Tarih: 18.05.2008 - 14:22 Mesaj konusu: Hyosung Motosikletim ile İlgili Dava Günüm Belli Oldu...
merhaba arkadaşlar bu konu hepinizi çok baydı biliyorum fakat yeni motosiklet alacak arkadaşları bir kez daha uyarmak istiyorum. artık kendimi global motor hakkında herkezi bilgilendirmeye ve hyosung motor almak isteyenleri ciddi şekilde uyarmaya adıyorum. bildiğiniz üzere motosikletim krank kırması sonucu 2500 km servise girmişti. 80 iş günü serviste parça bekletildikten sonra yapıldı denilerek motosikletim iade edilmişti. 168 km. sonra motosikletim tekrar yolda kalarak servise alındı. ve 168 km sonra tekrar krank kırdı. 39 iş günü bekletildikten sonra 02 mayıs 2008 itibariyle tekrar yapıldı denilerek bana iade edildi. dün itabariyle yaklaşık 300 km. gittikten sonra motosikletim tekrar krank kırdı. artık HYOSUNG servislerine ve GLOBAL MOTOR'a zerre kadar güvenim kalmadı. Ben tekrar aynı şeylerle karşılaşacağımı bildiğim ve maduriyetim nedeniyle 02 Mayıs 2008 günü LEVENT TÜKETİCİ HAKLARI MAHKEMESİNE dava başvurusunda bulunarak GLOBAL MOTOR MOTORLU ARAÇLAR SAN. VE TİC. A.Ş. dava açtım.
öğrendiğim kadarıyla 18 Temmuz 2008 günü Levent'te ilk duruşma başlıyor. bundan sonra GLOBAL MOTOR MOTORLU ARAÇLAR SAN. VE TİC. A.Ş motosikletimle ilgili dava öncesi herhangi bir görüşme ve servis işlemi yapmayacağım. motosikletimi bu şekilde bekletip gerekirse bilir kişi raporu isteteceğim. çünkü servise verilen motor teslim edilmiyor ve yapıldı denilerek kullanıcı zor durumda bırakılıyor. motosikletim seyir halindeyken 3 kez krank kırdı. ciddi şekilde tehlikeler atlattım. GLOBAL MOTOR sayesinde aralık 2007 tarihinden beri motosikletimi kullanamaktayım. 2 ay sonra dava başlıyor sayelerinde bu yazı motosikletsiz geçireceğim. neler hissettiğimi siz motorcu dostlarım anlıyorlardır. Hyosung motosiklet almak isteyenler aşağıdaki linklerde başıma gelenleri okumalarını tavsiye ediyorum. YÜCE TÜRK ADALETİNE GÜVENİYORUM ve hakkımı alacağıma inanıyorum.
sizlere tavsiyem
1) motosikletinizi servise götürdüğünüzde periyodik bakım olsa dahi mutlaka imzalı kaşeli tarihli bir SERVİS KAYIT FORMU alın.
2) genelde öğrendiğim kadarıyla bazı servisler servis ayıt forumlarımız bitti veya bişey olmaz abi ne olacak diyorlarmış sakın teslim etmeyin ve aranızda küçük beyaz kağıda motor şase numaralı motosikletimi şu tarihte servise verdim diyerek bir tutanak hazırlayın ve ad soyadı yazıp imzalatıp servis sorunlusuna kaşeletin.
3) istediğiniz parçanın ellerinde olmadığına dair servisten şuan teymin edilemiyor diye bir yazı alın.
4) bu işlemi bir kaç servis gezerek tekrarlayın. yok böyle bir kağıt veremiyoruz diyemez hiç bir servis. bu konu 4077 sayılı Tüketici Haklıarı Kanununda geçiyor. ve konuyla ilgili mahkeme karaları var.
5)motosikletinize değer veriyorsanız takılacak parçalar için mutlaka zaman ayırın ve servise parça geldiğinde haber verin yanımda takılmasını istediğinizi söyleyin. pert bir motordan sökülmüş veya çıkma parça taktırmayın motosikletinize.
6) 30 iş günü servis ve parça süresini geçiren firmaya hemen noter kanalıyla bir ihbarname yollayın. cvp vermesini bekleyin cvp vermiyorlarsa zaten kabullenmiş olacaklardır. benim gibi pembe yalanlara kanmayın ve tüketici mahkemesine hemen davanızı açın zaten 2-3 ay sonraya gün alıyorsunuz bu sürede firma tarafından olumlu bir yaklaşım olursa ona göre dava sürecinizi değerlendirirsiniz.
son bir not: kendinizi vicdanınızla baş başa bırakın bu motosikleti ilk krank kırdığında yaptırıp 10 defa satardım binmeseydim. ama sonuçta ikinci el alan arkadaşın elinde patlayacaktı veya yeni motosikletle tanışan biriyse tekrar krank kırdığında toparlayamayıp kaza yapacaktı. ve arkanızdan bela okuyacaktı. sonuçta hyosung ne ilk motorum nede son motorum olacak. iki teker üstünde iki can taşıyorum. ben bu vicdan azabını kaldıramayacağım için geri iade yolunu seçtim.
HEPİNİZE SAYGILARIMI SUNUYORUM...
Hııı bu arada 18 temmuz günü işi olmayan arakadaşlarımı LEVENT TÜKETİCİ MAHKEMESİNE bekliyorum. saat 10:00' da duruşma. gün yaklaşınca gelmek isteyen ve işi olmayan arkadaşlara özel msj atarım...
grave, eminim ki davadan haklı olrak çıkacaksın çıkmalısın da böyle saygısızlık olmazz.verdiğin bilgiler için de ayrıca teşşekür edrm _________________ Dışarda kar var..Kim takar motorda hayat var® _made in thefastbiker
Tarih: 18.05.2008 - 16:23 Mesaj konusu:
kolay gelsin davanda başarılar
Alıntı:
son bir not: kendinizi vicdanınızla baş başa bırakın bu motosikleti ilk krank kırdığında yaptırıp 10 defa satardım binmeseydim. ama sonuçta ikinci el alan arkadaşın elinde patlayacaktı veya yeni motosikletle tanışan biriyse tekrar krank kırdığında toparlayamayıp kaza yapacaktı. ve arkanızdan bela okuyacaktı. sonuçta hyosung ne ilk motorum nede son motorum olacak. iki teker üstünde iki can taşıyorum. ben bu vicdan azabını kaldıramayacağım için geri iade yolunu seçtim.
HEPİNİZE SAYGILARIMI SUNUYORUM
tebrik etmek lazım kalmadı senin gibi insanlar _________________ karakral1@hotmail.com
zx-6r
iş işi bilmeyenin elnden çıkarsa,işi bilmeyenler tarafından servis edilirse,ve bu kişilere haala itimad ediliyosa..yazıq... _________________ APRILIA FUTURA RST 1000.BLACK...
MADE IN ITALY WITH A GREAT CARE AGAINST ALL JAPANESE PRODUCTS.
grave, gerçekten üzücü bir durum... sen stres atmak için motor al.. sonra depresyona gir... o motoru değiştirmeleri gerekir.. S S değiştirmezlerse S S değiştirecekler... Krank kırılması ne demek yaw.. o kadar kolaymışmış...
Tarih: 18.05.2008 - 22:42 Mesaj konusu:
grave gecmis olsun umarım davan umdugun gibi sonuclanır bir aksilik olmazsa mahkeme gunu yanında olmaya calısacagım gun yaklasınca banada ozelden mesaj atıp hatırlatırsan sevinirim _________________ BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN USTUNDEKI KANDIR TOPRAK UGRUNDA OLEN VARSA VATANDIR
geçmiş olsun diyeyim umarım geçer
linkteki foruma ait mesajlara baktım Allah sabır versin ben o tepkilerden sonra bir daha adımımı atmazdım. marka fanatikliği gördüm ama firma fanatikliği bambaşka birşey maddi çıkarı olmadan kimse bu kadar taraflı yazı yazmaz. yazıklar olsun ....
yere göğe sığdırılamayan makinaları bakalım şimdi nereye sığdıracaklar. nedense artık bu global hyosung mevzusunda bir çok yazı yazanı öküz öldü ortaklık bitti formatında görüyorum.
umarım sen de kendine motosiklet zevki verebilecek bir makinaya kavuşursun. hepimizin cebinde onbinler yok ki ona buna bu kadar kolay dağıtalım..... _________________ Atım Sen Güzelsin Nazardan Sakın
Sağına Soluna Hamaylı takın
Bozok Ellerinde Yozgata Yakın
Atım Beni Nazlı Yare Kavuştur
Tarih: 31.05.2008 - 22:07 Mesaj konusu:
buenasivassc demiş ki:
geçmiş olsun diyeyim umarım geçer
linkteki foruma ait mesajlara baktım Allah sabır versin ben o tepkilerden sonra bir daha adımımı atmazdım. marka fanatikliği gördüm ama firma fanatikliği bambaşka birşey maddi çıkarı olmadan kimse bu kadar taraflı yazı yazmaz. yazıklar olsun ....
yere göğe sığdırılamayan makinaları bakalım şimdi nereye sığdıracaklar. nedense artık bu global hyosung mevzusunda bir çok yazı yazanı öküz öldü ortaklık bitti formatında görüyorum.
umarım sen de kendine motosiklet zevki verebilecek bir makinaya kavuşursun. hepimizin cebinde onbinler yok ki ona buna bu kadar kolay dağıtalım.....
teşekkürler tarafsız bakış açın için.
ilk konu açtığımda epey bi tepki almıştım. fakat olayın gerçek olduğunu gördüklerinde ister istemez onlarda hak verdi. inşallah hayırlısıyla kazanacağım davayı...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız