dostum 6 ay kadar önce bende aynı seçimi yapmak zorunda kaldım, bütçem 2000 model er-5 yada gs500, yada 2006 model bi gt 250r a yetiyordu, bende aynı şekilde foruma yazıp yardım istedim, birkaç arkadaş gt250r ile yaptıkları ufak kazaların resimlerini yolladı, birkaç arkadaş gt250r ın yedek parça-servis vs sorunlarından bahsetti, üstüne birde global motor ve s&t kanuni hyosunglar konusunda birbirine girdi, iç çeke çeke gt250r ı listemden sildim, tipi çok hoşuma gitmişti...
sonunda 200model bir er-5de karar kıldım, gs 500 den vazgeçmemin sebebi hava soğutmalı olması, er-5in radyatörü büyük avantaj sağlıyor, gs 500 kadar olmasada gayet sportif bir alet, ayrıca 2. elde değer kaybetmiyor.
şimdi 2000 model er-5im 50000 km ye geldi, ben üzerinde 6000km yaptım, motorda tık yok, tek marş çalıştırıp binip gidiyorum. sık sık forumda gt250r sahiplerinin kötü tecrübelerini okuyup '' iyiki er-5 almışım'' diyorum her seferinde. gt250r krank kitledi, düğmeleri döküldü, yedek parçası yok, 3 aydır serviste yatıyor, servisle mahkemelik olduk gibi konuları sıkça görebilirsin md forumunda. daha er-5 yada gs 500 ile ilgili bi şikayete rastlamadım...
elden çıkarma konusuna gelince, ben motorumu (er-5) sezon kapalıyken 4.750 ytl ye aldım, sezon başında 5000ytl verdiler satmadım(memnunum neden satayım).
kawasaki er-5 ve suzuki gs500 piyasada çok tutulan denk makineler, elden çıkarmak kolay ama bütçen elverdiğince yüksek model almaya çalış, elden çıkarırken hem zorlanmassın hemde değer kaybetmez, 600cc sınıfına geçerken de gt250r a nazaran daha kolay adapte olursun.
sonuç: kişisel deneyimlerim ve gözlemlerim sonucu oluşturduğum görüşüm; hyosung gt250r ı düşünme bile, sil aklından, unut gitsin
eğer düşünürsen er-5 tavsiye ederim, yok onu istemem dersen gs500 derim.
ben er-5 den çooook memnunum, sadece modeli düşük olması biraz canımı sıkıyor, seneye satıp daha yüksek model yine bir er5 almayı düşünüyorum....
feyz al dostum hyosung başını ağrıtır, farkındayım listende olmamasına karşın er-5 den çok bahsettim, ama er-5 gs 500 ün dengi bir motor o yüzden, japon olsun çamurdan olsun, ne çinlisi ne korelisi, hepsi iflahımı kesti japonu alana kadar.
yamakazi çok saol gerçekten çok yardımcı oldun ellerine klavyene sağlık bilgilendirdin için _________________ KaLBiM TeK BaŞıNaDa ATaR DeSTeK ÜNiTe İSTeMeZ !!!
Tarih: 14.05.2008 - 16:10 Mesaj konusu:
ironman666, sen hiç hyosunga binmemişsin belli ne titreşimi dostum...
Son Mesajdan 5 dakika sonra eklendi:
arkadaşlar bende kullandım gt250r 2bin kmde aldım 4500kmde sattım çok memnundum gerek yakıtından gerekse performansından bence harika bir motor...ama arıza yaptı diyen arkadaşlarıda dinlemek lazım neden arıza yapmış derdi neymiş.... _________________
yaw arkadaşiar şu anda GS500 yada GS500 arasında seçim yapıp bilgi aktarmamız gerekiyo ER_5i yada diger motorları cıkarın aradan...Yarrasa, anladıgım kadarıyla spor görünümlü bişey istiyorsun al o zaman GT250_R yi nasıl olsa 180 yapıyomu dıye zorlamazsın bak keyfine... _________________ GSX_R
Kayıt: Oct 20, 2007 Mesajlar: 1804 Nereden: Hüner Motor.com - İstanbul
Tarih: 14.05.2008 - 17:07 Mesaj konusu:
Kardeş eski model alma.. Ordan kaybediyor.. _________________ Emre Dağüstün B rh (+) // İstanbul - Başakşehir
TVS Apache 150 ==> 6.500 Km
Kawasaki Zx-6r ==> 18.500 Km Sonra İnşallah
Yarrasa, valla kardes bugun gozumle o anlatılan arızalardan bırıne sahıt oldum benım CBR la otobanda 130_130 km arası gıdıyodum yanıma bı tane 34 plaka GT_R geldı soyle bı bakıstık yolda cok tokatlandı galıba bana hadı gıbısınden ısaret yaptı yaw daha ne yapayım ben us une yattım tam gaz ama yok 145km dedı benım CBR rızgarsız falan derken 150km yı gordum neyse GT_R de onumde gıdıyo tabı baktım adam aynadan bakıp bakıp keyıflenıyo bende bıraktım gazı 100km cıvarına dustum ben yavaslayınca o da yavasladı neyse uzatmayayım bır baktım bır anda arka lastık kıtlendı motor kendı oraya buraya savuruyo hemen yavasladım GT_R de 80km cıvarına ındı ama daha fazla toparlayamadı yere dustu motor suruklendı falan hemen durdum yardım ettım motoru zar zor kenara aldık motor krank kırmıs kıtlendı makına oldugu gıbı ne ılerı ne gerı gıdıyo lastık cok ugrastık ama yok velhasıl adam bırılerını aradı bende adamı o sekılde bırakıp gıttım kısacası o andan sonra GT_R den sogudum... Yamakazi, nın yazdıklarını okudum bıraz once cok haklı bencede sana en ıdeal makına su anda ER_% gıbı gorunuyor... _________________ GSX_R
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız