yaw benim mopedin silindirini açtım silindirde çizik var aynı çizik pistondada var aynı hizada bu morotun çekişini düşürür mü rektefe yaptırsam olurmu (heralde geçende yağ atmayı unutmuştum ondan oldu ) bana kaça mal olur cevaplarınızı bekliyormm _________________ RAMZEY MAGNUM 49cc
Tarih: 10.05.2008 - 17:05 Mesaj konusu:
gömleğe bi honlama yaparlar piston çapını da biraz büyük alırsın olur biter. _________________ satılık cbr 600rr
http://www.sahibinden.com/fiyati_dusurdum!!!WQQaXQQ10030449WQQpXQQdisplayitem
Kayıt: Feb 06, 2007 Mesajlar: 1238 Nereden: ISTANBUL HONDA
Tarih: 10.05.2008 - 22:06 Mesaj konusu:
Çizik cok derin değilse piston sekmanı değiştir ve güzel bir rodaj yap yeterli olur Eğer derin bir çizik varsa komple silindir piston sekman yenilemeni tavsiye ederim. _________________ 0 rh+
Kayıt: Dec 23, 2007 Mesajlar: 906 Nereden: izmir ve manisa
Tarih: 10.05.2008 - 22:17 Mesaj konusu:
magnum_55, kardeş öncelikle bu makinan 4 zamanlımı 2 zamanlımı eğer 2 zamanlı ise silindir içine gömlek yapman uygun ğlmayacaktır zira yüzey kaplamasını yapamayacağınız için şişme yapacaktır,fakat eğer 4 zamanlı ve senin makinanın farklı pistonu varsa honlama yapıp segmanlarıda değiştirerek problemi ortadan kaldırırsın.
yağ koymayı unuttum diye yazmışsın bundan anladığım kadarıyla motorun 2 zamanlı ve en uygun çözüm bir adet liner(gömlek/silindir)piston,segman,alt ve üst conta ve ya şim ile problemin çözülebilir,motorunu bu şekilde kullanman uygun değil çünkü kompresyon oranın doğru olamayacağından aşırı ısnma,çekiş düşüklüğ,çalışma bozukluğu v.b. bir sürü problem doğuracaktır.
geçmiş olsun _________________ dost zararıyla taşınır AB RH (+)
magnum_55, kardeş öncelikle bu makinan 4 zamanlımı 2 zamanlımı eğer 2 zamanlı ise silindir içine gömlek yapman uygun ğlmayacaktır zira yüzey kaplamasını yapamayacağınız için şişme yapacaktır,fakat eğer 4 zamanlı ve senin makinanın farklı pistonu varsa honlama yapıp segmanlarıda değiştirerek problemi ortadan kaldırırsın.
yağ koymayı unuttum diye yazmışsın bundan anladığım kadarıyla motorun 2 zamanlı ve en uygun çözüm bir adet liner(gömlek/silindir)piston,segman,alt ve üst conta ve ya şim ile problemin çözülebilir,motorunu bu şekilde kullanman uygun değil çünkü kompresyon oranın doğru olamayacağından aşırı ısnma,çekiş düşüklüğ,çalışma bozukluğu v.b. bir sürü problem doğuracaktır.
geçmiş olsun
evet motorum iki zamanlı silindirdeki çizik üzerinde elimizi gezdirdiğimizde bi derinlik olmuyo fakat çizik olduğu belli oluyo...
birde motor çok çabuk ısınıyor bazen öle oluyor ki dikkat etmediğim zaman buhar duman atıyo geçenlerde çekiş iyice düştü karbüratörü bi açıyım dedim bide ne göreyim karbüratörde pas çıkmazmı su gibi pas aktı heralde benzin aldığım yerden kaynaklanıyor...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız