kim ne derde desin motorsiklet tehlikelidir
özellikler de ülkemizde
tabii ki insan yolda yürürken de tökezleyip kafasını çarparak da, 20km hızla motorla giderken de düşüp ölebilir
ancak bu ihtimal hız yaparak kazaya karışma ihtimalinden son derece düşüktür.
bu illetten ne vazgeçebiliyorum, ne de tehlikesini inkar edebiliyorum.
şu anda baba değilim, ancak allah kısmet eder de bir gün baba olursam, evladım motora binmek istediğini söylerse ne yaparım diye düşünürken şimdiden uykularım kaçıyor...
biz ne kadar iyi olursak olalım, karşıdakilere daha fazla bağlıyız.
4 yıldır binmiyorum, ancak bu aralar yine pirelendim.
benim çok ağır bir kazam var.
dolayısıyla aileme motor alacağımı söylediğimde neler düşündüklerini tahmin etmem veya etmeniz zor olmayacaktır.
benim kazamda karşıdakinin kusuru 8/8 idi ancak ne değişti??
ben kamyonun altında kaldım, o bir gece nezarette yattıktan sonra yürüdü gitti
ama ben bir daha yürüyemeyebilirdim de...
neyse, anlatmak istediklerim anlaşılmıştır her halde.
binene de sıkana da saygım var, ancak tehlikeyi inkar etmesin kimse.
saygılar, sevgiler...
dostum çok büyük geçmiş olsun durumunu anlayabiliyorum bak ne güzlede izaa etmişssin sıkanada normal gidenede saygım var demişsn ayakta alkışlıyorum seni _________________ [img]http://www.motordelisi.com/fark.jpg[/img]
Tarih: 26.04.2008 - 14:37 Mesaj konusu:
Alıntı:
herşeye eyvallahda şu doktorlara bari kitlemeyin...sonucta onlar çok önemli...adamın tüm kariyerini yedin bitirdin ot deyip çıktın
yani simdi sen havanda değilsin diye tehlikeli diyip satalım bari motorlarımızı bence sen kötü bi zaman geciriyosun ya kötü bi olay yasandı yada bi kaza atlattın herneyse geçmiş olsun su bi gercekki ben 1 ay çıkıp basmadımmı asıl o zaman psikolji kalmıyo e buda benm yasam tarzım ve tercihim doktor burda anlatırken genelde hız tutkusunu magandalıkla bağdastırmıs bununda farkındasınızdır zaten kasksız mobilet tepesine çıkıp 120 yapıyom diyenleri biz doktorlardan önce eleştiriyorus böle bi sitede bu tarz konusmaları yapıp ta insanları motordan soğutmayalım gereksiz soru işareti bırakmayalım kafalarda bence zaten damdan düşüpte ben race alıcam büyük motor alıcam muhabbeti yapanlara her zaman biz gerekli cvbı veriyorus falasıyla
sigara da tehlikeli üstüne öldürürde yazsan pek bişi değişmiyo _________________
yani simdi sen havanda değilsin diye tehlikeli diyip satalım bari motorlarımızı bence sen kötü bi zaman geciriyosun ya kötü bi olay yasandı yada bi kaza atlattın herneyse geçmiş olsun su bi gercekki ben 1 ay çıkıp basmadımmı asıl o zaman psikolji kalmıyo e buda benm yasam tarzım ve tercihim doktor burda anlatırken genelde hız tutkusunu magandalıkla bağdastırmıs bununda farkındasınızdır zaten kasksız mobilet tepesine çıkıp 120 yapıyom diyenleri biz doktorlardan önce eleştiriyorus böle bi sitede bu tarz konusmaları yapıp ta insanları motordan soğutmayalım gereksiz soru işareti bırakmayalım kafalarda bence zaten damdan düşüpte ben race alıcam büyük motor alıcam muhabbeti yapanlara her zaman biz gerekli cvbı veriyorus falasıyla
sigara da tehlikeli üstüne öldürürde yazsan pek bişi değişmiyo
aha size bi örnek ben
daha lisedeyim ve babamdan sürekli motor istiyorum..
adamda bi olayamı var nedir motosikletle düşman gibi bakıyor..
belki benim iyiliğimi düşünüyo ama bazen bu yüzden kavga ediyoruz tartışıyoruz
siz siz olun çocuğunuza motor tutkusunu sinirle bastırmaya çalışmayın sizden soğur çocuğunuzun içinde anne baba sevgisi kalmaz size bir düşman gibi bakabilir _________________ ab RH+
ruhsuz_welet@hotmail.com
Tarih: 06.05.2008 - 23:43 Mesaj konusu:
Ben ilk okuduğumda hemen çıktı alıp babamla tekrar okudum bu makaleyi. İkimizinde gözleri yaşardı. Kendimizi bulduk satırlarda. Keza yazılanlar öylesine doğruyduki. Babadan geçiyor birzda iki tekere sevdalanmak. 1983 yılında babamın arkasında ve mobiletin üstünde 6 yaşımda yaladı ilk defa saçlarımı deli rüzgar. Motordan inmemek için ağlaya ağlaya çok eve girdim ne olur biraz daha gezelim baba. Bi tur daha gezdir yakarışlarım Şimdi babam beni çok iyi anlıyor 100cc ile başlayıp şu an 5 inci motorum tdm 850' ye biniyorum. Babamsa yazın 200cc honda crossun üstünden hiç inmeden yazlığın tadını çıkarıyor. Babamın yaşı 55 ama hala motorun üstüne çıkınca gözleri parlıyor. Herzaman söylediği bir lafı vardır. "Motor tehlikelidir ama esas tehlike üstündekidir (sensin) der ve ekler Motora binipte düşmedim diyen yalan söyler" der Bana motora binmeyi öğreten, hala motor sevdasından, kaskından, inatla honda crossundan vazgeçmeyen biricik babam seninle gurur duyuyorum. Kaskımız takılı, farımız açık, gazımız stabil, hızımız kontrollü, yolumuz açık, olsun. Buyur babam sen önden git.
Son Mesajdan 9 dakika sonra eklendi:
Çocuğunuz motora binmek istiyorsa binsin motor tutkusu sardıysa, gönlünü kaptırdıysa iki tekere içten içe zaten ne yapıp edip binecektir. En mantıklısı önce ehliyetini alıp hemen profesyonel bir kursa yazılmasıdır. 100, 200cc derken bakmışsınız size virajda apexlemeyi, viraja nasıl girilir nerde kontur basılır, virajdan nasıl çıkılır anlatmaya başlar. sadece boynuz kulağı geçermiş dedirtebilir. Özetle baba olarak tek yapılması gereken gerçek ve profesyonel eğitim almasını sağlamaktır. _________________ Yolun bittigi yerde özgürlügün baslar. Denize dogru gel gel.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız