Tarih: 13.05.2008 - 20:11 Mesaj konusu: Zincir sesi ve vibrasyon...
arkadaslar merhaba
zincirim koptugu ıcın motora yenı zıncır aldım.. Yeni zinciri motora taktık (Suzuki Bandit 600s)ancak motorda hızlandıkca rrrrrrrrr diye on taraftaki dişliden bi ses geliyor. Acaba yeni oldugu icin mi yapıyor diye dusunmekteyim. Ayrıca motordaki vibrasyon da arttı 2 3 viteste bayagı bır vıbrasyon var..
sebebini bilen arkadaslar bilgilerini paylasırsa memnun olurum...
benim 600 rr ında zincirini değiştirme değil ama yağlama sonrası öyle bir ses geliyordu bana herhangi bir engeli yok,sanırsam gergi biraz fazla yapıldı gibi geliyor.Zinciri ayarlar iken üzerine binerek ayarlamanızı tavsiye ederim ,yada yada acaba zincir orjinalmi ve dişlilerde değiştimi ??
Çünkü şu an halen mevcut cbr 125 tede zinciri değiştirdik fakat dişlileri değiştirmemiştik sanki motorun gidişi bozulmuştu.
Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:
ardakopma demiş ki:
dişliler degismedi
bütün sorun burada !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! _________________ 1 TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR.11 TÜRK İÇİN CİHANI FETHEDERİZ...Özel Harp.
AB RH (+) 0 506 357 7316
hmmm
dıslilerde pek bır yıpranma gormedıgımız ıcın degıstırme geregı duymadık
arkadaşım yakın bir zamanda zincirini kesin yiyeceksin desem yeridir,bence gerek duy ve değiştir.kesinlikle sorunun dişlilerde gözünüze bir şey yok gibi gelebilir ama aldığınız zincirin ayarı yanında satılan ve almanız gereken dişlilere göre yapılmıştır mühendisleri tarafından;Sizin motorunuzun üzerindeki aşınmış dişlilere göre yapılmamıştır...saygılar _________________ 1 TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR.11 TÜRK İÇİN CİHANI FETHEDERİZ...Özel Harp.
AB RH (+) 0 506 357 7316
Tarih: 13.05.2008 - 20:30 Mesaj konusu:
blackhawk_honda, arkadasım yanlış biliyosun zincir değiştirmen dişli değiştirme zorunluluğu getirmez boşvern bu servisçilik muhabbetlerini ben gerekli açıklamaları pm de yaptım arkadasa _________________
Life is For The Brave..
sesginn, yanlış bilme değil "Gerekli olandır",yinede siz bilirsiniz! _________________ 1 TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR.11 TÜRK İÇİN CİHANI FETHEDERİZ...Özel Harp.
AB RH (+) 0 506 357 7316
Tarih: 13.05.2008 - 20:38 Mesaj konusu:
blackhawk_honda, kardes ben arkadas agerekeni pm inde yazdım az önce de sölediğim gibi servis elemanına gidip sorarsan değiştir der hatta ne kadara değiştirirsen onun için kardır çünkü işi o
500-600 km sonra eğer dişli problemli bi dişli değilse (arkadas kopmus diyor o konudada açıklamamı yaptım ona ) çok fazla zorlamdan teker yapmadan ve ciddi basmadan yağlamaları ihmal etmeden kullandığında 500-600 km sonunda dişlilere uyum sağlar zincir _________________
Life is For The Brave..
500-600 km'de koptuğu yazılmamış hiç bir yere!!!! _________________ 1 TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR.11 TÜRK İÇİN CİHANI FETHEDERİZ...Özel Harp.
AB RH (+) 0 506 357 7316
En son blackhawk_honda tarafından 13.05.2008 - 20:51 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi
Tarih: 13.05.2008 - 20:45 Mesaj konusu:
kesinlikle dişlini değiştir aşınma olmasa bile zincir değiştirdinmi dişli de değişir,arkadaşın dediği gibi gözle görünmeyen aşınma var.senin dişli eski zincire alışmış yeni zinciri takınca dişliyi yersin zaten yakında vakit kaybetme dişlini değiştir
zincir gergisi fazla yapılmış ve o rrrrr seside yüksek ihtimal zincirin takılı olduğu ön dişlinin bağlı olduğu rulmandan gelmekte.. bence zincir gerginliğini kontrol ettirin ve zincirinizi serviz manuelinde ki zincir gergi miktarına göre ayarlartın... _________________ yamaha fazer abs honda xl200
Bu konuya benden bu kadar yorum ..Saygılar _________________ 1 TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR.11 TÜRK İÇİN CİHANI FETHEDERİZ...Özel Harp.
AB RH (+) 0 506 357 7316
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız