Yeni çıkan ve hükümleri hergün daha da ağırlaşacak olan yasa muvacehesinde, "ben dayağı yemeden onlar yesin" dedim...
ve sigarayı bıraktım.. Sigarayı bırakmak tüm tiryakilerin kabusudur.. Benim de öyleydi.. Ama zaten artık ciğerlerim iflas etmiş ve anfizem başlangıcı olmuştum. 1970 yılından beri yani 38 yıldır HİÇ ARA VERMEDEN günde 1 paketten az olmamak üzere sigara içtim.. Kafaya koymuştum.. Geçtiğimiz hafta İstanbul da çarşıda gezerken ALLEN CARR'ın "sigaradan 60 dakikada kurtulun" adlı DVD sini görüp satın aldım.. Ve gerçekten şu anda 3.CÜ GÜNDEYİM... Normal hava solumanın ne demek olduğunu unutmuşum? Oksijenden sarhoş gibiyim. Hayretler içindeyim.. Nefes almak bu kadar mı güzel olur? diye...
Aklı olan zararını görmeden önce bıraksın.. İlk 2 gün çok zor.. 3.cü gün dayanılır hale geldi.. 5 ci gün daha iyi olacak .. eminim..
BIRAKIN BABACIM.. Hayata yeniden geliverin.. _________________ GÖZLERİME BAK, MOTORCU OLDUĞUMU ANLARSIN... VEE MOTORCULUK MOTORDA DEĞİL MOTORCUDADIR.... (yeni)
AMA, HONDA DN-01.................... AŞK...
SeyyahKedi, 2002 yılında bıraktım 2005 te marmaris te deniz kum güneş buz gibi bira akşam olunca 2 whisky derken yeniden başladım sonra birkaç denemem daha oldu, en son 3 ay önce bırakmıştım ancak 3 ay dayanabildim biz bıraksakta o bizi bırakmıyor.. Umarım sen başarılı olursun _________________ ''İnsanların en acizi Dost edinmeyen, Bundan daha acizi ise Dostunu yitiren'dir..''
Tarih: 16.05.2008 - 14:40 Mesaj konusu:
Sigara bırakılmaz sadece ara verilir. Bir bilgisayar virüsü gibi işletim sistemine bulaştıkran sonra birçok antivirüsün bilgisayardan atmayı başaramamıştır, atsa bile ilk aktif olduğunda tekrardan sisteme bulaşmaktadır."
şaka biyana hayırlısı olsun TEMİZ BİR TOPLUM İÇİN EL ELE
powered by duman avcıları _________________
İSTANBUL AGLIYOR BEN AGLIYORUM DURMA KALK HADİ GEL ARTIK DAYANAMIYORUM YOLCULAR GELDİDE SEN YOKSUN İÇİNDE YÜREGİM CAN VERİYOR ACILAR İÇİNDE ....
Tarih: 16.05.2008 - 14:45 Mesaj konusu:
SeyyahKedi, bu güzel haber ama geçmiş deneyimlerime ve seni tanımama güvenerek şunu söyleyebilirim:
Her an KATİL olabilirsin...
Yani ben sigarayı bıraktığım dönemde herkese sarıyordum, kimseyi bulamadığımda evdeki eşyalarla kavga ediyordum...
1 sene hiç içmedim,unuttumda ama bir yemek sonrasında sinirli anımda içtiğim tek bir sigara herşeyi bitirdi...
Umarım sende böyle olmaz...AMA sigarayı BIRAKMAK HAKİKATEN dÜNYA'NIN ENZOR İŞİ...
Rejim deseler o kadar zor değil..1 hafta aç kalırım sorun etmem ama
Şu aşagıdaki fotograf bana bırakmamda çok yardımcı olmuştu:
Bu fotografı PC de duvarkağıdı yap, fotokopisini duvara as ve kültablalarını kır at..Yinede olmuyorsa benim kendime söylediğim şu sözü söyle ve yak bir tane:
"ÖLCEZ MADEM, YİYELİM BADEM"
SİGARA yokmuuu ahhh o sigara..
Dur bak canım çekti yakayım 1 tane _________________ İnsan umudu taşıdı, kimisi kırdı umudu, lakin kiminin sahip olduğu tek şey oydu, hepsi buydu.
Kayıt: Aug 26, 2005 Mesajlar: 1862 Nereden: KARŞIYAKA/İZMİR
Tarih: 16.05.2008 - 14:49 Mesaj konusu:
Açayım paylaşıma CD. yi? ama nasıl açayım?.. Giriverin Google'dan, yazıverin Allen Carr.. diye.. 12.5 YTL Nolucak?
Bırakılmaz, ara verilir diyenler haklı aslında, ama felsefeyi değiştirmiş Allen,.. Salakça bir hareket olduğunu izah ediyor,.. Manntıklı da.. Bakalım artık? İnşallah başlamam ya?.. Hiç bırakmaya teşebbüs etmemiştim..
Son Mesajdan 3 dakika sonra eklendi:
Başkan!! yaptım valla wallpaper.. _________________ GÖZLERİME BAK, MOTORCU OLDUĞUMU ANLARSIN... VEE MOTORCULUK MOTORDA DEĞİL MOTORCUDADIR.... (yeni)
AMA, HONDA DN-01.................... AŞK...
İyiki içmiyorum Sizede Alalh kolaylık versin zor iş... _________________ A rh(-) Uğur ARSLAN
Keske Hep Çocuk Kalsaydim,Hayatimdaki En Buyuk Aciyi Dizimdeki Yara Sansaydim...
Tarih: 16.05.2008 - 15:03 Mesaj konusu:
SeyyahKedi demiş ki:
Bakalım artık? İnşallah başlamam ya?.. Hiç bırakmaya teşebbüs etmemiştim..
Başkan!! yaptım valla wallpaper..
Eyvahhhhh...Bu daha ilk teşebbüsmü?
Ben senin yakınında olmak istemem...Evde silah falan varsa hemen yolla gitsin..Katil falan olursun Allah korusun..
Gerçi katil olsan bile hafifletici sebep olarak SİGARA BIRAKMIŞTIM desen olur..O derece yanii.
İlk 1 hafta böyle geçer..Girdiğin her ortamda SİGARAYI BIRAKTIM diyerek içindeki o AŞIRI Ssigara içme isteğini bastırmaya çalışırsın..Çünkü bunu herkese söylediğinde seni sigara içerken gördüklerinde "HAVA ATIYODUN HANİ BIRAKMIŞTIN" demelerinden yani rezil olmaktan korktugun için içemeyeceğini düşünürsün..İşede yarar..Çok insana bunu söylersin, ve onların yanında zaten içemezsin..
Zamanla en büyük SİGARA DÜŞMANI kesilirsin, en büyük DUMAN AVCISI olursun..Birde işe renk katar "Nasıl içiyorsunuz şu lanet şeyi" dersin...Ama her yemek sonrasında, her çay demlesiğinde içten içe ahh şimdi bir tane harlatsam dersin...
Büyük savaş verirsin büyük..
EN KOMİK OLANIDA sigaraya tekrar başladığında...Hava attıgın o insanlarla oldugun ortamda girip WC de falan içersin...Evde bile eşin anlamasın diye gizli içersin...
eheheeh çok komiktir çooook. _________________ İnsan umudu taşıdı, kimisi kırdı umudu, lakin kiminin sahip olduğu tek şey oydu, hepsi buydu.
Kayıt: Feb 11, 2006 Mesajlar: 2651 Nereden: İSTANBUL YENİBOSNA-ÇİFTETELLİ O.S.B.
Tarih: 16.05.2008 - 15:33 Mesaj konusu:
Hatırladığım kadarıyla bir araştırmaya göre sigara alışkanlığının yüzde bilmem kaçı dudak tiryakiliği imiş. Bunu düşünerek geçen sene bir sigarayı yakmadan ağzımda tutarak 2 gün bırakmıştım. 3. günün yarısında işyerindeki bir sıkıntı yüzünden ateşleyiverdim. Gerçekten doğruymuş araştırma yüzdelik kısmın geri kalanı irade... Sizi bilmiyorum ama ben uzun bir aradan sonra yakılan sigaranın tadına hastayım.
Bu arada şu yasa mevzusuna göre işyerinde de mi içemicez? Patronlar yasak koymasa bile??? _________________ Dört tekere HAYIR!
Züpper bir tasarımla geliyorum. Çok yakında!..
Doğan abim umarım tamamen nefret eder, bir daha hiç başlamazsın. Sigara içen biri olarak sigaradan nefret ediyorum(özellikle kokusundan) hatta 2 yıl bıraktım birkaç aydır tekrar içiyorum ama kesin tekrar bırakacağım _________________
Kayıt: Feb 05, 2007 Mesajlar: 3793 Nereden: Gaziantepin sol üst kösesinden...
Tarih: 16.05.2008 - 16:02 Mesaj konusu:
SeyyahKedi, "karar vermek başarmanın yarısıdır" desem İnşallah bi daha elinizi sürmezsiniz,dee bi hafta falan size yaklaşılmaz sanırım
Darısı bırakmayı düşünenlerin başına,mesela babamın Adam öyle inat ki, "şimdiye kadar bişey olmadı bana,hasta etmedi beni,ne zaman kalp krizi geçirtirse,doktorda bırakman gerek derse o zaman bırakırım,şimdi ne gereği var?"diye bir düşünce içerisinde.
Elimizden gelen duygu sömürüsünü yaptık,gaza getirelim dedik,ııhh,nuh diyo,peygamber demiyo,ben size karışmıyorum,sizde benim sigarama karışmayın diyo. İnşallah o da bırakır,ben ne içene tahamül edebiliyorum,ne de kokusuna...
Bir adım atmışsınız,burdan da bize durumu rapor edin de,bizde size manevi destek sağlayalım.
İşyerinde "30 NISAN DUMANSIZ İNSAN" sloganı ile kapalı her yerde sigara içmek yasaklandı. Bir sigara içmek için dışarı çıkman lazım dışarı dedikse bina önü de değil.
İşyerinde bu dayatmayı protesto edemiyoruz Bari burdan bağırayım.
Yasaklarken bana mı sordunuz kardeşim.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız