ben de bu "o makinede yakit sorulmaz" olayini anlamam ne alirsan al arastir be kardesm bunun neresinde zarar var alacagin motorun detaylarini ogrenmek yasak sanki
kendi yaptigim bir cok sefer denemelerde (km de ne yakmisim, gittigim tum yerler arasindaki mesafeler gibi takintili bir insan oldugumuda hesaba katalim) yaktirabildigim en dusuk km de yakit fiyatı (yeni fiyatlardan, 60 yaşında emekli edebiyat öğretmeni sürüş stili ile) 0,12 ytl, normal kullanışımda (hep redline, trafigin yada yolun imkanlari ve benim limitlerim dahilinde) 0,3 YTl civarıdır.Üst limit %3 +- yaklaşık değerdir. (2004 600 f4) _________________ Ankara Kale GRUBU
http://www.kale.com.tr/kale_grubu/kale_grubu.asp
bir motorun yada aracın ne kadar yakıt tükettiğini araştırmak ve öğrenmek harbi biraz stresli oluyormuş forumlarda.hepinize teşekkür ederim ilginize.
Son Mesajdan 3 dakika sonra eklendi:
kaya76 demiş ki:
madem benzini düsünüyorsunuz niye spor bir makina aliyorsunuz,gidin bir mofa alin,anlamiyorum vallaaa...spor bir makinaya biniyorsan benzini düsünmeyeceksin,düsüneceksende spor bir makinaya elini bile uzatmayacaksin...spor makina alirken benzini kafasina takanlara hayret ediyorum yaaa..bence ps yada baska özelliklerine bakin...
ne yani yakıtta ekonomi isteyen (6 litrenin neresi ekonomik anlamadım ama ) ss makine almasın diyemezsiniz. Benim makinam 280 ile gidebilir demek hep öyle kullanacağım demek mi? Benin fikrim 600 f alanlar hem oturuş şekli olarak rahat hemde performanstan ödün vermeyen sürücüler. Ben açıkçası 600 f yi bu sebeble tercih ederim. 600 f yide kullandım R6yıda. 600f bana daha iyi geldi çünkü hem şehir içinde rahat hemde uzun yolda fazla yormuyor. böylelikle rahatça yol yapabilirim. Eee yol yapmak içinde motorun ekonomik olması gerekli. Bana hiç yarış motoruna binen benzini düşünmesin demeyin. motor zaten sadece zenginlere hitap etmiş olsaydı 600 lük makineyi 15 bin ytl ye 1000 bir canavarı 20bin ytl ye vermezlerdi.
Tarih: 25.05.2006 - 14:59 Mesaj konusu:
Bugün rezerv ışığım yanmadan benzin aldım, bir önceki dolumda sıfırladığım km sayacında 210 km yazıyordu. Tekrar fulledim 11.85 lt aldı ağzına kadar. Kaba bi hesapla 100 km de 5.6 lt sonucu çıktı. Kullanım karışık, TEM 'de gidiş de var, şehiriçi dur kalk trafik de var, eşimle bindiğim bi 60-70 km de var. Ama çok yüksek sürat yok bunun içinde. En fazla 170-180 ile gittim. İlgilenenlere duyurulur.
Kalın sağlıcakla...
Tarih: 25.05.2006 - 15:14 Mesaj konusu:
ben sahsen 6 litrenin altınada inmedim üzerinede çıkmadım şehiriçi için..ki makina yeni rodajdan çıktı..tek depo ortalam 160 180 km/h arası uzun yol (arada sıkıp uzamalar dahil ) seyrederken 200 km gtdiyor ortalam..yani olay bence 10 000 d/dk dan sonra başlıyor..en fazla 2 litre farkeder o da aynı tempoyla depoyu bitirirsen.. çok zewkli makina tawsiye ederim..ama yerinde ve zamanında... _________________ Gold (-)
6litre civarı bundan asagıya inmez zaten bide su durum var bu tarz bi makina alırken yakıt düşünülmemelidir.zevkin fiyatıda olmaz yakıtıda ben otobana haftabir çıkarım ve nekadar yakar die düşünmeden gaz acarım 145km de 15litre lamba yaktı...
haa makina 1000RR repsol ve aklınıza gelebilcek her modifiye var üstünde bu yakışsa etki eder ama bunun hesabı olmaz yani...zevk için almışım 500bin yaksa yine gazlarım....
haklisin arkadasim,bu makinelre zevk icin binilir,dedigin gibi aldiysam ben bu motoru yakitina bakmam basar gecerim
deposu tam dolu 19 lt alır rezerve dahil 270 km yol gider
rezerve hariç 240 km yol gider yeni benzin zamları ile kaç kuruş yapar bilemem ama 19 lt ile bugünkü benzin lt fiyatını çarpıp 270 bölün bakalım kaç kuruş yakıyor
benim r6 hep 6.5 litre yakıor. bassamda basmasamda. her benzin aldığımda ölçüm yapıorum 220-230km yol yapıorum 45ytl benzinle. geçenlerde sapancaya gittim dönüşte otobandan benzin aldım 35 liralık. Aşağı yukarı hep 6.5 litre ki yolda 14000 devirlere kadar çıktım fakat sürekli gitmedim bu süratlerde nede olsa ilk defa bu kadar mesafe hiç durmadan yüksek süratte kullandım.
Tarih: 05.06.2008 - 12:17 Mesaj konusu:
Yaklaşık 3 yıl boyunca yaz-kış demeden 2 farklı 600F kullandım ki birisi sıfırdı neredeyse, bir depo yakıtla 200 KM'yi gördüğümü hatırlamıyorum ki motordu da gayet ekonomik kullanıyordum.
Bu çok yakıyor diye servise götürdüğümde de NORMAL diyorlardı.
Kısacası 600F 100 KM'de ortalama 6 litreden az yakmaz ! _________________ SYM Joyride 200
250 ve üstükm yapmak isterzen gazlayıp gazlayıp debriyaja bas yokuş aşagı salıver gitsin tabii nekadar zevk alırsın bilmem.bu iş zevk işi zevkin için bineceksin. zamanı geldimi gazlıyacaksın.kaç yakar ne yakar muabbeti yakışmaz bizi.hakkını ver makinanında ne yakarsa yaksın
250 ve üstükm yapmak isterzen gazlayıp gazlayıp debriyaja bas yokuş aşagı salıver gitsin tabii nekadar zevk alırsın bilmem.bu iş zevk işi zevkin için bineceksin. zamanı geldimi gazlıyacaksın.kaç yakar ne yakar muabbeti yakışmaz bizi.hakkını ver makinanında ne yakarsa yaksın
_________________ Bahadır BİLİR
CBR 600 F
60 DD 600
TOKAT
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız