Tarih: 11.06.2008 - 10:04 Mesaj konusu:
leon35 demiş ki:
d-devil sana fazerinle mutluluklar sen memnun olabilirsin ben olamadım....ayrıca fazerturkiyeyede aynı nicle üyeydim ordada bu sorunları paylaştım stop etme sorunu bi dönem hepsinde varmış sonra düzeltmişler ayrıca motorunu yıkayınca viteste debriyaja basınca n lambası yanıyor bunuda oradan araştır istersen ben yaşadıklarımı yazdım hayal mayal değil istersen servis kayıtları ve resimlerini özelden atayım sana...
kahkahalarla gülüyorum sana... motoru yıkayınca n lambası yanar evet... buda müşire kaçan sudan kaynaklanır... kuruyunca geçer... vitesteyken hafif çek bırak yanıp söner...
kimi fazer tr de bunu kadrana su kaçıyor diye yorumlamıştır, ne imiş kadrana su kaçıyormuş kuruyunca normale dönüyormuş.... ne kadar komik yaaa... kadran elektronik bi cihaz... bir hesap makinesinin yada saatin içine birkaç damla su damlat bakalım ne oluyor... su kaçan kadran bir daha çalışır mı?... vay vaayy, lamba yanıyor at çöpe motoru ha...
1-linkini verdiğiniz topicteki arkadaş tipik BMW kullanıcısı.fazer gibi devirli naked veya sport turingleri hiç sevmezler.ben 200 km yol yaptım artçıyla.üstelik top case vardı depo üstü çanta vardı.saat 11:00 da yola çıkıp 14:00 da hedefe vardık.hava çok sıcaktı,artçım hiç bıdı bıdı yapmadı.motorsiklet kullanmak zaten baştan rahatsız bir olay.bunu kabul edeceksin.zevki için fazlasıyla değer.yok rahatlık istesem o dana gözlü,saçma GS1200 ü alacağıma dizel arabamla fısır fısır giderim yola(hiç kontak kapatmadan 970km yapmışlığım var)
2-vites oranlarını 45-55 YTL lik bir ön dişli değişimi ile istediğin gibi yaparsın takılma.ister uzun şanzıman olur turing için ister kısa.
3-yol tutuşu aslında fena değil fazerin.ancak r-6 devşirme motoruna süspansiyon zayıf geliyor.ha arka linkli olsa ön ters çatal olsa o paraya bulamazsın fazer.ona göre sürüp kahramanlık yapmayacaksın.ancak abartırsan arka lastikte bir kararsızlık hissedersin.
4-arka fren çabuk klitlenmiyor.sadece alışkanlık ve pedala yaptıracağın ince ayara bakar.
5-frenler yine orta sınıf için yeterli ama o lanet r-6 motoruna yetmiyor.akıllı süreceğiz.
bence eksileri
1-alt devirleri yeterince dolu olmayan motor
2-sorun yaratmasada gürültülü şanzıman(hassas davranışla oldukça azaltılabilir)
3-performanslı kullanımda hissiz yürür aksam.
4-gaz kolu ve alt devirde bazen yaşanan kesiklikler(yeni versiyon çoğu enjeksiyonlu makinada az çok bu sorun varmış) _________________ bir ihtimal daha var!
Fazer 6: 4 tane torksuz 150 cc silindirden ibaret bir makina.
Türkiyede çok tutulmasını sebebi Touringden SS geçiş aleti.
Avrupada yeri yok gibi..ama avrupalını kullanım amacı çok farklı o ayrı bir konu.
Tarih: 11.06.2008 - 11:05 Mesaj konusu:
oktay33 demiş ki:
Fazer 6: 4 tane torksuz 150 cc silindirden ibaret bir makina.
Türkiyede çok tutulmasını sebebi Touringden SS geçiş aleti.
Avrupada yeri yok gibi..ama avrupalını kullanım amacı çok farklı o ayrı bir konu.
varmi boyle bi sey motora su fazla gelirse n işigi yaniyor. peki bu motor yagmurlu havalarda hic mi kullanilmiyor?? Fazer motoru olanalar yagmurlu gunlerde yola cikmiyorlar mi?? Yagmurlu bi seyahatte motorun kurumasi imkansiz. cok sacma yaaa
Tarih: 11.06.2008 - 11:46 Mesaj konusu:
emrerd, gerekli açıklamarı içtenlikle yapmış
oktay33, Fazer'mı torksuz sınıfında daha torku başak bir örnek verirmisin
On7_li, aynen dediğin gibi benim motor başlığındada ortamı germişti bu eleman, aman allahtan bu ara yok buralarda
Son Mesajdan 2 dakika sonra eklendi:
aynux, sen hiç merak etme arkadaşım pazar günü Fazer'la otobanda doluyla karışık 2 saat şiddetli yağmur yedim ve motor en ufak bir sorun vermedi, bizim söylemek istediğimiz basınçlı su sakıncalıdır, basınçlı suyla yakından tutarak yıkarsan her motorun biryerlerine su kaçar _________________ Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
Tarih: 11.06.2008 - 12:16 Mesaj konusu:
aynux demiş ki:
varmi boyle bi sey motora su fazla gelirse n işigi yaniyor. peki bu motor yagmurlu havalarda hic mi kullanilmiyor?? Fazer motoru olanalar yagmurlu gunlerde yola cikmiyorlar mi?? Yagmurlu bi seyahatte motorun kurumasi imkansiz. cok sacma yaaa
arkadaşım bu bir sorun değil... sadece küçük bir kusur... yağmurda yanmıyor o ışık... basınçlı suyla yıkadığında oluyor... akıl mantık çalıştırın biraz...
7000 devirin altında yani şehir içinde çok rahat bir kullanım olanağı veriyor, Kıçı başı sağa sola atmıyor. Şehir içinde hassas bilek gaz hareketlerine ihtiyaç olmuyor.
Şehir dışında da 7000 rpm'in üzerinde çok zevkli bir sürüş sunuyor.
Aşırı sağanak yağışta Kuşadası'na gidip gelmiştim, hiç bir aksaklık olmamıştı.
Yine Kuşadasına gidip gelmede bir defa 200 km/saat hızın altına hiç düşmeden devamlı 240 km/saat hız arasında sürüş yaptım. Hiç bir şekilde sorun çıkmadı.
Egzoz takmak isteyen de güzel ses alıyor.
Bana göre tek eksisi arka fren kilitlenmesi.
Ben çok memnunum, ancak bundan sonra VFR'ye geçeceğim.
oktay33,kardeşim yanılmıyorsam 2005 yılında avrupada en çok satılan sport touring modelidir kendileri.
Son Mesajdan 5 dakika sonra eklendi:
sevgili kardeşim bir de 600cc ss ile fazer in torkunu bir karşılaştırırmısın.bir bak sana bilgi verir. _________________
PERT TEAM
DÜNYANIN HER YERİNDE MAHKEMELER KADAR HAKSIZLIGIN SOĞUK KANLILIKLA UYGULANDIGI YER YOKTUR.
bende fazeri inceledim ama bana uymadı
hakında çok atan tutan var
zaten kıl birisiyim
sende benim gibi kılsan alma ama boşver kullanırım dersen yakışıklı motor onu da görsel seviyorum
acun0,diger bir topiktede 600f için yazmışsın herikiside harika makinalardır yüzünü hiç bir zaman kara çıkarmazlar.iş senin zevkine kalmış gibi görünüyor.
hangisi dersen hayırlı olsun şimdiden. _________________
PERT TEAM
DÜNYANIN HER YERİNDE MAHKEMELER KADAR HAKSIZLIGIN SOĞUK KANLILIKLA UYGULANDIGI YER YOKTUR.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız