Kayıt: Dec 23, 2007 Mesajlar: 767 Nereden: izmir ve manisa
Tarih: 09.05.2008 - 19:52 Mesaj konusu:
LADYSITTER,dostum aslında doğru söylüyorsun ama atladığın küçük bir detay var
Evet herkesin kişisel yetenekleri ve öğrenme kabiliyeti vardır ve her insanda bu özelliklerin seviyeleri başkalıklar gösterir,evet bir kişi hayatında ilk defa 2 tekerlekli bir alete 600 cc yada 1600cc race ile başlar ve 1 ay içinde öyle alışabilirki herkes şaşırır,haaa tecrübeli değildir ama motorla tek vücut olmayı başarabilmiştir çok kısa sürede,bu arkadaşın şansıda yaver giderse yıllar içinde motorculuk ve yol tecrübesini arttıracak sonundada eski bir motorcu olacaktır.buraya kadar eyvallah
gelelim diğer teoriye,her insan kendinin özel olduğunu düşünür ve kendinin yetenekli olduğuna inanır(tabi ki %100 değil istisnalar hariç) çevresindeki bu konuda yaşamışlıkları ve atlatmışlıkları olan,Amerikayı tekrar tekrar keşfetmenin bir esprisi olmadığına inanan çünkü bu keşif çabaları sırasında hatalar nedeniyle insanların canlarının yanmasını istemeyen ve çoğu insanın abartılı egoları var sandığı bir takım tecrübeli insanların acizane fikirlerini,yerde yatan kasklı bir kişi daha görmeye artık tahammül edemeyeceklerinden canı parane çırpınışlarını da diyelim ki bu özgüvenli arkadaş dinlemedi eeeeee ceptede para var niye dinlesin ki kimseyi bırakın 600ü rengi daha çok hoşuna gitti diye 1300cc aldı bastı parayı,sonuçta 1300cc 600cc nin 2 katından daha fazla bir cc ye sahip olduğundan 2 katından daha fazla dengeyede sahiptir bu mantığa göre öyle değilmi?ilk başlarda gerçekten edebinle stadyum kenarlarında,ara sokaklarda,gece yarısından sonra tenha yollarda edebinle kullandı efendi gibi hiç çevirmeden gazı,ammaaaaa bir gün geldiki artık yollara çıkma zamanı geldi,ben oldum artık zaten dedi ve yolda giderken birden herhangi bir nedenle(örneğin=sollayıp sollayıp önüne geçtiğinde fren lambalarının yandığını gördüğün bir araba ki bunu ardı ardına o kadar çok yaparlar ki bir anda patlar ve altındaki makinanın gücünü göstermek istersin ne olduğunu anlamadan v.b.)öyle bir gaza geldiki eeee zaten aylardır kullanıyordur ve altındaki makinayı çok iyi tanıyordur artık ya,serdede gençlik de varsa offf offfffff deymeyin patlamanın,gazın,coşkunun keyfine,bini bir para.çevirdi gazı bir anda 200+ları gördü ve o anda bir traktör tarladan çoluk çocuk çamurlukta karşıdan karşıya geçmeye karar verdi veee sonuç koskoca bir BOOOOOOM sesi ve hüsran,acı,gözyaşı ve işte aramızdan bir motorcu daha yolun başında iken eksildi.
Şimdi size soruyorum size birinci teoridekiler mi daha fazla sayıya sahiptir yoksa ikinci teoridekilermi? ben acizane kendi fikrimi söyleyeyim tahminlerime dayanarak değil "yaşadıklarıma dayanarak" ikinci teoridekilerin sayıları kesinlikle ezici bir şekilde daha fazladır,yüzde olarak ifade edeyim birinci teoridekiler %20 azınlığındadırlar,haaa peki bu %80 lik kısm böylemi ölüyorda biz duymuyoruz diyorsun,şanslı olanlar yaşıyor biz sadece şanssız olanların haberlerini duyuyoruz.
Şimdi bütün bu yazdıklarımın sonucu olarak diyorum ki eğer biz verelim gazı verelim gazı herkes büyük cclerle başlasın şanslı-şanssız,yetenekli-yeteneksiz,mantıklı-mantıksız filan gibi ayırımlara girmeyelim zaten şansli ve ve ya yetenekli olanlar yaşar diğerleri zaten motorcu olamazlardı şanslarına küssünler diyorsak evet problem yok doğru yoldayız.
Ama yok ya biz insanız ve motorcuyuz birbirimizi koruyup kollamamız lazım ki içinde bu aşkı taşıyan herkes gelip aramıza katılsın ve biz onları bir abi,bir abla,bir büyük mantığıyla güvenli sınırlarda coşkuyu ve keyfi yaşatalım diyorsak o zaman gaz vermeyin beyler.yazık olur şansı olmayanlara ve buna kader diyemezsiniz.
LADYSITTER, dostum bu sana ithafen yazılmış bir yazı değildir tamamen genel amaçlıdır lütfen kendi üstüne alınma _________________ dost zararıyla taşınır AB RH (+)
Tarih: 09.05.2008 - 22:15 Mesaj konusu: Re: 125cc Kullanmak 600cc'den çok daha zor!
husbayer demiş ki:
bence 600 cc lik race - enduro - cruiser tipler 125 cc ve 250 cc den cok daha dengeli ve emniyetlidir. sadece kullanım maliyetleri yüksektir. halk arasında 600 cc lik ve ustu motorlardan niye korkarlar... daha ölümcül mü bu makinelerr ASLA !!! bence niye korkarlar biliyormusunuz.. bazı arkadaslar 600 cc lik alet aldı mı ALDI.. 15 - 20.000 ytl yi saydı mı SAYDI.. kendince bi ustunlugu olmasım lazım dimi kafasına göre .. başlıyor üfürmeye arkadaş--- " kardeş bu makineyi aslında normal bi insan kullanamaz deli bi şey üstünden atar- amuda kalkar- cookkkk zorrr cookkkk viraja girmen icin dizini böle yere degecek sekilde yatman lazım - bak pantolonun dizi bu yüzden delik.. özel yetenekliyim ben. falan filan "" yalan yemin ederim... 125 CC kullanan arkadaslarımın hepsini tebrik ediyorum.. NİYE ??? 125 cc liklerin cogunda disk bile yok... denge kavramını 600 cc lerle kıyaslayanı döverler... virajlara cok daha dikkatli girmesi lazım teker kalitelerini karşılaştıramayız... yani sözün özü 125 CC LERİ KULLANMAK 600 CC LERİ KULLANMAKTAN BENCE ÇOOOKKKK DAHA ZOOORRRR....
Edit: Wepteam 888
Emeklenmeden koşulmaz.
Çnce küçük cc ile çalışarak EĞİTİM alarak neyin ne olduüunu ne olmadığını öğreneceksin.Sonra yavaş yavaş büyyeceksin.
Hadi bir TÜRK'ler işin kolayını bulduk.
Bizim dışımızda da bir DÜNYA var.Ve diğer Dünya ülkeleri acaba neden küçük cc ile ve eğitimle başlatıyorlar da biz direkt 600 la başlıyoruz.Biz mi çok ilerideyiz onlar mı.Yoksa bizim kanımız kaynıyor bir TÜRK'üz bize bir şey olmaz mantığı ile mi hareket ediyoruz.Onlar soğuk insanlar mı.
Şu anda siz TÜRKİYE dışında bir avrupa ülkesinde olsa idiniz mesela İSVEÇ te.Paranız olsada direkt 600 lük alabilirmiydiniz.
Alıpta hemen üstüne binip kullanabilirmiydiniz.
Ya biz birşeyleri ters yapıyoruz.Yada onlar bu işi bilmiyor.
Evet kesinlikle onlar bu işi bilmiyoırlar.
Ama Hala hayattalar.
Biz bu işi çok iyi biliyoruz ve sürekli telef oluyoruz.
Var mı itirazı olan.
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 5963 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 09.05.2008 - 22:46 Mesaj konusu:
senolsel,
cahillik ve cesaret arasında ince bir cizgi vardır! cahil insanlar cesur olurlar işte sebep budur!!
dünyanın heryerinde yeni baslayanlara ehliyet alanlara CC sınırı koyulurken yıllarını motor eğitimine vermiş eğitmenler küçük cc ile baslayın derken biz hala nelerle ugrasıyoruz!! _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Türke Kefen Biçenin,Ölümü Korkunç Olur.
Bu Dağlar Bizimdir,Ferman Gerekmez,Bozkurtun Gezdiği Yere,Çakal Giremez..
güzel demişsin ağzına sağlık 600 lükler motor deyince akla gelenin hakkını veren türde motorlar ama 125 lik deolsa özgürlüğü yaşamaya yeterli başlangıç için ideal araç
ben katılmıyorum. bence 125 cc daha güvenli ve kontrolü daha kolay. park sorunu yok. ayrıca şehir içi içinde ideal. _________________ ERZURUMUN DADAŞI DÜĞÜNDE ÇEKER BAŞI..!
Tarih: 09.05.2008 - 23:28 Mesaj konusu:
ne sacma bı düşüncedır bu ya..hiç 600 cbr la,125 lik çin çon bir olur mu?? teşbihte hata olmazmış sözüm meclısten dısarı yazan arkadasım alınmasın..'delinin biri kuyuya taş atmış;40 tane akıllı cıkaramamış.'' bu da o hesap oldu..neyse polamınke gerenk yok..acımız büyük zaten..gencecık bı adam hayatını kaybettı yitip gitti aramızdan....Allah tekrar rahmet eyleye. .
En son loriss tarafından 09.05.2008 - 23:34 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Kayıt: Dec 23, 2007 Mesajlar: 767 Nereden: izmir ve manisa
Tarih: 09.05.2008 - 23:32 Mesaj konusu:
senolsel,
Kurtarma ekibinde beraber çalıştığım ve yaşça benden çok büyük bir amerikalı arkadaşımın sözünü burada kullanmak istiyorum"acı beyinde başlar,beyin yoksa acıda olmaz"ben buna birşey daha eklemek istiyorum,korkuda beyinde başlar beyler ...................... _________________ dost zararıyla taşınır AB RH (+)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız