Kayıt: Mar 21, 2005 Mesajlar: 7063 Nereden: ...:::iZMiR:::...
Tarih: 09.05.2008 - 16:45 Mesaj konusu:
Arkadaşlar sürekli TMF yetkilileri ile temastayız. Eminiz bu kazada onlar bizlerden daha da fazla üzülüyor ve sevindirici haberleri bekliyorlar.
Burada her ne kadar kaza sebebi pistteki yamalar olmasada, belkide pek çok kazaya sebep olmuş vede olacaktır. Pistin bu şekilde yarışmaya uygun olmadığına herkes gibi bizlerde inanıyoruz.
Ancak bunu düzeltmek sadece TMF nin elinde olmayabilir. Bu yüzden TMF ye karşı sarfedeceğimiz kelimelere biraz daha dikkat ederek eleştiride bulunalım. _________________ Halil Akkaşoğlu 16 nisan halilakkasoglu@hotmail.com
[img]http://img395.imageshack.us/img395/7806/44522774ap3.gif[/img]
Tarih: 09.05.2008 - 16:48 Mesaj konusu:
t.mf kimin hangi karanlık güçlerin elinde
biri buna cevap versin
_________________ özgür olmak için uçmaya uçmak için kanatlara gerek yok,hız bir özgürlüktür hız bir tutkudur.
Ancak bunu düzeltmek sadece TMF nin elinde olmayabilir. Bu yüzden TMF ye karşı sarfedeceğimiz kelimelere biraz daha dikkat ederek eleştiride bulunalım.
Abicim birbirimiz kandırmayalım lütfen TMF ile ilişkileriniz ne düzeyde bilmiyorum ama 2 kere 2 de dört eder ... İSU'nun açmış olduğu Rogar çıkurunda hayatını kaybeden birisinin hesabını İSU'yamı sorarız yoksa Konu ile uzaktan yakından alakası olmayan İETT Müdürlüğünemi güldürmeyin adamı Lütfen!!!
O pistin yarışmaya uygun olmadığını sen bile biliyorsun halil .... ozaman Körfez pistini yarışılabilir hale getirinceye kadar listeden çekicek
gerçi avrupada olsaydı böyle bir trajedi komple yönetim istifa ederdi ama neyseee türkiyede yaşıyoruz _________________ Bir Pazar Sabahi Liv Tyler ile Uyandin mi Hiç?
eminatar@hotmail.com
Tarih: 09.05.2008 - 17:01 Mesaj konusu:
deliemin,
Alıntı:
Abicim birbirimiz kandırmayalım lütfen TMF ile ilişkileriniz ne düzeyde bilmiyorum ama 2 kere 2 de dört eder ... İSU'nun açmış olduğu Rogar çıkurunda hayatını kaybeden birisinin hesabını İSU'yamı sorarız yoksa Konu ile uzaktan yakından alakası olmayan İETT Müdürlüğünemi güldürmeyin adamı Lütfen!!!
evet kimse kimseyi kandırmasın
O pistin yarışmaya uygun olmadığını sen bile biliyorsun halil .... ozaman Körfez pistini yarışılabilir hale getirinceye kadar listeden çekicek
gerçi avrupada olsaydı böyle bir trajedi komple yönetim istifa ederdi ama neyseee türkiyede yaşıyoruz
_________________ özgür olmak için uçmaya uçmak için kanatlara gerek yok,hız bir özgürlüktür hız bir tutkudur.
Tarih: 09.05.2008 - 17:03 Mesaj konusu:
Alıntı:
Burada her ne kadar kaza sebebi pistteki yamalar olmasada, belkide pek çok kazaya sebep olmuş vede olacaktır. Pistin bu şekilde yarışmaya uygun olmadığına herkes gibi bizlerde inanıyoruz.
deliemin, Yazdıklarımın hepsini görmeni umut ederdim ama nedense sadece bir cümleyi almışsın buraya. Orada senin kaç tane tanıdığın çıkıyordur bilmiyorum ama, benim canım ciğerim dediğim yakın arkadaşlarım kardeşlerim çıkıyor.Dolayısı ile inan o pistin bu şekilde tehlikeli olduğuna belkide herkesten çok ben inanıyorum. Hepsi bir kenarı ben bir hakemim ve inan o yamaları yarışçıların bile göremeyeceği kadar yakından görüp inceleme fırsatım oldu. Rezilliğin son perdesi olduğunu defalarca dile getirmişimdir ve yine dile getiriyorum.
Burada kimse o pistin uygun olduğunu savunamaz savunmuyorda.
Sadece bunun sorumlusu sadece TMF olmayabilir. Buna emin olduğumuz zaman onlarada tepkimizi gösteririz.
Bu topicde o pistin yarışmaya uygun olmadığına inanıyor ve protesto ediyoruz.ve buna devam etmekte sakınca yok. Ama emin olmadan birileri hedef gösterilirse buda bizi zor durumda bırakır. Sadece sitemiz için sarfedeceğimiz kelimelere dikkat edelim diyorum o kadar.... _________________ Halil Akkaşoğlu 16 nisan halilakkasoglu@hotmail.com
Tarih: 09.05.2008 - 17:12 Mesaj konusu:
deliemin, baba çok doğru kunuşuyosun
tebrikler _________________ özgür olmak için uçmaya uçmak için kanatlara gerek yok,hız bir özgürlüktür hız bir tutkudur.
Körfez pisti çevre yollarından çok fazla farkı olan bir yer değil aynı kaza uluslararası bir pistte olsaydı sonuç bundan çok farklı olurdu. pistten çıkan sürücü yumuşak bir zemine düşmesi gerekir'ki sürtünme ve yuvarlanma sırasında en az zararla atlatsın hatta ayağa kalkıp yürüyerek devam etsin. _________________ Risk'e atacağın ikinci bir şansın olmayabilir...
Tarih: 09.05.2008 - 17:19 Mesaj konusu:
Ne yazıkki ne İzmit nede İzmir pistinde, hızlı girilen virajların sonunda ne durabileceği mesafe, ne zarar görmeden yavaşlayacağı mıcır havuzları, nede darbeyi emme amaçlı lastik bariyerler var.
Var olan bir sıralık lastik bariyerler ne kadar işe yarar buda ayrı bir konu tabi.
Özellikle İstanbul Park ta ki emniyetli pisti gördükten sonra, Türkiyede yarışan arkadaşlarımız tam manasıyla kelle koltukta yarışıyorlar dedim kendi kendime.
Umarız en kısa zamanda o düzeye getirilmesede, ciddi güvenlik amaçlı çalışmalar başlatılır pistlerimizde... _________________ Halil Akkaşoğlu 16 nisan halilakkasoglu@hotmail.com
Tarih: 09.05.2008 - 17:20 Mesaj konusu:
HalilRR, halil abi MUZ CUMHURİYETİ burası biliyosun _________________ özgür olmak için uçmaya uçmak için kanatlara gerek yok,hız bir özgürlüktür hız bir tutkudur.
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6209 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 09.05.2008 - 17:29 Mesaj konusu:
bir pisti caddeden ayıran en önemli sey bu iş için yani yarışmak için dizayn edilmiş ve gerekli guvenlik önlemlerinin alınmış olması demektir!
mesela olabilcek kazaların sebepleri asla ZEMİN olmamalıdr,pilot kendi hatası yuzunden düşerse düşer ancak tumsek cukur yarık toz toprak yuzunden kaza olmamalıdır olursa caddeden farkı nerde dir??....
Olan kazalarda pilotlara bişey olmasın diye yeterli durma mesafesi,kum veya mıcır havuzları ve en sonda lastik bariyerler 2-3 sıra olmak zorundadır!! bunlar olmayınca olan kazalarda caddede yapılmış kazalrdan farklı bir sonuç olmaz!!!....
şimdi hep diyoruz caddede sıkmayın pistlerde sıkın!! bu pistlerin cadeden tek farkı sağdan soldan yola giren arabaların olmamasıdır!! gecen idmanda tolga 250 ile düzlükteyken önüne köpek çıktı tolga köpeği sıyırdı son anda köpek topaç gibi döndü bu pistte olcak seymi?? yetkili makamlar sadece pist kirası için para almayı biliyorlar, baska yapılan hiçbir sey yok!!! _________________
Tarih: 09.05.2008 - 17:30 Mesaj konusu:
Yetkili agızlardan ve Tolga UPRAK ın ifadesiyle anlaşıldıki Sinan SOFUOGLU 'nun kazasında PİST hatası bir etken değil..
Olay üzücü tabi,KÖRFEZ pistinin durumuda belli..
TMF de sanırım bu pistin durumunu degerlendirmeye alacak ve bundan sonrası için gerekli kararları alacaktır..
Yalnız SİNAN ın kazsında şu kesinki PİST in durumu ve asfalt şartları asla kazanın sebebi değildir..
Bilindiği gibi ÇORLU da DÜNYA STANDARTLARINDA bir pist yapılıyor ve bu pistin yapımı için hakikaten TMF çalıştı ve çalışıyor...
Şahsi fikrim Körfez yarış pistinin şu haliyle yarışlara müsait olmadıgı yönündedir..
İSTANBUL daki tüm otomobil organizasyonları KÖRFEZ pistinde yapılıyor ve bugüne kadar bir ALLAH ın kulu bu pisti elden geçirmeyi düşünmemiş..Ama düşünüldügünde OTOMOBİL sporları için pistteki yamalar tehlike teşkil etmiyor ve sanırım vurdum duymazlık burdan kaynaklanıyor..Oysaki MOTOSİKLET için pist uygun değilk...
Tekrarlamakda fayda var..SİNAN SOFUOĞLU nun kazası pist şartları yüzünden olmadı... _________________
Tarih: 09.05.2008 - 17:34 Mesaj konusu:
İzmit körfez pisti kötü olabilir. Ama ben şunu belirtmek isterim. İstanbul park amatör bir pist değildir. Antreman yapmak için İstanbul Park'ı amatör/profesyonel herkese açmak manasızdır. Kaldıki Bernie E.. o pistin kullanım haklarına sahip olmasa orda F1 filan yapılamaz. MotoGP nin gitiği gibi F1 de kuş olup uçar gider. 2 sene sonra pistin üzerinde inekler otlamaya başlar.Pistin neden o kişiye kiralandığını anlamak için çok zeki olmaya gerek de yok.Biraz akıllıca düşünüp buraya ezbere yazmayalım.
Bana göre bizim yapabileceğimiz tek şey yeni veya zemini düzeltilmiş bir piste hem amatörlerin hem de profesyonellerin çok ihtiyacı olduğunu federasyona bir imza kampayası veya toplu bildiri gibi bir yolla ifade etmektir. Saygılar
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6209 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 09.05.2008 - 17:36 Mesaj konusu:
HakanDincer, evet kazaya pist sebep olmamış olabilir düzlük sonunda pilotlarının hızını düşünüpte bu adamlar 250ile pistten çıksa durcak mesafe yeterlimi diye düşünen pist yönetimi yada TMF yetkilisi varmı?? o düzlük sonunda 80-100m bir mıcır kum havuzu olsaydı 40-50cm derinlikte acaba sinan bukadar hasar alırmıydı!! allahın topragı yağmuru yedi oldu beton gibi adamında her yanı kırıldı!! kazaya pist sebep olmasada!! sinanın suanki hastanede bukadar agır yaralar ile yatmasında buyuk payı vardır!!yeterli emniyet alanı yok!!! :idea:bir ambulans koyarak eminey olmuyor!!bu arada dostum tepkim tabiki sana değil _________________
Tarih: 09.05.2008 - 17:48 Mesaj konusu:
SRAD-HAN, eger kusur ararsak herkesde bulabiliriz..
TMF pistin o durumdan sorumlu tutulamaz..
Yani TMF sorumlulugundaki bir tesis değil..
MDSK olarak bizde TMF yi oluşturan kulüplerden birisiyiz..
O zaman bizde bu durumdan sorumluyuz..
Türkiye olumsuzluklar ülkesi ve mühim olan bu kadar olumsuzluklar içinde YARIŞLARI organize edebilmek..
Benim şahsi fikrim ve düşüncem var ama bunu burda yazmak yerine üst kurumumuz olan TMF yetkilileri ile birebir görüşmelerde söyleyebilirim..
Dünya'nın en ciddi ve zengin organizasyonu MOTOGP de bile ölümlü kazalar oluyor..Daijiro Kato MotoGP yarışında düz duvara çarparak öldü gitti.
Bu sporun kötü sonuçlarından biride malesefki bu...
Dağ Tırmanışı yapan,paraşüt atlayışı yapan, Boks,Karete ile uğraşan sporcular tehlikenin farkında olmalarına ragmen bu sporları yaparlar..Tıpkı MOTOSİKLET yarışçıları gibi..
"0" risk hiçbir zaman mümkün olmaz.
Umarım olası tehlikeler gözönünde tutularak KÖRFEZ yarış pisti tadilat edilir. _________________
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız