Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Satışta 1 aylık noter süreci gecikirse

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Satışta 1 aylık noter süreci gecikirse

Satışta 1 aylık noter süreci gecikirse

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
irmese
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Çanakkale

MesajTarih: 10.05.2008 - 18:37    Mesaj konusu: Satışta 1 aylık noter süreci gecikirse Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar merhaba satışta 1 aylık noter süreci gecikirse yani noter satışından sonraki bir aylık sürede araçlar trafiğe tesçil ettierilmezse daha sonraki süreçte diyelim bir sene aracı alan kişi noter satışını trafiğe tesçil ettirmezse,daha sonralarda aracı tesçil ettirmek için trafiğe gittiğinde ne gibi bir işlem uygularlar -ne gibi bir ceva uygularlar ve en önemlisi araç noter satışı olduğu için vergi dairesinden kaydı siliniyor. Bu kişide normal olarak araç vergi dairesinde gözükmediği için temiz kağıdı alamıyor aracın muayenesini yaptıramıyor bu durumda trafik tesçil tapılırken ne gibi bir işlem uygulanıyor. Muayene yaptırabilmek için. Bu konularda konu ile bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum herkese saygılarımı sunuyorum .

edit:188
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
gundelfingen
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 10.05.2008 - 18:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

İşlemi başlatma tarihin önemli.Yani sen şimdi satışı aldın sonra gittin trafiğe işlemler başladı.O işlem başlama tarihinden itibaren 1 ay geçtiyse 90 ytl ceza veriyosun.Ben verdim yani.
Başa dön
gundelfingen Çevrimdışı gundelfingen Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
harbiturk_
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 10.05.2008 - 19:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Eğer tescil başvurusu yapmadıysan vergi dairesinin satıştan haberi olmaz bu nedenle eski sahibi üzerinden işlem yapar nezamanki bir sorun oldu o zaman eski sahibi noter satışı ile haklarını koruyabilir.

Alıcı tescili 1 ay içinde yaptırmazsa mahkeme kararı ile 180 ytl öder. 180 i bayıldıktan sonra geri kalan işlemlerde bir değişiklik çıkan vergi borcunu paşa paşa yatırıp temizini alır muayenesini sigorta cezasını trafik cezasını üstlenirsin.

Noter satışı ile araç kaydı trafikten silinmez işlem yapılmaz. Trafik tescil için başvurmalısın harçları yatırmalısın.
Başa dön
harbiturk_ Çevrimdışı harbiturk_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
drummerhipgig
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 10.05.2008 - 19:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bağlı olduğun trafik bürosuna gidip tescil yaptırıyorsun..noter gecikme cezası 90 ytl civarında..temiz kağıdını ruhsat beyan ederek herhangi bir vergi dairesinden alabilirsin...28 ytl de ruhsat bedeli..kolay gelsin ihmal etme..sorun sadece para..
Başa dön
drummerhipgig Çevrimdışı drummerhipgig Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
pitbulleren
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 10.05.2008 - 19:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

aynen öyle satış ı aldıkdan sonra 1 ay süresi var yoksa 90 ytl Gülümsüyorum
Başa dön
pitbulleren Çevrimdışı pitbulleren Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
motodeli
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: şanlıuRfa

MesajTarih: 10.05.2008 - 21:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben urfadayım. başka bir ilden motosiklet alırsam, ruhsat işlemlerinde extra nekadar gider. + bir ödeme olurmu.
topik açmadan burdan sorayım dedim. Dil çıkarıyorum
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 10.05.2008 - 21:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motodeli demiş ki:
ben urfadayım. başka bir ilden motosiklet alırsam, ruhsat işlemlerinde extra nekadar gider. + bir ödeme olurmu.
topik açmadan burdan sorayım dedim. Dil çıkarıyorum

Evet oluyor bizzat 1 ay önce yaşadım

1. bomba noter satışında patlıyor
2. bomba plaka değişimi için çıkan masraf ve işlemler
3.boma da aracın muayeneye ( TESPİTE ) gitmesi gerekiyoor. Ama bu ücretsiz ve muameleci hallediyor bi şekilde.
Başa dön
motodeli
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 10.05.2008 - 21:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

harbiturk_, extra ne oluyor acaba. çokmu fazla.
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 10.05.2008 - 21:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

harbiturk_ demiş ki:
Eğer tescil başvurusu yapmadıysan vergi dairesinin satıştan haberi olmaz bu nedenle eski sahibi üzerinden işlem yapar nezamanki bir sorun oldu o zaman eski sahibi noter satışı ile haklarını koruyabilir.

Alıcı tescili 1 ay içinde yaptırmazsa mahkeme kararı ile ( muamelecinin yalancısıyım bana 180 dedi ama motorlarda farklımı bilmiyorum yaşamadım )180 ytl öder. 180 i bayıldıktan sonra geri kalan işlemlerde bir değişiklik çıkan vergi borcunu paşa paşa yatırıp temizini alır muayenesini sigorta cezasını trafik cezasını üstlenirsin.

Noter satışı ile araç kaydı trafikten silinmez işlem yapılmaz. Trafik tescil için başvurmalısın harçları yatırmalısın.
Başa dön
motodeli
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 10.05.2008 - 21:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

anlatamadım galiba. Gülümsüyorum
şimdi bizim bir arkadaş araba aldı. 65 plakalı.aracın devri yapılırken
400 ytl civarında masraf gitti. ama araç 63 plakalı olsaydı 200 ytl kadar gider demişti. motosiklettede 200 ytl civarında bir extra olurmu?
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 11.05.2008 - 00:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motodeli demiş ki:
anlatamadım galiba. Gülümsüyorum
şimdi bizim bir arkadaş araba aldı. 65 plakalı.aracın devri yapılırken
400 ytl civarında masraf gitti. ama araç 63 plakalı olsaydı 200 ytl kadar gider demişti. motosiklettede 200 ytl civarında bir extra olurmu?

Çokmu fazla derken noterde 80 ytl fark çıkıyor Ruhsatın iki sayfasıda değişiyor bu da +35 + Plaka bastırılıyor ücretini bilmiyorum

Ve asıl önemlisi bu plaka yuzunden tescil işlemini kendiniz yapamıyorsunuz teferruat fazla muameleciye vermek zorundasınız.

2005 Gv250 aldım 1 nisanda 236 ytl notere 200 ytl muameleciye 30 ytl sigortaya ödedim muayene içinde 58 ytl
Başa dön
SRAD-HAN
Kulüp Üyesi
Kulüp Üyesi

Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..

MesajTarih: 11.05.2008 - 01:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

noter satışından sonra 1 ay içinde ruhsatı değiştirmen gerekiyor yoksa aracın ilk uygulamada kapanıyor tecrubeyle sabittir!! Gülümsüyorum
Başa dön
SRAD-HAN Çevrimdışı SRAD-HAN Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
MERİC
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 11.05.2008 - 02:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

90 ytl ceza var başka birşey yok takılma bu konuya fazla bence sıkıntısız bir işlem ben daha 5 gun once yaptım 1 sene noter satışlı gezdim motorla
MERİC Çevrimdışı MERİC Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
motodeli
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 11.05.2008 - 10:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

harbiturk_, bilgi için saol. OK
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.13 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal