Burada buyuk lider Lenini saygı ile anıyoruz ne demiş
""Devrimi bilinçsiz halk yığınları değil ancak ve ancak profesyonel devrimciler gerçekteştirecektir"" _________________ Bir Pazar Sabahi Liv Tyler ile Uyandin mi Hiç?
2008/R1 - Istanbul
eminatar@hotmail.com
NighteXpresS, yok len bu akşam KV Pusu var ısınma hareketleri bunlar heheh ... harbi len geçen hafta nerede kalmıştı ? ? ? ? _________________ Bir Pazar Sabahi Liv Tyler ile Uyandin mi Hiç?
2008/R1 - Istanbul
eminatar@hotmail.com
deliemin, anacım hadi dünyada varil fiyatı arttı ondan peki kabul diyelim, arkadaş basitçe hesap yapış benzinde litre başına ödediğin vergidi bulmuş,
Alıntı:
rafineri cıkıs fiyatı 1300 falan 3400 - 1300 = 2100 100-130 bin distributor alıyor yani hangi istasyonsa değişiyor opetse opete gidiyor. aynı rakamlardada istasyon sahibi alıyor 2100 - 250 = 1850 sadece vergi masallah
3.480 litresine ödediğin para, bunun 1850si vergi... dünyadaki dalgalanmanın etkisimidir bu %100den fazla verginin sebebi? he normalmi yani?
daha önemli bi noktaya değinmek istiyorum, motorin ve benzin aynı fiyata geldi, bildiğiniz üzere ateşli motor sistemine sahip tarım aletlerinin tümü, jeneratörler, sanayide kullanılan birçok makine, tüm büyük nakliye araçları motorinle çalışmakta.
dahasi hayvan yemi olarak kullanılan ürünler, zirai gübre vb. tarımın ve hayvancılığın can damarları da korkunç bir fiyat yükselişinde.
şimdi söylediğin söze gelelim.deliemin,
Alıntı:
eğer milletin yazar kasa fırlattığı zamandaki hükümet olsaydı şuan litre fiyatı 5-6 ylt den aldığına dua ederdin
canım kardeşim, önümüzdeki yıl; 200 gr ekmeği en az 1 ytl den, domates-biber vs. soframızın vazgeçilmezi sebze meyve takımını kiloları en az 3-5 ytlden, bu gün 10 ytl ye alabileceğin bi fanilayı 25-30 ytlden, kuru bakliyatın en kötüsünü kilosu en az 5 ytlden, pirinci bulguru yine en az 5 ytlden alabilirsen dua et, yazarkasa fırlatılan hükümet yüzünden belki benzin 5-6 ytl olacaktı ama bu hükümet yüzünden benzinin yanında hayatta talep esnekliği olmayan, yaşamak için tüketmek zorunda olduğumuz her şey uçuk fiyatlara çıktı-çıkıyor-çıkacak....
nightexpress laf çarparak değil laf sokarak konuşsa yeridir. hükümetin yaptıkları belli, başımıza devlet bütçesi bazında bu kadar borç açıp, devlete bağlı ne var ne yoksa alayını satıp babam da yapardı bu hükümetin yaptığı kadarını.
Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyet'ini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur.
Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir.
İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır.
Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetln imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin!
Bu imkân ve şerait, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir.
İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.
Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dagıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.
Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hiyanet içinde bulunabilirler.
Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır!
Bu satırları okudukça içimdeki devrimcilik duyguları depreşiyor!!! _________________ ''İnsanların en acizi Dost edinmeyen, Bundan daha acizi ise Dostunu yitiren'dir..''
deliemin, ben hiç izlemem be abii Herkes KD Pusu izlemediğim zaman beni aralarından dışlıyorlar, töbe töbeee
Yahu ne desekde boş, Yine iş döndü dolaştı Hakan başkanın altın değerindeki sözlere geldi
Siyaset-Din-Futbol gibi konuşmaların sonu yok. Herkesin bi görüş çizgisi var. Bu çizgiler keskin ve bi o kadar da fanatik. Herkesin bi bakış açısı var. Ne derseniz diyin CAMİ NE KADAR BÜYÜK OLURSA OLSUN, İMAM EFENDİ BİLDİĞİNİ OKURMUŞ
Saygılar efendim.
Ama belirtmedende geçemiyeceğim, Siyasete aklımın erdiği zamanlardan bu yana kadar takribi 5-6 hükümet geldi geçti başımızdan ve bu hükümetler zamanında hem okudum hem çalıştım. Çalışma yıllarıma gelirsem, Bugünkü kadar esnafları hiç ser sefil görmemiştim. Konya Yeni Adliye Binasına sırf İcra takibatı ve arşivi için 600 metre karelik ek bina yapılmış. Millet aç. Yiyecek ekmek bulamıyor. Çeklerin adı ç.. olmuş, Senetlerin yüzüne bakan yok. Nakit yok. Krediler almış başını gidiyor. Dolar düşmüş, euro düşmüş, faizler almış başını gidiyor. Bankalar mesir macunu dağıtır gibi kredi kartı dağıtıyor, Paralar Maliye, Marketler ve bankalar haricinde hiçbiryerde yok. 1-2 aylık vadelerimiz 1-2 yıla çıktı. Resmen bitiğiz. En büyük esnaflar kepenk kapatmaya hazırlanıyor ve bikaç kıçı boklu veri, Hükümetin çok iyi olduğunu iddia ediyor. Tükürürüm ben o verilere
Topraklarımız karış karış satıldı. AB. sevdamız yüzünden PKK meclise sokuldu. Polisin askerin yetkisi ellerinden alındı, Ana kuzuları Doğuda hergün ölüyor Bir allahın kulu da çıkıpda Bu çocuklar niye ölüyor demiyor
Tekstil bitmiş durumda, diğer sektörler keza öyle. Bir firma 10 YTL. ye nasıl kot satar, Bir gömleğin değeri 2 YTL. midir? Soruyorum arkadaşlar soruyorum!!!
Bikaç hastane dikip, Paradan sıfır atayım derken %500 gizli devalüasyon yapan, Yapılması mecburi yolları Zaruri göz doldurmak için yapan, Eğitim ve öğretim sistemini her sene alaşağı eden bi hükümeti ben kendi şahsıma istemiyorum
Yılların Koca ağaçları teker teker yıkılıyor
Durum gerçekten vahim, ve böyle giderse Bu sene sonunda Her 5 esnaftan 2 si dükkanını kapatmak durumunda kalacak
Ölüm ve intihar olayları en üst seviyeye ulaşacak
Hırsızlık, gasp, ırza geçme gibi konular max. seviyeye ulaşacak
Allah korusun Akşamları kimse dışarıya çıkamaz duruma gelecek
Allah sonumuzu hayra getirsin ama böyle giderse pek hayırlı olmayacak
deliemin : yawrum sen şu ilanlarıma bir bak,bir de haddini bil.. Ne sen bunları bir araya getirebilecek maddiyata hayatın boyunca sahip olabilirsin ne de ben sizin inançlarını sömürüp rant sağladığınız salak insanlardanım. (bu cümleyi kavrayabilmek için senin zekandaki bir insanın yaklaşık 7 kere okuması gerekebilir,unutma ilk emir: oku! ama sen 7 kere okucan )
sen her çekemediğin hakkında sölenilenlere ağız ayırıp kendini tatmin ederken atı alan üsküdarı geçiyor...Allah'a şükür 0km makine alcağımız zaman model yılının geçmesini bekleyip borca harca girip indirimle motor alanlardan değiliz..
Yamakazi, yavrucuğum iyi dinle bunu bidaha anlatmam
Dünyanın en zengin petrol sahalarına sahip Orta Doğu’da başta Irak savaşı, terörist hareketler, petrol üretiminin etkin bir şekilde yönetilememesi gibi sebeplerle istenen düzeyde üretim artışının gerçekleştirilememesi (Orta Doğu dünya kanıtlanmış petrol rezervlerinin %70’ine sahipken bunların sadece %20’sini üretmektedir) ve dolayısıyla enerji arz güvenliğinin sağlanamaması fiyatları arttırmıştır.
Arz tarafı ile ilgili sebeplerin başında 1997 yılından bu yana OPEC’in petrol kotlarını iyi manipüle etmesi gelmektedir. Ne zaman OECD ülkelerinin petrol stokları artmaya başlasa, OPEC petrol üretim kotalarını düşürerek fiyatları tekrar yukarı çekmeyi başarmıştır
Dünyanın sekizinci büyük petrol üreticisi Nijerya'dan petrol arzı, petrol endüstrisine yönelik saldırılar nedeniyle Şubat 2006'dan bu yana kesintiye uğruyor. Petrol şirketlerine göre, saldırılar ve sabotaj nedeniyle Nijerya'nın günlük 564 bin varil petrol üretimi durdu. Dünyanın dördüncü büyük ihracatçısı İran'ın, nükleer programı nedeniyle Batılı ülkelerle yaşadığı gerginlik, petrol tüketicilerin
Irak'ın yıllardır ambargo, savaşın ardından bitmek bilmeyen çatışmalar ve yeterli yatırım olmaması nedeniyle petrol endüstrisinden tam verim alamaması da fiyatların artmasında etkili oluyor.
63 yıl sonra milli petrol şirketi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) petrol aramak için o küçük beldeye yani Isparta’nın Eğridir ilçesine yeniden geldiğinde gözleri ışıldadı. “Sonunda haklı çıkacağımı biliyordum.” diyen o gencin ismi Özhan Yiğitbaşı. Şimdi sevinç ve hüznü birlikte yaşayan Yiğitbaşı, “Bu işten milletçe çok büyük zarar gördük. Bu kaynaklar yıllar önce devreye sokulabilseydi bugün Türkiye bambaşka bir memleket olacaktı.” diyor. Onun başından geçenler Anadolu topraklarında yıllardır kulaktan kulağa fısıldanan “Anadolu’da petrol var” iddialarını doğrulayan örneklerden sadece bir tanesi.
o adamlar kendileri petrol ürettikleri halde 200 dolara çıkacak biz petrolde tamamen dışa bağımlı bir ülkeyiz bize gelişi bizde devletin bu işten tamamen zarar etmemesi için uyguladığı vargiler tabi ki olacak
2001 de ne savaş vardı ırakta nede dünya da böyle bir kriz vardı şuan ki petrol artışları türkiyeden kaynaklanan birşey değil ünyada böyle bir kriz var ve bizde dışa bağımlı ülke olduğumuz için zamanın da lozan anlaşmasından dolayı da petrol arayamadığımızdan dolayı böyle bir petrol sıkıntısı mevcut
ma son yıllarda lozan anlşaşmasının bitmesi ile beraber türkiyenin petrol için ayırdığı bütçe yüzde 300 artmıştır doğu da yapılmakta olan aramalara pkk nın ağır bir darbesi var arattırılmamaktadır ama en kısa zamanda da oralarda petrol aramaya başlanacaktır şuan türkiye de petrol çıkarılan küçük çaplı yerler mevcuttur.
gelişmiş hukukun olduğu kimsenin yaptığının yanına kar kalmadığı ülkelerde devletlerin en önemli gelir kaynağı doğrudan vergidir yani kazanırsın kazancını beyan edersin vergini ödersin bizde dükkan kirası 2500 ytl olan kuyumcu dalga geçer gibi aylık 500 ytl gelir beyan ediyor ve kimse bişey yapamıyor sonra hizmet sektörü avukatların doktorların beyanlarını görseniz gülmekten ölürsünüz.
tabiiki hortumlanan kaynaklarda var ve tüm bu alınamayan vergilerin ve hortumların bedelini bi yerlerden çıkarılması lazım bu nedenle devlet tekel olduğu ve vergisini net alabileceği fazla uğraşmayacağı alanlarda aşırı vergi koyuyor.
Son 30-40 yıldaki siyasetçilerimizin eseridir bu ağır vergiler. Hiç bir hükümet ağır vergiler koyup sevimsiz pozisyona düşmek istemez. Çünkü tam tersi onlara oy kazandıracaktır ama şu anda ülkenin bortcu bellidir ve bunun bir bedeli vardır.
devletin düzenli vergi toplayabildiği en önemli gelir kaynaklarından biridir akaryakıt. dolayısı ile akaryakıta olan vergi hiçbir hükümet zamanında düşürlmez düşürülemez.
devletin kar etmesi diye bir ifade olmaz, zira devlet kar etmez, topladığı vergiler ile vatandaşa hizmet eder.
ayrıca akaryakıtın çok büyük miktarı ithaldir. doğalgaz vs de düşündüğünüz zaman enerji sektöründe müthiş ithalat erginin düşürülmesi ithalat patlamasına neden olur. dolayısı ile akaryakıtta olan vergi çok da abartı bir miktar değildir diye düşünüyorum sonuçta ben motora ayda 350 - 400 YTL akaryakıt fiyatı ödeyen biri olarak
peki şimdi Yamakazi, ekonomiyi hiç bilmiyosun girdi ne kadar çok olursa çıktı da o kadar çok olur, bu hükümet elektriğe suya temel ihtiyaçlara 5 yıl boyunca zam yapmadı millet zammı unutmuştu artık zam yapılmayan şeylerde mecburi zam yapmak gerekti bu zamlarda çok uçuk bi fiyat değildi.
sen hiç gündemi ülkeyi takip etmiyosun önümüzdeki senelerde türkiye ortadoğunun ve dünyanın tek gözde yeri olacaktır sebze meyve kuru bakliyat açısından dünyanın gözdesi haline gelecektir ve bunu diyenlerde uzmanlardır.
Yamakazi, arkadaşım de bizim cak la cık la olabilirlerle işimiz yok yaptık yapacağız yapıyoruz ... sen madem o kadar iyi biliyon seneye fiyatların ne olacağını ekonomi bakanı olsaydın yaaa caklarla cıklarla hiç bişey olmazzz
yaaa madem bu kadar çok milleti düşünüyolar neden bu yıllara kadar hiç bir öğrencinin kitabını kendi hükümetleri vermedi ... neden ak parti verdi cebe gitmedi millete gitti _________________ Bir Pazar Sabahi Liv Tyler ile Uyandin mi Hiç?
2008/R1 - Istanbul
eminatar@hotmail.com
yarımakıllıemin: anlamadıklarını copy-paste edip bize biliyomuş ayağı yapıcağaına, dünyanın en pahalı benzinine,en çok vergisine motor tutkusu adına ödemek zorunda bırakılmamıza rağmen,bizim vergilerimizle ilk defa adam gibi bir pistimizin yapıldıktan sonra yabancı birisine satılıpta o pisti neden kullanamadığımıza,Sinan Sofuoğlu gibi 10000'de 1 dünyaya gelecek şampiyonun adam gibi bir pistimizin olmayışının dışında senin gibi rant peşinde koşanların ihmali sonucun da ölmesinden bahset istersen _________________
ryangt yavrum peki suzikinin bayi ve servis listesinde neden TEKAYI çıkarttılar
yawrum biz senin gibi baba parası yiyen züppelerden değiliz .. Anlımızın teri ile kazanıyoruz Allaha şükürde istediğimiz motoru alıpda biniyoruz ben bu sene araba alacağımı waz geçip motor aldığımı model yenilediğimi herkez biliyor ne borc harçdan bahsediyorsun yoksa benim muhasebecimmisin Karımmısın ...
senden gsxr 1000 için fiyat aldığım zaman benim motoruma 15 milyar verip leşcilik çakallık yaptığını cümle alem biliyor yavru kuşum _________________ Bir Pazar Sabahi Liv Tyler ile Uyandin mi Hiç?
2008/R1 - Istanbul
eminatar@hotmail.com
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız