herkese selam arkadaşlar uzun süredir bir yoğunluktayım...o yüzden pek giremedim internete.. almış başınızı gitmişsiniz..arkadaşlar ben tiger in orijinal korumalığını yani domuzluğunu almak istiyorum fakat koca eskişehirde 3yetkili serviste de yok...sizin memleketlerde var mı...yoksa üretimden mi kalktı ben pek anlayamadım bu işi...şafak özellikle senden ve hulk yani alpaslan ağbiden yardım bekliyorum bu konuda...herkese saygılar ve sewgiler...
Tiger ile Tiger S arasındaki farkı serviste bulduk. Yapacağım gezi için sizlerin yorumlarından yola çıkarak 15 dişli taktırmayı düşündüğümü ustaya söyledim. Ön dişli olayı kendisinin de merakını çekince, ön dişliyi açıp baktık. Bir de ne görelim ön dişli zaten 15 lik. Geziyi merak edenler için :
http://www.motordelisi.com/ftopic-64426-days0-orderasc-0.html _________________ Ümit saadetten alınmış bir miktar borçtur, herşeyin yok olduğu anda bile ümit vardır.
Tarih: 11.06.2008 - 20:19 Mesaj konusu:
makinalar çok süper ama 250 cc olmasina ramen tek silindir bu vibrasyon açisindan pekde salglikli degil ama yakiti azdir tek silindirinde avantaji yakit tasarrufu olmali...
merdoc , süper bi gezi olmuş paylaşımın için teşekkürler.
biraz da motorun gezi performansı hakkında bilgi verebilir misin ?
arıza yaptımı , kaç kilometrede bir mola verdin , yakıt hesaplaması yaptınmı ? . . .
Kayıt: Dec 21, 2006 Mesajlar: 101 Nereden: LEGIO PATRIA NOSTRA
Tarih: 13.06.2008 - 01:11 Mesaj konusu:
Öncelikle tüm kanuni tiger "sevdalılarına" selamlar.
Arkadaşlar sizin yüzünüzden ya da sayenizde aklıma hayalime hiç gelmeyecek bişey yapıyorum. Dün akşam tesadüf eseri motordelisinin ana sayfasında sizin yani Tiger'cıların muhabbetine gördüm bi ne yazıyosunuz bakayım dedim. İlk sayfadan son sayfaya kadar teker teker okudum gözlerim acıdı hatta. Ben yaklaşık 2 yıldır ybr 125 sahibiiyim şu an da izmir'de yaşıyorum. Forumun tümünü okur okumaz sahibinden. com'a girdim ve arama motorun "ybr tiger takas yazdım". Aha bi baktım İzmir'Den bi arkadaş ilan vermiş 2500 km'de kanuni tiger YBR 125 takaslı. Arkadaşa özelden mesaj attım msn adresimi verdim 10 sn ye geçmedi ekledi. 89'lu bi arkadaş çok samimi hemen merhaba abi diye muhabbete girdi. Neyse 2005 model kırmızı siyah renkte 2500 km 'de kanuni tiger neredeyse hiç kullanılmamış benim ybr 'de aynı 3000 km'de çok temiz. Anlaştık takas yapmaya ( tabi motoru görücez falan daha ) ama babama sorayım dedi. Babasını aradı adam bakarız bi tanışalım falan dedi. Benim amacım kafa kafaya takas yapmaktı. Bütün bu konuşmalar dün oluyor. Neyse bu akşam tekrar görüştük. Çocuk babasıyla görüşmüş adam demiş ki 500 lira üstüne isterim falan diye. Motorda yaklaşık bi 500 liralık ekstra varmış bu arada. Koruma demiri, ön cam, sisi bari yan deri çantalar vb. Neyse 3400 e bi boyacı var abi eğer takas olmıcaksa babam ona satacak dedi. Düşündüm taşındım, 400 lira koyarım dedim ve en sonunda prensip üzerinde anlaştık. Ctesi günü ksk'da buluşup motorlara bakıcaz herşey konuşulduğu gibiyse ptesi de alımı satımı yapıcaz.
Şimdi arkadaşlar sizden rica ettiğim tavsiyeleriniz. Napmışım ii mi yaptım kötü mü yaptım. Benim ybr 2006 model ( koruma demirli, 3000 km'de, alarmlı, gri renkli, çok temiz, sigortası yenilenmiş, vergi borcu olmayan, muayene 2010 a kadar geçerli ) anlayacağınız çok düzgün bi alet. Karşı tarafta aynısını iddia ediyor ve de konuştuğum çocuk çok temiz konuştu toplam bi 10 saat konuşmuşuzdur msn'de 2 gunde
Önerileriniz benim için çok önemli _________________ TIGER 250
Kayıt: Jun 01, 2006 Mesajlar: 2233 Nereden: istanbul/bayrampaşa
Tarih: 13.06.2008 - 09:53 Mesaj konusu:
Alıntı:
Öncelikle tüm kanuni tiger "sevdalılarına" selamlar.
Arkadaşlar sizin yüzünüzden ya da sayenizde aklıma hayalime hiç gelmeyecek bişey yapıyorum. Dün akşam tesadüf eseri motordelisinin ana sayfasında sizin yani Tiger'cıların muhabbetine gördüm bi ne yazıyosunuz bakayım dedim. İlk sayfadan son sayfaya kadar teker teker okudum gözlerim acıdı hatta. Ben yaklaşık 2 yıldır ybr 125 sahibiiyim şu an da izmir'de yaşıyorum. Forumun tümünü okur okumaz sahibinden. com'a girdim ve arama motorun "ybr tiger takas yazdım". Aha bi baktım İzmir'Den bi arkadaş ilan vermiş 2500 km'de kanuni tiger YBR 125 takaslı. Arkadaşa özelden mesaj attım msn adresimi verdim 10 sn ye geçmedi ekledi. 89'lu bi arkadaş çok samimi hemen merhaba abi diye muhabbete girdi. Neyse 2005 model kırmızı siyah renkte 2500 km 'de kanuni tiger neredeyse hiç kullanılmamış benim ybr 'de aynı 3000 km'de çok temiz. Anlaştık takas yapmaya ( tabi motoru görücez falan daha ) ama babama sorayım dedi. Babasını aradı adam bakarız bi tanışalım falan dedi. Benim amacım kafa kafaya takas yapmaktı. Bütün bu konuşmalar dün oluyor. Neyse bu akşam tekrar görüştük. Çocuk babasıyla görüşmüş adam demiş ki 500 lira üstüne isterim falan diye. Motorda yaklaşık bi 500 liralık ekstra varmış bu arada. Koruma demiri, ön cam, sisi bari yan deri çantalar vb. Neyse 3400 e bi boyacı var abi eğer takas olmıcaksa babam ona satacak dedi. Düşündüm taşındım, 400 lira koyarım dedim ve en sonunda prensip üzerinde anlaştık. Ctesi günü ksk'da buluşup motorlara bakıcaz herşey konuşulduğu gibiyse ptesi de alımı satımı yapıcaz.
Şimdi arkadaşlar sizden rica ettiğim tavsiyeleriniz. Napmışım ii mi yaptım kötü mü yaptım. Benim ybr 2006 model ( koruma demirli, 3000 km'de, alarmlı, gri renkli, çok temiz, sigortası yenilenmiş, vergi borcu olmayan, muayene 2010 a kadar geçerli ) anlayacağınız çok düzgün bi alet. Karşı tarafta aynısını iddia ediyor ve de konuştuğum çocuk çok temiz konuştu toplam bi 10 saat konuşmuşuzdur msn'de 2 gunde
Önerileriniz benim için çok önemli
senin için en hayırlısı neyse o olsun.tiger ında ybr ninde zevki başkadır. _________________ 02 blue HONDA ACTIVA (fırpır)
MD SCOOTER TEAM eksi 120 Km/h (istesede zaten artı 120 Km/h olmuyo ) (A RH -)
merdoc , süper bi gezi olmuş paylaşımın için teşekkürler.
biraz da motorun gezi performansı hakkında bilgi verebilir misin ?
arıza yaptımı , kaç kilometrede bir mola verdin , yakıt hesaplaması yaptınmı ? . . .
Motor yol boyunca iki kez arıza verdi. Birincisi kısa farla giderken uzun farı yaktığım anda motor bir anda stop etti ve süzülerek durdu. Hiçbir elektrikli aksam, marş dahil çalışmaz oldu. Sorun tahmin ettiğiniz gibi sigortadaydı. Sigortayı değiştirdim ve yola devam ettim. Buradan öğrendiğim şu oldu. Yanıma yedek sigorta, ampul, buji almadan yola çıkmam, motoru tam yüklemeden önce sigorta kutusunu yükü boşaltmadan ulaşabileceğim bir yere çekerim. İkinci arızayı ise yola çıkmadan önce de ara sıra yapıyordu, ustalar bulamıyordu. Sıcak havalarda 4000-5000 deviri geçtikten sonra bir anlık kendini tutup bırakıyordu, sanki öksürüyordu, sanki silkeleniyordu vs... Bu sırada devir saatinde 1000-3000 devir kadar yine anlık düşüşler oluyordu. Yol boyunca birkaç ustaya gösterdim. Hepsi bir ateşleme sorunu olduğunda, ateşlemenin anlık kesildiği görüşünde birleştiler. Yakıttan olsa devir saatinde aynı anda düşmeler olmaz dediler. Heryere baktılar, depoyu bile söktüler altındaki kablolara fişlere bakmak için. Bu arada sigortanın da neden attığını buldular. Uzun far kablosu ezilmiş ve sıyrılmıştı. Uzun farı yakınca şasi yapmış ve sigorta atmıştı. Bantlayarak sorunu çözdük. Her yere baktılar, bir yer hariç. Tahmin ettiğiniz gibi aküye bakmadılar.Çünkü üşendiler, çünkü akü hepinizin bildiği gibi ulaşılması ve çıkarılması güç bir yerdeydi ve motor çalıştırırken bir sorun çıkarmıyordu. Sadece Eskişehir de Yetiş Usta üşenmeden aküye ulaşmak için motorun altına yattı ve negatif kutup başının titreşimden gevşemiş olduğunu buldu. 3-4 tur vidayı sıktıktan sonra arızayı halletti. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum.
Yaklaşık 100 km. de bir mola verdim, yakıt değerleri ise forumdaki değerlerle aynı denebilir.
Güzel dileklerini paylaşan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Bu gezi sonrası motoruma daha da ısındım. Motorun teknik özellikleri belli, size ne verebileceği belli. Fazlasını isterseniz herşeyi size sorun gibi gözükür. aşırı hız mı istiyorsunuz titreşim sizi yoracaktır, arazide kullanayım mı diyorsunuz, süspansiyonu yetersiz kalacaktır. Bence nerede nasıl kullanacağınızı iyi belirleyip ona göre karar vermek en doğrusu olacaktır. Ben öyle düşünerek satın aldım ve kısacası memnunum. _________________ Ümit saadetten alınmış bir miktar borçtur, herşeyin yok olduğu anda bile ümit vardır.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız