Merhaba arkadaşlar, Uzun süre SS makina kullandıktan sonra uzun bir süre 2 tekere veda ettim. Şimdi idare etsin diye sıfır çin malı MCT250 aldım. Kendi bakımını ve arızalarını kendim yapıyorum. Yani çin malının fazla sıkıntısı olmuyor şimdilik. Birçok parçasını kelitelisi ile değiştirdim zaten. Örneğin buji ngk zincir syncpower vs.. Motorum yoğun trafikte olduğunda dur kalklarda çok ısınıyordu. Düşündüm taşındım. ÖZel bir fan sistemi internetten sipariş verdim. 5 bilyalı balansör sistemli kocaman bir fan. Otomatik çalışabilmesi için bir müşürle kontak sonrası elektirik vererek özel bir demir aparatla bağlantı yaptım. Şimdi hangi şartta olursa olsun ısınma derdim yok. Sizlere sormak istediğim konu Motorumun ön amortisörlerini uzatmak yöntemi ile gidonu birazdaha hendime yaklaştırmak ve ön tekeri ileri doğru almak istiyorum. Bunun için ölçtüm biçtim amortisör kafalarına geçmeli vidalı tornacıdan mil yaptıracağım 25cm mili amortisör başlarına takıp sonra şase bağlantılarını yapacağım. Gidon vidalarını gevşetip kendime doğru çekeceğim sonra sıkacağım. Haliyle yetişmeyen teller debrijaj ve gaz vs değişcek. Sonuçta daha güzel duracak ama. Bu şekilde yapmamın yol tutuşunda ne gibi sorunlar yaşatabilir. Ben uzun süre ss kullandığım için bu tarza zaten daha alışamadım. Konuyu sizlerle paylaşmak istedim fikirlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Bu arada zaten gövdeden uzatma şansım olduğunu biliyorum ama çok orj dışı kalmasını ve fazla masraf çıkarmasını istemiyorum. Bu motoru satmayacağım ama yakın zamanda tekrar bir japon ss alacağım.
Fikirlerinizi bekliyorum Şimdiden TŞk ederim.
Son Mesajdan 27 saat 45 dakika sonra eklendi:
Baya bir fikir paylaşımı olmus _________________ Rüzgar ben, Denge ben, Tutunan ben,
En küçük Hatada yok olacak ben.
Ozaman sen neyi dert ediyorsun...
cs...
Katılıyorum tüm md den değişik fikirler geldi. _________________ Rüzgar ben, Denge ben, Tutunan ben,
cs...
Amortisör hakkında bişey söyliyemicem ama bende de aynı motordan var.Ben ön dişliyi ufalttım vibrasyon falan hiç yok şimdi ve uzun yolda da gayet iyi oldu.Tavsiye ederim.Bu ara da dişli 31'likti yanlış hatırlamyorsam.
Amortisör hakkında bişey söyliyemicem ama bende de aynı motordan var.Ben ön dişliyi ufalttım vibrasyon falan hiç yok şimdi ve uzun yolda da gayet iyi oldu.Tavsiye ederim.Bu ara da dişli 31'likti yanlış hatırlamyorsam.
Orj kaçtı sen kaç yaptın üstad. tşk. _________________ Rüzgar ben, Denge ben, Tutunan ben,
cs...
CSAYAR, ardığın cevabı bilmiyorum ama şu fanı aldığın sitenin linkini yazarsan mutlu olurum şimdiden teşekkürler
Aldığım siteyi bulana kadar çok aradım O yüzden hatırlamıyorum ödemeyi paypal kullanarak yaptım ama evdeki bilgisayarımda bakıp sana yazıcam.
Fana gelince KDN alman 5 bilyalı 12v800mA fan 45ytl civarında.
Birde Tidar marka çin malı var oda 5 bilyalı 12v 1A 25ytl civarında. Alman olan çok daha iyi bir performansa sahip ayrıca aküden daha az akım çekiyor tavsiye ederim. _________________ Rüzgar ben, Denge ben, Tutunan ben,
cs...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız