür abim canın sağolsun biz para için değil maksat insanlık için çalışıyoruz dedi adamın elini öptüm o yağlı terli ellerini öptüm bana dediki evlat bunları neden sordun dedi....ben bu motoru servise verdim bu yaptırdıklarım için 10 gün bekledim+125ytl de para ödedim......bunun üstüne dediki koy motoru istersen ben sana 1 saat içinde motoru canavar gibi yapım aradaki farkı gör tek kuruşta para almıcam....dedi...nerdeyse alıcaktım...onlar işde bilmez insanlıkta evlat bak biz okumadık sadece kel kötüü bir mesleğimiz var ama zor günümüzde kim olsa koşar gelir müşterilerimiz bile dedi....adamlık bu,insanlık bu işte dedim....sen bişey olursa getir paran olmasın sorun değil sonra veririsin..dedi ordan ayrıldım şimdi size soruyorum....buna ne denir ya...ALLAH aşkına cvp verin..ve servisteki adam benim dayım oluyo şerefsiz....
Kayıt: Dec 14, 2006 Mesajlar: 2003 Nereden: AMASYA/MERZİFON
Tarih: 26.04.2008 - 10:34 Mesaj konusu:
gezgin290, ne olursa olsun sen yinede dayın için (süt dayın dahi olsa)şerefsiz kelimesini kullanma. haklıyken burada haksız konuma düşersin.
gelelim sanayideki ustaya gerçektende elinden öpülecek ustaymış. _________________
bencede abiler ALLAH aşkına ben bir ara cbr 125 aldım akçor antalyadan ve bir ara dişli bozuldu onu değiştirmek için servise gittim(bakın buda servis ve adı akçor ve adı honda) orasıı siz düşünün tam bir hafta bekledim parasını ödicektim adam dediki eğer üstünde yoksa 1 hafta sonra ver biz seni bir hafta beklettik dedi yok param var elimdeyken verim dedim sağol evlat dedi...buda servis ya ve adı honda buda insan buda para kazanıyor kaliteli iş yapıyor....evet o adama dayı denmez suratınada dedi yolda görsem slm vermem dayı dedim öle deme dedi yok artık öle deme falan diye....ve dipnot motoru servisten almadan önce dedem hastaneye yattı ameliyat olacaktı ve ben motorum olmadığı için o sırada yetişemedim ve dedim ki o adam masada kalırda beni görmeden giderse dedim burayı yakarım dedim...geçmiş olsun dediler bende geçirenler sağolsun dedim vebalide size dedim ve verdiğim her pranın kuruşunuda haram ettim......buna bu kadar laf söylenir abiler
Sanayideki ustanın işini insanlık için yapması da garip. Neden bir insan mesleğini para kazanmak için yapmaz? ya da para için yapıyorum demeye utanır? Sonuçta düzgün yapıyorsa parası helal olsun değil mi?
Olayda anlattığın ustayı tanımam etmem ama genelde konuşacak olursak sanayideki ustalar da müşteri bağlamak için ilk başlarda ucuz fiyat söyler işni özenli yapar. samimi oldukça dükkanına gidip geldikçe parası artar bekleme süresi artar işler özensizleşir... Bence servisin yaptığı işe kızıp körü körüne bir yerlere bağlanma. Sonuçta para cebinde; kim işini iyi yaparsa parasını verir yaptırırsın. Arada illa ki abi kardeş ilişkisi olacak diye bir zorunluluk yok...
_________________ "SULAR YÜKSELİNCE BALIKLAR KARINCALARI YER, SULAR ÇEKİLİNCE DE KARINCALAR BALIKLARI. KİMSE BUGÜNKÜ ÜSTÜNLÜĞÜNE VE GÜCÜNE GÜVENMESİN.KİMİN KİMİ YİYECEĞİNE SUYUN AKIŞI KARAR VERİR"
abi ben şuna ianadım ben öncede motor aldım sanayide gün geçtikçe para artması yada zman uzması gibi bişey olmadı tabi yerden yere fark eder,birde şu var bana hep motorcu arkadaşarım derki ilk bakımını servise git diğerlerini sanayiye götür der çünkü sanyi insanı hem insaflı,hemde güsel iş yapar der.arkadaşımın başına bir olay gelmiş paylaşmak sityorum honda beat sıfır motor aldı ve ilk bakımına gitti daha sonraki bakımına götüremedi ve bakıma getirmedin diye 120 tl ceza kesmişler güldüm sadece birde size şunu soruyorum ben 125 ytl para ödedim,kanuni hussar servisine peki yapılan şeyleri yazıyorum size,direksiyon bilye takımı,kayış değişti,sibop ayarları yapılmış sözüm ona,benzin ayarı sözüm ona (aldığımda 100 bin yakıyodu şimdi 150 oldu)başkada bişi yok bunlar kaç para tutar abiler bi söyleseniz benim sizin kadar motor tecrübe yok 6 senedir motor kullanıyorum... ben
kardeş benden sana bi arkadaş tavsiyesi. düşmanına yaptır akrabana yaptırma. bende mondial varken bende akrabama götürmüştüm kaza yapınca. 6 ay sonra motoru ancak aldım hatta motor yapılmamıştı. bide şunu düşün bizim burası sinop. burda 90 gün bile yaz yok hep kış. sizin orda 10 ay yaz var. . dostum akraba dediğin akreptir bunu hiç unutma, banada ilk okulda bi öretmenim demişti bunu
Tarih: 05.05.2008 - 12:10 Mesaj konusu:
bu olay bana hemşerilerle iligili olan bir atasözözünü anımsattı... _________________ Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız