Kayıt: Dec 23, 2007 Mesajlar: 767 Nereden: izmir ve manisa
Tarih: 09.05.2008 - 23:48 Mesaj konusu:
SABERS, dostum kimse üstüne alınıp hakaret algılamasın,rencide olmasın diye özellikle çok dikkat ediyorum ,seninde anladığın gibi bazen köşeleri kırarak yumuşatmak gerekebiliyor
see yaaa _________________ dost zararıyla taşınır AB RH (+)
ne sacma bı düşüncedır bu ya..hiç 600 cbr la,125 lik çin çon bir olur mu?? teşbihte hata olmazmış sözüm meclısten dısarı yazan arkadasım alınmasın..'delinin biri kuyuya taş atmış;40 tane akıllı cıkaramamış.'' bu da o hesap oldu..neyse polamınke gerenk yok..acımız büyük zaten..gencecık bı adam hayatını kaybettı yitip gitti aramızdan....Allah tekrar rahmet eyleye. .
Bu mesaj geneledir
Sadece ben sizin yazınıdaki çin çon u aldım
gerisi sizle alakalı değil geneldir.
Neden 125 likler çin con oluyor.
Ya bıtrakın bu sozleri arkadaşlar
Ben yeni başlamadım bu Yaşam tarzına
1978 yılında başladım.
Yıllık ortalama Km: 80 bin
99 yılında aldığım Modenas marka Motosikletimi 6 yılda 3 kez rejtefiye yaptırmak kaydıyla 500 bin km kullandım.
Son sattığım Yamaha YBR 125 çin çonumuda bu ay başında 125 bin km de sattım.
O.M.M - EMOK - LAMATECH Güvenli Sürüş teknikleri eğitimleri ve İleri sürüş Teknikleri eğitimleri aldım.
Biraysel Özel İleri Sürüş teknikleri eğitimleri aldım.
1983 yılında Askeriyeden aldıgım ehliyetimi 1995 yılında kendi rızamla iptal ettirip yeniden kursa giderek aldım.
1996 Haziran dan beri Güvenli Sürüş teknikleri eğitimleri alıyorum.
Bakınız yaşım 45.
Ve diyorum ki ısrarla
Emeklenmeden yürünmez.
Ve yine diyorum ki.İstisnalar kaideyi bozmaz.
Bir kaç kişi direkt 600 cc ss ile başladı ve ALLAH'tan şansının yaver gitmesi ile bir kaç kazadan sağ kurtuldu diye bu işin 600 cc ile başlayacagı sonucunı çıkartmaz.
Bir sistem var.Bu sisteme uyacaksınız.
Siz sisteme uymazsanız uydururlar merak etmeyin.
Kim uydurur.
Canın sahibi.
Yine diyoprum ki.
TANRI yada ALLAH koydugu kanun ve kurallara uymanızı emreder.
Uyarsın yada uymazsın senin sorunun.
Ama fizik kurallarına uyacaksın.Uymuyorum ya bana ne demek lüksü işte bu lüks sende değil kimsede yok.Fizik kanunlarına uyacaksın.Uymazsan o seni uydurur.
Tarih: 10.05.2008 - 00:52 Mesaj konusu:
bu arada senolsem ustam..sıze ustam dıyorum yazdıklarınızdan benı tecrube olarak 9' a katladıgınız anlasılıyor..ben de ybr kullanıyorum..çin çonu forumlarda sempatık geldıklerı için kullanıyoruz biz..aslında aynı seylerı savunuyoruz..aldıgınız benzer egıtımleri denizli jndarma trafık ve DYS olarak bızde teşvıkk edıyoruz..
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 5961 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 10.05.2008 - 00:55 Mesaj konusu:
valla arada sıradada aklı basında insanların yazılarını okumak ne guzel oluyormuş abi bravosenolsel, _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Türke Kefen Biçenin,Ölümü Korkunç Olur.
Bu Dağlar Bizimdir,Ferman Gerekmez,Bozkurtun Gezdiği Yere,Çakal Giremez(T.İ.T)
Kayıt: Dec 23, 2007 Mesajlar: 767 Nereden: izmir ve manisa
Tarih: 10.05.2008 - 20:16 Mesaj konusu:
senolsel,referanslarla anlattığınız ve doğruyu işaret eden yazınızı okurken büyük keyf aldım üstat,bravo abi _________________ dost zararıyla taşınır AB RH (+)
senolsel, bu kadar abartma dostum... sen 125 cc lik motoru yaşam tarzı olarak benimsersin ben 50 cc lik bi motoru 25 yıl kullanırım mesele o değil.. benim açtığım topicin neresinde direkt olarak 600 CC ile başlayın yazıyor anlamadım..
senin mantığına göre SS kullanmak için 60 yaşına kadar beklememiz gerekecek sanırım
geçen seneye kadar SS kullanıyordum.. 18 - 19 yaşlarında çocuklar estiriyor yemin ediyorum (bilinçli ve mantıklı şekilde tabiii (ne de olsa mektepliler eğitimini almışlar ) ) bicok arkadaşım kendine yediremiyor 18 - 19 yaşındakilere geçilmeyi ama ben gurur duyuyorum bu arkadaşlar la.. tecrübe herşey değildir tabiki önemlidir ama herşey değildir. birçok şeyin birarada olması lazım.. tecrübeye verelim motoru kullansın bakalım kaç metre gidebilcek.... sizin tezinize göre çook tecrübeli arkadaşlar kaza yapmaz sonucu çıkabilir... ama benim gözlemlediğim rahmetli olan arkadaşlarımızı şöyle bi gözden geçirelim orantıya vurduğumuz zaman çookk tecrübelilerin sayısı acemilerden kat kat fazla bence.. tecrübe abidesi çok ünlüler bile aramızdan ayrıldı..
bence CC olayından çok temel eğitimde ne verebilerize gelirsen çok memnun oluruz.. o kadar eğitim aldıktan sonra birazını bizimle paylaşırsın umarım..
ben bi örnek veriyim 96-97 yılların da biz 50 metrelik mesafeyi ayağını hiç yere değdirmeden en yavaş gitme yarışı yapardık.. ( 1. çizgiyle 2. çizgi arasındaki mesafe 50 metre iki motor aynı anda start alır 2. çizgiye önce varan kaybeder...)
En son husbayer tarafından 11.05.2008 - 00:31 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Tarih: 11.05.2008 - 00:13 Mesaj konusu:
Alıntı:
orantıya vurduğumuz zaman çookk tecrübelilerin sayısı acemilerden fazladır bence
evet bide orantıya sunudu ekle ama! race makina kullananların %90ı tecrubeli adamlar yani senin actığın topiclerdeki duruma inanan ve düşünmeden race alan adamların oranı allahtan oldukca düşük!! tabiki 10 motordan 9u tecrubeli ise tabiki kazaya karışma oranlarıda bukadar fazladır!!
bi arkadas çok guzel yazmıştı!! avrupada parayı versende yeni baslayana 600cc makina satılmaz!! kanunen bu yasak hatta 600ler 78hp de 1000ler 98 hpte bası ülkelerde 114hp de sınırlı!bu insanlar ile türkiyenin eğitim durumu arasında DAĞLARRRRR var! işte gercek sorun bu! adamlar eğitimli 1 adım sonrayı düşünüpte adım atıyorlar! bizdeki matık ise bana bişey olmazzz!
bir programda izledim,bir kadın hayat kadını rolünde kendisinde gizli kamera var müşteriye gidiyor anlasıyor filan,adama diyorki ama ben AIDS mikrobu tasıyorum,adam diyorukiOlsunnnn bize bişey olmaz, işte bu zihniyette olan bir insan sadece türkiyede yasar!! ANLAYANA!!! _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Tarih: 11.05.2008 - 00:27 Mesaj konusu:
Alıntı:
sen boşver onu bunu da sana garnızon komutanlığını kım verdı onu soyle
topic konusuna uygun sorular olursa cevaplanabilir!!topic konudan uzaklasmasın!!! imzam konusunda sıkıntısı olan herkesi yarın 11 de gişelerde beklerim!!(çesme otobanı) _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız