Tarih: 06.07.2005 - 00:48 Mesaj konusu: piaggio skipper 150 ile ilk 60 km'lik gözlemlerim
birkaç gün önce piaggio skipper aldığımı söylemiştim. dün akşam itibariyle plakası da takıldı ve heyecanla başladım dolaşmaya. hayatımda altıma ilk doğru dürüst motor alışımdı bu. daha ilk gazı verir vermez motorların arabayla kıyaslandığında ne kadar atak olduğunu açı bir fren ve dakikada 160 kalp atışıyla öğrendim . daha sonra elimi biraz daha ayarlı kullanmaya alışmaya başladım yavaş yavaş. şimdi benim gibi daha önce motor kullanmamış ve scooter (özellikle de piaggio) almayı düşünen MD'lere yararlı olacağını düşünerek nacizane birkaç gözlemimi aktarmak istiyorum :
i)öncelikle scootere "aaa ufacık ne şirin" diyerek yaklaşır ve ilk gazı böyle verirseniz 150cc'nin bile bir acemi için yetip te arttığını göreceksiniz (nitekim ben iyiki 150 de 151 değil diye kendi kendime söylenmiştim )
ii)motorun gücü ve frenaj hakkında bişey söylemek gerekirse daha ne olduğunu anlamadan hızlanan motorda fren işini son ana bırakmayın lütfen. özellikle sıkışık trafikte çok sert olmasa da can sıkacak ufak çarpmalar yaşamak çok ta zormuş gibi gelmedi bana.
iii)ben araba kullanırken dahi aynalara çok hakim olmayan biri olarak şunu farkettim ki motorda aynaların önemi hayati. diger araçların bilerek ya da bilmeyerek sizi zor duruma soktukları anlarda eğer sağınızda, solunuzda ve arkanızda neler olup bittiğine hakimseniz kendinizi kurtarmanız çok ta zor olmuyor. tabi bir de kör noktalardan bahsetmek gerekir. benim aynalarım direksiyonuma sabit oldukları için özellikle dönüşlerde görüş neredeyse 0'a iniyor. buna şimdilik bulabildiğim tek çözüm bir an önce burnumu düzeltmek oldu
iv)özellikle skipper 150 hakkında 1-2 şey söylemek gerekirse : bende olduğu için söylemiyorum ama gerçekten de çok keyifli, rahat ve performansı da baya iyi. eğer motor satıcılarını gezerseniz onlar da bu konularda hemfikir.
umarım bu yazdıklarım gereksiz ve acemice olmamıştır ve birilerinin işine yarar. hepinize keyifli şürüşler kalın sağlıcakla.
piaggio vespa kullandım aynı motorlara sahip skipper ile ama öyle bahsettiğin gibi uçup gidecek bir motor değil ve zor 130 lu hızlara çıktı ama başlangıç için çok lüks ve performansı yerinde bir motor sana çok yardımcı olacaktır bu motor.Bu arada yeni motorun hayırlı uğurlu olsun iyi sürüşler
Kayıt: Jun 25, 2004 Mesajlar: 1561 Nereden: ist/Be?iKTa?/TuZLa
Tarih: 06.07.2005 - 01:15 Mesaj konusu:
Motor gorunus olarak cok guzel , guc olarakda Deneyemedım arkadasın motor rodajda Berque nın Almısdı Oda yazıordu formlara yannız cok ufak yaw ufacık kaldım ustunde sıgamadım ayaklarım rahat etmedı ufak geldı
Gerçekten şık ve bir o kadar da dayanıklı bir motor.Hayırlı olsun ve kazasız belasız kullanman temennisiyle... _________________ ...:::**No BoDy iS PeRFeCT**:::...
skipper çerçeken şık ve kaliteli. ben 20 günde 450 km yapmıştım ve genellikle dere tepelerde,keçi gibi tırmanmıştı (bilen bilir alaçatı sea side dan sonra asfalt biter) iyi bi seçim. boyutlarımız tutsaydı satmazdım.güle güle kullan
Kayıt: Apr 26, 2005 Mesajlar: 1499 Nereden: İstanbul'da heryerden-ANY 21
Tarih: 06.07.2005 - 15:11 Mesaj konusu:
bende vespa et-4 150 var 2005 model daha dün rodajı doldurdum 1000km deki resmini bile çektim vespa ve piaggiolar kullanımı çok rahat ve şirin motorlardır. kalkışta çok ataklar.(et4 için konuşuyorum) ama tek kötü yanı gazı verdiğimde hemen almıyor sonrada aslan gibi roarrrr... diye kalkış yapıyor. ama asla sizleri yolda bıakmayacak bir motor. özellikle bayanlar ve yeni başlayan arkadaşlarımız için ideal. bu arada vespanın yeni modeli LX150 yi deneyen ya da kullanan arkadaşlarımız varsa biraz motordan bahsedebilir mi? _________________
ANY 21
ben skipper 150 ile 5 ayda 6500km. yapmıştım, tamamen gezi ve zevk ve iş amaçlı diyebilirim...Bence motorun sorunu türkiye şartlarında insanı en sağ şeride kamyonların izlediği bölgeye mahkum etmesi ne yazıkki..Tabi yağ filitresi için 1,5 ay beklememde cabasıydı..Ama son derece zevkli ve kullanımı eğlenceli bi motor..Kazasız belasız kullanırsın umarım..Ben o motorla en fazla 130km yapmıştım ve gerçekten korkutucu idi..Okadar küçük tekerlek ile otobanda bile o hızlara ulaşmak bence tehlikeli...iyi günlerde kullanasın
Kaan_MD, dayı ne hortlatmışsın başlığı ya 3 sene geçmiş başlıkta ikinci el ilanını vermek için burayımı buldun koskoca İKİNCİ EL yazan yere yazmak varken
Kayıt: Apr 26, 2005 Mesajlar: 1499 Nereden: İstanbul'da heryerden-ANY 21
Tarih: 03.06.2008 - 09:11 Mesaj konusu:
hadoken Berk ben de bir an şaşırdım motor aldın ve bana söylemedin haaa diyerekten azarlayacaktım seni. Sonra altta kendi mesajımı gördüm Hoş.. _________________
ANY 21
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız