Tarih: 14.05.2008 - 18:48 Mesaj konusu:
Toggy demiş ki:
Arkadaşlar farkındamısınız bilmiyorum ben kimsenin tarafında değilim evet ortada bir hata var ve bunun bedeli çok büyük oldu... ANCAK!!!
Bu insanlara şerefsiz vb. gibi laflar etmeniz doğru değil kimse sinanı öldürmek istemedi o insanlarda bu acıyı paylaşıyor bu kadar yıkıcı olmanın anlamı yokki bi şeyleri böyle burdan saldırarak çözemeyiz. Burda aleni federasyonu yıkmaya çalışıyor çoğu yorumlar ... Peki hadi yıktık federasyonu!!! sonra ne olucak başladığımız yere geri dönücez federasyonun hatalarını tartışalım ama yıkmadan doğru yolda bu hatadan ders çıkararak elele en azından Sinanın kaybı bundan sonra motosiklet camiasına bir drs olur . Ha böylemi olmalıydı Sinan ölmelimiydi hayır ama bu oldu artık ... Sinanın kaybetmeseydik şu anda hala yarışıyorduk kuzu kuzu ... Arkadaşlar federasyon hatalarını düzelticektir herkesinde federasyona karşı kırgınlığı olacaktır elbette ama unutmayın kimse böyle olmasını istemezdi... Ben olayın şahidiyim sinan cesurca girdi çok geç frene bastı taklaları attı ve ene son kayaya çarptı gerçek bu... Bunuda federasyon düzelticektir başka sinanları kaybetmemek için elinden geleni yapıcaktır... Lütfen beni yazdıklarımı yargılamayın ben gerçekleri söylüyorum kalbim çok kırık ama bi şeyleri hep beraber düzelticez...Tolga UPRAK...
Peki verilmeyen makbuzlar, yarışçılardan alınan antreman paraları ne olacak?
Bu satten sonra MD SPOR KULÜBÜ olarak TAKİPÇİSİYİZ...
Bir tek yarışçı bile katılım parası vermeyecek...
Böyle bir saçmalık dünya'nın hiçbir sporunda yok..
Sen basketbol takımı olacan, ama maça çıkarken para verecen..
Birtek FEDERASYON yokki kendi branşındaki müsabakadan para alsın...
Yani Tolga sadece bu olaymı var sanıyorsun ...
Dediğim gibi BEKLİYORUZ..
Halen daha bizim fikrimize , zikrimize başvurulmadı..Eğer bizi YOK sayarlarsa öyle bir DOSYA ile MD ortaya çıkarki bu KAZA olayı yanında HİÇ kalır...
AYRICA biz TMF nin kulübüyüz..Ali'nin,Veli'nin değil..
Ali , Veli gider KURUMLAR kalıcıdır...
Yakında ÇAĞRI yapacagız..Haaa kimse "Ne olacakki altı üstü İNTERNET sitesi ," demesin.....
Sadece MD sayfalarından değil mensubu olduğum BASIN organlarındanda bu işin üstüne giderim....
Bugüne kadar verilmeyen makbuzların, harcanan paralrın hesabını ben değil bakın YARIŞÇILAR soruyor...
Lisans ücretleri daha önce kulüplere verilirken şimdi TMF alıyor..Yok yaaaaa
Peki Kulüpleri nasıl gelir elde edecek..
ÇAĞRI demiştim dimi...
Bu ÇAĞRI camiada seçkin ve dürüst kişileri GÖREVE çağrı ve bazılarınıda İSTİFA ya çağrı olur...
Biz bekliyoruz....HEP bekledik ama beklerken öyle bir çalışıyoruzki ...
Yani bu topic 5.000 kişi tarafından görüntülenmiş ,bu topicde yazan herşeyden haberleri var ama halen daha bize TMF den bir ses yok....
Şu KURUL olayını bekliyoruz....
O kaza kurulundaki bilirkişiler TMF içinden değil,Kulüp yöneticisi,sporcu,basın mensubu ve avukatlardan oluşmalı..
Kurulu oluşturan isim listesini merak ediyoruz.... _________________ Tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi
SAGOPA
Hakan bu insanlar abi abla dediğimiz insanlar yazılanlar onları cani katil gibi gösteriyor bi yıkım var ben bunu söylüyorum makbuzların hesabını yada diğer sorunlar beni bağlamıyor bu ve benzeri bi sorun varsa sor hesabını... Ancak ben diyorumki bu insanlar abilerimiz ablalarımız vs. ben kimseyi savunmuyorum kimsenin avukatı filan değilim bir ihmal var bedeli çok büyük ama yıkım çare değil. Hakan sen bu federasyonun kulübüsun sor hesabını ama yıkmadan yok etmeden düzelterek daha iyiye doğruya götürerek ... Bu ç0ok açık bişey herkes saldırıda peki bu isyanı başlattık farzedelim. !!!! Düzeltmeden daha iyiyre götürmek onartmak yerine yıktık diyelim!!!! SONRA ne olacak açık açık söyleyin ya NE OLACAK????
başladığımız noktada bile olamayız bu yol yanlış ya yanlışşşş. çok açık bişey vart arkadaşlar Bazı şeyle onararak taşın altına el koyularak başarılır kusursuz hale getirilir. Bu insanlar sinanı ispanyaya götürdü moto gp 250cc yarışarına soktu vs. vs kim isterdiki böyle olsun bakın tekrar ediyorum kimseyi savunmuyorum ama yıkmaya çalışmayın sinanlar bahattinler levent celasunlar s.memnunlar sina afoneri m.düvenci aydın ateş kenan ve daha bi çoğu bazıları sürünerek bazıları iyiden hallice bazıları yoklukla bu çarkın temel taşı oldular bunu yıkarsak tekrar kurucak teml taşları bulamayız ve bu taşında altına kimse elini sokmaz...
Ben cuma günü olay yerinde bilir kişi ekibinde olucak gördüklerimi aynen aktarıcam olay budur ve gereği inanın yapılacaktır... Federasyondaki insanlar gereğini yapacaktır nede olsa önce onlarda insan HAAAA!!!! yapmazlarsa olzaman arıza çıkaralım... Sinanın hiç uğruna yitirmiş olmayalım el atalım bişeyler yoluna girsin YIKMADAN ... _________________ Son Of The WiND...BT
Tarih: 14.05.2008 - 20:40 Mesaj konusu:
Toggy demiş ki:
Hakan bu insanlar abi abla dediğimiz insanlar yazılanlar onları cani katil gibi gösteriyor bi yıkım var ben bunu söylüyorum makbuzların hesabını yada diğer sorunlar beni bağlamıyor bu ve benzeri bi sorun varsa sor hesabını... Ancak ben diyorumki bu insanlar abilerimiz ablalarımız vs. ben kimseyi savunmuyorum kimsenin avukatı filan değilim bir ihmal var bedeli çok büyük ama yıkım çare değil. Hakan sen bu federasyonun kulübüsun sor hesabını ama yıkmadan yok etmeden düzelterek daha iyiye doğruya götürerek ... Bu ç0ok açık bişey herkes saldırıda peki bu isyanı başlattık farzedelim. !!!! Düzeltmeden daha iyiyre götürmek onartmak yerine yıktık diyelim!!!! SONRA ne olacak açık açık söyleyin ya NE OLACAK????
Ben cuma günü olay yerinde bilir kişi ekibinde olucak gördüklerimi aynen aktarıcam olay budur ve gereği inanın yapılacaktır... Federasyondaki insanlar gereğini yapacaktır nede olsa önce onlarda insan HAAAA!!!! yapmazlarsa olzaman arıza çıkaralım... Sinanın hiç uğruna yitirmiş olmayalım el atalım bişeyler yoluna girsin YIKMADAN ...
Tolga,
arkadaşım sen hangi abla , hangi abiden bahsediyorsun...
Sinan'ın ölümüne sebep olan pist kenarındaki kayalar...Bu kadar basit...
Yeterli güvenlik önleminin olmayışı yani...Ve bu güvenlik önlemlerini aldırmakta
TMF' nin yani ablalarım ve abilerim dediğin kişilerin görevi..
Sen hangi abladan bahsediyorsun..Ablam, abim dediğin;
Yarın sana bir şey olsa(Allah muhafazza) çıkıp arkandan senimi koruyacaklar..
Sinan'ı mı korudular..Sinan'ında ablaları, abileri değilmiydi bu kişiler..
murat sen yazdığımı oku ondan sonra bidaha yaz konudan bi haber olan saydırıyor ya bunun suçlusu hepimiz anlıyormusun fed. nekadar suçluysa hepimiz bi okadar suçluyuz allah aşkına ya mantıklı olmak bu kadar zormu!!!!
Tarih: 14.05.2008 - 21:06 Mesaj konusu:
@HakanDincer
Alıntı:
Peki verilmeyen makbuzlar, yarışçılardan alınan antreman paraları ne olacak? Bu satten sonra MD SPOR KULÜBÜ olarak TAKİPÇİSİYİZ...
Bir tek yarışçı bile katılım parası vermeyecek... Böyle bir saçmalık dünya'nın hiçbir sporunda yok.. Sen basketbol takımı olacan, ama maça çıkarken para verecen..
Bu konu Sinan'ın ölümüyle ilgili olmasa da önem verilmesi gereken, sorgulanması gereken bir konudur. Herkes kuzu gibi ne denirse yapıyor. Ortada bir sürü mantıksız şey var ama böyle gelmiş böyle gidiyor misali kimse ses çıkartmıyor. Zaten ne şartlarda yarıştığımız, ne eziyetler çektiğimiz, karşılığı olmayan bir şeye ne kadar para harcadığımız ortada.. Bir de üstüne üstlük antreman için, yarışa katılım için dünya kadar para alınıyor. İşin komiği podyuma çıkanlara verilen para katılım ücretinden bile az. En azından podyum görenlere masraflarını azaltacak ölçüde bir para yardımı yapılması gerekiyor. Bu kadar para alındığı gibi bir de makbuz bile verilmiyor. Keşke bu alınan paralar birilerinin cebini doldurmak yerine pistin adam edilmesi için kullanılsaydı da bu üzücü olay olmasaydı. Bence bu ve bunun gibi konuların üzerine gitmek gerekiyor.
@Toggy
Alıntı:
makbuzların hesabını yada diğer sorunlar beni bağlamıyor bu ve benzeri bi sorun varsa sor hesabını
Tolga, sen bu yarış ortamındaki en ünlülerden birisin, herkes tarafından tanınan, senelerdir bu pistlerde yarışan birisin. Ben de bu aileye Özgür ve Deniz abi sayesinde (yarışçıları kendi içinde ufak bir aile olarak görüyorum) son iki senedir dahil oldum. Ben Sinan'ın geçirdiği kazaya en çok tepkiyi senin vermiş olduğunu görmek isterdim. Yarışçılar olarak apaçık pistin ne durumda olduğunu ve senelerdir TMF tarafından hiçbir iyileştirme yapılmadığını biliyoruz. Her sene "pisti tamir edecekler" geyiğini duyarız. Yeni arkadaşlar bu sene de bunu söylediklerinde, "hiçbir şey yapmayacaklar" demiştim. İki senede bu ortamda ne haltlar döndüğünü öğrendim. Evet her yarışta bu insanların yüzüne bakıyoruz, akşamları muhabbet ediyoruz, beraber yemek yiyoruz ancak bir de şunu düşün; o pistte biz yarışıyoruz ve hayatımız tehlikede! Ve TMF olacak kurum göz göre göre bizim hayatımızı riske atıyor. Hal böyle olunca ne dostluk kalır, ne arkadaşlık, ne de samimiyet. İnsanlar artık sınırdalar, hele bu üzücü olaydan sonra kimsenin sabrı, iyi niyeti, beklentisi kalmadı. Herkes TMF'ye kızgınlığını kusuyor, haklılar da. Yapıcı olmak konusunda sana katılıyorum. Ancak TMF'nin ne kadar yapıcı olacağını, ne kadar samimi olacağını pek tahmin edemiyorum. Henüz inceleme yapılmadan, savcılık olaya el atmadan, kazadan hemen sonra piste kamyon sokup kayaları, delilleri ortadan kaldırmak gibi zihniyeti olan insanların yapıcı olacaklarına inanmıyorum. Bu sence insanca bir davranış mıdır? Tek amaç cep doldurmak. Dikkat ettiysen hiç hakaret etmedim. Ailesinden gizli yarışan, çocuk sahibi olan arkadaşlar var, bunlar hayatlarını kaybettiklerinde ailelerinin yaşayacağı acıyı tahmin edebiliyor musun? Tıpkı Sinan'ın ailesi gibi. _________________ Honda CBR1000RR Fireblade 2006
Tarih: 14.05.2008 - 21:09 Mesaj konusu:
Toggy arkadaşım ben hukuku ve kanunları iyi bilen biriyim..
Profilimde bu yazılı zaten..
Bu olayı inan en az, tekrar ediyorum en az senin kadar bilen biriyim..
Ve bu konuyu bir çok sitede irdeleyenlerden de biriyim..
Benim mantığımın almadığı bir nokta var...
Sen bu olayın görgü şahidi olarak neden ve niye buralarda yazılar yazabiliyorsun..
Mahkemeye intikal etmiş bir olay hakkında nasıl mesajlar yazıp konuşabiliyorsun...
Peki bu ablalarım ve abilerim dediğin kişiler hiç mi sana demiyorlar..
Açıklama yapma..Mahkemeye intikal etmiş bir konu var..Senin başka yerlerde konuşmaman gerek..
Yoksa konuş mu diyorlar..
Herkes gibi bende özgür irademle konuya kendi bakış açımdan baktım..
Herkes gibi diyorum..Dikkat et..
Ablam dediğin insan özgür iradesiyle açıklama yapma hakkını kullanıyorsa,
bizde hakkımızı kullanıyoruz..
KULLANIYORUZ;
Çünki görgü şahidi değiliz senin gibi...Asıl senin susman gerek kanımca..
Dava bittene kadar...
"Hepimiz suçluyuz "demişsin...Yanlış...Yanlış arkadaşım..
Biz suçlu değiliz..
Suçluysak suçumuz bu konuyu Erhan DİNÇER kardeşim ve her özgür motorcu gibi irdelediğimiz içindir..
En son muratgergerli tarafından 14.05.2008 - 22:49 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
ya ben anlatamıyorum sanırım ben söylenmesi gereken yerlerde olanları anlatıcam Tepki vermen lazım diyorsun ben ne yapıyorum hala çamurdasınız burda hala size laf yetiştiriyorum ben ifademide verdim tekrar sorulduğundada söylücem olanları sebepleri ama benim anlatmaya çalıştığım şey onarmak tamir etmek biz ancak onarmak için birlik olabiliriz... Ötesi yok bırakın laf salatasını Bu olay oldu acısı çok derin ki ne kadar içinde olursanız okadar daha derin ama yapıcı olun. Bana birileri sus konuş demesi ne demek ya hanki konuda susmuşumda sus konuş muhabbeti yapıyorsunuz şimdi bi cevap daha yazıp dahada dolanmayalım Sinan öldü acısı derin ama bunlardan ders alınacak ve herşeyi düzelticez. Ben yapıcı olmaya çalışıyorum bence sizde biraz yapıcı olmaya çalışın ve yazdıklarımı bi kaçkez okuyup öyle cevap yazın kopyalaya yapıştırla değil okuyun bi . Bakın kimse böyle olmasını istemezdi ortada bir ihmal var bedelide sinan aramızda yok. Eğer bi cezası varsa bunu mahkeme karar verir burdan insanları asıp kesmeye hakkımız yok biz bişeyleri düzeltmekten sorumluyuz ceza kesmekten değil... b urda nasıl olmalı onu konuşalım şunları yapalım bunları yapalım diyelim... Olay budur ...
Son Mesajdan 2 dakika sonra eklendi:
Murat Gegerli sen suçlu değilsen olayın dışındasın. Ben suçluyum kendimi suçlu hissediyorum orda olan içinde olan herkes suçludur. Bak arkadaşım içinde olmakla dışında olmak tepkisideki fark budur benim açımdan bak bende senin... Saygılar T.UPRAK
Bu ve bu konu ile alakalı olan diğer topic'leri detaylı olarak takip etmekteyim. Dikkatimi ceken bazı noktalar bulunmaktadır. Bunları sizinle paylaşmak ve yazıların sahiplerinden net olarak beni aydınlatmalarını rica etmekteyim.
1- Hakan Dinçer'in yazdıklarından çıkardığım anlam şudur; biz MD olarak büyük bir grup ve aynı zamanda resmi spor klübüyüz, bizi ve isteklerimizi daha fazla dikkate alın, yoksa sizinle bu son talihsiz olay sonucunda ortaya çıkan bu durumda, daha önceki birikimlerimiz ile birlikte sizler ile yargı veya basın veya farklı kurumlar ile hesaplaşırız. Sorum şudur; TMF yönetimi bu konularda MD ile uzlaşma sağladığı taktirde, bu son yaşanan ve hepimizi üzen olay dahil, diğer bütün daha önceden bilinen ve kimsenin söyleyemedikleri sümen altımı olacaktır?
2- TMF ile irtibatta olan, yarışan veya organizasyon şeması içinde görevler üstlenen bazı arkadaşlar; TMF bir kurumdur, hiçbir zaman en başa dönmezsiniz. Sadece yönetim değişir, yapı aynen kendisini korur. Sizlerin yazılarından anladığım ise; bazı yakınlıklarınız veya abi ve ablalarınızın o kurum içinde olması belkide size çıkarlar sağlamaktadır. Bilemiyorum, yazdıklarınız bana bunları düşündürüyor. Bu abi ablalar gider, yerine yeni abi ablalar gelir, federasyonu çekip çevirirler, sizlere ve hayatlarınıza daha fazla kıymet verirler veya alınması gereken önlemleri alır, bu tarzda olayların yaşanmasını minimum'a indirgerler. Lütfen sizde bu konu ile ilgili net fikirlerinizi ortaya koyunuz. Bu gün rahmetli Sinan için bunları tartışıyor ve eleştiriyoruz, yarın allah göstermesin sizlerin başına böyle bir durum gelse, sizler içinde elimizden gelenleri her zaman yapacağız. Bizden çok sizlerin bu konuda birlik ve beraberlik sağlamanız gerekiyor.
3- Konu ile ilgili son olarak şahsi fikrimi beyan etmek istiyorum; Beklenecek bir durum yoktur. En kısa zamanda gerekli bilgi, belge ve şahitler ile gerekli mercii lerde işlemlerin başlatılması gerekmektedir. Bu konuda tecrubeli avukat veya hukuk'çu arkadaşlarımızın içimizde mevcut olduğunu düşünmekteyim.
Alıntı:
ya ben anlatamıyorum sanırım ben söylenmesi gereken yerlerde olanları anlatıcam Tepki vermen lazım diyorsun ben ne yapıyorum hala çamurdasınız burda hala size laf yetiştiriyorum ben ifademide verdim tekrar sorulduğundada söylücem olanları sebepleri ama benim anlatmaya çalıştığım şey onarmak tamir etmek biz ancak onarmak için birlik olabiliriz... Ötesi yok bırakın laf salatasını Bu olay oldu acısı çok derin ki ne kadar içinde olursanız okadar daha derin ama yapıcı olun. Bana birileri sus konuş demesi ne demek ya hanki konuda susmuşumda sus konuş muhabbeti yapıyorsunuz şimdi bi cevap daha yazıp dahada dolanmayalım Sinan öldü acısı derin ama bunlardan ders alınacak ve herşeyi düzelticez. Ben yapıcı olmaya çalışıyorum bence sizde biraz yapıcı olmaya çalışın ve yazdıklarımı bi kaçkez okuyup öyle cevap yazın kopyalaya yapıştırla değil okuyun bi . Bakın kimse böyle olmasını istemezdi ortada bir ihmal var bedelide sinan aramızda yok. Eğer bi cezası varsa bunu mahkeme karar verir burdan insanları asıp kesmeye hakkımız yok biz bişeyleri düzeltmekten sorumluyuz ceza kesmekten değil... b urda nasıl olmalı onu konuşalım şunları yapalım bunları yapalım diyelim... Olay budur ...
Bu yazınızda kırmızı işareti olan yerdeki kelimeler bana konunun vehametini anlatmaya yetti. Dosya kapanacak, bir kaç uyduruk önlem, göstermelikler ve ondan sonra maç kaldığı yerden devam edecek.....
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6038 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 15.05.2008 - 00:45 Mesaj konusu:
bence çok sey söylendi,artık susup bekleme sırası,bakalım bu işin yetkilisi durumundakiler neler yapacaklar izlemek ve takipcisi olmak gerek!! suanda beklemek ama uyumadan beklemek bence en iyi ve mantıklı yol!! birbirimizi yıpratmayalım!!! _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Türke Kefen Biçenin,Ölümü Korkunç Olur.
Bu Dağlar Bizimdir,Ferman Gerekmez,Bozkurtun Gezdiği Yere,Çakal Giremez..
Tarih: 15.05.2008 - 00:51 Mesaj konusu:
Toggy, çok açık ve NET söyliyimmi..
Federasyonda benim gördüğüm kadarıyla canla,başla çalışan kişilerde var..
Ama bu kişiler uzaktan kumanda ile yönetiliyor...Yani her yarışta deli gibi uğraşan, emek veren Müge Polatkan mesela..
Kendisine bir sohbetimizde söylemiştim ve burdanda yazıyorum..
Eğer TMF başkanlığı diye bir konum varsa o koltuğa yakışan isimlerden birisi Müge POLATKAN dır..
Gerisini geç...
Bikere şu var..DÜNYA nın hiçbir yerinde branşında ticaret yapan, mağazası olan birisi FEDERASYON YÖNETİMİNDE OLAMAZ..
TMF içinde yönetici,başkan sıfatını taşıyan kişi MOTOSİKLET ticareti yapmamalı..AKSİ TAKDİRDE O KURUMDA tarafsızlık BEKLEYEMEZSİN...
bAK YAZIMDA GAYET net BELİRTİYORUM...
TMF içinde tabikide işini doğru yapan abiler,ablalar var..Hatta isimde verdim..Benim eğer "1" oyum varsa gözüm kapalı Müge POLATKAN a gönderirim...
Kadın bu spor için en fazla çalışan insan..Bayrak sallıyor, yarış organize ediyor, kulüplerin problemlerini dinliyor, yarışçılara ablalık yapıyor...
Şimdi işte bunlarda DOĞRULAR...
Bundan 1-2 ay önce araştırdım DÜNYA da bir ilk olur eğer MÜGE POLATKAN TMF başkanı olursa..Çünkü Dünya'nın hiçbir yerinde bir KADIN Motosiklet Federasyonu başkanllığı yapmamış..
BENİM ÜSTÜNE BASA BASA SÖYLEDİĞİM ŞU:
TMF yapılanmaya gitmeli..
Yönetim içinde bazı insanlar göreve devam etmeli ve YETKİLERİ arttırılmalı..
Ve yine aynı TMF içindeki yöneticilerin büyük çoğunluğu İSTİFA etmeli...
MOTOSİKLET ticareti yapmayan kişiler yönetime dahil edilmeli..
BAŞKAN olacak kişi her MOTOSİKLET organizasyonunda, cenazede, festivalde, SOSYAL mOTOSİKLET ETKİNLİKLERİNDE YER ALMALI..
Birkere TMF ile kulüpler arasında hiç bir ilişki yok..
Herhangi bir şekilde asla KULÜPLER den fikir alınmıyor, kulüplere hiç bir imkan sunulmuyor..
"Rabbena hep bana "
Kardeşim açık bve net yazıyorum...
TMF Başkanı,Asbaşkanı,YÖNETİMİ her yarışta BUKUNMALI...
Aksi takdirde ne anlamı varki TMF de olmasının..
Allah aşkına ben şimdiye kadar 3-5 yarışta BAŞKAN ı gördüm..
Bundan 2 sene önce MOTOSİKLET sporunun önünü açacak herkesi rahatllatacak bir projeyle önlerine gittim..İlgilenmediler bile..
PİST YARIŞLARI nın naklen yayınlanmasıyla ilgili bir projeydi bu ,ama hiç birisi ilgilenmedi...
Başkan'ı arıyorsun sorununu SEKRETER dinliyor...Başkan la konuşmak için NOT bıraktım hemde defalarca bir telefon bile açmadı..
Eğer bana dönseydi PİST yarışlar CANLI olarak EGE TV den yayınşanacaktı ,TMF bu işten parada kazanacaktı.
AMA bu naklen yayın sözleşme hakları bile TMF içindeki yöneticilerin kendi firması tarafından alınmış...
Bu saat ten sonra MD bunların takipçisi olacak...
Bizim TMF ye bağlı bir KULÜP olmamaıza engel, zorluk çıkartan olursada ciddi bir hukuki dava açılacaktır...
Şu anda kulübümüzün 2 gönüllü avukatı var ve sürekli irtibat içindeyiz..
Mensubu bulunduğumuz KURUMDA eğer bişeyler yanlış gidiyorsa biz bu spor için elimizden gelen herşeyi yaparız...
Bu işi doğru dürüst yapacaklarsa BEN değil BİZ mantıgı güdülmeli..
Türkiye'de TMF yi şimdikenden kat ve kat daha iyi yönetcek o kadar çok insan varki..
Birileri çıkıp CEKETİNİ adaylığa koysa seçimi kazanır...
Bu TMF aklını başına almalı..
Baksanıza yahu en büyük örneği MD de açılan bu topic..
Yani bu topici şu anda camida bilmeyen yok ama halen daha bizimle TMF den iletişime geçen yok...
Yani zaten hatada burda..Bu güne kadar kapalı kapılar arkasında FEDERASYON yönetildi ama bundan sonra böyle olmamalı...
Yine söylüyorum TMF içinde hakikaten işini iyi yapan insanlar var..
Onları zaten yarışlarda koşarken, çalışırken görüyoruz...
Bu işin TİCARETİNİ yapanlar, bu işten para kazananlar bıraksın gitsin...
Olay bu kadar basit....
Toggy, haa kimse şu andaki TMF nin hakem konusundaki donanımına, yada yarış organize etmekteki tecrübesine bakarak "Bu TMF gidecek yenisi gelip bunları yapabilecekmi ? " demesin..
Zaten yukarda söylediğim gibi TMF yeniden yapılandığı zaman mevcut kadrodan mutlaka birileri kalır, hakem ,donanım hepsi traş...
MotoGP yarışlarına sadece bizim kulüp üyelerinden ve yönetimden 12 hakem verdik biz...
Yani kimse "BU İŞİ BENDEN BAŞKASI YAPAMAZ" demesin...
TMF değişecekde ne olacak demişsin..Şimdiye kadar olmayan o kadar çok şey olacakki...
Tolga'cım sen TMF nin devletten aldığı ödeneğin ne kadar olduğunu biliyormusun..Her YIL kaç para alınıyor biliyor musun?
Yani zaten yarışlarda bırak para harcamayı, TMF para kazanıyor..Katılım ücreti,lisans paraları, Sponsor gelirleri bu gelirler bile yarışı organize etmeye yeter..Eeee peki ödeneklerle ne yapılıyor..Pist lermi yapıldı...Görüyoruz pistlerin halini..
Yahu yazık ya..Halen daha YARIŞÇILARDAN para alınıyor..
Bakın İDDAA ediyorum ilk yarışta eğer yarışçılardan yine para alınsın kesinlikle bu işin takipçisi olacaz...
Yok böyle bişey yahu..Uydurma hepsii......
Yani senin düşündüğünden çok daha büyük olay bu..Bir ülkede bir spor branşının FEDERASYON yönetiinde olmak büyük bir vasıftır..Ve bu iştah kabartır... _________________ Tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi
SAGOPA
En son HakanDincer tarafından 15.05.2008 - 01:10 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Kayıt: Mar 21, 2005 Mesajlar: 6712 Nereden: ...:::iZMiR:::...
Tarih: 15.05.2008 - 01:06 Mesaj konusu:
Bir kaç gündür giremiyordum siteye rahat rahat. Şimdi girdim ve okudum bütün topici.
Aslında herkesin söylediği şey aynı, sadece bazılarımız biraz sert, bazılarımız daha yumuşak yaklaşmış olaya.
Yaşanan bu olay asla affedilemez ve affedilmeyecekte. Yağız gibi bir delikanlı, belkide bir kaç kişinin görevini layıkıyla icra edememesi yüzünden toprak oldu. Mutlaka bunun hesabı en ama en sert şekilde sorulacak ve cezaysa ceza, ders se ders verilecek.
Ama amaç sadece suçluları cezalandırmak olmamalı. TOGGY nin anladığım kadarıyla söylemek istediği ve yanlış anlaşıldığı nokta bu.
Herşeyi kıyıp geçmeden, suçluları cezalandırıp, suçsuzlar ve bu görevi hak ettiği şekilde yapabileceğine inandığımız arkadaşlarımızla, eksikler ve yanlışlar ortadan kaldırılarak , yola devam edilmesine destek olmalıyız. _________________ Halil Akkaşoğlu 16 nisan halilakkasoglu@hotmail.com
Kayıt: Feb 05, 2007 Mesajlar: 3708 Nereden: Gaziantepin sol üst kösesinden...
Tarih: 15.05.2008 - 01:17 Mesaj konusu:
Federasyona üye olduğu halde çekinmeden,dobra dobra açıklama yapan Hakan abi'den başkasını görmedim daha.Hergün yüzlerce kişi okuyor bu topiği ve sanki kulaklarına gitmiyor mu burda neler yazıldığı,neler söylendiği federasyonla ilgili?İnsanların canını sıkan üzerinden kaç gün geçmesine rağmen hala tatmin edici bir açıklama,özür,kabullenme yazısının gelmemesi,hatta hatta gerçeklerin üzerinin kapanmaya çalışması.
Umursamaz davranmasınlar,bişeylerle ilgilensinler,çabalasınlar,hiç yoktan "pistte sorun yoktur" gibi saçma bi açıklama yapmasınlar.Nedir bu sessizlikleri?
Burda "sen suçlusun,yok ben suçluyum" davası vermeyelim,giden geri gelmeyeceği gibi kalp kırmaktan,çözüm bulamamaktan başka bir işe yaramaz bunlar.
Ama Hakan abi'ye de diyorum,imza mı toplanıyor,dilekçe mi yazılması gerek,mail mi atılması gerek bir yerlere bu işlemlerin hızlanması için,neyse artık yapalım.Ben sadece yorum yazmakla kalmak istemiyorum bu konuda. _________________ Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir!!!
Tarih: 15.05.2008 - 02:03 Mesaj konusu:
seker_portakali demiş ki:
Federasyona üye olduğu halde çekinmeden,dobra dobra açıklama yapan Hakan abi'den başkasını görmedim daha.Hergün yüzlerce kişi okuyor bu topiği ve sanki kulaklarına gitmiyor mu burda neler yazıldığı,neler söylendiği federasyonla ilgili?İnsanların canını sıkan üzerinden kaç gün geçmesine rağmen hala tatmin edici bir açıklama,özür,kabullenme yazısının gelmemesi,hatta hatta gerçeklerin üzerinin kapanmaya çalışması.
SEVGİLİ KARDEŞİM..
Motordelisi bu camiada 6. Yılını doldurmuş bir grup..Ve yola çıktığımız ilk günki karekterimizdenhiç ödünvermedik...
Bu spor için para kazanmak yerine cebimizden TOMARLA para harcadık..
Biz TMF ye bağlı bir spor kulübüyz..Ama eğer bişeyler yanlış ise onu söylemekten asla çekinmeyiz...
Şu varki: TMF bir kurumdur ve TAŞ gibi yerinde ağırdır..Ve kişiler gelip geçicidir..Şimdi bu gün eğer biz yanlış olanları söylemeyerek bu işlere çanak tutarsak YARIN yenilenen TMF dekilerin yüzüne nasıl bakacagız...
Ben kişilik olarak bugün göze girmek için şak şak yapacağıma doğruyu söylerim...AMA ŞU UNUTULMASIN: Yarın bu yönetim değiştiğinde bu olayları kapatmaya çalışanların pistlerde, camiada dolaşacak yüzleri olmayacak...
Bir futbol kulübü düşünün ; sadece SPORTİF BAŞARI elde edemiyor diye yönetimleri HEMEN istifa ediyor..Şu olaya bak İHMAL yüzünden koskoca Sinan SOFUOĞLU topraga girdi ,herkes keyfe devam ediyor...
Bu ne vurdum duymazlık yahu...
O gün camide, mezarlıkta bağıranlar hiç duruşunu bozmadan bu olayın üstüne gidecek..NEDEN mi?
Çünkü bundan sonra herşey olması gerektiği gibi olacak..
Öyle ALi-Veli Pınarbaşı yarış pistiyle kavgalı oraya yarış vermeyelim zihniyeti devam ederse burdan soracagız..
Yarışçılardan antreman, yarış için para istenirse yine soracağız.
Yarışçılar-Kulüp ler ile DİRSEK TEMASINDA olmayan bir TMF olmazsa yine soracağız..
SİZ KİMSİNİZ ? diye soran varsa..
onuda anlatırız..
Benim burda yazdığım her mesaj kelimesi kelimesine TMF yöneticileri tarafından OKUNUYOR..Çünkü haberleri bana geliyor..
Sağolsun bazı yarışçı arkadaşlar burda yazılanları TMF dekilerle müzakere ediyorlar...
Ama YARIN da BUGÜN de MOTORDELİSİ hep aynı kişiliğiyle DİMDİK duracak..
TMF deki kulüp konumumuzla ilgili en ufak bir değişilik yapılsın yada bizim YARIŞ,Lisans vb. hak sahibi olduğumuz talepler geri çevrilsin işte o zaman öyle ağırlaşırki MD bunun hesabını vermekde zor olur..
İSTİFA diye bir mekanizma varsa o artık çalışsın...
Sporcunun ezilmediği, YARIŞ günü piste girmek için para vermediği, teşvik edildigi bir TMF yi sırtımızda taşırız..
Birileri artık bu sporu KİŞİSEL egomanyadan kurtarmalı ve KRALİYET sistemi sona ermeli...
Ben inanın çok sabrettim..Yıllardır koskoca bir kulübüz bir kere bile fikrimiz sorulmadı, kapıyı kapatıyorlar 3-4 kişi herkesi parmağında oynatıyor..
ALİ BABA ÇİFTLİĞİMİ BURASI...
Yaaa düşünsenize burda neler yazılıyor,herkes bu topici biliyor " kişi bile aramadı...
KURUL oluşturulmuş..Kardeşim kurulda aynı adamlardan oluşmuyor mu?
Hani nerde KULÜP temsilcileri..Sadece biz değil bisürü KULÜP var...
Yani 4 kişi almış MOTOSİKLET sporunu eline at koşturuyor....
Bizi tanımıyanı, bizde tanımayız..
MD kulübü bu dünya döndüğü sürece TMF kulübü olacaktır..
Üstüne basa basa söylüyorum Kişlerin değil TMF nin kulübü olacagız..
Eğer kişiler TMF kulübü olmamıza ENGEL olmaya kalkarlarsa bunu hepiniz zaten ögrenirsiniz..
Sadece siteden değil ... TV den, gazeteden, resmi gazeteden..
Son Mesajdan 47 dakika sonra eklendi:
Bu arada KONUYLA iligili kurumlar, kişiler hakkında kesinlikle kişilik haklarını zedeleyici, hakaret içiren mesaj yazılmasın lütfen..Bu tür mesajlar anında silinecektirç...
SAYGI korunarak MOTOSİKLET sporu için en hayırlısı ne olacaksa onu istiyoruz..
MD bunların peşinde koşarken asla SAYGI ÇERÇEVESİNİN DIŞINDA BİR TAVIR SERGİLEMİYECEK..
Öfke bu gibi durumlarda HAKLI konumundan sizi HAKSIZ konumuna getirir..
Her demokratik platformda olduğu gibi buradada haklarımızı arayacagız..Ama bunu yaparken kişilere yada kurumlara kullanacağımız kelimelere özen göstermeliyiz...
Özetle; hakaret etmeden eleştirmeye devam. _________________ Tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi
SAGOPA
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız