Tarih: 26.05.2008 - 01:54 Mesaj konusu:
kardeşim bence para sıkıntın yoksa git şöyle güzel bir cross motor al onun annesiyle biraz takıl nasıl olsa para var değil mi? Bu şekilde hem eğlenir hem dengende artar sonra al bir tane 600 lük güzel bir şey sonra vur kendini yollara. Hem cross da zevklidir güze lbir tane al cfr mesala güzel dir ok. milletiide fazla takma hayat senin ve sen yaşıyorsun onlar değil ama yaptığın hatalardada kimseye suç bulma sakın hade sana kolay gele _________________ PiT_BOY RuLEZZZZZ
Tarih: 26.05.2008 - 03:07 Mesaj konusu:
daha önce az da olsa bir tecrüben olmuş,şimdi o kadar paranı r1yada r6 ya yatırırsan ve yeterınce tecruben olmadıgı ıcın o motoru parçalama ihtimalin yuksek (kendinide parçalayabilirsin.)o motor parçalanırsa sen yeni bir r6 parası bırıktırene kadar neye bincen?
ben sana daha önce 125,150cc kullandıgın için ybr 125i önermiyicem benim önercegim makina kawasakı ninja 250r hem gücü yerinde hemde r6 dan önce sana gereken tecrübeyi saglayabilecek bir motor.
Kayıt: Mar 03, 2008 Mesajlar: 170 Nereden: Bursa/Osmangazi
Tarih: 26.05.2008 - 04:56 Mesaj konusu:
KenJm demiş ki:
yaşıtLarm KardesLerm,buyukLerim abiLerim...
ßurada coq gusel tavsiyeler verilmiş,
Bazıları dalga gecmiş,
Ben kesinlikle kendimi dizginLerim ona inanıyorum...
Ben sadece hic 600 cc motor kullanmadım,
Bu yuzden size sormak ihtiyacında bulundum ve en iyi sitede bu.
Ayrıca aranıza katılmaktan mutluluk duydum...
Egitim şart evet buna katılıyorum...
Daha once yazdıgım gibi 600 cc bir motorla trafik dısında bir deneme yapacagım... bisiklet konusunda coq tecrubeliyim onu soylemek isterim...
Cesitli yarışlara katılmışlıgım war... Tabi ekipmanım olmadıgı icin derecede alamamıstım....
ayrıca 125 cclik motorla 80 le giderken motoru altımdan atasım geliyor...
motorun nasıl tehlikeli birşey oldugunu bilirim...
Cevremde buna benzer oLaylar yasadm...
Herkes burda kefen al vb. yorumlarda bulunmus...
O zaman kmse yayada gezmesin yeşilde gecen bir yayaya cevre yolunda arac carpıyor... Yaya oluyor.... Birazda kader işi bence...
Siz daha tecrubelisiniz ama birşey soylemek istiyorum haddim olmadan...
Burda bircok kişi yaşım kucuk diye dalga gecmiş...
17 Yasnda oLabilirim...
Ama dalga gecilecek pozisyonda değilim...
Git flash oyun oyna diyen kişiLerede cevabım...
11 yasımda trafik dısında araba kullandım ben ( renault concorde )
Tek soyleyecegm birşey war...
Biz türk milleti olarak boyle davrandıkca,kmse bu işlere yonelemeyecek bence... hepinize Kolay gele.... Pitman'e tesekkurLer !!!
sanada hak veriyorum diger abilerime'de hak veriyorum ``Biz türk milleti olarak boyle davrandıkca,kmse bu işlere yonelemeyecek bence`` biraz mantikli geldi belcikada yasayan arkadasim var orada cocuklar 13 yasinda basliyorlarmis motor tutkusuna sitelerde gordum bazilari ile tanistim cidden adamlar guzel yetistiriliyor turkiyede ise 18 yasini doldurmak gerekiyor aklima birsey gelmiyor gece gece
dostum cok acık ve net söyliyeyim alacagın racing motor senin katilin olur. motora ölmek icin degil öle ne kadar binmek icin bu yola cıkman gerektigini hatırlatırım. ama sonucta ne olursa olsun iyi yada kötü sonucuna sen katlanacaksın karar senin.
Kayıt: May 22, 2006 Mesajlar: 3636 Nereden: İzmir - Diyarbakır
Tarih: 26.05.2008 - 10:32 Mesaj konusu:
KenJm, KArdeşim son yazılan yorumlara kırılma bence.
Çünki Forumlara yazı yazan çoğu kişi sadece ilk sayfada topic açan kişinin yazısını okuyor ona göre cevap yazıyor. Sonradan topic takibi zaten çoook ender yapılan birşey
Ben açıldığından beri takip ediyorum seni
İleriki sayfalarda sen ne kadar açıklamada bulunsan da yorum yazanların çoğu ilk sayfaya ve ilk yazıya baktığı için sana yok kefen al yok efendim ölürsün feşlan diye dalga geçiyorlar
HAlbuki diğer sayfaları ve topicin nasıl geliştiğini takip etseler öyle yapmazlar bence
Motor konusuna gelince karar senin ama tek tavsiyem sakıııınnn gaza gelme trafikte _________________ ZZR Hayranı olmak bi başka...
15 yasmdan beri ozel buyuk bir firmada calısıorm arkadasm,
ve tum işlemler yapılıor ( sigorta vs.vs. )
Yani oylesine calısmıorm...
Pc konusunda teknik bilgiye sahibim...
Ayrıca iş konusunu acıklamak istemiyorum cunku gizlidir...
babamn destegide olacak tabi ama illaki maddi yondenmi destek olunur ?
Snn icinde hayırlı olmasını diLerm ( para konusunda )
Sonsuzask GSX R600 tam olarak tum masraflarıyla kaca mal oldu ?
Ve neden R6 dusunmedin?
Saygılar...
KenJm, Atış poligonuna çevirmişsin be.. mondial 'a biniliyor - 35.000 ytl bütçe ayrılıyor motor için...
senin o bütçeyi motora ayırabilmen için (bırak 35.000 ytl yi 15.000 ytl bütçe ayırabilmen için) biraz motor kültürünün gelişmesi lazım.. yada o para haydan geldi.. huya gitmek için elinden geleni yapıyor..
35.000 - 40.000 ytl verenler var.. hemde ilk motoru daha önce hiç binmemiş.. ama malvarlığını şuraya yazmaya başlasam en az 2 gün sürer.. (baba desteğinden neyim bahsediyon sen arkadaş...)
The_speedy arkadasm,
Forumlarda atıp tutmak benim beyime yarar ?
Mondial 150 bnde vardı ve 4000 ytl...
On tarafta buyuk bir koruma govdesi vardır bu yuzden tercih edilir...
Ve tekerlekleride saglamdır...
Mondial deyince aklına ne geliyor bilmiyorum ?
Ayrıca kullandığım 125 cc lik mondial arkadasımındı diye yazmısım...
O para benim 15 yaşımdan beri kazandığım paralarla geliyor...
Sadece tek bir meslek yapmıyorum ve mesleğimi acıklamak istemiorm...
Sadece Teknik danışman diyelim...
( Bna lutfen tavsiyelerinizi yazın... Paranın nasıl nerden geldiğini değil )
..!
Bu arada ad/mod arkadasım,
Cok gusel forum duzenliyorsun...
''q'' Kullanmamın sebebi klavye alıskanlıgındandır...
Cunku ''q'' harfi ''k'' ye gore daha yakındır bazen...
( Klavye duzeni olarak )
Tek gayeniz duzeltmek oldu zaten bu topicde....
Gerekli olumlu olumsuz eleştrileri ve yorumları üyelerimiz yapıyor zaten."çoq ve yoq" yazarken bir daha dikkatle bakmanızı tavsiye ederim."Ço" yazdıktan sonra bakın "k" mi yakın "q" mu?Bazen "q" daha yakın demişsiniz de,Türkçe'yi düzgün kullanmamanız dışında forum kuralları gereği herşey yolundadır.Forum kuralları ihlal edilmediği halde olumsuz eleştri alındı diye topiclere müdahele edilmez:şeker portakalı
Tarih: 26.05.2008 - 14:59 Mesaj konusu:
KenJm,
önceki sayfalarda sana kendimce aklıma gelenleri ve neden düşük cc bir motorla başlamanın daha verimli olacağını düşündüğümü yazmıştım.
Sana şu konuda hak veriyorum ki burada senin a yada b lira bütçenin kaynağı kimseyi bağlamaz. Ben de ilk sıfır motorumu çocuk denecek yaşta kendi paramla almıştım ( yamaha virago 535 anahtar teslimi 16.500.000 tl idi seneyi hesap et:) )
Seni takdir ediyorum ki forumun ilerleyen bölümlerinde 125 lik makine tercih etmek niyetindeyim 600 için erken olur demişsin. doğru bence de arada bir basamak olmalı.
sana ninja 250 tavsiye eden arkadaşlara da katılıyorum beklentilerine iyi cevap verece çok yüksek devirli ve güçlü bir motor (ex 250 motor kullanıyor yanılmıyorsam ve 12-14 bin devirlerden sonra red line olması lazım) görsel olarak da güzel bir makine. benim aklıma gelmemişti ilk yazdığımda bunu ondan yazıyorum.
umarım keyif alacağın güzel bir motor alır, bunu eskitir, nice yenilerine keyifle binersin aramıza hoş geldin _________________
Kayıt: Feb 21, 2005 Mesajlar: 4215 Nereden: Zincirlikuyu Beşiktaş/İSTANBUL
Tarih: 26.05.2008 - 15:45 Mesaj konusu:
KenJm, buraya kadar yazılanları tek tek okudum ve anladım ki bizlerin önerilerine ihtiyacın yok. Sen olayı çoktan aşmışsın; her şekilde standartların üstünde bir kişilik kazanmışsın. Bu yaşta ve hem de 2 yıl içinde bunca parayı kazanıp biriktirebilecek kadar olağanüstü bir tekniğe sahipsin. Senin için motosiklet tekniği nedir ki? Sana 1000 lik makine bile hafif gelir. Haber sal Japon dostlarına, sana özel 5000 lik bir makina üretsinler! _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
kenJm. kardeşim bnm gsx r600 2007 model neden suzuki aldın dersen hep soruyodum orda burda kimi honda diyo kimi yamaha kimde suzuki bende babamla öle gitmiştik motorcuya baktım suzuki orda tabi bnm elim ayağım başladı titremeye birazcık ısrar etsemde aldımm...19 a falan mal olduu kardeşim...
Son Mesajdan 3 dakika sonra eklendi:
yaaa kardeş 600 lükler hemen hemen aynıı sen alırsan aynı diyeyişm sana yeterki temiz olsunn anlion mu abii 600 lük başka yaaa varyaa herkes hasta oluyo hele o akrapoviçin eksozu yokmu milletin içi gidiyooo eeeeee hep bizim içimiz giderdi ama birazda milletin gitsin beeeee
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız