Tarih: 15.05.2008 - 03:00 Mesaj konusu:
TMF halka mal olmuş bir kuruluştur ve halka mal olmuş bir kuruluşunda
doğal olarak halkı bilgilendirme babında yazılı veya görsel bir şekilde
açıklama yapması gerekir...
MD Kulübü'de TMF 'ye bağlı olan bir kulüp olması sebebiyle bu açıklamanın yapılmasını istemesi tabiki hem görevi hemde hakkıdır..
Bizim buraya yazdığımız mesajlarda suç teşkil edecek herhangi bir sözümüz yok..
Bilakis gerçeklerin bu siteye giren kişiler tarafından bilinmesi ve bilinçlenmesi amacıyla yazılıyor..
Hakan DİNÇER kardeşimin dediğine yürekten katılıyorum ki dediklerinde haklı...
Kuruluşlar daimidir fakat yöneticileri ve çalışanları gelip geçicidir..
Bugün bu münferit olayda MD duruşunu gösteremezse, yarın gelecek olan yönetimlerde hakkını arayamayacaktır..
Bazı kardeşilerim sırf o pistlerde yarıştıkları ve üyesi oldukları için bu haksızlıklar önünde seslerini yükseltemediğini açıkça görüyoruz..
Bugün hakkını arayamayan, yarın sorumluluklarından ödün verir..
Bugün sorumluluklarını bilmeyenler, yarın haklarını arayamazlar..
Krallık güdülen yönetimlerde açıklama yapılmaz..Bilgi verilmez..
Ne nersen o..Ne yaparsan bu...
İşte şimdi bu krallığın yıkılıp yerine söz sahibi olabilecek olan biz motosiklet tutkunlarının oluşturduğu özgürlükçü grublar gelmeli...Rüzgarın Çocukları söz sahibi olmalı...
Yani;
Sen,ben,biz veya o....Fark etmez...
Ama içimizden birileri..Yüreğimizi bilen birileri gelmeli o koltuklara..
İhtiyaç duyduğunda yanında olacak birileri..
Sen sevinirken sevinen, sen ağlarken ağlayan...
Sen üzülünce üzülen..Sen konuşunca seni dinleyen..
Sen dua ederken o telefonla konuşan değil....(ne demek istediğimi aşağıdaki fotoya bakınca anlarsınız..)
.
Biraz daha yakından bakalım bu konuşan kimmiş..?
.
_________________ Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır......M.KEMAL ATATÜRK
Tarih: 15.05.2008 - 04:43 Mesaj konusu:
Ben bu kazada kesinlikle Sinan'ın ciddi kusuru olduğunu düşünüyorum.Hepimiz motor kullanıyoruz,bazılarımız pistlere cıkıyo ama hiçbirimiz yol kenarındaki kum havuza güvenerek viraja girmiyoruz.Ayrıca daha önce belki binlerce tur attığı bir pistte 20 metre gibi ciddi bir mesafe geç fren yapıyosa bir yarışçı orda sorun var demektir.Sinanın pistteki cukurların yol açtığı yada kenarda duran taşların yüzünden öldüğünü düşünmüyorum...Onu iyi tanıyan bazı kişilerden duyduğum,Sinanın ailevi sorunları olduğu,aşırı hırslı ve dalgın piste cıktığı yönünde..Ben 98 senesinde körfez pistine cıktığımda pist harabeydi,bugünde aynı.O pistte 8-10 tur atan adam nerde cukur ,taş,tümsek var ezberler.Sinan gibi bi yarışçı ve pisti iyi tanıyan biri her cm'sini ezberlemiştir.Bu kadar o pistin tecrübesi olmasına rağmen 20 metre gibi ciddi geç fren kullanan birinin konsantresi kesinlikle yoktur kafası mutlaka yanlış yerdedir...Böyle bi kazada kum havuz olsa dahi hayat kurtaracağını sanmıyorum,belki şimdi yaşıyodu ama muhtemelen ölmekten daha kötü vaziyette olacaktı.
Her ne olursa olsun bu kadar yetenekli bir kardeşimizi kaybetmek çok üzücü,daha çok başarılara imza atacak yeteneğe sahipti.Allah tüm sevenlerine sabır versin. _________________ Work it harder,make it better,
Do it faster,makes us -
======StrongeR=======
tek kelimeyle sorumsuzluk orda bir insan işini yaparken öldü orda bir kum havuzu flen olsa veya saman bariyer olsa belkide hayattaydı o süratle o kayaya çarpınca tabi hiçbir şansı kalmamış yazık şimdide sorumlu kişiler kıvırıyor kendine göre açıklamalar yapıyor _________________
Tarih: 15.05.2008 - 08:55 Mesaj konusu:
@StrongeR
Alıntı:
Ben bu kazada kesinlikle Sinan'ın ciddi kusuru olduğunu düşünüyorum.Hepimiz motor kullanıyoruz,bazılarımız pistlere cıkıyo ama hiçbirimiz yol kenarındaki kum havuza güvenerek viraja girmiyoruz.Ayrıca daha önce belki binlerce tur attığı bir pistte 20 metre gibi ciddi bir mesafe geç fren yapıyosa bir yarışçı orda sorun var demektir.
İnsan her piste çıktığında aynı psikolojide olamaz, Sinan'ın psikolojik sorunları da olabilir, hatta o an sarhoş bile olabilir, bu hiç önemli değil. Önemli olan bir yarışçının kendinden kaynaklanan bir hata nedeniyle düştükten sonra hayatta kalabiliyor olmasıdır. Haa eğer pistteki bir sorundan düşmüş ve hayatını kaybetmişse burada çok büyük bir sorun var demektir. MotoGP'de yarışan yarışçılar dünyanın en iyi sürücüleri, onlar bile hata yapıyor, hep düşüp duruyorlar. Ama hiçbiri ölmüyor! Burada tartıştığımız şey Sinan'ın psikolojik durumu değil, düştükten sonra hayatını kaybetmesidir. Her ne olursa olsun sonuç bu şekilde olmamalıydı. Belki Sinan'ın vücudundaki tüm kemikler kırılırdı, belki bir sene yataktan kalkamazdı ama hayatını kaybetmek çok ciddi birşeydir. Lütfen aradaki farkı görün, bu pist Sinan gibi birinin ölümüne neden olabildiyse, herkesin ölümüne neden olabilir. Diyelim ki bir sürücü daha düştü ve hayatını kaybetti, bu kişiye de mi psikolojisi bozuktu denecek? Arkadaşlar gerçekleri görün, Tolga kendisi anlatmadı mı Sinan'ı kafasında kasksız kayanın üzerinden kaldırdık diye? _________________ Honda CBR1000RR Fireblade 2006
Kayıt: May 14, 2008 Mesajlar: 560 Nereden: manisa-salihli-turgutlu
Tarih: 15.05.2008 - 09:53 Mesaj konusu:
valla abi milyonların izlediği GP2 yarışlarında istanbul park köpekler bile girdi değilki körfez pistinde böyle olaylar yaşanmasın bazı olayların farkedilmesi için acı tecrübeler yasanması mı gerekiyor
Tarih: 15.05.2008 - 13:54 Mesaj konusu:
@10UR1
Alıntı:
kafamın almadıgı nokta burası tmf nın yarıscılara ayırdıgı cuma gunu adı ustunde resmı antreman ıcın neden 100 ytl ucret aldıgı ve karsılıgında bır makbuz vermedıgı..
Bence de TMF ne düzenlediği yarışlar için katılım ücreti, ne de Cuma günkü resmi antremanlar için ücret almamalıdır. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Haa pisti özel günlerde antreman için kiralarsın o başka. Ki bu tip günlerde bile bir makbuz verilmesi gerekiyor. Bunun yasal bir hareket olduğunu düşünmüyorum. _________________ Honda CBR1000RR Fireblade 2006
Tarih: 15.05.2008 - 14:33 Mesaj konusu:
Her zaman ve her aksi durumda olduğu ve konuşulduğu gibi "çok sevgili bi takım BÜYÜKLERİMİZ" gerekli konuşmaları yapacaklar işte tüm önlemleri alacaz şöyle yapacaz böyle yapacaz gibi konuşmalar ve tabi ölene rahmet ailesine başsağlığı gibi sıradan konuşmalar daha sonra unutturup her şey eskisi gibi olacak.Maalesef bizim cennet atanımızda işler böyle yürüyor. _________________ GSR
Tarih: 15.05.2008 - 16:29 Mesaj konusu:
10UR1 demiş ki:
HakanDincer, anlamadıgım bır nokta daha var benım yanı tuhafıma gıttıgı ıcın sızede sorma geregı duyuyorum sakın ufak hesap yaptıgım felan gelmesın kımsenın aklına benı bılen bılır..
yarıs haftası carsamba gunu ızmıte gıttım.persembe gunu antremana cıktık ve bellı bır ucret odedık..pıstı ozel kıralıyarak yapılan bır antremandı bunun ıcın tabıkı ucret odememız gerekıyordu bunda garıp olan bır durum yok...ama cuma gunu resmı antremana cıkıyoruz tmf nın duzenlemıs oldugu saatler cercevesınde..kafamın almadıgı nokta burası tmf nın yarıscılara ayırdıgı cuma gunu adı ustunde resmı antreman ıcın neden 100 ytl ucret aldıgı ve karsılıgında bır makbuz vermedıgı...gunlerdır dusunuyorum abı resmı antreman dıyorsun ve ucret talep edıyosun lutfen bırısı benı aydınlatsın
Onur kardeşim tespitin için sana teşekkür ediyorum..
Ufak hesaplar dediğimiz şeylerin bugün hesabını soramaz ve bu ufak hesapları umursamazsak, yarın başka hesapları hiç soramayız..
Tabi ki bu hesabı, senin sormaya hakkın var...Çünki sende bu federasyona üye bir kulübün sporcususun ve kulübünle birlikte
bu ufak gibi görünen hesabın ayrıntılarını, bilgisini almaya ve aydınlanmaya hak sahibisin...
Tekrardan seni yürekten kutluyorum örnek tutumun için Onur kardeşim.... _________________ Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır......M.KEMAL ATATÜRK
Tarih: 15.05.2008 - 17:12 Mesaj konusu:
10UR1 demiş ki:
HakanDincer, anlamadıgım bır nokta daha var benım yanı tuhafıma gıttıgı ıcın sızede sorma geregı duyuyorum sakın ufak hesap yaptıgım felan gelmesın kımsenın aklına benı bılen bılır..
yarıs haftası carsamba gunu ızmıte gıttım.persembe gunu antremana cıktık ve bellı bır ucret odedık..pıstı ozel kıralıyarak yapılan bır antremandı bunun ıcın tabıkı ucret odememız gerekıyordu bunda garıp olan bır durum yok...ama cuma gunu resmı antremana cıkıyoruz tmf nın duzenlemıs oldugu saatler cercevesınde..kafamın almadıgı nokta burası tmf nın yarıscılara ayırdıgı cuma gunu adı ustunde resmı antreman ıcın neden 100 ytl ucret aldıgı ve karsılıgında bır makbuz vermedıgı...gunlerdır dusunuyorum abı resmı antreman dıyorsun ve ucret talep edıyosun lutfen bırısı benı aydınlatsın
Arkadaşlar bende Enduro yarışlarına gidiyorum bazen yarışmaya bazen izlemeye ama TMF nin ordaki yarışlarda antreman parası aldığını görmedim duymadım daha
Neden alındığı belli oluyor galiba
Hem Enduro yarışında diyelim kayıt yaptırcan para ödicen her ödediğin paranın makbuzunu alıyorsun _________________ Üssü var,üstü yok
Tarih: 15.05.2008 - 21:21 Mesaj konusu:
son 3 senedir hiçbir PİST yarışında sporculardan alınan paraların makbuzları verilmemiştir..
Kulüpler, dernekler, federasyonlar 1 KURUŞ bile aldıklarında bunu makbuzla ibraz etmemliler...
Yarın şu meşhur KURUL olayı açıklıga kavuşturacak... _________________ İnsan umudu taşıdı, kimisi kırdı umudu, lakin kiminin sahip olduğu tek şey oydu, hepsi buydu.
heeh! acılı bi ailenin olayın gerçek sorumlusu yapılmadığı kalmıştı.. oda yapıldığına göre... Ölüm geldim mi gelir... kim bunun önüne geçebilirki.... benim amcam 76 yaşında yamaha BWS den düşüp rahmetli oldu.. Gerede 'de herkes tanır.. 45 sene motor kullanmış Almanya 'dan Türkiye 'ye motorla gelip gidermiş.. (gerede'de günde 50 sefer gidip - geldiği yol-) kuma kaptırmış başını çok sert vurmuş.. 2 hafta yaşadı rahmetli oldu.. Allah Rahmet eylesin.. süper bi insandı... KADER kardeşim bu.. KADER işte.. diğer türlü düşünemezsin ki..
Allah ölüme bahane vermeseydi geri bıraktıkların bu acıya dayanamazdı.. Allah her ölüme bi bahane verdi sevenlerinin acısını isyanını dindirmek için...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız