realACEMI,
Bak canım kardesim bu forum türkiyenin en fazla kullanılan motorsiklet forumu tamam mı? Bu forumda bu konu üzerine nerden baksan 1milyon adet konu var!!! Arama motorunu tıkla canım,, ordan hiç istemediğin kadar bilgi bulabilirsin ! burda milletin canını sıkmana gerek yok !
bır hata yapılmıs olabılır ama senınkıyle aynı mantıgı yurutursek eger bı hata yapılmıs ve baslık acılmıs.... soleyenler uyaranlar uyardı sende aynı sekılde daha once uyarılmıs olan konu hakkında tekrar uyarıda buluyorsun. turkıyenın en buyuk forumda 5 defa yapılmıs uyarı nıe tekrar yapıyorsun kıne
Tarih: 24.05.2008 - 21:29 Mesaj konusu:
realACEMI, ölürsen sorun yok abicim sakat kalırsan kötü bi ömür sende çekersn sevdiklerine de çektirirsin
dost acı söyler...........
Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:
realACEMI, doğru karar vermişsin sanırım evet tecrübe edin ve makinanı değiştireceğin zaman yine basımızı ağrıt kardes _________________ Çanakkale Edremit çevresi 1000cc asfalt şampiyonu
(dikkat edin bu mevkilerde yakınınızdan siyah bi nesne 1-2 sn içinde gelip gecebilir)
Tarih: 24.05.2008 - 21:45 Mesaj konusu:
Her yeni başlayan genç arkadşa söylediğim gibi;
Motosiklet tecrübesini tıpkı bir insanın gelişmesine benzetirsek;
Bebek doğar önce emekler
Sonra yürümeyi ögrenir..
ve en son koşmaya başlar..
Bu önemli sıralama yer değiştirdiğinde yani emeklemeden yürümeye çalışan bebek yere düşer.Aldıgı hasar sadece ağlayacagı kadardır.Ve agzına verirsiniz memesini susar..
AMA MOTOSİKLETDE DÜŞTÜĞÜNÜZ ZAMAN SİZE MEME YERİNE YA HASTANEDE KAN VERİRLER YADA CAMİDE SELA..
Bunun farkındaysanız zaten başlangıç olarak 600cc yada 1000cc düşünmezsiniz..
Zaten buna izin veren bir aileniz varsa mutlaka onların size olan sevgisini gözden geçirin..
Bir aile MOTOSİKLET gibi tahrik edici bir makinede çocuguna sonsuz imkan sağlıyorsa ilerde aglamayacak..
Motosiklet vazgeçilmeyecek bir yaşam stilidir ve bu güzelliği billinçli olarak uzun yıllar yaşamak sizin elinizde..
MOTOSİKLET tehlikeli mi?
Hayır..Çünkü onu alırsınız sephaya öylece durur,binersiniz üstüne gazlarsınız gider..
Onu kullanan beyinler tehlikelidir.. _________________ İnsan umudu taşıdı, kimisi kırdı umudu, lakin kiminin sahip olduğu tek şey oydu, hepsi buydu.
yasca benden buyuk musun bılmıyorum ama abi dicem.sagolasın hakan abı tavsıyelerın ıcın. tek bı noktada katılmıyorum sızlere arkadaslar ben basta sakasına ölur muyum demıstım olmekten fazla korkmamak lazım cunku ben depremı yasadım o gece uyudugumda en guvenlı yer olan yatagımda sabıt sekılde duruyordum ama ölume yaklastım demekkı olumun ne zaman nerde gelecegı bellı degıl tabı dıkkatı elden bırakmamak lazım.zaten ben hızdan cok sesıne hayranım bu aletlerın ıkı teker ustunde 200 km yapmayı dusunmuyorum.
2 ay ıcınde yıne forumun kapısını calıcam:)
guzel bı baslık oldu bılmıyorum bole baslıklar var mı ama ben gorememıstım yoksa eger ılk basta tabı olarak600cc ın buyusune kapılan arkadaslar okur sanırım burdakılerı.ole ıste cenem dustu kactım ben ya aaa
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6118 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 24.05.2008 - 22:26 Mesaj konusu:
realACEMI, mümkünse seyrek görüşelim arkadasım!! race alıpta hız yapmıcam diyen okadar adam tanıyorumki(97den beri bu piyasadayım) 3ay sonra benle otobanda kapışmaya kalkıyorlardı,adamların basına bişey gelmesin diye gazı kesiyorum buseferde diyorlarki geçtim!! ama şimdi bu arkadasların bazıları aramızda değil!! ölüm korkusu nedir biliyonmu,sol seritte giderken 300+ ile 80m ilerde araba senin seriden çıkıyor sende saniyede 80m ile gidiyosun işte karar verip uygulamak için elinde sadece 1 saniye var!! işte ölüm korkusu budur....(haa sen hız yapmıcaktın ama değilmi?? görürsem söylerim) _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Türke Kefen Biçenin,Ölümü Korkunç Olur.
Bu Dağlar Bizimdir,Ferman Gerekmez,Bozkurtun Gezdiği Yere,Çakal Giremez..
En son SRAD-HAN tarafından 24.05.2008 - 22:33 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Kayıt: May 08, 2008 Mesajlar: 1566 Nereden: İstanbul/Anadolu Yakası
Tarih: 24.05.2008 - 22:58 Mesaj konusu:
realACEMI, Yerinde olsam SRAD-HAN ile böyle konuşmazdım neden diye sorma yakında anlarsın kaç kez şahit oldum kim laf dalaşına girdiyse hep lafı yiyip susuyor. _________________ Asfalt Yollar ßeni ßekler,Yaparım ßen TekTeker
realACEMI, Yerinde olsam SRAD-HAN ile böyle konuşmazdım neden diye sorma yakında anlarsın kaç kez şahit oldum kim laf dalaşına girdiyse hep lafı yiyip susuyor.
ben laf yemekten pek korkmuyorumda sopa yemekten korkmuyorum dersem yalan olur
kolsuz t shırt gıyen lerden hep korkmusumdur zaten
hurmetler sprad-han
ama o da cok laf sokuyor yaw surda bı fıkır almak ıcın gırdım 97 yılından berı motor kullanıyormus sole sole yap dıcegıne paso fırca atıyor olmuyor yanı
kesinlikle kademeli geçiş yapmanda sayısız faydalar vardır.küçük makinalar ile yapılan hatalar zaman zaman bir bacak yada ani yapılan refleks hareketlerle yada en azından bir kaç küçük çizik,ezik yada Allah korusun kırık ve çıkıklar ile atlatılabiliyor. ama büyük makinanın hatası hiç affedici olmaz.büyük makina affetmiyor.insanın en küçük bir hatasını yüzüne şamarlıyor.hem düz yolda gazlamak için zaten tecrübe gerekmez.ama virajlarda gerekir.çok küçük hacimler bu tip virajlı yollarda genellikle tecrübesiz büyük hacimliyi rezil edebilir. 125 den direk 1000 hacime atlayan bir çok arkadaşım 250 lik mz (hemde) lere toros virajlarında av oldular.elbette alır almaz kaza yapmaya bilirsin; ama hiç bir zamanda gerçek tadını alamazsın. o bakımdan tecrübelerden faydalanmanı,kademeli geçiş yapmanı diyer arkadaşlar gibi bende öneririm.başarılar.
motor_boxer e bende abi dedim iste ne dıyım. neyse asabı arkadaslar var ben yorum yapmıyorum artık ogrenıcegımı ogrendım kendınıze ıyı bakın soracak bıseyım olursa gelırım yıne
Bazı rkadaslar bu tip başlıklara tepki gösteriyor ve konudan bi haber fakat yazmakta çok becerekli yeni motorsevdalısı de şoke vazıyette.Fakat hiç şok olma kardesim bizde motora başladığımız da yıllar çokda eskiyı göstermiyordu.En azından internet denen sey ve bu site faaliyetteydi.Ancak benim aklıma hiç böyle bir başlık açmak gelmedi bir şekilde hep zihnimde kurcalardı merak vardı mekanik sporlara meraklı isen zaten 2teker çok uzağında olmadığından bir sekilde hep gözlemlersin burda 2 satır yorum okumakla zaten hiç bulaşma yani ölüncenmi kalınca bilinmez ama bu tarz bilinmezlikler içinde kendine en doğruyu nasıl bulcan merak ediyorum .Etrafında hiç mi kullanan yok hiç mi yayın dergi alıp okumassın veya bu tarz sorulan onlarca soruy yazılan cevplara niye bakmassınız.50 tane site açıldı biraz gezin bakın Soruna cevap vermek isterdim ama biraz önce m3 ten girip r6 çıkan bir arkadasa yazdım o başlık altında görebilirsin gerekli bilgileri.Yani bu tarz sorular inan dövmeciye gidip abi dokunur mu demeye benziyo .Bak şu işe ki o bile bünyeden bünyeye değişir kimisinin derisi kabullenmez o boyayı .Motor siklet ve diğer uç sporların zevkide zaten içindeki saklanmış tehlikeler değilmidir.Eğer uzun yaşamak istiyosan ya da yaşamak için uğraşıyorsan benim dostlarıma söylediğim tavsiyeyi sanada iletiyim.Starbucks'tan kahveni al arabana bin kemerini tak, kol dayamanı aç muziğinle kafana göre takılllllllll, _________________ HONDA CBR600F5 Yoshimura
KAWASAKI Z750Muzzys(old bike)
The world is yours
realACEMI, abi adabilik olayını bana diyosan ben asabi bir şekilde demedim..napalım kimi insanlar var işi gücü bırakıyo sitede birilerine çatmak için topic topic geziyo banada çatanlar oluyo aldırma
valla of yanı
hatta 1000 kez of. 2FAST4YOU arkadasım kardesım dostum sevgılı tecrubelı arkadasım ben buraya nıe geldım? tecrubelerınızden faydalanmak ıcın ama asalayıcı laflar soluyorsun bı habermısın mekanık sporlardan falan dıye.bilgin olsun ben yuksek makına muhendısıyım dalımda otomotıv. he motoru(motor derken gercek anlamda motor dıyorum engıne yanı) bilmek ayrıı kullanmak ayrı.
ben sadece burda baslangıc ıcın kullanan arkadaslar ne onerır dıye sordum cogulluk 125 dedı bende eyvallah dedım mesele geren sey ne anlasam.cok rahatsız oluyorsan bakarsın baslıga cıkar gıdersın bu kadar basıt nıe kendımı savunmak durumunda bırakıyorsun kı benı.
bı hatam oldu onceden acılmıs konuyu actım. o yuzden hepınızden ozur dılıyorum tek tek ve ıyı aksamlar dılıyorum
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız