Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - 5.TIR seferim. Resimli anlatim...(Motosikletle alakasiz!!!)

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

5.TIR seferim. Resimli anlatim...(Motosikletle alakasiz!!!)

5.TIR seferim. Resimli anlatim...(Motosikletle alakasiz!!!)
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Geziler-Buluşmalar-Etkinlikler
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
slowokan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Toronto-Canada

MesajTarih: 14.05.2008 - 04:58    Mesaj konusu: 5.TIR seferim. Resimli anlatim...(Motosikletle alakasiz!!!) Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ilk actigim topice buyuk ilgi olunca 5. TIR seferime ait bir topic daha acma karari aldim.
Motosikletle alakasiz oldugu icin topici yine VIP'e actim. O yuzden arada VIP'i kontrol etmeyen arkadaslar kaciracak bu topici. Neyse...

Ilk topici kacirmis olan arkadaslar icin link;

http://www.motordelisi.com/ftopict-62612-.html

Ilk once ilk 4 seferime ait olan topici okumanizi oneririm.

Gecen topicte bazi arkadaslar ozellikle CAT motorun fotografini cekmemi istemislerdi. O arkadaslar cok sansli sayilirlar. Cunku sefere firmanin en dandirik TIR'iyla cikmistik. Cummins motorlu olanla yani. Guzergahimizin yarisinda safti kirinca firmanin diger soforunun TIR'ini teslim aldik yolda bulusup. Evet yanlis duymadiniz... Safti kirdim 100 km/h ile giderken. Hepsini asagida ayrintili sekilde anlatacagim.
Asagida CAT motorun iki taraftan cekilmis fotograflarini bulacaksiniz. Kendi fotografim yine yok maalesef. Sebebi telefonun kapasitesinin kisitli olusu. Bu seferime ait 42 tane resim ve 2 tane video goreceksiniz.

Bu topici fazlasiyla ayrintili bir sekilde anlatarak sunmak istiyorum. Aciklamalari okumaktan sikilanlar sadece resimlere baksin. Bu kadar yorum olur mu kardesim diyenlerin de yorumlarini bekliyorum. Muhabbeti fazla uzattiysam bir dahaki topicte kisa tutmaya calisirim. O yuzden her turlu yorumunuzu bekliyorum.

Simdi gelelim son seferime...
Bu son sefer oldukca degisik ve birazcik macerali gecti. Resimlerle birlikte anlatima basliyorum;

Asagidaki ilk resimde diger bir trailerdan bizim trailera esya yukluyoruz. Ben fazla dokunmadim... Çok gülüyorum En azindan hafifleriyle ilgilendim. Iki kisi gereken esyalara elimi surmemeye calistim. Askerde ogrenmistim isten kaytarma yollarini... Çok gülüyorum Mesela ilk resimde goreceginiz uzere ben trailerin disindayim. Gülümsüyorum Fotograf cekmekle mesgulum. Çok gülüyorum Oysa benim yardimci sofor ve diger iki hamal iceride calisiyorlardi. Çok gülüyorum
Resimde sagdaki trailer bize ait. Firma bu traileri yeni aldi. Biz teslim aldigimizda 0 km.'deydi. Yepyeni traileri ilk kullanan soforler biz olduk Afrika'li yardimci soforumle. Trailerin da 0 km.'si mi olur diyenler icin aciklama yapayim... Turkiye'de var mi bilmiyorum. Burada jant gobegine yerlestirilen km. sayaci var. Trailerin kac km. yaptigi oradan takip edilebiliyor. Aleti, 2. ve 3. resimlerde gorebilirsiniz.

Iste ismi hubodometer diye gecen alet. Jantin gobegine yerlestiriliyor. Hub, jant gobegi demek. Odometer da km. sayaci demek.
Lastiklerin, jantlarin filan temizligine bakin. Yepyeni ekipman kullanmak cok buyuk keyif. Bi de bizim su dokuntu TIR'i degistirseler tam super olacak. Şok oldum

Alete zoomladim. Tabii ben bu fotografi cektigimde yolun yarisindan fazlasini katetmistik. O sirada Kanada'nin en soguk sehirlerinden biri olan Winnipeg'de (3. seferimizde benzinimizin bittigi yer yani) truck stoplardan birindeydik. Sabah kahve almaya giderken cektigim bir fotograf;

Ilk resme ait hikayeden devam edelim;
Benim sofor ve iki hamal trailerlarin icinde yuklerle bogusurkene ben lavaboya gittim. O sirada deponun icinde gordugum alete bakin asagida. Marka ve model vermiyorum. Bilenler OHA filan olacaktir zaten. Bu arada aracin sahibi deponun sahibi. Binanin yaninda da kapali karting pisti vardi. Deponun icinde acayip yanki yapiyordu arabalarin motor sesleri.

Iste bir tane de motoru indirilmis eski kasa Viper. Bu da ayni adamin. Daha bunun gibi iceride bir suru muscle car vardi. Klasik veya yeni, herif doldurmus iceriye. TIR'larin arasina bunlardan serpistirilmisti. Bir suru V8 motor da vardi kasalarin icinde. Herifte tam hastalik bu araba isi belliki. Dikkat ederseniz Viper'in koltuklari da cikarilmis. Herif belki de caldirip dagitiyor. Bu Kuzey Amerika'da kimsenin ne yapacagi hic belli olmaz. Herkesten korkacaksin. Şok oldum

Ikinci parti mali aliyorum. Yine bir evin esyalari tasiniyor. Hatta adamin arabasi bile yuklendi trailera. Bi tane depoya gittik arkali onlu arabayla, orada yuklendi araba.
Bu sefer ben tumden bostaydim. 5 tane mi ne hamal tutulmus. Hamallar rapci stil, bol paca pantolonlar, dovmeler, kupeler filan... Bira icerek mal tasiyorlardi. Super bir ortam vardi. O tipleri cekemedim tabii killanmasinlar diye. Iste evin bulundugu sokaktan bir foto;

Adamlar arkada evi tasirken, ben iceride vakit olduruyorum. Etraftan fotograflar cekeyim dedim soyle kokpit goruntulu. TIR hastalarinin bu goruntulere bitecegine eminim.

Iste baska bir fotograf daha yine kokpitten. Bu evlerin boyle durduguna bakmayin. Buranin ucuz yerleri buralar. Tahminime gore 150,000 - 200,000 CAD'lik evler bunlar. Buranin ucuz kategorisine giriyor. Normal bir ev, en azindan 400,000 CAD civarinda.

Iceride otururkeneee, sokagin arkalarindan bir patirti. Motor sesi... Hemen dikildim yerimde. Bir baktim karsidan super bir cruiser geliyor. Fotografi cekerken marka ve modeline bakamadim tabii. Fotograftan cikarabilenler cikarsin artik marka ve modeli. Harley Davidson olmasi lazim ama;

Direksiyonu kareye alaraktan bir fotograf daha. Trailer ve tractor park frenlerinin valfleri gorunuyor. Kirmizi olan trailera ait, sari olan cekiciye;

Vee Winnipeg'teyiz. Yepyeni trailerimizin resimlerini cektim. Acayip hos duruyor. Stop lambalarimiz LED'di.
Buraya ben yanasmistim. Zaten park etme isi olunca hemen ben gecmeye calisiyorum direksiyona. Yoksa benim Afrika'liya birakirsak sabahi bulurduk yanasmak icin. Herifte geri geri gelme olayi sifir. Ehliyeti nasil almis anlayamiyorum.
Normalde bu bariyerlerin amaci dokunmak icin. Traileri buna dokundurana kadar yanasiyorsunuz. Iceriden dokundugunu anliyorsunuz zaten. Koca beton sonucta. Ama park isinde bir yere dokunmak bana ters oldugu icin ben degmedim bile. Park sensor var gibi mubarek. Baksaniza suna... Çok gülüyorum

Trailerin sol arkasinda bulunan ABS uyari isigi. Sol tarafa koymalarinin sebebi; surus esnasinda surucu tarafindaki aynadan isigin durumunu takip edebilmek. Ayni arabalarin gosterge panelinde oldugu gibi; aynadan baktiginizda bu isigi surekli yanar vaziyette goruyorsaniz trailerin ABS'sinde problem oldugunu anliyorsunuz. Uyari yazisini da cakmis oraya hemen Amerika'li. Gülümsüyorum

Iste Winnipeg'te ilk bosaltmayi yaptigimiz ev. Yani yukarida motosikleti cektigim resimdeki yukleme sirasindaki yukler bosaltiliyor. 2 tane Hint'li hamal tutulmustu, 2 tane de evin sahiplerinden. 4 kisi bosalttilar. Araba icin de cekici geldi, liftle indirdiler arabayi.

Baska bir evin esyalari bosaltilmadan once cektigim bir fotograf. Bu sokaklar cok dardi. Hep kaldirimlarin ve cimlerin ustunden gecmek zorunda kaldim donuslerimi yapabilmek icin. Ayni ilk evin bosaltmasini yaparkenki girdigim sokaklar gibi.

Winnipeg'teki Flying J truck stopun pompalarinin ordan cekmis oldugum bir fotograf. Bu goruntu cok hosuma gidiyor. Pompalari gunun hangi saati giderseniz gidin dos bulmaniz imkansiz. Hatta bu fotograftaki hali en bos hali denebilir;

Ilk actigim topicte Flying J'in sadece duslarindan fotograflar koymustum. Iste market bolumunden bir fotograf. O sirada masada oturmus noodle yiyordum. Noodle'in fotografi yok maalesef. Ah su salak telefonun kapasitesi olmasa. Beğenmedim

Asagidaki fotografin hikayesi buyuk. Anlatmakla bitmez. Buyuk bir kaza atlattik denebilir.
Flying J'de yemegimi yedikten ve yakit depomuzu doldurduktan sonra daha da batiya dogru yola cikmistik. Saat aksam 7:00 civari filan. Daha yola cikali yarim saat olmustu. Hiz siniri 100 km/h ve ben de dogal olarak 100 km/h ile gidiyorum cruise'a almis. Burada yollarda cok ufak hiz farklari oluyor araclar arasinda. Tamamen gosterge yanilmasiyla alakali. Kimisinin gostergesi fazla gosteriyor, 98 km/h ile gidiyor. Kimininki az gosteriyor, 102 km/h ile gidiyor. 105 km/h'e kadar radara girseniz hicbir sey olmaz. Ben isi saglam tutmak icin 102 veya 103'e sabitliyorum, o sekilde gidiyorum. Neyse...
Onumde 101'le filan giden bir TIR vardi. Benim hizim 1 veya 2 km/h hizliydi, soluna acildim. Iki serit tek yon otoyol zaten. Genelde duzlukler en azindan 10 km. Virajlarin hepsi 100 km/h ile donulebiliyor. Tum yol boyu hizinizi degistirmiyorsunuz. Sadece sehir iclerinden gecerken hiz sinirlamasi var.
Neyse... Konuya tekrar donelim. Sol seride acildim, sagimdaki sofore pencerelerimiz yanyana gelince selamimi caktim, araci gecince de flasorle selamimi tekrar caktim. Sag sinyalimi verdim ve sag seride gecmeye hazirlaniyordum ki cekicinin arkasindan TAAAKKK diye bir ses ve ardindan hava fren uyari sesi. Hemen gostergelere baktim, hava uyari isigi yaniyor tabiiki. Hava tank gostergelerine baktim, ikisinin birden 0'a dusmesi en fazla 3 saniye surdu belki. Ben tabii uyari sesini duyunca TIR'i hemen emniyet seridine cekmeye calistim. Tum bu olaylar 10 saniyede filan gelisiyor en fazla. TIR'in burnu yolun disina dogruydu, emniyet seridine yaklastigim icin. O sirada arac frenlemeye basladi zaten hava kaybettigimiz icin. Hava tanklarinin basinci 0'a inince tum lastiklerim kitlenecegi icin fazla gecikmeden direksiyonu duzledim ki araziye dogru kitlenip gitmeyelim diye. Vee en sonunda durduk. Ben fren pedalina dokunmadim bile. Dedigim gibi hava kaybettigimiz icin sistem otomatik olarak fren uyguladi ve emniyet seridine tumuyle giremeden durmak zorunda kaldim. Ve dogal olarak arac, sol lastikleri sag seride tasmis vaziyette duruyordu. Kismen yolda duruyorduk yani. Gece icin cok tehlikeli bir durum.

Asagi indik sorunu gormek icin. Ve gordugumuz durum... Kirik bir saft. OHA oldum gorunce. Iki aktarma aksi arasindaki kisa olan saft kirilmis. Daha sonra gittik safti yoldan aldik, saftta bir gram gres yok. Saftin U baglantisi acikta kalinca deli gibi bosta donmus ve oldugu gibi butun hava borularini ortadan bolmus. O yuzden tum havayi bir anda kaybetmisiz.

Araci bir gram oynatmamiz mumkun degil tabiiki. Hava kanallari kopuk oldugu icin park frenlerine hava gitmiyor, frenler serbest kalmiyor. Hemen patrona telefon caktim. (Bu arada yolda kaldigimiz yer 3. seferimizde benzinsiz kaldigimiz yer. Buranin en soguk yeri. Allah'tan Mayis ayi oldugu icin hava 7 derece filandi. Ulan ne bela yermis. Çok gülüyorum ). Patrona safti kirdigimi soyledigimde adamin cevap:"Neeee... Saftimi kirdiniz? Nasil becerdiniz?" oldu. Herif inanamadi tabii. Hemsirenin doktorun yanina gelip "Hocam hastanin kalbi durdu" demesi gibi bisey yani... Çok gülüyorum
Patrona yerimizi soyledik, bize tamirci yolladi sehirden. Tamirci 1 saat olmadan geldi. O sirada hava karardi tabii. Durdugumuz yer cok tehlikeli. Aracin sol lastikleri sag seride tasmis vaziyette. Kuzey Amerika'da emniyet seridinde bir arac goren sofor; gece olsun, gunduz olsun bir soldaki seride acilarak gecmek zorunda emniyet seridindeki aracin yanindan. Ve buna buradaki suruculerin %95'i uyuyor. Ama arada uymayan da oluyor veya 2 serit birden dolu geliyor trafik, sag seritteki frene basip soldakinin arkasina gecmeye useniyor, aynen devam ediyor. Ve gece, bizim arac emniyet seridine girmis gibi gorunuyordu dogal olarak. Yoldan gecen araclarin yarisindan fazlasi TIR zaten. TIR'in bir tanesi sol seride acilmadan gececek olsa hem o sofor, hem biz oteki dunyayi boylariz yani. Allah'tan sagdan devam eden olmadi hava kararmasina ragmen.

Tamirci geldi, araci inceledi. Safti orada karanlikta onarmak isine gelmedi. Biraz da sehre yakiniz diye yan cizdi bence. Cunku dagda kalan soforler oluyor. Karda bile gidip ne yapilmasi gerekirse yapiyor bu tamirciler. Kamyonlari tam techizatli.
Tamirci bizim bosta kalan saft kolunu guvenli bir pozisyona aldi. Park frenlerini de mekanik olarak devre disi birakti. Koca TIR'da sadece en ondeki direksiyona ait frenler calisiyordu dusunun. Ve arkali onlu 20 km/h hizla 5 km. gerideki truck stopa gidebildik. Tamirci sabah 10:00 gibi gelecegini soyledi.
Yolda kaldigimiz noktadan ayrilmadan hemen once cekmis oldugum bir fotograf. Benim cep telefonuyla gece ancak bu kadar cekilebiliyor maalesef. Gordugunuz gibi aracin sol kismi emniyet seridinin sol tarafina tasmis vaziyette;

Araci cektigimiz truck stoptan sabah cekmis oldugum bir fotograf.
O sirada patrondan gelen bir telefon... Firmanin diger soforu batidan doguya (Toronto-bizim ana terminalin sehri) geliyormus. Bizim batiya gitmemiz cok acil oldugu icin, patron diger surucuyle cekicileri degistirmemizi soyledi. Iste CAT motorunun fotografini isteyen arkadaslar... Sansli sayilirsiniz, cunku bizim cekicinin yolda kalmasi size yaradi. Seferin ortasinda CAT motorluya gectik.
Fakat asagidaki resim hala bizim bozuk cekiciye ait olan fotograf. O sirada hem tamirciyi, hem diger soforu bekliyoruz;

Tamirciyi beklerken bozuk olan kisimlari fotografladim. Iste kirik saftin fotografi. Asagiya dogru bakiyor. Kesik kablolara da dikkatinizi cekerim. Bir tane saglam kablo kalmamis. Oldugu gibi dogranmis hepsi;

Kirik saftin ust taraftan fotografi;

Guney Afrika'li yardimci soforum kirik saftin durumuna bakiyor. Cok anlarmis gibi... Çok gülüyorum

Tamirciyi beklerken kahvaltimizi yapiyoruz. Truck stoplardaki kahveler cok lezzetli oluyor. Cok kati, salep gibi. Ben hep French Vanilla iciyorum. Onumde kahve bardagim, kendimce keyif yapmaya calisiyorum. Aslina bakarsaniz sinirler cok gergin. Üzgünüm Resmin uzaklarinda yuruyen benim yardimci sofor. Bizim copu atmaya gidiyordu o sirada;

Motor meraklilarina... Bizim dokuntu Freightliner'in Cummins motoru;

Cummins motorun sagdan cekilmis fotografi;

Ve tamirci geldi. Tamirci gelmeden once cekiciyi trailerdan ayirdik. Hem tamircinin rahat calismasi icin, hem de diger surucuyle cekicileri degistirecegimiz icin.

Yardimci surucum Idrissa, cekiciyi trailerdan ayirirken benim b..tan cep telefonuyla cekmis oldugum kisa bir video;

Link

Tamircinin aracinin icini ufaktan gorun istedim. Adam killanmasin diye fazla sokulmadim. Buradakiler bizdeki gibi fazla samimiyetten hoslanmiyorlar.

Diger surucu geldi. Hemen cekicileri degistirmek icin yakasina yapistik diger surucunun. Onun umrunda degil tabii. O bizim cekicinin tamiratini beklemek zorunda. Surati epey bozuktu cekicileri degistirirken. Basina koca bir bela alacagini biliyordu. Sadece tek aktarma aksiyla 2,000 km'den fazla yol katedecekti. Adim basi kontrol noktasi var burada otoyollarda. Kontrol noktalarindaki mufettisler bir farketse saftin kirik vaziyette aracin kullanildigini soforun ehliyeti elinden bile gider. O sirada o sofore acidim dogrusu. Ama buna benzer bir olay benim yardimci soforumun basina gelmis ve bu diger surucunun hic umruna gitmemis. O yuzden iyi oldu o herife. Hakettigini buldu.
Iste CAT motorlu cekici. CAT'ciler hazir olun. Motorun resimleri birazdan geliyor.

Iki TIR'i ve tamirciyi de ayni kareye sigdirayim dedim. Ama TIR'lar cok uzun kardesim. Sigamadilar... Çok gülüyorum

CAT motorlu da trailerdan ayrilmis vaziyette.
Cekiciler arasinda kisisel esyalarimizi aktariyorduk. Bende sadece bir sirt cantasi vardi, teferruati hic sevmem. Mecbur diger soforleri bekledim yani.
Asagida CAT motorlu Freightliner'in yatak bolumunun yukleme kapisi acik durumda. O kapi araca giris cikis icin kullanilmiyor, zaten basamak da yok. Sadece bavulunuzu, yemeginizi filan rahat indirip bindirmenize yariyor. Bence gereksiz bir ayrinti. On kapidan da ayni islemi yapabiliyorsunuz.

Kapi acikken bir de iceriden fotografladim. Televizyonumuz da var bu TIR'da. Televizyonun onunde duran defter benim Log Book. Burada araclarda takograf yok. Onun yerine tum surus saatlerini cetvel ve tukenmez kalemle bu deftere isliyoruz. Tamamiyle vakit kaybi ve cok antika bir olay. Beğenmedim

Iste ilk topicte cekmedigim super bir fotograf. CAT motorlu Freightliner'in kokpiti. TIR hastalarinin ici eriyecek bu fotografi gorunce. Krom cerveve gostergeler cok hos;

Bir tane de ust yataktan cektigim kokpit fotografi. Bu fotografta her sey cok guzel cikmis iste. Benim parmak ufaktan b.. etmis resmin guzelligini. Üzgünüm

CAT motorluyu bizim trailera bagladim. Yola cikmaya haziriz artik;

Iste size bir adet 98 model CAT motor. Hayrini gorun. Çok gülüyorum

Idrissa, gevsemis mars motorunu yerine sabitlemekle mesgul. Trailer ne kadar yeniyse, su cekiciler de bir o kadar dokuntu. Üzgünüm

Batidaki sehre, Calgary'ye vardik. 3. birakacagimiz mal, ciftlige goturulecekti. Gece vakitlerinde orada oldugumuz icin ciftciyle baglantiya gecemedik. Ciftligin tam yerini de bulamadik. Gece bir tane koyde durup yattik. Girdigimiz koy, Resident Evil'in son oyunundaki koyu andiriyordu. Aksam 10:00 filandi. Isiklar los, disarida bir tane adam yok. Evler eski ve ahsap. Yanmis kulubeler, eski pusku bir kilise, sallanan tabelalar filan. Ve bir yandan da saganak yagmur. Tek basima girseydim 3.5 olurdum kesin. Gece orada yattik. Sabah kalktigimda fotografi kacirmadim tabii ki. Geceki halini gormenizi isterdim.

Bir tane de bizim TIR'i kareye alaraktan ortami cektim;

Ciftligi aramakla mesguluz. Bizim sirket klasik. Navigasyon olmayinca boyle deli gibi her gordugumuz adama durup yol soruyoruz. Idrissa yol sormakla mesgul o sirada.
Adamin Volvo marka greyderi de muhtesemdi yalniz. 2008 model olsa gerek, yepyeniydi;

Iste ciftlige geldik. Cok genis bir araziydi. Adama helal olsun. Guzel bir is kurmus.
Ciftlige giderkenki kullandigimiz yol tamamiyle toprak bir yoldu. Hiz siniri levhasi filan yok ama zaten 80'i gecemiyorsunuz. Bir iki defa 90'a ciktim arac gezmeye basladi. Trailer yilan gibi yerinde durmuyordu. Gozlerim surekli aynadaydi trailer cizgisinde duruyor mu diye. Hatta bir bolumunde hizimi 70'e kadar dusurmek zorunda kaldim.

Bizim yeni trailerin icinden bir foto. Ciftlige getirdigimiz mal, sagda en arkada duran etrafi acik tahta kasa. Hatta Idrissa ustune cikmis o sirada. Disaridaki forklifte zincir baglayip zincirle trailerin kapisina kadar cektiler. Depodan yukleme bosaltma yapmayinca boyle fikirler yurutmek zorunda kaliniyor.

Yuk traileirin kapisina kadar cekildikten sonra forkliftle ortadan kaldirdilar ve Idrissa TIR'i one cekti. Boylece tum yuk bosa cikmis oldu.

Son resim de donus yolunda truck stoplardan birinde cektigim genis bir araca ait. Burada yollarda bunlardan cok var. Kimisi bicerdover tasiyor, kimisi maden kamyonu kasasi, kimisi buyuk makina tasiyor. Onlerine ve arkalarina klavuz pickup arac aliyorlar, sadece gunduz kullaniyorlar. Aracin markasi International'in son cikardigi model olan ProStar. Su anda Kuzey Amerika'nin en aerodinamik ve dogal olarak en tutumlu araci. Ondeki bariyer yola atlayan geyikler icin takiliyor;

Son olarak da kendim kullanirken cektigim bir videoyu koyayim. Cep telefonunu yanlis acida tutmusum, goruntu cok dar. Ayrica cekim kalitesi de cok kotu. Ancak hic yoktan iyidir dedim ve paylasma karari aldim.
Iste buradaki otoyollar genelde boyle dumduz. 100 km. boyunca duz gittiginiz oluyor.
Bizim aracin saftinin kirildigi yol da ayni bunun gibi duzluktu.
Bu videodaki bolgede hiz siniri 110 km/h. Hizimi sabitlemis gidiyorum. Cekim kalitesini affedin artik;

Link

Donus yolunda bir bolgede acayip kar bastirdi. Yol bir anda bembeyaz oldu, gorus cok kisitli. Telsizden diger suruculerden uyari geldi. Fakat bizim antenlerden biri bozuk oldugu icin tam anlayamadik. Genelde telsizden radar uyarisi yapiyor soforler. Ayrica karsi seritten gelen tum TIR'lar selektor cakarak geliyordu. Herhalde polis var ileride dedim. Hizim zaten normal. 90 km/h ile gidiyordum. 5 dak. sonra bir tane tepeyi astim ki bir baktim Volvo'nun bir tanesi 3 seridin neredeyse tumunu kaplamis kayarak. Cekiciyi de yandaki hendege dusurmus. Duz yolda nasil olmus anlayamadim. Ama cok fena kaymis belliki. Sag taraftan yavasca gectim ve yoluma devam ettim. Ondan sonra 5 saat boyunca bir yagmur yagdi, bir kar. Ayni bilgisayar oyunu gibi. Cok ani degisiyordu. Daha sonra da gunluk guneslik oldu. 5 saat icinde 20 derece sicakligi da gorduk, 2 dereceyi de. Gunesi de gorduk, kar ve yagmuru da. Hard Truck oyunu geldi bir an aklima. Çok gülüyorum

Iste 5.seferim boyle gecti. Biraz macerali, biraz gergin.
Telefonun kapasitesi izin verdigince fotograf cektim.

Fazlaca yorum katarak bir anlatim yaptim. Sikilanlarin her turlu yorumunu bekliyorum. Bir dahaki topici hazirlarken ona gore davranmis olurum.
Begenerek okuyacaginizi umarim.
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
capodelcapo
Organizatör-Konya
Organizatör-Konya

Nereden: KONYA

MesajTarih: 14.05.2008 - 10:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Eline emegine sağlık Bravo

--ne olursan ol yine gel--
Başa dön
capodelcapo Çevrimdışı capodelcapo Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
PaRiS-R1
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Brasil

MesajTarih: 14.05.2008 - 10:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Yine harika ama sana bir telefon yollayacağım burdan en sonunda..Benim özel isteğimi unutmadın dimi PM atacaktın bana hattaa???? İnsanları pek çekmiyorsun kıllanmasınlar diye herhalde bir bildiğin var ama o GANGSTA hamalları merak ettim doğrusu Göz kırpıyorum Sosyal hayat ve çevre ile ilgili biraz daha fazla resim koyabilirsin..Detay vermen çok güzel içtiğin kahveye kadar yazmışsın..Mutlaka devam bekliyoruz, kolay gelsin
andgarciya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: denizli

MesajTarih: 14.05.2008 - 11:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

slowokan, eline sağlık bence çok güzel bir anlatım olmuş,motosikletle ilgili olmamasına ragmen büyük bir zevkle izledim.Devamını bekleriz(daha ayrıntılıda olabilir) Alkışlıyorum Bravo
Başa dön
andgarciya Çevrimdışı andgarciya Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
zxrhalit
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 14.05.2008 - 12:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hastayım senin topiklerine Bravo Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Başa dön
zxrhalit Çevrimdışı zxrhalit Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Bilemir
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Kocaelı=BYRMOĞL

MesajTarih: 14.05.2008 - 14:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

haria okurken zevkle okdum valla Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Üye
Üye

MesajTarih: 14.05.2008 - 15:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

burası hangi ülke hangi şehir ?
Başa dön
Hyo_Script Çevrimdışı Hyo_Script Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
slowokan
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 14.05.2008 - 15:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

capodelcapo demiş ki:
Eline emegine sağlık Bravo

Tesekkurler capodelcapo.

PaRiS-R1 demiş ki:
Yine harika ama sana bir telefon yollayacağım burdan en sonunda..Benim özel isteğimi unutmadın dimi PM atacaktın bana hattaa???? İnsanları pek çekmiyorsun kıllanmasınlar diye herhalde bir bildiğin var ama o GANGSTA hamalları merak ettim doğrusu Göz kırpıyorum Sosyal hayat ve çevre ile ilgili biraz daha fazla resim koyabilirsin..Detay vermen çok güzel içtiğin kahveye kadar yazmışsın..Mutlaka devam bekliyoruz, kolay gelsin

Ayip ettin PaRiS-R1... Çok gülüyorum Senin topic hazir sayilir. Word dosyasi olarak hazir duruyor, sadece burada duzenlenen AutoShow fuarinin resimlerini eklemem lazim. 200'den fazla resim ve bolca anlatim oldu. Yaklasik 15 saat harcadim, sadece AutoShow resimlerini eklemem gerekiyor. Su seferler olmasa en fazla 4 saatlik isi kaldi aslinda. Bu TIR seferinin topicini hazirlamasaydim ona girisecektim ama vakit kalmadi. Birazdan yine sefere cikicam buyuk ihtimal, telefon bekliyorum.

Milletin fotografini cekince killanma olayi soyle... Adamlar is yapiyor orada, ben elimde telefon etrafin fotografini cekiyorum. Birazcik ayip oluyor adamlarin onunde. Gerci herkesin keyfi yerinde, gule oynaya calisiyorlar ama ben biraz garip hissediyorum kendimi, millet calisirken ortalikta bos bos gezinmek. Gülümsüyorum

andgarciya demiş ki:
slowokan, eline sağlık bence çok güzel bir anlatım olmuş,motosikletle ilgili olmamasına ragmen büyük bir zevkle izledim.Devamını bekleriz(daha ayrıntılıda olabilir) Alkışlıyorum Bravo

Simdilik ayrintili anlatimdan sikayet eden yok. O zaman bu sekilde gidecegim demekki. Begendigin icin tesekkur ederim andgarciya. Gülümsüyorum

Begendiginize sevindim zxrhalit ve Bilemir. Gülümsüyorum

Hyo_Script demiş ki:
burası hangi ülke hangi şehir ?

Dogru valla... Onu es gecmisim.
Sehir Toronto, ulke Kanada. Aslinda Toronto'yla basliyoruz, Winnipeg, Calgary diye devam ediyor. Benim yasadigim yer Toronto. Sonucta hepsi Kanada ama. Çok gülüyorum
ali_42
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: united states of KONYA

MesajTarih: 14.05.2008 - 19:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

slowokan, teşekkürler paylaşım için Bravo
Geçmiş olsun kaza için sizde birşey olmaması sevindirici Gülümsüyorum
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: TR

MesajTarih: 14.05.2008 - 20:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

eline saglık gerçekten çok hoş motordelisi olarak bilinirim md camiasına duyrulur ben motor deliligini bırakıyorum TIR delisi olmaya karar verdim Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum

tekrar eline yüregin yorumlarına saglık nice nice keyifli huzurlu yagmursuz karsız bol km li bir yol macerası geçirmeni diliyorum kazasız belasız inş.

İSTANBUL AGLIYOR BEN AGLIYORUM DURMA KALK HADİ GEL ARTIK DAYANAMIYORUM YOLCULAR GELDİDE SEN YOKSUN İÇİNDE YÜREGİM CAN VERİYOR ACILAR İÇİNDE .... Bravo Göz kırpıyorum
Başa dön
serkan_yenidunya Çevrimdışı serkan_yenidunya Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
caryy_boy_07
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ANTALYA

MesajTarih: 14.05.2008 - 21:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

usta Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum sadece 100 km yol gitmek için o tır la o yolda neler vermezdim yaa Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: polislerin aradığı yerden

MesajTarih: 14.05.2008 - 21:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

slowokan, abi yine süpersin..o şaftın kopması hayret edici bir durum mafsal kopmuş haliyle tüm hortumlarıda biçmiş Gülümsüyorum cat motoru biraz gürültülü çalışmasıyla bilinir..peki tırın içine bu sesi vermiyormu rahatsız etmiyormu yani ?ama o küpeli bol paçalı hamallar süperdi keçke çekseydin foto Gülümsüyorum 6. seferi bekliyorz sağ salim git gel abi.harika bir topic yapmışsın eline sağlık Alkışlıyorum
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 14.05.2008 - 21:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ali_42 demiş ki:
slowokan, teşekkürler paylaşım için Bravo
Geçmiş olsun kaza için sizde birşey olmaması sevindirici Gülümsüyorum

Sagol ali_42.
Vallahi kazadan Allah kurtardi diyim. Egerki olay 5-10 sn. once olsaydi, sag tarafimdaki TIR'i daha gecmemis olacaktim ve koca TIR oldugu gibi sol seritte duracakti. Ondan sonra olacaklari hayal bile etmek istemiyorum zaten. Hic kaza bile olmasa, benim ehliyet elden giderdi kesin. Cunku olay yerine polis gelecekti, saftin kirildigini gorunce cezanin en babasini verecekti. Ucuz atlattik.

serkan_yenidunya demiş ki:
eline saglık gerçekten çok hoş motordelisi olarak bilinirim md camiasına duyrulur ben motor deliligini bırakıyorum TIR delisi olmaya karar verdim Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum

tekrar eline yüregin yorumlarına saglık nice nice keyifli huzurlu yagmursuz karsız bol km li bir yol macerası geçirmeni diliyorum kazasız belasız inş.

Bir anda tum uyeler TIR delisi oluyomus filan... Sitenin formati degisiyo, tepede TIR resimleri filan... Çok gülüyorum Ne adamsin... Çok gülüyorum
Kuzey Ontario, hep soguk. Hic beklenmedik anda kar yagdigi olabiliyor. Yaza girecez surada, yagan kari gormeliydiniz. Temmuz gelmeden orasi rahatlamaz. Gozler 4 gidiyoruz. Kasim'da da yeniden baslar saglam yagislar.

caryy_boy_07 demiş ki:
usta Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum sadece 100 km yol gitmek için o tır la o yolda neler vermezdim yaa Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum

Ben de bu piyasaya girmeden once ayni kafadaydim. Ferrari kullanmaya bile degisilebilecek derecede neredeyse. En sonunda piyasaya girdim. Severek yapiyorum bu isi.

excavator_zx6 demiş ki:
slowokan, abi yine süpersin..o şaftın kopması hayret edici bir durum mafsal kopmuş haliyle tüm hortumlarıda biçmiş Gülümsüyorum cat motoru biraz gürültülü çalışmasıyla bilinir..peki tırın içine bu sesi vermiyormu rahatsız etmiyormu yani ?ama o küpeli bol paçalı hamallar süperdi keçke çekseydin foto Gülümsüyorum 6. seferi bekliyorz sağ salim git gel abi.harika bir topic yapmışsın eline sağlık Alkışlıyorum

Abi cekicilerin hic bakimlari yapilmiyorki. Sirket cok b..tan. Daha neler gelecek bakalim basimiza. Benim CV'mde deneyim gozukmuyor tabii. Onumde cok secenek yok. Biraz deneyim olusana kadar bu salak sirkette devam.
CAT motorunun gurultusu, Cummins ile ayni. Ama melodisi cok hos. Gucu hissedebiliyorsunuz. TIR 98 model, eski teknoloji bir sey oldugu icin icerideki gurultu orani yuksek tabiiki.
Valla bi daha ayni tip hamal gorursem cekicem fotograflarini. Ilgi buyuk oldu onlara anladigim kadariyla.
Iyi dileklerin icin de tesekkurler excavator_zx6. OK
racingdelisi
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: İZMİR/çeşme

MesajTarih: 14.05.2008 - 21:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

o tırda yolculuk yapmayı kim istemez.çok güzel topik olmuş yine,ilk topiktede söylediğim gibi kendi resmini neden çekmiyorsun çok merak ettim ? öteki topiği merakla bekliyoruz.resimler için sağol Alkışlıyorum
racingdelisi Çevrimdışı racingdelisi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
torcemo
Üye
Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 14.05.2008 - 22:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Topik içerik olarak çok hoşuma gitti. Bunları bizlerle paylaştığın için çok teşekkürler. Yalnız bir dahaki sefere sürüş halinde dreksiyon başında da videolarını istiyoruz.

Daha önceden de buna benzer gezileri discovery de filan izlediğimden çok severim. Amerika da genelde tır sürücüsü sayısı yetersiz olduğundan teşvik amaçlı emekliler gibi zevk olarak yapmak isteyenlere çağrıları varmış. Elemanın biri karısıyla birlikte yapıyordu 55-60 yaşlarında yıllık gelirleride 75000 dolar gibi birşeymiş. Fena sayılmaz...
Başa dön
torcemo Çevrimdışı torcemo Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Geziler-Buluşmalar-Etkinlikler Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız