Tarih: 22.05.2008 - 21:38 Mesaj konusu:
denge unsuru ve yol tutuşu direk motorun mühendisliği ile alakalıdır. Ama tabi bu dediğimi gidip 125 ile 1000 likler arasında karışlaştırmayın kendi sınıfında okey mi? _________________ PiT_BOY RuLEZZZZZ
bence CC adama motor kullanmayı öğretmez... 125 CC başımıza öğretmen olduya en çok ona gülüyorum... sizin temel eğitiminiz 125 CC kullanmak... çok yanlış.. CC ile temel eğitimin alakası yoktur... Temel eğitimin belli şekilleri var onları uygularsın... ( şu anda bu eğitime direkt 1200 CC ile başlayanlar Caddelerde geziyorlar beyaz kasklı - çok da güzel kullanıyorlar... )
şimdiki gençlerin % 70 i tembel.. düz yolda ebemde gider.. manevra kabileyetleri fıssssssssssssssss.... 2 litrelik 10 - 15 tane kkola şişesine su doldurup çeşitli kombinasyonlar deneyerek 3 - 4 değişik parkur hazırlasalar haftada 3 gün 2 şer saat çalışsalar ... birayda 30- 40.000 km de kazanamayacağı manevra kabiliyetini kazanır be ... mesela SEKİZ hareketi - (sağ dan ve soldan) En Küçük DAİRE çizmeye çalışmak... En yavaş şekilde ayağını yere değdirmen motor üzerinde 50 m gitmeye çalışmak vebunun gibi bir sürü antremanlar var hangisini yapıyorsunuz veya yaptınız..
bi de yavaş kullanmak zorunda kaldığında bazı arkadaşlarımız SARHOŞLAŞIYOR... hiç yarım debriyaj talimi yapmamış.. geriiii
bu konulara değinen yoookkkk
125 cc ile başla o sana herşeyi öğretir.. aman ne güzel... bundan sonra hersene öğretmenler gününde 125 cc lere hediye alacam anlayana...
En son husbayer tarafından 22.05.2008 - 23:44 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6038 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 22.05.2008 - 23:41 Mesaj konusu:
husbayer, madem sen kopyala -yapıştır yapıyosun bende yapayım..
Alıntı:
şu anda bu eğitime direkt 1200 CC ile başlayanlar Caddelerde geziyorlar beyaz kasklı
onların sadece eğitimde kaçtanesi hastanelik oldular ve kaç makinayı per ettiler bundan bilgin varmı??
huzur timleri var izmirde 500cc pıaggio motorlarıyla sivil geziyorlar egitimdeki bombalara ben sahidim izliyorum pınarbası pistinde,yunusların egitimini o dönem baskomser olan engin erkılıç veriyordu izlemedi isterdim yazık günah o GS ler neler cekti!! 125cc ile basla herseyi ögrenirsin demek değil konu!! 125 cc ile o su sişelerinin arasındanmı gecmek kolaydır 1200gs ilemi?? biraz mantıklı olmak gerek kardesim!! _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Türke Kefen Biçenin,Ölümü Korkunç Olur.
Bu Dağlar Bizimdir,Ferman Gerekmez,Bozkurtun Gezdiği Yere,Çakal Giremez..
SRAD-HAN, haklısında dostum ben bu CC meselesinden çok Temel Eğitim ilgili konularında ön plana çıkmasını istedim o yüzden çarpıcı ve herkesin bildiği bir örnek vermek istedim.....
Tarih: 22.05.2008 - 23:53 Mesaj konusu:
husbayer, ve demin dikkat cekmemiş olabilir sonuçta o adamlar polis ve eminet teskilatı gidip pist yada uygun bir alanı kiralayıp uzun süre eğitim verdiler bunu motora yeni baslayan kaç kişi yapıyor!! alıp yola çıkıyorlar,evet 125cc ile baslayın derken tabiki eğitim diyoruz,zigzaglar,ani frenler v.s tarzında hakimiyet arttırıcı calışmalar yapmaları gerek! ama bu calışmayı yere yakın hafif ve 10-15hp arası bir makinayla yaparlarsa herhangi bir kazada alacakları maddi ve madevi hasar azalacaktır!! ybr 125 dengesini kaybetse biraz kuvvetli bir adam düşmeden tutar makinayı,peki bir 1200GS i tutmayı denermisiniz?? yada bir fazer!! yada 600f!! küt yerdesin,işte sana yeni baslayan için bir dönüş fobisi!! ve maddi olarak ciddi zarar!!!
Son Mesajdan 12 dakika sonra eklendi:
Alıntı:
Temel Eğitim ilgili konularında ön plana çıkmasını istedim
ve son olarak dediğin gibi bu işi adıTemel eğitim yada baslangıç eğitimi,peki bu baslangıç eğitimini üst düzey sürücüler için dizay edilmiş ve tasarlamış,bir makina ile yapmaya baslamak büyük bir çelişki olmuyormu???(600cc ve üzeri)) _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
SRAD-HAN, haklısın... ben hiç gocunmadan söyleyebilirimki.. kışın 4-5 ay motor kullanmadığım için sezonun ilk 10-15 günü performansım düşüyor.. (bu belki sadece bende yaşanan bi olay olabilir.. birisi çıkıp bizde olmuyor o senin sorunun diyebilir.. ) o sebeple sezon başları kendime rodaj yaparım... şimdi yeni başlıyan bi motorcuyu hayalimde canlandırıyorum.. sabah çok acemi öğlene doğru biraz iyi - akşam daha iyi ertesi sabah yine acemi... BU SEBEPLE YENİ BAŞLAYANLARIN TRAFİKTEN ÖNCE ÇOOOOOK ANTREMAN YAPMASI LAZIM... ( ilk sezon iki gün üst üste eşit derece performansınız olmayacak... sürekli inişli - çıkışlı- )
Son Mesajdan 19 dakika sonra eklendi:
En son husbayer tarafından 23.05.2008 - 00:29 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Tarih: 23.05.2008 - 00:27 Mesaj konusu:
küçük cc motorlarda genelde koruma falan kullanmıyorlar,ve kazaların çoğuda bu motorlarda oluyo...halıyle yaralanmalar ve ölümler küçük cc lerde daha fazla... aslında iş motorda deil insanda bitiyor... arkadaşın dediği gibi herşey sağ elinde
Temel Eğitim ilgili konularında ön plana çıkmasını istedim
ve son olarak dediğin gibi bu işi adıTemel eğitim yada baslangıç eğitimi,peki bu baslangıç eğitimini üst düzey sürücüler için dizay edilmiş ve tasarlamış,bir makina ile yapmaya baslamak büyük bir çelişki olmuyormu???(600cc ve üzeri))
biraz bu işlerde para konuşur... 600 CC ile eğitimini alan ve motor kullanmaya ara vermeden devam sürücü --- 125 CC ile aynı eğitimi alıp 20 - 30.000 km yaptıktan sonra 600 CC ye geçen sürücüyü her türlü yer...
Tarih: 24.05.2008 - 02:48 Mesaj konusu:
husbayer, sen buyuk hacimle baslamışın öyle diyordun,motora cbr125ile baslayan ve gecen sene cbr125 cup sampiyonu olan gencecik dostumla seni bi karsılastıralım bakalım kim kimi yer dostum!! _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
İlk motorum YBR 125 ti... Daha önce hiç ciddi anlamda motosiklet kullanmışlığım yoktu... 502 KM yaptım o motorla
Ve f650cs aldım...
Şuan kesinlikle katılıyorum. Denge konusunda f650cs çok çok daha dengeli... Ybr ile örneğin şiddetli rüzgarda dengede durmak için güç sarfettiğimi düşünürken f650 hiç böyle bir duygum olmadı...
Şu an f650cs ile 42.000km'yi devirdim. 33 ay oldu toplam... ilk 5000'imi yaptim diye bir topik açmıştım anımsıyorum... Şu ana kadar bir kazam yok...
Ve şunu bilir şunu söylerim ki. YBR'yi 502 değilde en az bir 5-10 bin kilometre kullansaydım daha iyi olabilirdi... Evet 600'ü kullanmak belki daha kolay... Ama sadece düz yolda giderken... Onda da bir şey yapmanıza gerek yok zaten. Motosiklet belli bir hız kazandıktan sonra onu devirmek için özel çaba harcamanız gerekiyor... Tek başına en tehlikeli durumlar durma, yavaş ilerleme ve kalkma anları....
Neyse ne kadar söz söyleseniz boş... Boşuna dememişler "bir musibet bin nasihatten iyidir" diye _________________
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Kayıt: Feb 21, 2005 Mesajlar: 4215 Nereden: Zincirlikuyu Beşiktaş/İSTANBUL
Tarih: 24.05.2008 - 08:31 Mesaj konusu:
Ante, 33 ayda 42 bin km. mi yaptın? Ara sıra yürü be kardeşim.. sağlığın için diyorum.. spor falan yap diyorum..
Kime ne diyorum? _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
Tarih: 24.05.2008 - 09:28 Mesaj konusu:
elinin ayarını bilen herkes için 600cc ve üzeri makinalar ayrı bir keyif verir.tamam ben pantolonlarımın dizlerini delecek kadar binemiyorum ama kendi çapımda maçamın yediği kadar birşeyler yapmaya gayret ediyorum bu da bana yetiyor.neticede ben pistte yarışan bi pilot değilim çok abartıp büyük risk alarak ne canımı ne malımı tehlikeye atmak istemiyorum.bu işi uzun yıllar devam ettirip keyfini ömrüm boyunca yaşamak istiyorum arkadaşlar.ne demişler en hızlı giden değil en uzun binen usta motorcudur. _________________ Impatience is a sign of hurrying; hurrying is a sign of worrying; worrying is a sign of fear www.lovehill.de
Ve şunu bilir şunu söylerim ki. YBR'yi 502 değilde en az bir 5-10 bin kilometre kullansaydım daha iyi olabilirdi... Evet 600'ü kullanmak belki daha kolay... Ama sadece düz yolda giderken...
bence ybr'yi 500 km kullanmak yeterli tam kıvamında bırakmışsın.. 5-10.000 km daha işkence çekince ne olmasını umuyordum çoookk merak ettim... manevra kabiliyetinin artacağını mı? daha profesyonel olacağını mı? bence F 650 CS, YBR 125 ten daha kaliteli bir öğretmendir...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız