Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Sinan'ın)KAZA İLE İLGİLİ GERÇEKLER,ÜZERİ ÖRTÜLMEK İSTENENLER

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Sinan'ın)KAZA İLE İLGİLİ GERÇEKLER,ÜZERİ ÖRTÜLMEK İSTENENLER
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 12, 13 14, 15, 16  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
OnurKaraca
Yön.Kur.Üys.
Yön.Kur.Üys.

Nereden: HAYAL ETTIGIN YERDEN..!!!

MesajTarih: 16.05.2008 - 15:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tarkan_600, ozaman ılerı gerı konusup ınsanların canını sıkma..bısey yazacaksanda msn adresım ımzamın altında yazıyo ekle ordan yazısalım topıgı dagıtma İyi fikir

onurkaraca1313@hotmail.com
Başa dön
OnurKaraca Çevrimdışı OnurKaraca Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
tarkan_600
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: NAZYLLY

MesajTarih: 16.05.2008 - 15:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

10UR1, topigi dagıtanmı var yazdıklarımı iyi oku istersen ben görmedim o pisti görsem ne olacaktı sanki... görenler için ne degişmiş kayalıklar varmış sazlıklar varmış düştükten sonra sürünme yada kum pisti yokmuş bunu görüpte yarış yapılıyorsa ve sonucunda kaza olup bir kişi olüyorsa daha neyi tartışıyoruz ki.. sanki çokmu zordu 3 yada 5 yarışcı deseydi o kayaları alın ordan olüm tehlikesi var bu şekilde yarışamayız deselerdi ben federasyonu savunmuyorum bunu iyi bil önce ben o kadar md ye giriyorum ilk defa duydum orada kayalık oldugunu kaza olmasa kimsenin bişi dedigi yok göz göre göre lades denmiş şimdiye kadar onu diyorum
Site Admin
Site Admin

Nereden: İzmir

MesajTarih: 16.05.2008 - 15:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Şu gereksiz tartışmaları yapmayalım arkadaşlar..
Burda aramızda çatışırsak hedeften şaşarız..
10UR1, lisanslı yarışçı oldugu için sorumlu tutulmasına kızmış..
tarkan_600, de yarışçıların hakkını koruyor ve zarar görmesini istemiyor..
Yani aynı yoldasınız .

Tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi
SAGOPA
Başa dön
HakanDincer Çevrimdışı HakanDincer Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
tarkan_600
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 16.05.2008 - 15:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

HakanDincer, başkan ben zaten federasyonu savunmuyorum zaten izmire yarış vermiyorlar kendi kirli hesapları ugruna ve allah buyuk işte alt niyetli davranmalarının cezalarını şimdi çekiyorlar düp düzgün izmir pisti dururken hep izmite verdiler yarışı,, ama bazı gerçekler vardıda şimdiye kadar niye tartışılmadı yada bazılarının ancamı aklına geldi belki kendi aralarında tartışma yapılmıştır ama bunu her türlü yoldan millete duyurup bu pisti ya düzeltilmeli yada yarış verilmemeliydi bana göre
Yön.Kur.Üys.
Yön.Kur.Üys.

Nereden: HAYAL ETTIGIN YERDEN..!!!

MesajTarih: 16.05.2008 - 15:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tarkan_600, ızmıt pıstıne gıren hangı yarıscıya sorsan o kayaların farkında deıldır.cunku gorunen yada yolumuzun uzerınde olan bır yerde deıl..pıstın 50 metre ılerısınde yesıllıkler var sazlık dedıgımız bolege hıc kımse o sazlıkların ıcınde ne var dıye merak etmemıstır zaten hıc dıkkatte cekmıyor..halıyle ızmıtte yarısan hangı pılota sorsan o sazlıkların ıcerısınde bısey varmıdır dıye kımse umursamaz..ınsanlar o sazlıkların ıcerısınde kayaların oldugunu bılseler yarıstan vazgecmezlerdı ama yınede ılgılı mercılere bu durumdan rahatsız olduklarını bıldırıp o kayaların oradan kalkması ıcın ne gerekıyorsa yaparlardı..senın su dusuncen hosuma gıtmedı..madem orada kayalar vardı neden yarısıyosunuz kardesım yarısmayın ozman.sen yazdıklarınla olayı buna getırmıssın.

onurkaraca1313@hotmail.com
Başa dön
OnurKaraca Çevrimdışı OnurKaraca Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
tarkan_600
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 16.05.2008 - 15:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

10UR1, kayalıkların nerde nasıl oldugunu kimse yazmadı sadece kayalıklara çarpıldı dendi ben buna bakarak o yorumu yaptım virajda kayalık var vede bunu göre göre yarış yapılıyorsa yarışanda suçlu olmazmı sence ama kayalıkların oldugunu kimse bilmiyor yada farketmediyse sen haklısın bu konuda birde şunu ekleyeyım siz olmazsanız izmit pisti yada federasyon hikaye yarışcılar birlik olup piste her türlü düzenlemyi yaptırtma gücüne sahıp olmalı bence tr de herkes prestij peşinde oldugu için bunlara göz yumuluyor otturun borunuzu ya sız onlara degil onlar size muhtaç
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Manisa 45 ½

MesajTarih: 16.05.2008 - 17:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Pekte Bişey SöyLemeye Gerek yok.... Hala hala Pistin Durumuna iyi Diyen arkadaşlar için işe bira görsellik katalım....

Gerçi bişey söylemeye gerek yok herşey ortada...ama hala kalkıpta pistte bir sorun yok diyenler için açıklama yapıyorum...pistter bir sorun yok cidden birden çok sorun var....

8 cm yazan oku görüyorsunuz... 1 tur 5 tur 10 tur kendinizi ayarladınız ama 15-20 turdan sonra konsantre ister istemez biraz sapma yapabiliyor ve 8cmden daha fazla yaklaşabiliyorsunuz...ve yamayla eski asfaltın birleştiği noktada eğer motor yatık pozisyondaysa düşmemeniz imkansız....

1.ok ta gösteriğim yere bir çok kez sliderim ve motorun ayaklığı takıldı bir çok kez tehlike yaşadım...

2.ok ta gösterdiğim yere hata kaza viraj çizgisini kaçırıp asla çıkılmamalı ne kadar bozuk olduğu fotoğrafta açık ve net....

ben hiç bişey söylemiyorum Fotoğraftaki 3 nokta herşeyi açıklıyor... saygılarımla....

Tehlike aramak için pistin dışına çıkmaya gerek yok...!!!
Başa dön
CBRugur45 Çevrimdışı CBRugur45 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
tarkan_600
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 16.05.2008 - 17:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

CBRugur45, zaten federasyondan başka piste iyi diyen yok
Site Admin
Site Admin

Nereden: İzmir

MesajTarih: 16.05.2008 - 18:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

10UR1, 6 senedir her körfez yarışına giderim..ordaki her yere ayak basmışlıgım vardır..
Muhabir olarakda görev aldım, Takım yarış sorumlusu, menejer olarakda..
Yani kayalar her yerde var..
2 sene önce Sinan ve Burak tamda Sinan'ın vefat etmesine sebep olan yerde kaza yaptılar..Sinan omzunu kırdı , Burak da 3 yerinden kaval kemiğini..
Fotografa bakarmısın, yerde yatan Sinan ve başındaki Barış TOK..Fotografı çektiğimde arakadaki kaya gibi sağda solda sürüyle vardı..O zamanlar bağırdık, çağırdık ama kimse aldırış etmedi..Demekki birisin CAN vermesi gerekiyormuş:

Hele şu aşagıdaki fotoya ne dersiniz..Fotografı çeken benim, çayırda mangalcı misali oturan kişide boş adam değil..Oda bir şampiyon OKTAY DAL..Yani ortada SORUMLU falan yok,olan şey sadece SORUNLU olmaları.

Neyi tutsan elinde kalıyor...

Tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi
SAGOPA
Başa dön
HakanDincer Çevrimdışı HakanDincer Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
buenasivassc
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 16.05.2008 - 21:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

anlıyoruzki sinan pisi pisine gitmiş....
benim kardeşimde o pistte araba yarışlarında yer alıyor ....
bu kadar berbat bir durumda olan pistte olduğunu düşünmüyordum. ne bileyim pist deyince bizim e-5 den biraz farklı olacağını düşünmüştüm.
ihmalden doğan ölümle sonuçlanan her olayda olduğu gibi bunda da sorumlu olan kişilerin zarar göreceği kanaatinde değilim. giden gittiği ile kalıyor.
sinanın arkasından yapılan tahilhsiz açıkmalar ise yüreğimizi burktu. ne ailesi kaldı ne sorumsuzluğu ne de başka birşey.
en açık biçimi ile anlatmaya çalışayım inşaatta birisinin kafasına kalas düşse o inşaatın sahibi ya da yöneticisi sorumludur. hiç mi kimse elini vicdanına koyupta ne yaptığını sorgulamıyor.
yher zaman olduğu gibi bu memlekette en değersiz olan insan hayatı. 10 km lik temiz asfalttan iki ton kumdan daha değersiz ki bugün bunları konuşuyoruz.
sinan olmadan da bu dünya devam edecek ya da orada yarışan herhangi birileri olmadan bunu kafanıza sokun. eğer o pistte yarışmayı göze alıyorsanız bu azmin zaferi değil kendinize verdiğiniz değerin göstergesidir.
ne kadar yazsak da çizsek de ne sinan geri gelecek ne de bundan sonra gidecekler.
keşke sesiniz daha gür çıksaydı da bunları yazmasaydık keşke .....
Atım Beni Nazlı Yare Kavuştur
Başa dön
buenasivassc şimdi Çevrimiçi buenasivassc Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
CBR1000RRFireblade
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 16.05.2008 - 22:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sadece pistte sorun yok aynı zamanda organizasyon ile ilgili de ciddi sorunlar var. Geçen sene bir yarışta tam start düzlüğüne çıkarken soldaki tel örgülerden biri tam pistin ortasına bira şişesi fırlattı. Resimde sol tarafa bakarsanız görürsünüz. Ben motor yatık vaziyette gaz açarken şişeyi sol havada gördüm, tabi o saatten sonra ne konsantrasyon kaldı ne birşey. Tesadüfen benim fotoğraf makinasıyla beni çeken arkadaş da bu anı yakalamış. Yoksa yarış ortasında biri pistin ortasına bira şişesi fırlattı desem kimse inanmaz. İki sene önce MotoGP izlemek için piste girerken su şişelerini topluyorlardı, sonradan piste atılmasın diye toladıklarını öğrendik. Pist oturduğunuz yerden o kadar uzaktaki, şişeyi oradan piste yetiştirmenize imkan yok. Adamlar ona rağmen onu bile düşünmüşler.

DA2019
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 16.05.2008 - 22:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

CBR1000RRFireblade 'ın koyduğu resim süper gerçekten.

Masaüstüme arkaplan yapacağım.

Dünyada pist kenarındaki bariyerlerde çiçek yetişen tek ülke bizizdir herhalde. Gülümsüyorum Bira şişesi olayına hiç girmiyorum zaten. Arkadaş sanırım tekel birası içiyormuş. Şişenin maşallahı var.

Tek sıra lastik bariyer ve tel örgülü duvara tekrar dikkat çekmek istiyorum. Allah vere oraya çarpan sürücü arkadaş, tel örgülerde kıyma olur kıyma.
muratgergerli
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Şanlıurfa

MesajTarih: 17.05.2008 - 01:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Demek ki hepimizin hem fikir olduğu konu...

Pist içinde ve çevresindeki güvenlik tertibatının noksan olması...

bazı arkadaşlarım o piste yarışan Lisanslı Yarışçı kardeşlerime yüklenmeye kalkışmışlar...

Ama şunu bilmek gerekir...

Yarışçı adı üstünde yarışçıdır ve yarışını düşünür...Görevi yarışmak..

Peki Pist Güvenlik Sorumlusu kimdir?..
Oda mı yarışçıdır yoksa...Görevi nedir?..

Lütfen kırıcı sözlerle birbirimizin kalbini kırmayalım...
Bu münferit olayda en azından birlik olalım..Ve sesimizi duyuralım..

Bakın birer birer Takımlar ve Kulüpler açıklamalarda bulunuyor..
Bugün;

MD Takımı..
Aroma Takımı..
EMK Klübü..
California Superbike School.....
LUCAS Racing-Team

Yaptıkları açıklamalarla duruşlarını gösterdiler...

Yarın bu kulüplere bir kaçı daha eklenecektir...
Bizler birlik olup sesimizi duyurduğumuz sürecede açıklamalar peşin sıra gelecektir.

Daha söylenecek çok söz var..Ama yazamadan yazılmışını buldum..

.
"Motosiklete gönül vermiş insanlar, zaten kısıtlı olan bütçelerinden aslan payını bu pistte yarışmak suretiyle ölmek için harcıyorlar.

Bizim jenerasyondan olan ve başkan olduğu zaman,
"Allah!! Bundan iyisini mi bulacaklar."
diye sevindiğim adam ise, çok kısa bir süre içerisinde düzenin adamı oluverdi.
Ne hale geldiğini geçen yıl başbakana yalakalık için bastırdığı bilboardları görünce zaten anlamıştık.

Açık ve net yazıyorum.
Sinan'ın katili Federasyondur.
Bu şekilde yarış düzenlemeye devam ederse, seri katil konumuna geçmesi an meselesidir.
Yarışan arkadaşlarımı çekilmeye davet ediyorum.
Benim ülkemin gençleri bu düzene layık görülüyor.

O pistlerde yarışan Yarışçı motosiklet tutkunlarına da bir sözüm var....

Açın artık gözünüzü.Duruşunuzu gösterin...

Ne zaman birlik olacaksınız?..

Herkesi toprağa verip, tek başınıza yarıştığınız bir yarışı kazandığınız zaman mı?"

HIONE
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 17.05.2008 - 03:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Selamlar,
Sinan'ımıza Allah tan rahmet diliyorum.Huzur içinde yatması için dua ediyorum.
Böyle olmamalıydı.Hayat böyle bitmemeliydi.Daha yapacak çok şeyin kazanacak çok kupan vardı.Bu şekilde gitmen kabul edilebilir değil.Ne zamanı nede yeriydi.Mekanın cennet olsun.

Yarışlara daha güvenli bir ortamda, caddede sürmekten daha keyifli bir şekilde motor kullanmak, bu işten maksimum keyfi alabilmek ve kendimi geliştirebilmek için katılmaya karar vermiştim.Ama tüm bunların yerine tarifsiz acılara maruz kalarak arkadaşımızın hayatını kaybetmesine tanıklık etmek durumda kaldım.

Yazılanların çoğuna katılmamak elde değil.Yarışların ve pistlerin dünyaca kabul görmüş (yaşanan olaylardan ve tecrübelerin sonucu) standartları olduğunu hepimiz biliyoruz.Bahsi geçen alanın (özellikle pist demiyorum) dünyaca belirlenen standartlarla uzaktan yakından ilgisi olmadığı belli.
Herkes bulunduğu konumu ve üstlendiği görevi hakkı ile yapmak zorundadır.Yapamıyorsa yapabileceklere yerini terk etmesi gerekir.(Dünya tarihi bu gibi durumlara örnek teşkil edecek onbinlerce olayla doludur.yani koltuğa yapışanlar ve başlarına gelenler açısından)
YA Bİ YOL AÇ YA DA Bİ YOL VER Kİ BİZDE YOLUMUZA GİDELİM

Fotoğraflar bu alanın kötülüğünü yeterince iyi anlatamıyor.Yamaların hepsinin köstebek yuvası gibi olduğu anlaşılmıyor.Sürüş tekniği olarak viraj çıkışlarına bakmam gerekirken ben sürekli yamaları ve yolun kenarlarını kontrol etmekteydim.Yarışırken çogunlukla delik deşik asfaltla boğuşuyoruz. Bu arada pistin kenarlarında kırmızı beyaz boyalı olan yerlerin son derece kaygan olduğunu ve yağlı boya benzeri bir malzeme ile boyandığını belirtmek isterim.Geçen sene sezon başında bunu bilmediğimden bu bölgeye arka lastiğin girmesi ile kendimi yerde bulmam bir oldu.(kara tarafı start düzlüğüne çıkmadan önceki sola viraj da).Yolu bilmesek otlardan yolun ne tarafa gittiğini görmekte mümkün değil zaten.Bence belirli yerlere sağa keskin viraj,dikkat tümsek var (start düzlüğü sonundaki sola viraja girerken yolda tümsek yada çökmeden oluşan bir kot farkı var ) veya dikkat dört yol ağzı gibi trafik levhaları acilen konmalı ?????? (biri ciddiye alır neme lazım bunun sitem olduğunu belirteyim)

Cadde de motosiklet kullanırken hiç değilse riskleri bilip hesaplayarak yola çıkıyoruz.Acaba caddeler daha mı güvenli bu alana göre diye insan kendi kendine sormadan yapamıyor.Bugün caddelerin daha güvenli olduğunu düşünüyorum !!!!!!

Zaten genel olarak arkadaşlarım aksaklıkları belirtmişler.Uzatmak istemiyorum.

Ortada ciddi bir vurdumduymazlık ve ihmal olduğu kişisel görüşümdür.Kaldıki Federasyon yönetimi motosiklete uzak kişilerden oluşmamış olduğuna göre aksi görüşte ısrar etmeleri gaflet ve delalet içinde olduklarına işaret edecektir.(yıllardır motosiklet dergileri ve değişik mecralarda bu durum dile getirilmekte burası motosiklet yarışları için uygun değil diye.)

Şimdi sayın federasyon başkanı ve asbaşkanlarının bulundukları makamlara yakışır bir şekilde davranmalarının tam zamanı.Rahmetli Sinan ımıza ve ailesine saygı gösterip sahip çıkmalarını,her kim olursa olsun sorumluların sorumsuzluklarının sonuçlarına katlanmalarını sağlamalarını,bu spora gereken saygının ve özenin gösterilmesinin temin edilmesini gerçekleştirmelerini bekliyoruz.
Eğer kendi ihmalleri varsa ,ki kendileri bunu en iyi bilebilir bu durumda onurlu her insanın yapması gerekeni yapıp bu töhmet altında kalmak yerine kendilerini adalet ve yargı önünde aklamaları gerektiğine inanıyorum.(ya da ihmalleri varsa sonuçlarına mertçe katlanmalarını beklerim)

Amatör bir yönetim yerine profesyonelce bu işi yürütecek bir yönetim kadrosuna acil ihtiyaç olduğunuda belirtmekte fayda görüyorum.ACİL
(hepimiz türkçe biliyoruz ama hepimiz türkçe öğretemeyiz)

Son olarak iZMİT TE gerekli emniyet tedbirleri ve düzeltmeler yapılana kadar buradaki yarışlara katılmayacağımı belirtmek isterim.(TÜM YARIŞÇI ARKADAŞLARIMI BU KONUDA SAĞ DUYULU DAVRANMAYA DAVET EDİYORUM)

Feyzullah
FJR 1300 A
Başa dön
HIONE Çevrimdışı HIONE Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kenan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: antalya

MesajTarih: 17.05.2008 - 22:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

fotodakı arkadaşları kutlamak isterim yaptıkları çalışmalardan dolayı ayrıca körfes pisti gibi muhteşem bir bist te yarışlar organıze ettıkleri ve
sinan kardeşimizin ölümünde katkıları olduğu için tebrik etmek istiyorum
ayrıca yandakcılari ve yalakalarınada sonsuz teşekkür etmek istiyorum
fotoğraftakı şahısları ne tanıdım nede bundan sonra tanımak isterim nede bundan sonra motosıklet camıasında görmek isterim
Sinan sofuoğlu nu kaybetmek kadar hıç bişey bana acı vermedi ve bundan sonrada gelecek acı bukadar olmaz
işini adam gibi yapan herzaman baş tacıdır ama yapmayıpta öle artıs artıs gezenlere kılım
isim lerin şahsıyetlerin arkasında saklanan ve hatasını kabul etmeyen ölen bir arkadaşın üstüne hatayı yıkan bir topluluk
birgün sizde o toprağın altına gireceksınız unutmayın birgün allah bunun hesabını soracak
Ben olsam sizin yerinize ne sofuoğlu soyadını nede kenan sınan ın adını ağzıma alırdım
az delikanlı olmaya davet ediyorum
Ayrıca Sinan kardeşimizin ölümünden kım kımler sorumluysa adalet önünde hesap vermeli verdirilmeli
kenan saruhan

Son Mesajdan 11 dakika sonra eklendi:

kardeşim açık sözlü ve delikanlıca acıklmandan ötürü saygıyla selamlıyorum seni
keşke o federsayonun başındakıler senin kadar delikanlı olabilselerdi
acık sözlülüğün için teşekkürler
Başa dön
kenan Çevrimdışı kenan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 12, 13 14, 15, 16  Sonraki
13. sayfa (Toplam 16 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.52 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal