Tarih: 13.05.2008 - 21:16 Mesaj konusu:
Hepimiz kendi aramızda konuşuyoruz ve bu olayın bir skandal olduğu konusunda neredeyse tamamımız aynı fikirdeyiz.
Peki karşıt görüşte olanlar nerede? Nerede "pistte-hata-yoktur" Süleyman? Herkesin kafasındaki soruları cevaplayacak bir açıklama lütfetmeyecek herhalde, bunu anlıyoruz.
_________________ Honda CBR 1100XX Super Blackbird
Tarih: 13.05.2008 - 21:25 Mesaj konusu:
Bilgilendirme ve paylasım icin tesekkürler acımız gercekten cok büyük allah rahmet eylesin umarım bundan sonra gerekenler eksiksiz yapılır ve bir daha böyle üzücü bir kaybımız olmaz _________________ "SULAR YÜKSELİNCE BALIKLAR KARINCALARI YER, SULAR ÇEKİLİNCE DE KARINCALAR BALIKLARI. KİMSE BUGÜNKÜ ÜSTÜNLÜĞÜNE VE GÜCÜNE GÜVENMESİN.KİMİN KİMİ YİYECEĞİNE SUYUN AKIŞI KARAR VERİR"
Tarih: 13.05.2008 - 21:36 Mesaj konusu:
HakanDincer, yarışçıların çoğunu tanıyan motor camiasında tanınan birisiniz.Bütün yarışçı kardeşlerimizi bir birlik edip,körfez pisti düzelmeden oraya birtane bile yarışacak adam gitmemesini sağlıyabiliriz.en azından bunu organize etmeliyiz...artık sözümüzü geçirmeliyiz birilerine..Bence Birilerinin artık çalışması gerekiyor... 2006 senesinden beri körfez pistine her gittiğimde içim burkuluyor o yamaları,pistin içler acısı halini gördükçe...
2 yıldır hiç nedeni açıklanmadan takvimin 6 yarışı körfezde dalga geçergibi 1 tane yarış izmirde...
Artık Bizimde Bir değerimiz olsun arkadaşlar...artık bazı şeyler bizim istediğimiz gibi olsun... artık bizim içinde birşeyler yapılsın... öyle çok şeyde istemiyoruz...en fazla en fazla 1 gün çalışılsa körfez pistinde sinan sofuoğlunun düştüğü alan temizlenip güzel bi kum havuzu yapılabilir... ve bu kadar acı bir sonuç doğmuyabilirdi...
ArkadaşLar BirLik oLma zamanıdır... bazı şeyler ARTIK ATRIK GEÇTE OLSA DÜZELMELİ...!!!
Tarih: 13.05.2008 - 21:46 Mesaj konusu:
Toggy demiş ki:
Arkadaşlar hakan neden celallendinki biz kaya yoktu demedikki kaya var en son kayaya çarptı ve göğsünden darbe aldı ama aldığı darbeler zaten ağırdı ha kaya olmuş ha olmamış. Ama istyer kayadan ister değil orda bi kaya olması zaten olay daha ne yi tartışıyoruzki... Sen Baş dansöz kim biliyorsun hakan onun adının yanına bizlerinkini yazma!!!
Cellallenmedim..
Ben değil pistte dönenler celallenmeli ..Yada ordan sorumlu olanlar..
Yani kaya, taş, şişe, kedi, köpek piste çıksa bana bişey olmazkii.
Ben yaslanırım arkama , bakarım keyfime..
Ama öyle olmuyor işte..
Bana dokunmayan yılan 1000 yıl yaşasın dersek, yılan 10.000 yılda yaşar..
Dediğim gibi bu benim inan susmuş halim..
Yani ben konuştugum zaman bu olayın dışında çok şeyi konuşurum..
Lisans verme hakkına sahipken bizden Lisans çıkartmak isteyen sporculara "sadece EMK lisansıyla yarışılabiliyor" deniliyormuş..
Yani ben bugün KULÜP olarak MAHKEMEYE gitsem çok kişinin başı agrır..
Yani liste yaptım konuştugum zaman yada hesap sordugum zaman kimse bunun altından kalkamaz..
Soyadımın imtiyaz sahibi oldugu GAZETE var..Sorarsam inan baş sayfada sorarım:..
AMA DEDİĞİM GİBİ HEP BEKLEMEDEYİZ..şİMDİ KURUL OLUŞUYORMUŞ..
kurul kimlerden oluşacak?
Kurul pistte neyi onaylıyacak?
Bilirkişiler kimler?
Hepsini bekliyoruz..
Ben yanar döner olmadım..OLMAM DA...
Yarın "bu adam kıç yalıyor" diye bana güleceklerine yarın doğruları söyledi demelerini isterim..
Kim DANSÖZ olur kim olmaz zaman gösterir..
Cami ve mezarlıkta bütün yarışçılar aynı şeyi söyledi:
Ben ROPORTAJ için seni aradım, diğerlerinide aradım...
O gün pistte ne olduysa sorarım, isteyen olanı biteni anlatır isteyen kıvırır...
İsteyen hiç konuşmaz...
kÖRFEZ Yarış Pisti kaymak gibi asfaltlanmadan eğer oraya yarış verilirse ben burdan sorarım..
İzmir Yarıi pistine geçen sene sadece 1 yarış ,Körfez e 5 yarış verildiğindede sordum..
Daha kötülerinide sorarım...
madem kulüpler ayırt ediliyor,madem KRALLIK kuruldu..
O zaman pis sorarım..
Yani arkama aldığım kişiler öyle insanlar olurki sorduğum zamanda eserim...
Ama dedim ya halen beklemedieyim..
1 ALLAH ın kulu arayacakmı diye?
Son Mesajdan 5 dakika sonra eklendi:
CBRugur45 demiş ki:
HakanDincer, yarışçıların çoğunu tanıyan motor camiasında tanınan birisiniz.Bütün yarışçı kardeşlerimizi bir birlik edip,körfez pisti düzelmeden oraya birtane bile yarışacak adam gitmemesini sağlıyabiliriz.en azından bunu organize etmeliyiz...artık sözümüzü geçirmeliyiz birilerine..Bence Birilerinin artık çalışması gerekiyor... 2006 senesinden beri körfez pistine her gittiğimde içim burkuluyor o yamaları,pistin içler acısı halini gördükçe...
2 yıldır hiç nedeni açıklanmadan takvimin 6 yarışı körfezde dalga geçergibi 1 tane yarış izmirde...
Artık Bizimde Bir değerimiz olsun arkadaşlar...artık bazı şeyler bizim istediğimiz gibi olsun... artık bizim içinde birşeyler yapılsın... öyle çok şeyde istemiyoruz...en fazla en fazla 1 gün çalışılsa körfez pistinde sinan sofuoğlunun düştüğü alan temizlenip güzel bi kum havuzu yapılabilir... ve bu kadar acı bir sonuç doğmuyabilirdi...
ArkadaşLar BirLik oLma zamanıdır... bazı şeyler ARTIK ATRIK GEÇTE OLSA DÜZELMELİ...!!!
UĞUR merak etme..Eğer KÖRFEZ PİSTİ 4:4 lük omadan oraya halen yarış verilirse inan MD gereken herşeyi yapar..
Yani şimdiye kadar abi dedik, abla dedik sustuk..
Ama yani KRAL ve adamları şeklinde bu spor egomanya altına alınacaksa o zaman bizde gerekeni yaparız..
MD forumları her ay 300 bin kişi tarafından ziyaret ediliyor ve yazılı-görsel basında sözü geçer bir bünyeye sahip..
Biz bu sporun içinde bir KULÜP isek bizimde her olayda onayımız alınacak...
Şimdi bundan sonraki ilk yarışı KULÜP olarak TMF den biz talep edecegiz...
Tüzüğümüz gereği tüm yeterliliğe sahibiz..
Resmi yazıyla isteğimizi yaptıktan sonra bekliyeceğiz..
Eğer KRALİYET sistemi varsa önümüze engel çıkar, ama yoksa bundan böyle İZMİR deki yarışları MD organize etmek için başvurusnu yapacaktır..
Kabul görmediği takdirde GEREKÇE istenecek ve bu gerekçe herkese duyurulacaktır.
Son Mesajdan 11 dakika sonra eklendi:
Toggy demiş ki:
Arkadaşlar hakan neden celallendinki biz kaya yoktu demedikki kaya var en son kayaya çarptı ve göğsünden darbe aldı ama aldığı darbeler zaten ağırdı ha kaya olmuş ha olmamış. Ama istyer kayadan ister değil orda bi kaya olması zaten olay daha ne yi tartışıyoruzki... Sen Baş dansöz kim biliyorsun hakan onun adının yanına bizlerinkini yazma!!!
Tolga senin şu mesajın öyle önemliki..Yani diyorsunki:
"kaya yoktu demedikki kaya var en son kayaya çarptı ve göğsünden darbe aldı" Yahu ne KAYA sı..Yarış pistinde senin ŞAMPİYON dediğin sporcun KAYA ya çarpıyor..Adamı ipe götütrürler be..
MOTORSPORLARI BU,DAĞCILIK SPORU MU?
..çakıltaşı bile olmayacak.. altınkum plajındaki KUMLAR OLACAK O PİSTTE..
Yok mu?O ZAMAN YAPMAYACAKSIN KARDEŞİM..
adam öldü gitti yahuuu..
Yani ben bunları yazıyorsam sizin İSYAN etmeniz gerekir..
Yani DELİKANLI gibi herkes söyleyecek...
YARIŞÇI neden halen antreman için para veriyor..
Yani düşünsene sen Basketbolcu sun maça çıkacan senden federasyon saha kiralama parası alıyor...
Yani şu Kaza için oluşturulacak KURUL olayını bekliyorum..Eğer MD KULÜBÜ yok sayılıp bu olaydan uzak tutulursa yandı herkes elimizden...
Sadece bu olay değil öyle şeylerle gelirimki cevabını vermek için hatim indirmek gerekir... _________________
En son HakanDincer tarafından 13.05.2008 - 22:09 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
gercekler daıma ört pas edilir.... birileri dur desın demıyecem o bırılerı bızız bızler durun dıcez bu ıse !!!!!!!!!!!!! _________________ nUmbEr One My R1
Sinan üstadımıza yazıkoldu. Allah rahmet eylesin. _________________ Rüzgar ben, Denge ben, Tutunan ben,
En küçük Hatada yok olacak ben.
Ozaman sen neyi dert ediyorsun...
cs...
Kayıt: Feb 05, 2007 Mesajlar: 3946 Nereden: Gaziantepin sol üst kösesinden...
Tarih: 13.05.2008 - 22:08 Mesaj konusu:
Bu gerçekten bir milad oldu ve artık ne yapılması gerekiyosa yapılsın.Hakan abi bile kulübü olduğu TMF'nin açıklamalarını bekliyorsa,sabrediyorsa bişeylerin değişme zamanı gelmişte geçiyor bile.İlle bir can mı yitirilecekti ama o da oldu.
İnsanların sorunu olur,canı sıkkın olur,depresyonda olur,problemleri olur ama ölümünden sonra herşeyi onun üzerine ve sorunlarına yıkmak çok yanlış,anlatılanlara göre "kendi de dikkatsizmiş,dalgınmış " Bunlarda olabilir ama "pistte hiç bir sorun yok" demek aldatmacadan başka bişey olmaz.
Yani allah aşkına zor bişey mi "evet bizim de ihmalkarlığımız var,keşke kum havuzu,bariyer olsaydı belki bu kadar kötü sonuçlanmazdı,böyle olmasını istemezdik,pilotaj hatası olsa bile keşke pistimiz daha kaliteli olsaydı da böyle bişey yaşamasaydık" demek
Hakan abinin dediği gibi sözünün arkasında durmayıp federasyonla arasının bozulmasını istemeyenlerle aynı yola çıkılmaz.Ya gerçekleri söyleyin yada hiçbişey söylemeyin,olay yeri inceleme yapmadan,tutanak tutmadan,araştırmadan etmeden...
Yazık,çok yazık
MD yönetiminin,kulübe üye olmasına rağmen bu kadar dürüst ve duyarlı olmasıyla ayrıca gurur duydum... _________________ Deli ol,aşık olma!Delilik şüphesiz akılsızlıktan iyidir.Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur,aptallık var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişir.Deliliğin hiç olmazsa mazisi şanlı,aptallığın şerefli bir tarihi bile yok![/b:7eeab
Tarih: 13.05.2008 - 22:10 Mesaj konusu:
HakanDincer, sanırım yaptığın röportajın ve söylediklerinin sadece basının ve pist ten sorumlu insanların işine gelen kısmı yazılmış maalesef ki birileri bunu bormal karsılıyo ve bu hataları gözardı edip hala pist hatasız diyen insanların ekmeğine yağ sürüyo _________________
Life is For The Brave..
Tarih: 13.05.2008 - 22:15 Mesaj konusu:
Yahu Müge ablayı çok severim, çok sayarım..
GERÇEKTEN ŞU tmf DE ENÇOK ÇALIŞAN, CANDAN-GÖNÜLDEN KOŞAN VE İŞİNİ CİDDİYE ALAN TEK İNSAN..
Yani onada yazık oluyor ...
Şimdi TMF böyle bir olayda henüz kulüplere herhangi bir açıklama yapmadı..
RESMİ dediğimiz tek açıklama var o da Müge ablanın yaptığı...
Farkındaysanız bizim sitede ALINTI olarak yazılan açıklamasını silmek zorunda kaldım çünkü beni Sinan kardeşimizin akrabaları, arkadaşları aradılar ve özellikle Müge Polatkan ın açıklamasını hemen silmemi istediler..
Çünkü orda yazan ailevi ve kişisel şeylerden rahatsız olduklarını söylediler..Bunu bana söylerkende çok sinirli olduklarını belirtmeliyim.. _________________
Tarih: 13.05.2008 - 22:22 Mesaj konusu:
ya bi pilotun düzlükte düşmemesimi lasım yani ne demek bu ya sakamı pist ulan burası pist heryerde her anda her türlü risk var orası yarıs pisti resmen bunu yazmışlar tarla yoluna dönmüş yamalardan bunu sölememişler inşaat sahasımı orası kaya neyin nesi pilotaj hatasımı denip gecilmeli yuh hakikatenn _________________
Life is For The Brave..
Tarih: 13.05.2008 - 22:26 Mesaj konusu:
Haaa şu var..
MOTORDLEİSİ SPOR KULÜBÜ Yönetimdeki bazı arkadaşlar korkuyorlar
"Sakın bu olayda taraf olma, TMF ile başımız derde girer bizi TMF den çıkartırlar" Haydi bir tane erkek bunu yapsa ya...Yani eğer biz bu pistlerin düzelmesini, yarışların daha güvenilir olmasını, Sinan SOFUOĞLU kardeşimizin başına gelenin başkasının başına gelmemesini istiyoruz diye TMF kulübümüzü İHRAÇ ederse çıkacakları mahkemenin saatlerini tutmak için sekreter tutmak zorunda kalırlar..
Tekrar ediyorum..Bu siteye son 24 saat içinden 12.000 değişik IP yani ONİKİBİN KİŞİ girip yazılanları okumuş..
Eğer bu duruşumuz yüzünden böyle üstümüze OYUN oynanırsa hergün 12.000 kişiye öyle şeyler okuturuzki bunun altından kimse kalkamaz..
Biz bu spor için EN İYİSİNİ istiyoruz ve YANLIŞ varsa yanlışı yapan İSTİFA etsin...
SİNAN SOFUOĞLU nun ölümünü eğer oldu-bitti ye getirecek varsa sakın heves etmesin...
Sorumlu kimse üstüne alınsın..
Benim telefonum var, adresim var, mailim var...
Yani böyle önemli bir olayda yine başbaşa vermişler kendi kurullarını oluşturuyorlar..O kurulda MD de olacak..Olmazsa ben kurul kurarım öyle bir RAPOR çıkarırımki yani sonu İSTİFA ilede bitmez..hukuk var, verilecek hesap var..
Bu yarışçılar cebinden tomarla para harcıyor, antremena ota-boka para veriyorlar..
Lisans çıkartılıyor kulüplere değil TMF ye..
Dediğim gibi Yanardağ gibi bekliyoruz...
Patlarsak ALLAH kolaylık versin... _________________
Tarih: 13.05.2008 - 22:41 Mesaj konusu:
@HakanDincer
Alıntı:
Yani ben TMF ye baglı bir kulübün başkanıyım bu olaylarda en fazla benim çekinmem lazım ama TMF dediğimiz bir kurumdur ve kurumlarda kişiler gelip geçicidir..
Ben de insanların TMF'den neden çekindiğini anlamıyorum. Federasyonun görevi yarışları organize etmek, yarışların yapılacağı pistlerin güvenliğini sağlamak, motosiklet sporunun en iyi şekilde yapılabilmesini ve bu sayede yurtdışında ülkemizi temsil edecek yarışçıların yetişmesine olanak sağlamak değil midir? Bu üzücü olayda çok net şeyler var. Çok da demogoji yapıp olayı bulandırmamak gerekir. Sinan'ın bedeni bir kaya parçasının üzerinde bulunuyor, hemen ardından TMF as başkanı pistte sorun yoktur savunmasını yapıyor ve aynı akşam piste kamyon sokularak kayalar ortadan kaldırılıyor, yani deliller ortadan yok ediliyor. Bu nasıl bir harekettir, bu nasıl zihniyettir, bu nasıl insanlıktır? Sinan motosiklet sporunun öncülerinden biri. Bunları mı hak ediyor sizce? Sinan'ın psikolojik problemleri olabilir, bilerek düşmüş de olabilir ancak bu ölmesini gerektirmez. Eğer ölüm nedeni oradaki kayalar ise bunun bedelini TMF ödemelidir.
Pistin ne halde olduğu yarışçılar dışında TMF yetkilileri tarafından da çok iyi biliniyor. California Superbike School yetkilisi TMF'nin eğitime kadar pisti adam edeceklerini söylediklerini belirtti. Pistte onarım yapılmadığından ve bu üzücü kaza nedeniyle kurum Haziran eğitimlerini İzmir Pınarbaşı pistine çekti. Bu durumda pistte sorun yoktur demek tamamen saçmalıktır, yalandır, düzmecedir. Kazadan hemen sonra kayaların ortadan kaldırılması da SUÇTUR!
Artık kimse haksızlık etmesin, dansözlük yapmasın, suçlu varsa suçlular bedelini ödesin, pist yenilensin, adı da herkesin dediği gibi Sinan Sofuoğlu Pisti olarak değiştirilsin. En azından o pistin her adını ağzımıza aldığımızda Sinan'ı hatırlayalım ve analım... Aksi taktirde o pistte kazalar bitmez. _________________ Honda CBR600RR7 : Leo Vince Race Full Titanium Competition, Dynojet Powecommander, Dynojet Ignition Module, Dynojet Quickshifter, Fren Tubo Brake System R&K Race Chain And Sprockets, Rizoma Grips, Rizoma Rearsets, Rizoma Fairing Guard
Ben de insanların TMF'den neden çekindiğini anlamıyorum. Federasyonun görevi yarışları organize etmek, yarışların yapılacağı pistlerin güvenliğini sağlamak, motosiklet sporunun en iyi şekilde yapılabilmesini ve bu sayede yurtdışında ülkemizi temsil edecek yarışçıların yetişmesine olanak sağlamak değil midir? Bu üzücü olayda çok net şeyler var. Çok da demogoji yapıp olayı bulandırmamak gerekir. Sinan'ın bedeni bir kaya parçasının üzerinde bulunuyor, hemen ardından TMF as başkanı pistte sorun yoktur savunmasını yapıyor ve aynı akşam piste kamyon sokularak kayalar ortadan kaldırılıyor, yani deliller ortadan yok ediliyor. Bu nasıl bir harekettir, bu nasıl zihniyettir, bu nasıl insanlıktır? Sinan motosiklet sporunun öncülerinden biri. Bunları mı hak ediyor sizce? Sinan'ın psikolojik problemleri olabilir, bilerek düşmüş de olabilir ancak bu ölmesini gerektirmez. Eğer ölüm nedeni oradaki kayalar ise bunun bedelini TMF ödemelidir.
Pistin ne halde olduğu yarışçılar dışında TMF yetkilileri tarafından da çok iyi biliniyor. California Superbike School yetkilisi TMF'nin eğitime kadar pisti adam edeceklerini söylediklerini belirtti. Pistte onarım yapılmadığından ve bu üzücü kaza nedeniyle kurum Haziran eğitimlerini İzmir Pınarbaşı pistine çekti. Bu durumda pistte sorun yoktur demek tamamen saçmalıktır, yalandır, düzmecedir. Kazadan hemen sonra kayaların ortadan kaldırılması da SUÇTUR!
Artık kimse haksızlık etmesin, dansözlük yapmasın, suçlu varsa suçlular bedelini ödesin, pist yenilensin, adı da herkesin dediği gibi Sinan Sofuoğlu Pisti olarak değiştirilsin. En azından o pistin her adını ağzımıza aldığımızda Sinan'ı hatırlayalım ve analım... Aksi taktirde o pistte kazalar bitmez.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız