Kayıt: Feb 23, 2005 Mesajlar: 5187 Nereden: Motoristan Cumhuriyeti
Tarih: 16.06.2008 - 15:05 Mesaj konusu: C&C Motors... Bir servis Macerası...
Not 1: Başka bir yazdığım yazıyı burada da paylaşmak istedim, çünkü başıma gelen güzel şeylerden tüm güzel insanlar faydalansın istiyorum...
Not 2: Reklam değildir, herhangi bir çıkarım yoktur, Cumartesinden önce bu servisi tanımıyordum...
Not 3: Çinli makinalara bakmıyorlar, asıl işleri custom, fiyatlar çok uygun, işçilik ve insani ilişkiler anlatılmaz yaşanır... Ben dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım...
Yeni aldığım motorun baskı balatası değişmek isteyince (Balata kendi aradı beni "abi değişme zamanım geldi" diye)tesadüf eseri beni CC motordayken Perşembe günü arayan Başarla konuşmam neticesinde kendimi Cumartesi CC motorda buldum.. Servisin yeri Balmumcudan Ortaköye inerken sağda bir çıkmaz sokağın içindeydi.. Dolayısıyla her ne kadar tavsiye ile gitmiş olsamda aklımda soru işaretleri belirmişti..
Sabahın köründe gittiğimden, henüz kahvaltısını yapıyordu Ceyhun usta.. Hemen kalktı, hoş geldin beş gittinden sonra makinayı lifte aldı.. 3 tane lift vardı içerde.. yakınına bir vantilatör koyup daha hızlı soğuması için gerekli altyapıyı hazırladı.. Yarım saat sonra Uğur usta geldi.. Uğur usta hasta denilebilecek bir adam.. İlerleyen satırda anlatacağım ama böyle hastalığa can kurban.. Gelir gelmez makinanın cevresinde bir tur atıp gözle bi inceledi.. Üstünü değişti ve hemen takımları kapıp makinayı soymaya başladı..
Derken Ceyhun ustanın babası Ahmet abi (usta) geldi biblo gibi bir Royalstar ile.. Görüntüye bakınca kendimi Orange County Choppers'in mekanına gelmiş gibi hissettim..
Derken motorun açılma zamanı geldi.. Tüm takımların yanı sıra Uğur ustanın elinde birde kumpas vardı.. Görünce çok şaşırdım.. Motoru açtı baskı balata ortaya çıktı.. Takılcak olan balatalar çoktan yapa yatırlımıştı bile.. Derken egzozun bağlantılarını söktü. Yanlış bağlanmış bu dedi.. Araya burç da koymamışlar diye ekledi.. Kumpasla ölcüyü alıp içerideki odaya geçti.. Peşinden gittim bir baktım bir torna tezgahının önünde çalışmaya hazırlanıyor.. Aldı bir metal çubuk ölçtü biçti epey uğraşı sonucu burcu hazırladı.. Tavladı, yağda soğuttu.. Makinada beğenmediği bir iki civatayı söktü sökerken dişlerin bozuk olduğunu görüp yeni diş açtı yuvalara.. O esnada Uğur usta makinanın sağında çalışırken zincir bakımı solda yapılmıştı bile Ceyhun usta tarafından.. Zinciri gördüğümde yeni zincir mi taktı diye düşündüm.. Pırıl pırıl olmuştu..
Bu esnada torna tezgahı bir iki kez daha çalıştı... Makinanın gözle görülen bir kaç eksiği daha giderildi.. Hemde hiç söylenmeden.. Sanki kendi makinalarını yapıyorlarmışcasına.. Başlarında durmanızada ses etmiyorlar.. O ne bu ne diye sormadığınız sürece ve ayak altında olmadığınız sürece.. Ben olmadım ama sordum, yahu rahatsız olmuyormusunuz diye.. Sessiz durulduğu sürece sorun yok yoksa dikkat dağılıyor hataya sebep oluyor dediler.. Çok haklılar..
Derken makina toplanıp ilk test sürüşüne çıktı.. Geldi, geldiği gibi yeni takımları aldı eline.. Gidonu söktü ön takımda boşluk var onu almamız lazım dedi.. Aldı, tekrar tecrübe etti.. Bilya varmış onun bozuk olduğu kanaatine vardı çünkü boşluğu alınca gidon sıkışma yaptı belirli açılarda.. Ayarı az gevşetincede eski boşluk oluştu tekrar.. Önümüzdeki günlerde bilya değişecek.. Küçük bir not eklemek istiyorum, bu ustalar alaylı değil, mektepli ve 18 yıldır yani çıraklıktan beri ordalar..
Başka şikayetin varmı diye sorduktan sonra makinayı kapının önüne aldılar.. tente indi.. alet edevat çıktı.. Ortam bir anda fırçasız süngersiz köpüklü yıkamacıya döndü.. Ilk defa böyle gönül rahatlığı ile makinamı yıkattım.. Yıkama durulama kurulama bittikten sonra tazdikli hava ile göstegelerde kumandalarda vesair nerde su olmaması gerekiyorsa su olmaması sağlandı..
6,5 saatin sonunda makinamı tertemiz teslim aldım.. Ücrete gelince.. Başka yer bu muameleyi yapmış olsa en az 5 mislini isterdi.. Özetle, mekanik bakım, elektrik bakım, lastik değişimi, torna tesviye işleri.. Aklınıza ne gelirse her işi yapıyorlar ve gerekli donanıma sahipler.. Bu kadar mütevazi ve bu kadar donanımlı ve bilgili yer ya sayılıdır yada yoktur.. Ki olmadığını düşünüyorum.. Hiç bir tamircide Torna tezgahı görmedim.. Yada üç lifti olup da lastik değiştirme makinası olduğunu da görmedim.. En önemlisi de bu kadar temiz bu kadar titiz çalışanını da görmedim.. Kumpas kullananı hiç görmemiştim o da bir ilk oldu.. Normalde usta dediğin alır eline vida dolu kutuyu başlar denemeye.. Burda deneme yok.. Nokta vuruşu var.. Ne kadar metih etsem de az kalır.. CC motora teşekkür ederim.. Bundan sonra servisimi buldum.. Allah nazardan saklasın..
İrtibat bilgileri:
C&C Motor
Delizade Sokak no:5
Ortaköy - Istanbul
Tel: 0 (212) 288 25 81
Gsm: 0 (537) 249 67 39
Tarif olarak:Balmumcudan Ortaköye inen yokuşa girip keskin virajlara gelindiğinde saymaya başlıyoruz.. 3 keskin virajı dönüp 4. keskin virajda virajın yönü olan sola değil hemen sağa dönüyoruz.. 100 metre ilerde sağda.. _________________
Tarih: 16.06.2008 - 15:11 Mesaj konusu:
cc motor benim komşumdur ve işini hakikaten hassas yapan, temiz çalışan bir servistir. Ahmet beyin buharlı makine yapma hobisi de vardır ki o makineleri görmeniz lazım _________________
Tarih: 16.06.2008 - 16:02 Mesaj konusu:
İşini adam gibi yapan herkese saygım sonsuz umarım gidişatı bozmazlar _________________ "SULAR YÜKSELİNCE BALIKLAR KARINCALARI YER, SULAR ÇEKİLİNCE DE KARINCALAR BALIKLARI. KİMSE BUGÜNKÜ ÜSTÜNLÜĞÜNE VE GÜCÜNE GÜVENMESİN.KİMİN KİMİ YİYECEĞİNE SUYUN AKIŞI KARAR VERİR"
Kayıt: May 22, 2006 Mesajlar: 4636 Nereden: İzmir - Diyarbakır
Tarih: 16.06.2008 - 18:00 Mesaj konusu:
Haalaa bu tip ustalar var. Ama maalesef diğer leri gibi üç kağıtçılık yapmadıkları için fazla kazanamıyorlar _________________ ZZR Hayranı olmak bi başka...
Kayıt: Feb 23, 2005 Mesajlar: 5187 Nereden: Motoristan Cumhuriyeti
Tarih: 16.06.2008 - 21:54 Mesaj konusu:
Servisin en büyük şikayeti işlere yetişememek.. Çok talep olması.. Hiç bir işinize yaramasa bile motoru yıkatmak için gidebilirsiniz.. Neresine su tutup tutmayacağını biliyorlar.. Ilk defa gönül rahatlığı ile motoru yıkattım yahu.. Yıkama bitince su kalmaması gereken yerlere tazdikli hava bastılar.. 10 numara hoşuma gitti valla.. _________________
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız