Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Ci---kis Bir Konu ))((

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Ci---kis Bir Konu ))((

Ci---kis Bir Konu ))((
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
sx2
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 30.05.2008 - 11:17    Mesaj konusu: Re: Ci---kis Bir Konu ))(( Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

XANDROS demiş ki:
neuremencer demiş ki:
Hade bakalım yorumlar Gülümsüyorum Gülümsüyorum
1) Neden enduro motosikletlerin modelini tipini türkçe söyleriz de spor motosikletlerin rakam kısımlarını türkçe söylerken harf kodlarını illa ki ingilizce okunuşu ile söyleriz?

Mesela KLR650'yi, DRZ400'ü, DL1000'i olduğu gibi telaffuz ederiz ama bir CBR600RR neden "CE BE RE" yerine "Sİ Bİ AR altıyüz AR AR", ya da GSXR1000 "Cİ ES İKS AR bin" olarak okunur?

Harf kısmını ingilizce okumak daha kolay ya da daha havalı geliyorsa peki neden YZF-R1 "YE ZE FE" olarak türkçe başlar da sonra "AR bir" okunur? Nedir bunun hikmeti?
Gülümsüyorum

2) Suzuki GSX1300R Hayabusa'ya her zaman kısaca "Hayabusa" deriz de neden Honda CBR1100XX "Super Black Bird"e illa "XX" deriz? Türkçemizde bile bulunmayan X harfini "iks iks" diye okumak için ağzımızı eğip bükmek daha mı kolay gelir?
Gülümsüyorum

3) Neden Suzuki GSXRlara "gixxer" deriz de, BMWlere "beemer" ya da Honda VFR'lere "viffer" demeyiz?
Gülümsüyorum

4) Neden BMW K1200R "KA binikiyüz AR"dır da R1200GS "AR binikiyüz Cİ ES" okunur hep? İngilizce okumaya mecbur isek neden K türkçe okunur? Acep ne iştir?
Gülümsüyorum

@ NEUREMENCER !

UTANMIYOR MUSUN BAŞKASININ YAZISINI ÇALMAYA?

Bu yazı senin tarafından yazılmadı, alıntı göstermeden kendin yazmış gibi buraya kopyalamışsın. Bunun sahtekarlık olduğunu çok iyi biliyorsun. Seni aklıbaşında bir üye olarak bilirdim ve emin ol sana hiç yakışmadı bu hareketin.

Bil bakalım kime ait o yazı?
Sinirlendim

Kim tutar seni Mete abi, senin yazını ilk okuduğumda da vay be, adam nelere de dikkat etmiş diyordum. Şimdi emeğinin üzerine alenen yatıldığını görüyorum.

Ben de Neuremencer nickli arkadaşı efendi biri olarak görüyordum. Bu hareketine anlam veremedim.
Başa dön
sx2 Çevrimdışı sx2 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
fitzgerald
Üye
Üye

Nereden: İzmir / YaLı

MesajTarih: 30.05.2008 - 11:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sabah sabah bu konu ıyı geldı uykum acıldı walla Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum
monsteRR
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: GiTmEk İsTeDiGiN YeRdEN...

MesajTarih: 30.05.2008 - 11:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

guzel bir konuya deginilmiş Bravo Bravo
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İzmir - Diyarbakır

MesajTarih: 30.05.2008 - 13:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kolayımıza geliyor heralde

ZZR (ze-ze-re) dir. ASlaaa zet-zet-ar olarak okunamaaaazzzz, Delirdim Delirdim

ZZR Hayranı olmak bi başka...
Başa dön
ironman666 Çevrimdışı ironman666 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Stromer
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Berlin

MesajTarih: 30.05.2008 - 13:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

iyi de üreticiler her ülkede ismini ingilizce teleffuz mu ediyorlar ?
bu her ülkede baska olmali.

Peugot ya da Renault fransizca okunur.
Volkswagen =Folksvagen

BMW burada Be Em Ve dir. ama harfler tam karsiligini vermiyor iste.
bence Bi Em Vi dogru Be Me Ve yanlis demek dogru degil
Be ME VE diyene Kro demek ise komik..
adam kendi dilinde söylüyor ne diyecekti ki??

Ingilizce konusurken Bi Em Vi
Almanca Konusurken Be Em Ve
Türkce konusurken BE ME VE deriz

benim motor V-Strom
ilk almaya gittigimde Vi-Strom dedim ama adam aval aval yüzüme bakti
Fau-Strom diyoruz

si bi ar denen CeBeRe yi SE Be Er olarak okuyoruz

R1 benim icin ReBir dir.
Alman forumuna R1 yazsam
ingilizce mi okur Almanca mi?
. benim Re bir demem gibi Er Ayns diyecektir
Psile
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Photobucket" alt="" border="0" />

Nereden: ANKARA

MesajTarih: 30.05.2008 - 13:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Valla ben benim motoruma ismiyle hitap ediyorum; zaten o da Türkçe: Sarı zeybek ya da sarı kısrak... Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum

Hep SS'cilerin başlarının altından çıkıyor bu İngilisce kelimeler falan Dil çıkarıyorum
Dans
Başa dön
Psile Çevrimdışı Psile Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
slowokan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Toronto-Canada

MesajTarih: 30.05.2008 - 14:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Psile demiş ki:
Hep SS'cilerin başlarının altından çıkıyor bu İngilisce kelimeler falan Dil çıkarıyorum
Dans

Dogru valllaaa... Havali tipler genelde. Havali olmayi severler. Hersey had safhada olacak... Çok gülüyorum
XANDROS
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Moda/Istanbul

MesajTarih: 30.05.2008 - 14:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

slowokan demiş ki:
Psile demiş ki:
Dans

Dogru valllaaa... Havali tipler genelde. Havali olmayi severler. Hersey had safhada olacak... Çok gülüyorum

Niye Okan, BMW R1200GS'ler de "Ar binikiyüz Ci Es" değil mi?

Dil çıkarıyorum
slowokan
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 30.05.2008 - 14:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Dogru soyluyosun XANDROS ama eminim Turkiye'de motosiklet ne zaman yayginlastiysa artik (80'ler midir 90'lar midir bilmem) taaa o zamanlar bu hiz motoru kategorisi sahipleri baslatmistir bu ingilizce okuma olayini. Cunku SS'ciler havayi en cok sevenler gibi sanki... Dil çıkarıyorum

Bu arada sana da ayrica tesekkur ederim boyle bir topici actigin icin zamaninda.. Çok gülüyorum Biraz karisti isler ama neyse artik... Gülümsüyorum
XANDROS
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Moda/Istanbul

MesajTarih: 30.05.2008 - 14:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Dogru soyluyosun XANDROS ama eminim Turkiye'de motosiklet ne zaman yayginlastiysa artik (80'ler midir 90'lar midir bilmem) taaa o zamanlar bu hiz motoru kategorisi sahipleri baslatmistir bu ingilizce okuma olayini. Cunku SS'ciler havayi en cok sevenler gibi sanki...

Haklı olmalısın, mesela eskiden MZ motorlara "EmZed" değil, doğrudan "Mez" filan denirdi.

Hani CBR filan neyse de YZF-R1'lere "YeZeFe - AR Bir" denmesi pek eğlenceli. YZF Türkçe okunurken R "ar" oluyor, ilginç.
Delirdim

Alıntı:

Bu arada sana da ayrica tesekkur ederim boyle bir topici actigin icin zamaninda.. Biraz karisti isler ama neyse artik

Rica ederim. Bu durum bana ilginç gelirdi, sizlerle de paylaşayım diye düşünmüştüm.
Gülümsüyorum
serkan_yenidunya
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: GEN.KUR.BŞK.İSTH.ŞB.MÜD

MesajTarih: 30.05.2008 - 14:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

On7_li demiş ki:
Suzuki gsx-r lara gixer diyenlere uyuz olduğum gibi, konuşmalarında yazılarında ingilizce kelimeler kullananlarada (örn: power slide, rolling vb.) bir o kadar sinir oluyorum. Ne bu kardeşim özentilik, kendini beğenmişlik, artizlik ve sivrilme ben bişeyim deme çabaları. Bunların türkçeleri yokmu, yada bu hareketleri ilk yapan adamlar adınımı tescillemişler. Sinirlendim

on7_li ne bu şiddet bu celal murat abi

bu konuda sana katılıyom ama Bravo

beni çekemeyen anten taksın... ! İyi fikir
GEN.KUR.BŞK.İSTH.ŞB.MÜD. Bravo Göz kırpıyorum
ÇOCUKLARI ASFALT TAN UZAK TUTUNUZ MESAİ SAATİ İÇİNDE UYUTMAYINIZ AKSİ TAKDİRDE UYANABİLİRLER
Başa dön
serkan_yenidunya Çevrimdışı serkan_yenidunya Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
slowokan
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 30.05.2008 - 14:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ben de on7_li kadar siddetlenip celallenmesem de soylediklerinde tamamen hakli on7_li. Bravo
rider_lord
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: bursa

MesajTarih: 30.05.2008 - 15:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bunun yanıtını bende bilmiyorum kulağa daha hoş geldiğinden heralde
10at418
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Antalya

MesajTarih: 30.05.2008 - 15:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

www.antalyamotordelisi.tr.gg
Başa dön
10at418 Çevrimdışı 10at418 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
_ToLGa_
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara/Ümitköy

MesajTarih: 30.05.2008 - 19:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

XANDROS, güzel yazı yazmışsın ancak ben bu yazıya şununla karşılık vermek istiyorum

ÜRETMEYEN TOPLUM VAR OLAMAZ..

Japonlar yapmış motoru, adınıda cbr koymuş ve Sİ-Bİ-AR diye okunmasını istemiş..Ben bu yüzden üretene saygı duyarım ve ismini istendiği gibi okurum..

Keşke biz Türklerde üretim yapsaydık ekonomimizi dışa bağımlı hale getirmeyip başka ülkelerin ATIYORUM ''sen buraya fabrika kurarsan sana maliyeti 3 ykr , kazancı 4 ykr olacağından en fazla 1 ykr kar yaparsın, onun yerine gel biz sana maliyetsiz bu ürünleri 1 ykr ye satalım hiç uğraşma'' gibi laflarına kanmasaydık..Tüm bunlara rağmen KENDİ üretimimizi yapsaydık ve bizimde bir motorsiklet üreticimiz olsaydı ve adını CE-BE-RE diye okusaydık ve tüm dünyaya okutsaydık..

Bildiğiniz gibi Osmanlı Devleti 1954 de tüm dış borçlarını tamamladı arkadaşlar..Şuanki dış ülkelere olan tüm borçlarımız 1954 den itibaren alınan borçlardır..Bu da Atatürk öldükten kısa bir süre sonra bu ülkenin rayından çıktığının bi kanıtıdır..Onca savaştan onca olaydan çıkan millet tüm borçlarını kapatabilirken yeni hükümet sadece ağzı açık bi şekilde dış dünyaya Gururuyla bakmak yerine ezilerek büzülerek baktığı için biz bu motorları Sİ-Bİ-AR veya Cİ-ES-İKS-AR diye okumak zorundayız arkadaşlar..

Dilimizin de yozlaşmasının, emperyalizme uğramasının sebebi bence bu..
Neden birisi mp3 çalara ipod veya mp3 player dediği zaman ona kızmak yerine biraz kendimizi sorgulamıyoruz..Bizler elimize mp3 çalar ürün aldığımızda üstünde ''mp3 çalar'' mı yazıyor ? Küçük bi çocuk oyuncak arabayla oynarken üstüne motosiklet mi yazıyor yoksa motorcycle mi ? E çocuk napsın heryerde öyle görüyor öyle öğreniyor..Sonra tabiki muhabbet arasında motosiklet demek yerine motorcycle diyor..Sizce burda suçlu sadece çocuk mu yoksa üretemeyen var olamayan bi millet mi ?

Olabildiğince kısa yazmaya çalıştım umarım beğenirsiniz..

Örnekler saçma gelebilir ben zaten örnekleri atarak yazdım temsili olarak Gülümsüyorum

[b] --Sinan Sofuoğlu Hiç Unutulmayacaksın Kalbimizdesin..-- [/b] Üzgünüm
Başa dön
_ToLGa_ Çevrimdışı _ToLGa_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
3. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal