Kayıt: Feb 25, 2008 Mesajlar: 1991 Nereden: Cehennemin dibinden
Tarih: 09.05.2008 - 00:37 Mesaj konusu:
Targus,kardeşim kaza bile yaparken tecrübe lazımdır,en hafif nasıl atlatırım die gerekirse tarlaya bile girmen gerekir ,ancak bunları sizlere zaman ögretir,o çok büyük ama üslubu agır bir hocadır. _________________
PERT TEAM
GENÇLER İHTİYARLARIN APTAL OLDUKLARINI SANIRLAR AMA İHTİYARLAR GENÇLERİN APTAL OLDUKLARINI BİLİR.
bilmediğimi yada sınırlarını bilinçsizce zorladığımı nereden biliyorsunuz?
kişisel almak istemiyor ama kişisel olarak da suçlanmak istemiyorum.....
(acık ve net mi?)
kendine ve iradesine guvenmeyen motor almasın yada kucuk cc ile başlasın....
21 senelik istanbul trafik tecrubesine sahip olmam 25 yaşında 5 senedir motor kullanan
birisinin tecrubesinden net olarak fazladır...
En güzel örnek moto gp de dünyanın en iyi sürüceleri önde gelenelri valentıno rossi -casey stoner - -jorge lorenzo bu kişiler hepsi sırasıyla 125 cc 250 cc diyerek yavaş yavaş yükselmişlerdir evet bu insanlar yetenekli o zaman 14 yaşından beri 1000 cc motora başlasalardı 4-5 sene test sürüşü tarzından sürüşler yapıp sonra yarişlara katılsalardı bu oalylar boyle değil işte bütün pilotlar yetenekli oldukalrı halde 125cc den başlamişlardır şimdi diyceksinizki ya kardeş sen niye pistteki olayla yoldaki caddedeki olayı bir tutuyorsun diceksın haklısnız belki bıraz biraz farklılar pisste ama benzer yanı çok deli gibi giden arabalar yok ama piste sınırları limitleri zorluyorlar eğer moto gp kazalrına bakarsanız olayın ciddiyetını anlarsınızkı 600 cc 1000 cc bunlar oyuncak değil benim düşüncelerim bunlar tabi herkes kendiden sorumludur
En son mufasa tarafından 09.05.2008 - 00:48 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tarih: 09.05.2008 - 00:48 Mesaj konusu:
YOO suçlama yok gayet güzel fikir alış verişi yapıyoruz, eger öyle bir izlenim verdiysem yazmayı bırakayım istersen gayet ciddiyim _________________
PERT TEAM
GENÇLER İHTİYARLARIN APTAL OLDUKLARINI SANIRLAR AMA İHTİYARLAR GENÇLERİN APTAL OLDUKLARINI BİLİR.
Tarih: 09.05.2008 - 00:54 Mesaj konusu:
Büyük CC den 150 cc ye geçtim,Muro dediyse lanet olsun içimde ki bu motor sevgisine.Halk otobüsü yanımdan vınn,ben yatmışım hesapta uçuyorum...ya neler hissediyorum bir ben biliyorum.Ciğerlerim kurum oldu arkadaşlar kimseye tavsiye etmiyorum.Ayrıca kesinlikle güvensiz,gözümü 4 açıyordum şimdi 8 açıyorum.BUgün bir taksi sırtıma binecek gazlasana esabı hareket yaptı,ş.....iz,120 işte,illa kolumun dirsek kısmını görecek tövbe tövbe...kanser abi.
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6038 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 09.05.2008 - 01:35 Mesaj konusu:
Targus, araba tecrubesi ile motoru bir tuttun zaten olayı burda bitirdin!! altındaki motor tın tın gezilcek bir makina değil yuksek devirli bir 4 silindir alet!! gsr600!! bu makina devir ister yoksa hararetten yanar alet! acemi kişiler bunla alışsınlar diye üretilen bir makine değilidr o motor! bunuda atlayarak teknik konulardaki yetersizliğinizide anlamış olduk!! küçük cc diyoruz sadece tecrube için değil!! tecrubesiz kişiler ust sınıf kitleye hitap eden motorları gerektiği sekilde kullanamadıkları için makinalar erken yıpranıyor!!
Son Mesajdan 9 dakika sonra eklendi:
Alıntı:
21 senelik istanbul trafik tecrubesine sahip olmam 25 yaşında 5 senedir motor kullanan
ozman istanbulda ticari taxi kullanan kişiler 2-3ay calışsa pist sampiyonasına çıkarlar adamlardaki tecrube tartışılmaz!!
tır söförleride enduro cross yarışlarında iş yapar!! 15m tırı kullanan adam 1.80cm motoru kullanamazmı yaw değilmi??
F1 efsane isim michael schumahere verdiler gazı verdiler gazı adam ölüyordu ducati ile!!
hatta bir atışma olmuştu ROSSİ ve ALONSO arasında!
rossi dediki,1 WRC arabası,1F1 arabası,1GP motoru ile piste çıkıp tur atalım yaptığımız dereceleri 3 bölellim böylece kim daha iyi pilot görelim demişti!!
ve bunu ALONSO kabul etmedi!!! (neden acaba))ALONSO bu 3 aractan hangisini kullanmaktan cekindi acaba _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Türke Kefen Biçenin,Ölümü Korkunç Olur.
Bu Dağlar Bizimdir,Ferman Gerekmez,Bozkurtun Gezdiği Yere,Çakal Giremez..
En son SRAD-HAN tarafından 09.05.2008 - 01:53 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
peki,
çok biliyorsunuz, ondan sonra emniyet şeridine girip ,
duran arabaya arkadan yazılıyorsunuz,
yada
yok aniden dondu, sinyal vemedi, suc surucudeydi diyerek ,
gelen tehlikeyi sezemeden cakıyorsunuz,
ve olayı bu tartışma noktasına taşıyorsunuz,
SİZE NE?
İstediğim seviyeden başlarım,
her koyun kendi bacağından asılır.......................
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6038 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 09.05.2008 - 11:13 Mesaj konusu:
Alıntı:
Her KoyunKendi Bacağından Asılır Kardeşim! Bırakın Kim ne Hali Varsa Görsün
ozman sana çobanlık etmeye gerek yok!! zaten arkadas bunu demişti!! _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Türke Kefen Biçenin,Ölümü Korkunç Olur.
Bu Dağlar Bizimdir,Ferman Gerekmez,Bozkurtun Gezdiği Yere,Çakal Giremez..
Her KoyunKendi Bacağından Asılır Kardeşim! Bırakın Kim ne Hali Varsa Görsün
ozman sana çobanlık etmeye gerek yok!! zaten arkadas bunu demişti!!
lütfen terbiye sınırlarını zorlama, haddini BİL!!!!!
senin tarzın ve bilgin konusunda yorum yapmadım, yapmak da bana düşmez,
senin benim bilgimi ve kişiliğimi değerlendirme yapmanın uygun düşmeyeceği GİBİ......
En son Targus tarafından 09.05.2008 - 13:17 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tarih: 09.05.2008 - 11:28 Mesaj konusu:
ula usaklar etmayun eylamayun
benim fikrim motosiklete alacak sahsın fiziksel ozellikleri,egitim durumu (belki yasıda) ister istemez maddi durumu,trafikte ki tecrubesi hatta bisiklet kullanıp kullanmamıs olması bile etken olabilir.
kucuk cc lerde surucuden kaynaklanan kazalarda yuksek hızlara cıkılamayacagından hasarlar nispeten daha az olacaktır fakar bunun yanında yanılmıyorsam daha once bazı motorlar cevre yoluna cıkmasın gibi bir tartısma konusundada deginilen dusuk cc li, motorların e-5, cevre yolu gibi yollarda ozellikle giris ve cıkıslarında karsılasmıs oldukları tehlike (ben tecrube ettim) gercekten son derece buyuk
burda yorum yazan pek cok motor dostu arkadasımızın ki kadar bilgi ve tecrubeye sahip degilim ve yorumlarına kesinlikle saygı duyuyorum.
benimde ilk motorum GSR600 bazılarımıza gore yanlıs 15 agustos 2007 de aldım ve 6000km yol tecrubemi bu motorda yaptım.28 yasındayım motor secimi yaparken 600cc nin kimileri baslangıc icin dogru olmadıgını soyledi benim dusuncem ise 600cc yi 125 ten ayıran ilk ozellik cok daha atak ve hızlı olması evet ama gaz kolu bnm emrimde. 250 cc lik bir makinayla 100 km/h hızla giderken durmam gerekse cogunda onde tek disk (600cc dekine gore zayıf) belkide kampana olan motor a gore 600 cc lik bir motordaki cift disk frenlerle gene 100km/h hızdan durmam daha guvenli olmaz mı ? bunun yanında hepinizin dikkat cektigi sehir ici vb yollarda yuksek devirde kalmanın tehlike anında tek secenek olarak frenleme ye kalmamak gerekirse hızlanarak tehlikeyi bertaraf edebilme seceneginide saklı tutamak oldugunu anımsıyorum.
ben illaki herkez 100 200 300 400 1000 1500 3000cc ile baslasın veya baslamasın demiyorum ama bana gore kisinin ozellikleri bir seyleri sindirmis olup olmadıgı mevcut teorik bilgisi vb. etkenlerinde bu secimde onemli rol oynayacagını dusunuyorum. _________________ BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN USTUNDEKI KANDIR TOPRAK UGRUNDA OLEN VARSA VATANDIR
SRAD-HAN neden kendini sinir ediyorsunki bu kadar sen tecrübeli bi motorcusun bazı arkadaşlarla polemiğe girmeye gerek yok hayatında 250 cc den büyük motora binmemiş olanlarda vardır onun için kompleks oluyor sanırım biraz bende 2 tane motor var arkadaşlar biri 150cc kanuni seyhan diğeride 600rr hangisimi güvenli derseniz kanuni güvenli çünkü hız yapmaz 600rr da hava yastığı olsa ne yazar bastınmı gidiyor zaten boşu boşuna strese giriyorsunuz yarışcılara bakın bi arkadaşında dediği gibi 125 cuptan başlıyorlar kademe kademe çıkıyorlar bazamakları temel olmadan bina olmaz...
Tarih: 09.05.2008 - 16:18 Mesaj konusu:
Targus,Kardeşim burda kimse kimsenin kişiligini degerlendirmiyor,yaptıgımız şeye fikir jimnastigi de diyebilirsin,yeni kararın hayırlı olsun _________________
PERT TEAM
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız