Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - KENE olayı... !!!

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

KENE olayı... !!!
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
SeyyahKedi
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: KARŞIYAKA/İZMİR

MesajTarih: 09.06.2008 - 12:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sevgili arkadaşlarım..
Motorcu olarak tabiat aşığı olduğumuz malumdur.. Gerek bireysel olaral, gerekse "çayır-çimen" adı altında kırlarda eğlenceler , buluşmalar yapıyoruz. Bu nedenle son günlerde yaygınlaşan ve ölümcül etkileri olan KENE'lerle ilgili bilgilenmek ve takip etmemizde yararlar vardır.. Bilinçli olunduğu, neler yapılması gerektiği bilindiğinde fazla korkulacak birşey değil, ama hatalı yaklaşım tehlikeli olabilmektedir.. Güzel İzmir'imizin Sahilindeki olayla ilgili haberi sunuyorum..

[FATİH YAPAR-Fotoğraf:Bora ŞENGÖREN] Cumartesi Sahilevleri'nde bir villayı kene ordusu sardı. Kene saldırısı sonucu köpeği ölen evsahibesi Büyükşehir'i aradı. Cevap ilginçti: "Kene timi izinli, pazartesi arayın" ÖLÜMLERE neden olan katil keneler, yurdun dört yanında cirit atarken, İzmir'de yaşanan olay "ciddiyetsizliğe" isyan ettirdi. Sahilevleri'ndeki konutu keneler tarafından istila edilen, köpeği kene tasması olmasına karşın kan emiciler tarafından öldürülen Ressam-Şair Şaziment Duran, Büyükşehir'i arayıp "İmdat" diye haykırdı. Herkesin piknikte olduğu anda... AMA Büyükşehir Belediyesi'nin kene ile mücadele amaçlı kurduğu ekip hafta sonu çalışmıyordu. 457 19 90 no'lu telefonu Yenigün de aradı. Yanıt, "Pazartesi arayın" oldu. Herkesin pikniğe gittiği hafta sonunda, katil keneler iştahla mesai yaparken, "Kene Timi"nin izin yapması kafalarda soru işareti oluşturdu.
.
Kene'siz (gerek hayvan, gerekse insan şeklindekiler Dil çıkarıyorum ) günler dilerim..... Çok gülüyorum

Son Mesajdan 4 dakika sonra eklendi:

Link var.. lütfen inceleyiniz...
http://www.kirim-kongo.saglik.gov.tr/
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
SABER
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 09.06.2008 - 12:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Kene'siz (gerek hayvan, gerekse insan şeklindekiler ) günler dilerim.....

SeyyahKedi,bu bilgiler için teşekkür ederim,bencede çok da fazla gündem oluşturmasada önemli bir konu.
kene den ölüm vakalarırın gizlendigi kanaatindeyim,şuan türkiyede ögrencilerin piknige gitmeleri yasaklanmış durumda,buna ilaveten dün görüştügüm bir arkadaşım adanada bile kene kurbanı 4 kişi oldugunu söyledi.her yere dagılmış durumda,dikkatli olalım Üzgünüm

PERT TEAM
GENÇLER İHTİYARLARIN APTAL OLDUKLARINI SANIRLAR AMA İHTİYARLAR GENÇLERİN APTAL OLDUKLARINI BİLİR.
Başa dön
SABER Çevrimdışı SABER Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
pLacebo
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Adana

MesajTarih: 09.06.2008 - 12:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Herşey kuş gribi diye etraftaki tavukları öldürdükten sonra başladı. Yoksulun 2 tavuğu vardı alıp tekelleştirdiler. Sonra türer tabii kene de böcekte.
Kuş gribinden çok keneye insan teslim ettik.

Terörden çok trafik kazalarında ölüm olması gibi...

En son pLacebo tarafından 09.06.2008 - 12:54 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
pLacebo Çevrimdışı pLacebo Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
crazy_81
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: iskeletler diyarından(Düzce)

MesajTarih: 09.06.2008 - 12:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kedi ve köpeklerdede bu kene varmıs arkadaslar dikkat etmekte yarar var Bravo Çok gülüyorum SeyyahKedi, bılgıler ıcın tesekkur ederım Bravo
Moderatör
Moderatör

Nereden: Gaziantepin sol üst kösesinden...

MesajTarih: 09.06.2008 - 13:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bilgiler için teşekkürler abicim.Ben zaten börtü böcekten korkan biriyim.Pikniğe gidince etrafa bakınmaktan,kene var mıdır yok mudur kaygısından gezinin keyfini çıkaramıyorum. Üzgünüm Televizyonda kenesavar kıyafet üretildiği ve spreyi çıktığı söylendi.Toprakla uğraşan kişilerin bizden önce edinmesi gerek.

Aslında önceden varmış kene ama ölümle sonuçlanan bir olay görülmemiş.Hayvanlara yapışır,koparıp atarlarmış,bişeyde olmazmış.Kısacası işin sonu kenenin biyolojik silah olması süpheşine kadar gidiyor. ? ?
zxrhalit
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 09.06.2008 - 13:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bide bu cıktı basımıza hey ALLAHIM ya İstemiyorum İstemiyorum İstemiyorum
Başa dön
zxrhalit Çevrimdışı zxrhalit Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
karayolcu
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Konya

MesajTarih: 09.06.2008 - 13:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kene olayından herkez Allah sorunumuzu hayırlı etsin

KONYA,nın İLK RESMİ DRAGCISI
Başa dön
karayolcu Çevrimdışı karayolcu Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
celikay_41
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: kocaeli

MesajTarih: 09.06.2008 - 13:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Aslında önceden varmış kene ama ölümle sonuçlanan bir olay görülmemiş.Hayvanlara yapışır,koparıp atarlarmış,bişeyde olmazmış.Kısacası işin sonu kenenin biyolojik silah olması süpheşine kadar gidiyor.

evet çokdoru eskiden öleymiş kopartıpa tarlarmışş bu hayvanlara en oldukii böle bi visüs taşımaya başladılar :S
Başa dön
celikay_41 Çevrimdışı celikay_41 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
On7_li
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ÇanFrancisco

MesajTarih: 09.06.2008 - 13:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ya pikniğe falan gidiyoruz, yatıyoruz kalkıyoruz yerlerde, olmadık bir tarafımıza yapışır görmeyiz farketmeyiz kene yüzünden gideriz ona yanarım. Hay ulan kene ya Sinirlendim

Arbeit Macht Frei
Başa dön
On7_li Çevrimdışı On7_li Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
crazy_81
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: iskeletler diyarından(Düzce)

MesajTarih: 09.06.2008 - 13:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

On7_li demiş ki:
Ya pikniğe falan gidiyoruz, yatıyoruz kalkıyoruz yerlerde, olmadık bir tarafımıza yapışır görmeyiz farketmeyiz kene yüzünden gideriz ona yanarım. Hay ulan kene ya Sinirlendim

olmadık bı yerderken neyı kastettin Çok gülüyorumÇok gülüyorum
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL YENİBOSNA-ÇİFTETELLİ O.S.B.

MesajTarih: 09.06.2008 - 13:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

celikay_41 demiş ki:
Alıntı:

Aslında önceden varmış kene ama ölümle sonuçlanan bir olay görülmemiş.Hayvanlara yapışır,koparıp atarlarmış,bişeyde olmazmış.Kısacası işin sonu kenenin biyolojik silah olması süpheşine kadar gidiyor.

evet çokdoru eskiden öleymiş kopartıpa tarlarmışş bu hayvanlara en oldukii böle bi visüs taşımaya başladılar :S

Aynen katılıyorum. Önce şap, şarbonla başladı. Kuş gribi derken, kene çıktı. Bakalım sırada ne var.... ? ?
XANDROS
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Moda/Istanbul

MesajTarih: 09.06.2008 - 13:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kene yüzünden ölümler birkaç sene öncesine kadar yoktu. Şimdi ise hergün bir ya da ikişer kişi kene yüzünden ölüyor. Demek ki yeni icat edilen bir hastalık bu.

Muhtemelen ilaç şirketleri yeni bir miktop geliştirip ortama saldılar, ölümler iyice artıp da insanlar panik haline gelince kene aşısı ve ilaçları satacaklar, elbette fahiş fiyattan. Tezgah bu.

Aksini iddia eden şu soruyu cevaplasın: Bu kene vakaları neden eskiden yoktu da şimdi durduk yerde zuhur etti?

Sinirlendim
zulu1616
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Bursa

MesajTarih: 09.06.2008 - 13:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bende tırstım şimdi.
hiç haz etmem böcek ve haşerattan zaten Üzgünüm
güzel paylaşım arkadaşım teşekkürler OK
Başa dön
zulu1616 Çevrimdışı zulu1616 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
onur_s
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 09.06.2008 - 14:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

paylaşım için teşekkürler tedbirli olmak lazım Bravo
Başa dön
onur_s Çevrimdışı onur_s Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
DagustuN
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Hüner Motor.com - İstanbul

MesajTarih: 09.06.2008 - 14:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Çok kötü bir olay şu kene.. Savaşmak elimizde. Dikkatli olmalıyız
Başa dön
DagustuN Çevrimdışı DagustuN Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal