Her insanın yazgısı ayrıdır. Biletin kesilmişse motorda,havada vb.. nerde olursa olsun farketmiyor. Bunu bir motora veya araca yükleyip günah keçisi ve sebep olarak nitelendirmek bana saçma geliyor. Bence gayet güzel binilir. Gazı açtığında motorun eski sahibinin başına gelenleri hatırlayıp daha sakin kullanmana bile sebep olabilir.
Tarih: 12.05.2008 - 17:16 Mesaj konusu:
Siz 2.el bir araba alıyorsunuz ve hiç araştırıyor musunuz birileri ölmüşmü diye? Belki adam arabada kalp krizi geçirdi öldü içinde kaza ile ne alakası var?
Bence hiç tereddüt etme al ne yapalım Allah rağmet eylesin. Motorda sorun yoksa al yaw psikolojik bir sorunda olmaz istersen motoru birde boyat aklına gelmez bile
Kayıt: Feb 20, 2005 Mesajlar: 7887 Nereden: soma-45 nederland
Tarih: 12.05.2008 - 17:25 Mesaj konusu:
youngseR1kan demiş ki:
Almam... Motor ruhuna inanan biriyim...
aynen katılıyorum...
biraz batıl olacak ama,2000 model bir r1 vardı,
ilk sahibi motorla kaza yapıp rahmetli olmuş.
motor 3 el değiştirdi burda somada,her alan kaza yaptı...
allahtan kankalarım ucuz kurtuldu herseferinde,fakat her kazasında motor parça pincik oldu.
şu an motor izmirde,duyduğuma göre onu alan izmirlide kaza yapmış...
bazı mallar kısmetsiz yada gudubetmi oluyor anlamadım gitti.
ama ölümlü ve ahlı maldan uzak dururum çünkü sonu hep hüsran oluyor... _________________ dünyada ROMA,tr de SOMA PERT TEAM http://www.youtube.com/watch?v=D98SydKuCzw http://www.metacafe.com/watch/1715814// 06 r1 299+ gece kuşu
Tarih: 12.05.2008 - 17:33 Mesaj konusu:
Selesinde otururken, gazını açarken, frene basarken her an aklına "Acaba benim de vadem! ne zaman dolacak?" diye düşünmez isen al tabi..
Ama öyle bir evi, motoru, arabayı ne bileyim ne olursa olsun satın alırsam bu her an aklıma gelir ve beni huzursuz eder diye düşünüyorum. _________________ - t e a m g e r i l l a - r @ m b o-
er 6n black
savasarno@hotmail.com
Gsm : 0532 7373698
Tarih: 12.05.2008 - 17:36 Mesaj konusu:
sahibine hayrı olmayan motora binmem, bazı mallarında uğuru uğursuzu vardır malında hayırlısını alacaksın satan kişi bile olsa sattığı malında gözü kalmayacak
Tarih: 29.05.2008 - 19:03 Mesaj konusu:
ben almam çünkü motorunda bi ruhu var bence bi kere kaza yaptımı hep yapacaktır.dişine kan değmiş bi kere durmaz öldürmek ister sahibini. _________________ Impatience is a sign of hurrying; hurrying is a sign of worrying; worrying is a sign of fear www.lovehill.de
valla ben binerim arkadaş ama kazası eğer durup dururkene olmuşsa binerken korkarak binerim Niye mi?
Motorda göz kalma olayını bilirmisiniz? Adam motorunu alır, öyle sever, öyle sever ki, bir gün satmak zorunda kalır yahut elinden alırlar. Adamın gözü kalır ve o motor kimseye hayır etmez Buna yemin bile edebilirim. Başımdan geçen 3 farklı olayı anlatayım.
1- Konyanın cenabet bi motoru vardı. Alana hayır etmedi. Kırmızı bi zx9R. Sonunda Halitin altında patladı. Heleki Halitimiize bişey olmadı, Alan ya düştü üstünden, ya motoru biyerlere vurdu vs. vs. Kimse ağız tadıyla binemedi. İlk sahibinin gözü var çünkü.
2- Yeşil bi zx6R ımız vardı Yine konyada. Etliekmekci bi arkadaşdaydı. Pazarlık ettim anlaştık, sonra çocuk satmadı, satamadı. Arkadaş bu motoru satsamda benim gözüm kalır dedi, sonra bedava verseler yine almazdım o motoru. Bi vakit sonra satmak zorunda kalmış. Bikaç el değiştirdi, Dişci Kadir abimizi yedi o motor, arkasında artcısıyla
3- Bi zx9R miz daha vardı. Alan arkadaşımız çok hesaplı almıştı. Boyattı, kınattı bindi. Muhtemelen aldığı çocuğunda gözü kaldı ki, Kendisi ilk önce bi kaza yaptı, ucuz yırttı. Sonra motoru alan çocuklar bi arkadaşa vermişler, teker yapacam derken düştü parçalandı. sonra tekrar ayağa kalktı bu sezonun başında gözümüzün önünde virajda tekrar düştü iki kişi. Şükür kendilerinde bişey yok.
Yani arkadaşlar motorda göz olayı çok farklı bi olay. Varsın 3 fazla verin, motoru aldığınız kişiden Helal et diyin, Gözünün kalmadığına inanın ve nazar boncuğunu yerleştirin motorun bi kenarına gazlayın
Peki benim merak ettiğim birşey var, kaç racer kazasız bir şekilde garaja ya da müzeye kaldırılmış? Yok onun gözü kaldı, yok bunun ruhu kaldı... Bu mantıktan yola çıkarsan racerların %99.999'unun üstünde ya birileri ölmüş ya gözü kalmış olması lazım çünkü neredeyse hepsinin sonu pert, o zaman almayalım ikinci el motor hiç!
Arkadaşlar motor bu, kul yapısı elbet bir iki sahibi kaza yapacak sonunda da parçalanacak... Motor bu yahu anıtkabir değil.
Ha ölenler aklına gelip durur da motorun tadını çıkaramam dersen o ayrı, bunun inançla fln alakası yok, psikolojik. Her viraja girdiğinde, her gazladığında tedirgin olacaksan alma. Bence sana kalmış. Ama ben inanmıyorum motorun kaderi olduğuna, gudubet, cenabet vs... olduğuna _________________ Öyle ufak tefek rüzgarlar seni eğerse
Bir dağ kadar olsan bir ota değmezsin
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız