Kayıt: Dec 23, 2007 Mesajlar: 1074 Nereden: ana yurdu manisa ama gümüşhane
Tarih: 12.05.2008 - 20:23 Mesaj konusu:
lasttomcat,dostum sakın motorsikleti tek başına teslim etme alıcıya,çünkü ben bir çok kez yaşadığım türden üçkağıtlar oluyor ki şöyle;
alıcılar 2 ve ya 3 kişi bir arabayla geliyorlar(arabalarda genelde düzgündür yani senin motorun fiyatını öldürmez) uzun bir muhabbetten sonra ki bu adamlar güzel diksiyonlu,güzel giyimli efendi,paralı görünümlü tiplerdir,neredeyse pazarlığı bitirdiğinizde bu kişi yanındaki arkadaşına diyor ki sen burada bekle ben motorla bir tur atıp geleyim adettendir sonrada bankadan parayı alır abime veririz,notere gider satış işlerini hallederiz olur dimi abi,yok dimi borcu harcı,satışta filan bir problem çıkmasın v.b. gibi muhabbetlerle eeeeeee sende arabyla arkadaşı yanında ya tamam al bin diyorsun ve adam biniyor senin gözünün önünde çeviriyor gidiyor,sen bekle bekle gelmiyor tabi adam bir daha geri bu arada arkadaşıda merak ediyor tabi yav bir şey mi oldu filan demeye başlıyor veeeee final o senin yanındaki arkadaş ya ne tarafa gitti ben bir bakayım bakalım şu köşeden deyip ince ince uzamaya başlıyor yanından eeeeee arabanın anahtarlarıda senin masanın üstünde ya senin eşek gölgede tabi sen uyuz oluyosun ama ulan araba burada diyorsun rahatlıyorsun bu arkadaşla gitme ihtiyacı hissetmiyorsun,herhalde köşede biri arabyla filan bekliyor ki bizim ikinci şahısda 5 dakika içinde yokoluyor ortadan,sen uzun bir bekleme sürecinden sonra sıkılıp ve korkup başlıyorsun aranmaya ve en sonunda alıp arabayı doğru karakola ve esas bomba burada araba 2 gün önce filanca yerde çalınmış sahibide harıl harıl araba arıyor ve sen getiriyosun arabasını ona,haaa şansın varsa ve tanınıyorsan biraz şansın araba hırsızlığından sabıka yemeyebilirsin ama kimse seni tanımıyorsa yandın kardeşim atarlar içeri olay çözülene kadar,al başına belayı işte.
biz böyle bir motor çaldırdık ve satan abimin çabuk uyanması ve bizi arması ile hemen motorlara atladık ve her birimiz ikişer kişi olarak şehrin her çıkışından birine gittik ve yzf 1000 r ımın gazını bir mopedmişçesine hayatımda ilk defa öylesine çevirmeme rağmen tam 180 km sonra adamın acemi bir motorcu olması sayesinde bir benzinlik girişinde yakaladık ve şerefsiz motoru orada bırakıp arkadaki dağa koşarak kaçtı,
Bu hikaya gerçektir beyler siz siz olun sakın kimseye tek başına motorsiklet vermeyin. _________________ dost zararıyla taşınır AB RH (+)
Aslına bakarsanız tanımadığınız adama motorsiklet vermeyin. Motordan anlayan biriyse o motoru kullanmaya ihtiyacı olmaz sesinden görünümünden bir sonuca varabilir. illaki gezmek istiyorsa bin kardeşim arkama gezdireyim ben seni diyeceksin, yok olmaz öyle şey diyorsa üzgünüm kardeşim diyeceksin uza git kimsen alıyorsan al motor diyeceksin. Lafı uzatan, çok ısrar ederen çingen pazarlığına giren adam motorcu değildir motorculukla alakası yoktur bu böyle biline...
selamlar
adım mehmet yeni katılıyorum
eylül ayında cbf 600 abs 2008 aldım ama bakırköydeki dersanem yandığı için maddi zorluğa girdim ödeyemiyorum motor 2000 km de bir kasaba götürdüm 8000 verdiler sıfırı 18000 ama motora kıyamıyorum elinde temiz zzr 1100 olan varsa 92 97 arası takas edebilirim ama satışını yapamam onun da aynı durumda olması lazım....kısaca motorun 490 ytl 34 ay taksidi var.....ama dersaneyi yeniden canlandırmakla uğraştığım için para ayıramıyorum.....motor kasaba gitmesin ..yardımcı olabilirmisiniz saygılar
Tarih: 13.10.2008 - 15:56 Mesaj konusu:
arkadaşlar birikmiş biraz param var yaklaşık9,500 ytl ben suzuki gsx-r600 motor almak istiyorum bana bir fikir verirmisiniz bu paraya güzel bi motorsiklet bulabilirmiyim yoksa birazdaha para biriktireyimmi bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler herkeze
Tarih: 13.10.2008 - 16:17 Mesaj konusu:
Bu gibi olayları duymuştum. Yanında yeni tanıştığı kızla ve yine çalıntı arabayla gelenler oluyormuş. Kızcağızda, motor sahibide ortada dımdızlak kalıyormuş. Dikkat etmeli ve motoru kimseye vermemeli, çok isterse arkaya atıp bir tur attırmalıyız. Umarım kimsenin başına gelmez. _________________ Burgman 400
Tarih: 16.10.2008 - 23:21 Mesaj konusu:
neler neler var galerı demeyın ben sadece 3 parca boya var dıye araba aldım 6ay sonra satmam gerektı arabayı sattıgımda araba hakkarıye gıttı 2000km kusur sonra adam orda baktırıyor araba pertten cıkma aynen 10gun sonra aradı ayıp falan dedı bende gerı getırırsen paranı alabılırsın pardon dedım arkadas gerı getırdı suan cok yakın dost olduk sonucta ınsanları kandırmamak lazım kendınızı kandırırsınız kı obur tarafıda var
geçenlerde ben de bir bmw f 650 var 97 model gel sana alalım dedi daha 17.000 km de imiş çok temiz satanlar eski sahibi tanıdık yani motor kelepir dedi.ya abi dedim bmw hem de 650 cc makine daha 17.000 şaşırdım tabiki km si ile oynanmıştır dedim yok çok temiz az kullanılmış hem debriyaj balatası yeni degişmiş dedi tabiki şüphem daha da arttı motorcu ustama sohbet arası bir sordum nasıl makina yaşına göre diye bana demesi bmw normal sürücülere debriyaj balatasına 45.000 km garanti veriyormuş sadece polislere 38.000 km imiş.şimdi motor 17.000 km de debriyaj degişmiş km orjinalmiş buyrun yerseniz yiyin ayıp kardeşim motorun km si ile neden oynarlar anlamak zor.bu arada motoru biraz tarif et belki biliyorumdur dedi bende tarif ettim o da ne motoru biliyor 50.000 km yi devirmiş önceki sahiplerini filan anlattı tam çakalların arasına düşüyorduk az kalsın,sonra arabayı satıp parasını bmw ye tair parası olarak yatıracaktık ucuz yırttım valla,bu ara da motor 5.000 ytl idi.aklıma geldikçe gülüyorum temiz motor he he.
Kayıt: Feb 29, 2008 Mesajlar: 105 Nereden: İzmir/Çeşme/Fethiye
Tarih: 27.10.2008 - 08:42 Mesaj konusu:
XANDROS, motorumu satmata karar verdim,, motorla bir kazam var evlere şenlik izmir ilahiyat fakültesini geçince 100m ilerde arada üst mahalleye çıkan çok dik bir yokuş var ve o yol o kadar tali ki araçlar kimse inmesin çıkmasın diye yokuşun önüne park ediyorlar,, bizde iki arkadaş, hadi dedik burdan çıkalım,, yokuşu çıktık, arabalar park halinde olunca yokuşda durduk, ve başladık geri geri kaymaya ki ön fren sıkılı arka fren de ayağım hiç gazı açmak aklıma gelmio ama neyse düştük ama motor üzerimize düştü bir baktık ki granajlarda çizik yok ama sol manet kırılmış, olmuş sana yarış maneti
Satmaya karar verdik aradan uzun zaman sonra, , Arkadaş gelene bak kardeşim biz motordan düştük ama çiziği yok,, maneti kırıldı sol elciğin de şu plastik kısmından anlarsın ki yere bir burası değmiş zaten altında biz kaldık yooook siz bunun granajlarını da değiştirmişsinizdir, , boya vardır öyle şey olmaz bir başkası gelir sorar, , alınca manet'i değiştir dersin anlatırsın,, abi boya mı orjinal mi granajlar der
SONUNDA 2. motorumu aldım,, satmayı düşündüğüm motorumu haftaiçi kullanıyorum 2.motoru da fantezi olarak haftasonları
Doğru Söylemiceksin insanlara Dürüst Olmucaksın,, Alıcan bir çıkma manet takıcan GEÇİRCEN malını geçcen bu devirde bunu anladım! _________________
BENIM BI EN 500 HATIRAM VAR
ALAMZ OLAYDIM
BUYUK SISI HAYALLERIMI TAMAMIYLE YIKTI
SOGUDUM
TAMIRCI OLDUGUM HALDE YEDIGIM KAZIGI ANLATAMAM
BU SEBEPTEN DOLAYI MOTOSIKLET ALIRKEN COK HASSA VE DIKKATLI OLMAK LAZIM
MUMKUN OLDUGU KADAR BILINDIK TUTULAN BI SEY ALMAKTA FAYDA VAR
Tarih: 06.11.2008 - 10:00 Mesaj konusu:
Piyasa durgun hareket yok...Motor sektöründe kovalamaca devam ediyor mu??Satmak isteyenler duyduğumu göre yazdıkların fiyatların üstünden bayağı bi fedakarlık yapıyorlarmış...Bu ara alıp satan var mı??Alan memnun satan memnun mu?? _________________ Hayat Verenin Kuluyum...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız