caglar23, tmm kanka aldım ben sözü ona göre _________________ [img]http://img152.imageshack.us/img152/4654/n6265041595576538896uv1.jpg[/img]
wild_man35@hotmail.com®---- zx6rr_rider@hotmail.com®
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6107 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 10.05.2008 - 00:47 Mesaj konusu:
Alıntı:
motorun gücü%30 arttı
dostum bu olay yanlış işte bende burdaki olayı vurguluyorum! %30güç artışı için 10.000euro para döküyor millet! %30 demek okadar ciddi bir rakamdırki 180hp motorda 60hp artış demek(yaklasık)! bunu yapmak için komple motorun açılması ve yeniden modifiye olarak yapılması gerek! sadece bir tüp takarak bunu yapmak imkansızdır! hatta komiktir burda emeğine saygı duymamak mümkün değil ancak yanıltıcı olup milleti bu yola tesfik etme! teknik olarak söylediğin imkansız sadece ayrıca dişli ve sanzumanla oynalamalar dışında motorun son hızına etki etmek hiçte kolay değildir! sen diyorsunki cıkış rahatladı!! hayır böyle bişey olmadı motordan asıl çıkış headars dediğimiz silindirden ilk çıkış kısmıdır! sen yaptığın sey son susturucuyu açmaktır! asıl çıkış fabrikasyon olduğu sürece motordan cıkan eksoz basıncı değişmez yani son susturucu yerine soba borusu taksanda alt devirleri öldürmekten baska işe yaramaz! sadece üst devirlere çıkmak için gereken zamanda bir miktar iyileşme olur bunuda fark etmek çok zordur çünkü makina 14hp! bu makinada meydana gelen üstlerdeki 1-2 hp artış fark edilemez! iddia ederim tamamen standart ama sadece arka dişlisiyle oynanmış bir cbr 125 senin motorunu son hızda gecer!! çünkü bu işin teknik kısmı budur! dediğin gibi%30 guc artışı demek 4-5hp demektir mümkün olmaz böyle bişey! bir tüp cbr125e %30 güç artışı veriyor ise çok daha profesyonelce hazırlanmış bir marka tüp 1000RR a yada R1 e yada zx10 a NEDEN BU ORANDA GÜÇ ARTIŞI VEREMİYOR?? valla %5e bile razıyım aslında ama olmuyor!!!
motorun var olan gucu nekadar buyukse yapılan modifiyelerden aldığın sonuçta okadar buyuk olur! yani 180hp ile 130hp motorlara aynı işlemleri yaparsan 180hp makidan daha olumlu daha hissedilir güç elde edersin çünkü elindeki standart guç zaten buyuk!! ok!! _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Türke Kefen Biçenin,Ölümü Korkunç Olur.
Bu Dağlar Bizimdir,Ferman Gerekmez,Bozkurtun Gezdiği Yere,Çakal Giremez..
SRAD-HAN, arkadaşım sen heralde benim yazdıklarımı tam okumuyorsun veya farklı anlıyorsun. Benim yazımdan alıntı yapmışsın ve sadece alıntı yaptığım bölümde şu ifadeyi kesip yapıştırmışsın'motorun gücü%30 arttı'... Sen ocümlenin başını tam bir okusana. Cümle aynen şöyle başlıyor: Ben demiyorum motorun gücü %30 arttı... Lütfen cümleleri biraz daha dikkatli okuyup yorumlayalım. Sen, benim ifade etmek istediğimin tam tersini anlamış ve anlatmışsın.
Ayrıca kimseyide yanlış yola teşvik falan ettiğimde yok. Kimseye zorla egzost yaptıracak halimizde yok, isteyen yapar isteyen yapmaz, tercih meselesi. Sevgiler...
Tarih: 10.05.2008 - 10:11 Mesaj konusu:
muratcelikcbr125r, şimdi eleştiri yapmayın bari emeğe saygı gösterin gibilerinden bir cümlen olmuş. Şimdi sen japon mühendisin yaptığı belirli bir teknoloji ve bilgi birikiminin ürünü olan egzozun yerine kendi el emeğinle yaptığın egzozu takıyorsun. Japonun emeğine saygı diyor muyuz
Eğer performans artışı var diyorsan, ben de bunun belgesini isterim doğal olarak. Eğer gerçekten bir performans artışı var ise söker atarım orjinal egzozu. Bunun için de dyno da ölçüm yaptırman gerekli.
Benim düşüncem senin performans artışı dediğin muhtemelen psikolojik olarak sesin çok çıkmasından kaynaklanan bir durum. Daha canlı ilerliyormuş gibi geliyordur.
Arkadaşlar ben burada kimseyle polemiğe girmek istemiyorum.Olumlu ve olumsuz yorum yapan arkadaşların hepsinede teşekkür ediyorum. Burada konu ısrarla benim performans artışında inat ettiğim gibi bir duruma çekildi. Ben artık hiçbir şey demiyorum. Doğrudur benim performans artışı diye hissettiğim belkide psikolojik bir durumdur. Zannedersem aramızda psikologlar var. Ama ses benim istediğim normlarda bir ses. Bugun hava güzel Elazığ'da videosunu çekiyoruz egzostun. Akşama yetiştirip siteye atacaz Allah'ın izniyle.
Kayıt: Oct 08, 2005 Mesajlar: 1307 Nereden: istanbul-smyrna
Tarih: 10.05.2008 - 11:39 Mesaj konusu:
Egzozdan çıkış rahatlarsa aynı şekilde hava girişininde rahatlaması lazım. Eğer varsa ve bulabilirsen KN hava filtresi en azından kendi başına yapmış olduğun bu görsel güzelliğe bir nebzede olsa performans katacaktır.
Tebrikler dostum, eline sağlık güzel bir çalışma. Bu işler böyle başlar zaten, ileride alacağın 4 silindir makineye bile birşeyler yapabilirsin önemli olan biryerden başlamaktır. _________________ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
Egzozdan çıkış rahatlarsa aynı şekilde hava girişininde rahatlaması lazım. Eğer varsa ve bulabilirsen KN hava filtresi en azından kendi başına yapmış olduğun bu görsel güzelliğe bir nebzede olsa performans katacaktır.
Tebrikler dostum, eline sağlık güzel bir çalışma. Bu işler böyle başlar zaten, ileride alacağın 4 silindir makineye bile birşeyler yapabilirsin önemli olan biryerden başlamaktır.
K&n' in siparişini verdim zaten geliyor. Güzel dileklerin için teşekkür ederim arkadaşım.
repsol_35, dostum böyle küçük cc lik motorlarda güç değişimini hissetmek hayli güç,bende benim asya 150t scooter'a özel egzos yaptırdım ama yanında fazla hava girişi,karbüratör meme büyütmesi,gaz iğnesi ayarı,üst kapak taşlaması(3mm),ekstra hava girişi gibi modifikasyonlar yaptımda öylelikle biraz fark etti,yani tabiri caizse sidik zoruyla oldu.kısacası sadece bir bölgeye uygulanan modifiye çok verimli olmaz onlarda ekip halinde çalışmayı severler _________________ Bırak asfalt ağlasın timsah gözyaşıdır inanmayasın...
haklısın kardeş ama zaten ben iddiali bir modifiye yapmadım. Sadece egzost tüpünü yaptım daha fazla ses almak için, o da benim istediğim sesi veriyor. Yeterde artar bile bana..
muratcelikcbr125r, zaten önemli olan senin onun üzerindeyken hissettiklerindir mutlu oluyorsan mesele yok o motora sen biniyorsun _________________ Bırak asfalt ağlasın timsah gözyaşıdır inanmayasın...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız