Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Sinan'ın)KAZA İLE İLGİLİ GERÇEKLER,ÜZERİ ÖRTÜLMEK İSTENENLER

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Sinan'ın)KAZA İLE İLGİLİ GERÇEKLER,ÜZERİ ÖRTÜLMEK İSTENENLER

Sinan'ın)KAZA İLE İLGİLİ GERÇEKLER,ÜZERİ ÖRTÜLMEK İSTENENLER
Sayfa 1, 2, 3 ... 14, 15, 16  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
cpatience
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 12.05.2008 - 11:24    Mesaj konusu: Sinan'ın)KAZA İLE İLGİLİ GERÇEKLER,ÜZERİ ÖRTÜLMEK İSTENENLER Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Öncelikle adım Can Göksay.Tolga Uprak ile 8 yıldır pistlerdeyim ve onun kronemetresinide ben tutuyorum.Beni tanıyanlar biliyor zaten ama tanımayanlar için söylüyorum,ben sadece Tolga'nın arkadaşıyım.Pistteki hiç bir kurum,kuruluş,teknik ekip ve sponsor ile alakam yoktur.Olayın başından sonuna kadar Tolga ile canlı şahidiyiz.Ve 8 yıldır bu işin içerisinde olduğumuz için neyin ne olduğunu biliyoruz.İlk olarak size olayı anlatmam gerekiyor,çünkü federasyon yetkilileri dahil herkes kendine göre olayı anlatmış.
Tolga antremana çıkmadı beraber kara şiganın oradaki trübünlerde antremenı izlemeye gittik.Yanımızda Sinan Şenel ve hatırladığım kadarıyla Tuna Şahbazoğlu vardı.Tolga Sinan'a, ben Barış'a zaman tutuyorduk.Sinan en son turunu 47.400'lük zamanla atıp arka düzlükten kara şiganına doğru geliyordu.Fren yapma mesafesine geldiğinde fren yapmadı ve tapagaz bir şekilde fren mesafesini 20 metre daha geçti.(virajın içine doğru)Kimin pistin neresinde nasıl fren yaptığını uzun zamandır bildiğimiz için bu aykırı bir durumdu ve hemen bakın bakın diye bağırdım.Sonra Sinan sanki durumu birden farketmiş gibi çok sert bir fren attı ve motorun başıda sert bir şekildi eğildi.Sonra freni hemen bıraktı ve bir daha sıktı.Bu sefer gidon çırpmaya başladı.Bu anlattıklarım 1-1,5 saniye içerisinde oluyor çünkü çok fazla sürat vardı.Gidon 2-3 kez sert bir şekilde çırptıktan sonra motor soldan toprağa çıktı.Toprağa çıkar çıkmaz yan döndü ve Sinan'ı fırlattı.Bizde hemen olay yerine koşmaya başladık.Sinan en son sazlıkların içinde kaybolmuştu.Olay yerine geldiğimizde hemen Sinan'ı aradık.Buradaki ayrıntıları fazla vermek istemiyorum.Ama en son Sinan'ı bulduğumuzda bir kaya parçasının üzerinde yüz üstü yatıyordu.Hatta kayanın üzerinde biraz burnundan gelen kan lekesi bile vardı.Arkamızdanda şu anda hatırlayamadığım bayağı bir insan olay yerine koşmuştu.Daha sonra ambulans geldi ve ambulanstakiler oraların biraz çamurlu olmasından dolayı oraya girmeye başta tereddüt bile ettiler.Ne ambulansta doktor vardı nede pistte herhangi bir asbaşkan.hatta federasyondakilerede telefonla biz haber verdik.
Daha sonra ambulansın arkasından hastaneye gittik ve gerisi malum.Akşam ben piste geldim ve olay yerinde 3-4kişi vardı ve elleriyle taşları temizliyorlardı.Daha sonra oraya 50NC kamyonun giridiğini gördük.Ve ertesi gün sabah olay yerinde kaya falan yoktu.
Ben burda hiç bir kimseyi suçlamıyorum.Ama Federasyonun yaptığı açıklamalar niye savunma şeklinde!Niye pistin hiç bir suçu yok diyorlar.Pistin hiçbir suçu yoksa orada kum havuzu yada çakıl havuzu olması gerekmiyor mu?Yada o kayanın orda işi ne.Elbette piste meydana gelen kazalarda ya mekanik arıza yada pilotaj hatası olacak.Pilotlar kendilerini zorlucaklarki zaman yapsınlar.Bunlar işin içinde olan şeyler.Ama yetkili kimse,sorumluluk kimdeyse bütün güvenlik önlemlerini almak zorundalar.Tolga ve Sinan Şenel ilk derince hastanesinde polise yazılı bilgi verdi olayı aynı benim anlattığım şekilde yazdırdılar.
Olayların üzerini örterek biz hiçbir şekilde hiç bir yere gelemeyiz.Bunu öncelikle bu işte suçlu olan kişilerin anlaması lazım.Bu çok çok üzücü ve çok büyük bir kayıptır.Artık motor yarışlarının hiç kimse için bir anlamı kaldığını düşünmüyorum.Bunu herkesin bir milat olarak görüp herkesin birlik olarak ilerisi için artık güzel şeylerin başlangıcına dönüştürmesini umuyorum.Şimdi kendi çıkarları için federasyona yüklenenlerde olacaktır.Ama baştaki zihniyet değişmedikçe Türkiye'de motorsporları bir yere gelmez.Yarışçıların fikrinin alındığı ve en kıdemsiz çalışanından en baştakine sadece motor sporlarının geleceği için çalışan gerçek anlamda bir federasyon istiyorum.
Acımız çok büyük bunu size anlatamam..Ama Kenan kardeşimize bişey demek istiyorum.Abilerinin seni görmek istediği yere ulaşmanı istiyorum senden.Hayat bizim değil, biz hayatı yaşıyoruz sadece.Hepimizin başı sağolsun...hepimiz bu işin peşini bırakmıyacağız ve ne gerekiyorsa yapacağız,sadece kendimiz için !!!!
Başa dön
cpatience Çevrimdışı cpatience Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
SpeedyMaho
Üye
Üye

Nereden: 's-Hertogenbosch - HOLLANDA

MesajTarih: 12.05.2008 - 11:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Merhaba Can, yazdiklarini okurken kendim olayin icindeymis gibi canlandi gozumde ...tuylerim bile ayaga kalkti...dedigine katiliyorum...onemli olan bazi on hazirliklarin cevre etrafinda olsa bile duzeltilmesidir.

Hollanda dan Ahmet Aydogan
Başa dön
SpeedyMaho Çevrimdışı SpeedyMaho Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Arctura
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: iST

MesajTarih: 12.05.2008 - 11:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cpatience bilgilendirme için teşekkürler

Arctura
Istanbul Racing Team
Başa dön
Arctura Çevrimdışı Arctura Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
reddragonnvv
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: BALIKESİR/EDREMİT/akçay

MesajTarih: 12.05.2008 - 11:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

işte gerçek paylaşım için teşekkürler.
Başa dön
reddragonnvv Çevrimdışı reddragonnvv Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
leoparus
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul-smyrna

MesajTarih: 12.05.2008 - 11:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Süleyman Memnun gazetecilere verdiği demeçte arka düzlüğün tam ortasında bilinmeyen bir nedenle düştüğünü söylemiş.
Yıllarca kendide yarışmış ve böyle ölümlü kazaya ilk kez rastlıyormuş.
Pistin en ufak bir kusurunun olmadığını söylemiş.
Ve hatta uzun süreli sakatlığı olan bir kazada olmamış bu güne kadar. Yani düşen en geç 1 ay sonra düzelmiş ve yarışmaya devam etmiş.
Sizler varya motorcular herşeyide büyütürsünüz zaten!
Hazreti süleyman böyle buyurmuşsa böyledir Şok oldum
born
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Manisa/Turgutlu

MesajTarih: 12.05.2008 - 11:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hayret yahu kayalar falan ne işi var abi kayanın pistde cross parkurumu bu ??? Sorumsuzluğun bu kadarı olur.
Başa dön
born Çevrimdışı born Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
RACING35
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: İzmir

MesajTarih: 12.05.2008 - 11:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

SAĞOLLL CAN anlatın abi insanlar bilsin bu şerefsizlerin yaptıklarını da hala federasyon diye peşlerinden gidip durmasınlarrr. Öfkeliyim Beğenmedim Sinirlendim
Bizim kulüp(M.D) yöneticilerininde bu konuya duyarlı olacaklarını umut ediyorumm.terar BAŞIMIZ SAĞOLSUN..
Başa dön
RACING35 şimdi Çevrimiçi RACING35 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
hondateam
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: düşler ülkesinden

MesajTarih: 12.05.2008 - 11:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cpatience, Alkışlıyorum Alkışlıyorum çok haklısın teşekkur edıyorum..kenan içinde soyledıklerıne katılıyorum...

Kuş bakışı bakmak güzeldir; yalnız kuş gibi bakmamak şartı ile....
Başa dön
hondateam Çevrimdışı hondateam Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
hayabuso34
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul Kartal

MesajTarih: 12.05.2008 - 11:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Yani sonuç gene pist in yarış için elverişsiz olduğu ve kazanın pist in berbat taban,çevre nedeniyle olduğu sonucu çıkıyor...Bence fazla sözede gerek yok pist in resimler herşeyi anlatıyor fazla sözede gerek duymuyorum...

!..ATATÜRKÜN GENÇLİĞE HİTABESİ BİR DUVAR SÜSÜ DEĞİL,BİR ERKEN UYARI SİSTEMİDİR...!
Başa dön
hayabuso34 Çevrimdışı hayabuso34 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
DRAGON_10
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: BALIKESİR (ZAFER KOÇ)(age group 30)

MesajTarih: 12.05.2008 - 12:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

devlet el atmalı bu işe gerisi gelir...gereken yasal yazışmalarla takip edilmeli bilinmeliki yazılı şikayet yada dilekçenin ilgili kuruma gönderildiğinde cevap verme mecburiyeti var artık yasalarda...gereken önlemler kum havuzu gerekli lastik biriyerler yok ve viraj da kayan direk tel örgü ve kayalıklara gidiyor...bu olay baya bir gündem yaratır..
(sogopa...vesselam......kaf kef...)
Başa dön
DRAGON_10 Çevrimdışı DRAGON_10 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
isirganus
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Kah orada, kah burada...

MesajTarih: 12.05.2008 - 12:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Eh, bu memleketin genel idareci tavrı. Öfkeliyim Ama gerçekler saklanmadıkça, hesap soruldukça düzelecek.
Başa dön
isirganus Çevrimdışı isirganus Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
_tatar_
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: 34

MesajTarih: 12.05.2008 - 12:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu gerçekler basına bir şekilde yansıtılmalı. Birileri bir şekilde tedirgin olmaz olay kapanır giderse pist nasıl düzeltilcek? Her kazada piste biraz makyaj mı yapılcak? Bunları burda konuşuyoruz ama bir haber kanalında işte bu böyle oldu pistin hali ortada kazadan sonra kaya kaldırıldı denilirse dikkat çekilir. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Ecel başa geldimi baş ağrısı bahane fakat Allah herşeyi bir sebebe bağlar ve bu olayda sebeplerin sorumluları içinde pistin durumu da var. Bu sebepten birilerinin ceza almasından ziyade gelecek yarışçılar için mükemmel bir pist olmalı orası. Hep full koruma tam koruma yazıyorlar heryere ama bu insanları korumasız ve kalitesiz bir pistte tam gaz koşturuyorlar. Amaç pistin iyileşmesi olur günah keçisi aranmazsa belki daha net bir sonuç alınır. Yoksa herkes topu birine atar ve bu devran böyle gider.

Başa dön
_tatar_ Çevrimdışı _tatar_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
gojira
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 12.05.2008 - 12:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Olayı objektif şekilde anlatıp herkesle paylaştığın için teşekkürler arkadaşım. Bu işin peşini umarım bırakmazlar. Ortada bir suçlu varsa cezasını çekmeli mutlaka. Bu ülkede Sinan gibiler kolay yetişmiyor. Ama çok kolay kaybedilebiliyor...
kubi_speed
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: konya/beyşehir

MesajTarih: 12.05.2008 - 12:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sinirlendim Sinirlendim Sinirlendim ne söylenirki ,kolaymı yetişiyor bu insanlar kaç tane var Türkiyede pro yarışçı niye sahip çıkılmıyor Sinirlendim
Stolga
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Mu?la/Datça

MesajTarih: 12.05.2008 - 12:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cpatience, yazından anladığım kadarı ile o kaya orada olmasa belki de vefat olayı olmayacaktı,
yarışları izlediğimizde düşen yarışçıların sürüklenmeleri saman balyaların da durur, bizimkiler kayaya mı çarpıyor düşünce ??
Üzgünüm
Başa dön
Stolga Çevrimdışı Stolga Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3 ... 14, 15, 16  Sonraki
1. sayfa (Toplam 16 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal