Tarih: 10.05.2008 - 18:37 Mesaj konusu: Satışta 1 aylık noter süreci gecikirse
Arkadaşlar merhaba satışta 1 aylık noter süreci gecikirse yani noter satışından sonraki bir aylık sürede araçlar trafiğe tesçil ettierilmezse daha sonraki süreçte diyelim bir sene aracı alan kişi noter satışını trafiğe tesçil ettirmezse,daha sonralarda aracı tesçil ettirmek için trafiğe gittiğinde ne gibi bir işlem uygularlar -ne gibi bir ceva uygularlar ve en önemlisi araç noter satışı olduğu için vergi dairesinden kaydı siliniyor. Bu kişide normal olarak araç vergi dairesinde gözükmediği için temiz kağıdı alamıyor aracın muayenesini yaptıramıyor bu durumda trafik tesçil tapılırken ne gibi bir işlem uygulanıyor. Muayene yaptırabilmek için. Bu konularda konu ile bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum herkese saygılarımı sunuyorum .
edit:188 _________________ Bu yollar Daha ÇoooOOooK AgLıYAcak !!!
İşlemi başlatma tarihin önemli.Yani sen şimdi satışı aldın sonra gittin trafiğe işlemler başladı.O işlem başlama tarihinden itibaren 1 ay geçtiyse 90 ytl ceza veriyosun.Ben verdim yani.
Eğer tescil başvurusu yapmadıysan vergi dairesinin satıştan haberi olmaz bu nedenle eski sahibi üzerinden işlem yapar nezamanki bir sorun oldu o zaman eski sahibi noter satışı ile haklarını koruyabilir.
Alıcı tescili 1 ay içinde yaptırmazsa mahkeme kararı ile 180 ytl öder. 180 i bayıldıktan sonra geri kalan işlemlerde bir değişiklik çıkan vergi borcunu paşa paşa yatırıp temizini alır muayenesini sigorta cezasını trafik cezasını üstlenirsin.
Noter satışı ile araç kaydı trafikten silinmez işlem yapılmaz. Trafik tescil için başvurmalısın harçları yatırmalısın.
Tarih: 10.05.2008 - 19:16 Mesaj konusu:
bağlı olduğun trafik bürosuna gidip tescil yaptırıyorsun..noter gecikme cezası 90 ytl civarında..temiz kağıdını ruhsat beyan ederek herhangi bir vergi dairesinden alabilirsin...28 ytl de ruhsat bedeli..kolay gelsin ihmal etme..sorun sadece para..
ben urfadayım. başka bir ilden motosiklet alırsam, ruhsat işlemlerinde extra nekadar gider. + bir ödeme olurmu.
topik açmadan burdan sorayım dedim. _________________
ben urfadayım. başka bir ilden motosiklet alırsam, ruhsat işlemlerinde extra nekadar gider. + bir ödeme olurmu.
topik açmadan burdan sorayım dedim.
Evet oluyor bizzat 1 ay önce yaşadım
1. bomba noter satışında patlıyor
2. bomba plaka değişimi için çıkan masraf ve işlemler
3.boma da aracın muayeneye ( TESPİTE ) gitmesi gerekiyoor. Ama bu ücretsiz ve muameleci hallediyor bi şekilde.
Eğer tescil başvurusu yapmadıysan vergi dairesinin satıştan haberi olmaz bu nedenle eski sahibi üzerinden işlem yapar nezamanki bir sorun oldu o zaman eski sahibi noter satışı ile haklarını koruyabilir.
Alıcı tescili 1 ay içinde yaptırmazsa mahkeme kararı ile ( muamelecinin yalancısıyım bana 180 dedi ama motorlarda farklımı bilmiyorum yaşamadım )180 ytl öder. 180 i bayıldıktan sonra geri kalan işlemlerde bir değişiklik çıkan vergi borcunu paşa paşa yatırıp temizini alır muayenesini sigorta cezasını trafik cezasını üstlenirsin.
Noter satışı ile araç kaydı trafikten silinmez işlem yapılmaz. Trafik tescil için başvurmalısın harçları yatırmalısın.
anlatamadım galiba.
şimdi bizim bir arkadaş araba aldı. 65 plakalı.aracın devri yapılırken
400 ytl civarında masraf gitti. ama araç 63 plakalı olsaydı 200 ytl kadar gider demişti. motosiklettede 200 ytl civarında bir extra olurmu? _________________
anlatamadım galiba.
şimdi bizim bir arkadaş araba aldı. 65 plakalı.aracın devri yapılırken
400 ytl civarında masraf gitti. ama araç 63 plakalı olsaydı 200 ytl kadar gider demişti. motosiklettede 200 ytl civarında bir extra olurmu?
Çokmu fazla derken noterde 80 ytl fark çıkıyor Ruhsatın iki sayfasıda değişiyor bu da +35 + Plaka bastırılıyor ücretini bilmiyorum
Ve asıl önemlisi bu plaka yuzunden tescil işlemini kendiniz yapamıyorsunuz teferruat fazla muameleciye vermek zorundasınız.
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6142 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 11.05.2008 - 01:19 Mesaj konusu:
noter satışından sonra 1 ay içinde ruhsatı değiştirmen gerekiyor yoksa aracın ilk uygulamada kapanıyor tecrubeyle sabittir!! _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Türke Kefen Biçenin,Ölümü Korkunç Olur.
Bu Dağlar Bizimdir,Ferman Gerekmez,Bozkurtun Gezdiği Yere,Çakal Giremez..
Tarih: 11.05.2008 - 02:04 Mesaj konusu:
90 ytl ceza var başka birşey yok takılma bu konuya fazla bence sıkıntısız bir işlem ben daha 5 gun once yaptım 1 sene noter satışlı gezdim motorla _________________ www.speedps.com cafemle ilgili hersey burda
kısa sure ıcın foruma gırıs www.speedps.com/forum
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız