Tarih: 17.06.2008 - 13:58 Mesaj konusu:
arkadaşlar ben şahsi saldırılarda bulunmuyorum motoruda kötülemiyorum sadece kişisel fikirlerimi beyan ettim o kadar.ayrıca her firma her sektör AR-GE olayına büyük yatırımlar yapıyor bu hondaya mahsus birşey değildir.Amerikayı yeniden keşfetmenin mantığı yok gereğide yok.suzuki K7 gixer ile başlattı elektronik kontrollü steering damper olayını.honda HESD ile değil!SMDS sisteminin mucidi suzukidir ki bu sadece pist için yapılmış bir sistemdir fakat biz cadde binicilerininde kullanımına sunuldu.diğer firmalar ne yaparsa yapsın suzuki hayabusa modeliyle 99 lardan beri geçilmezliğini koruyor.hondanın, türkiye için konuşuyorum, düşük fiyat yaygın servis avantajlarından dolayı çok tutulma nedenleridir.yeni Fireblade i inceledim eski modellerdeki gibi elektrik kabloları vs..salkım saçak değil derli toplu yapılmış.malzeme kalitesi dahada iyileştirilmiş.E bunu suzuki ve kawasaki bunları zaten yıllardır yapıyor!heleki kawasaki diğer 3 japonun arasında malzeme kalite ve sağlamlığı açısından en kemiklisi.06 zx6r altımda parçalanmadı ya makinası şanzımanı dağılmadı ya gerisi yalan.ben istediğimi yapmazsa cinnet geçiririm tekmelerim makinayı.kavga ederim.600 sınıfında makinaların hepsini kullandım ben ama kawasaki bir başka.birkaç gün önce siyah beyaz 08 1000rr alan bi arkadaşla konuştuk motorun debriyajında sorun vardı boşluk ve vuruntu yapıyordu garantiden halletmek için uğraşıyordu.dedim bu HESD olayı ve ön sinyallerin aynalara koyulması hoş olmuş baya.bana dediki "e yapsınlar ya artık.suzuki yıllardır yapıyor.gsxr1000 alacaktım sakat makina ne zaman nerde ne yapacağı belli olmuyor o yüzden bunu aldım bununda kafadan sıkıntıları çıktı" geçen yıl k8 srad600 almış 600den sıkıldığımın farkına vardım 1000e geçtim dedi.ayrıca srad600 ünde 200-220 km hızlara kadar 1000liği aratmadığını söyledi.
şimdi 600rr için bunu söyleyebilirmisiniz? _________________ Impatience is a sign of hurrying; hurrying is a sign of worrying; worrying is a sign of fear www.lovehill.de
Kayıt: Aug 01, 2006 Mesajlar: 3573 Nereden: HAYAL ETTIGIN YERDEN..!!!
Tarih: 17.06.2008 - 14:05 Mesaj konusu:
ekamba,
Alıntı:
demekki honda servislerinde yanlış yağ koymuşlar...
ben 1000 bakımımı yukselıste yaptım...motul bana gore gercekten ıyı yag dıye motul aldım gıttım..ama servısımın bana soledıgı laf suydu...honda yenı nesıl 1000RR da castrolun bılmem ne yagını onerıyor kı bu yagın butun bılgılerı kapagın uzerınde yazıyor..bundan baska bır yag kullanırsak garantı kapsamı tutulucagını soledı...bızde hondanın tavsıye ettıgı yagı kullandık...bu arada aynı problem almanyada ıkı motorda daha gorulmus..onlarda farklı yag kullanmıs ve ıkısındede performans egzost varmıs... _________________ onurkaraca1313@hotmail.com
Elektronik kontrollü gidon damperi 1000RR da 04 ten beri var..
"ayrıca srad600 ünde 200-220 km hızlara kadar 1000liği aratmadığını söyledi." böyle düşünen arkadaşınız, motorculuk hayatını tekrar gözden geçirsin derim, 600 bu hızlara kadar arkasında gelir doğru ama 1000'lik ön tekere yere değmeden..
"geçen yıl k8 srad600 almış" K8 600 gixxer bu yıl haziranda geldi ülkemize..! _________________ şaka gibi...
Kayıt: Feb 20, 2005 Mesajlar: 7666 Nereden: soma-45 nederland
Tarih: 17.06.2008 - 14:08 Mesaj konusu:
OnurKaraca, onur,yanlış anlamadıysam o halde honda binicileri eksoz (performans) değiştirmeyecek ve motul falan istesen koyamıyacaksınız öylemidir dostum.. _________________ dünyada ROMA,tr de SOMA PERT TEAM http://www.youtube.com/watch?v=D98SydKuCzw
Kayıt: May 07, 2008 Mesajlar: 1269 Nereden: Memleketten....
Tarih: 17.06.2008 - 14:14 Mesaj konusu:
ekamba, böyle paslaşmayla kendi söylemek istediklerini yazma kardeş....
OnurKaraca, soiçiro honda hondanın kurucusu...şuan büyük ihtimal ölmüş olmalı....neyse bu dediklerimi beldeyama nın yetkılı servısını yapan bır arkadaşımdan duydum ankarada ayrıca ıstanbul dan motor bılgısıne çok guvendiğim ve istanbulda honda bayiği ile görüşmüş birinden dinledim bunları..... _________________
Tarih: 17.06.2008 - 14:15 Mesaj konusu:
ekamba,
Alıntı:
onur,yanlış anlamadıysam o halde honda binicileri eksoz (performans) değiştirmeyecek ve motul falan istesen koyamıyacaksınız öylemidir dostum..
tekrarlıyorum butun yenı hondaların yag kapagının uzerınde hangı marka yag kullanılacagı yazıyor...bunu kullanıcaksın dıyor adam..haa performans egzost meselesıne gelınce honda ole bır egzost yapmıskı bellı devırde ufak tup bellı devırden sonra buyuk tuo devreye gırıyor...yanı tasarlanması zor bır egzost yapmıslar
daha akrep ve yoshı cıkaramadı bu egzostları yada cıktıda ben gormedım..sorun egzosttan kaynaklana bılır dıyorlar ama daha acıklanan hıc bır sey yok.. _________________ onurkaraca1313@hotmail.com
YAKUZA , biz neden duymadik... kaynak ve delil verir misin kardesim.. yoksa boyle bir konuya ciddiyetle yaklasmani beklerdim. Polemik degil ispat lutfen... kaynek ve belge _________________ I . R . T
`06 YAMAHA R1 S.e. 50th anniversary
`08 HONDA Firebalde white
Tarih: 17.06.2008 - 14:18 Mesaj konusu:
OnurKaraca demiş ki:
CoBaLT, ben motul alıp gıttıgımde servısımın berhana soledıgı (1000bakımı berhan yaptırmıstı)baska yagın kullanılamayacagını kullanıldıgı taktırde garantı dısı olacagı bızzat berhan tarafından bana solendı ve bız motulları gerı ıade ettık bu lafı duyunca..hondanın ıstedıgı yagı koyduk..
Eğer bu global bir olay ise, MOTUL ne yapıcak sizce. Yabancı forumlarada bakmalıyız bence ne konuşuluyor. Ben Honda fanatiğiyim ve son 4 arabam honda idi. 2 sen öncede sol bileğimdeki bir problem nedeniyle Transalp biniyordum.
Fakat 2007 model arabamın ön frenlerinde bir problem vardı. 6 takım fren düzeni değiştirildi ve problem çözülemedi. Arabamı sattım. Hondadan soğuttu hondanın kendisi beni. Sadece bu yağı kullanıcaksın ve performans egsozu takmıycaksın. Demekki hiçbir modifikasyonda yapamıycaksın. Dünyanın en büyük motor (makinedir kastım) üreticisi olan bir firma bunu yapmamalı. Naçizane fikrimdir. _________________ Enstrumanda Buzuki, SS de Suzuki
Tarih: 17.06.2008 - 14:18 Mesaj konusu:
yakuzzza,
Alıntı:
bu dediklerimi beldeyama nın yetkılı servısını yapan bır arkadaşımdan duydum ankarada ayrıca ıstanbul dan motor bılgısıne çok guvendiğim ve istanbulda honda bayiği ile görüşmüş birinden dinledim bunları.....
dınlemıs oldugun yorumu bu problemler ılk cereyan ettıgınde BERHAN duzgun rodaj ve yag secımıne zaten baglamıstı..benıde arayıp senın motorunda hıc bırsey cıkmagacak rahat ol demıstı ve benım motorumda suana kadar bır terslık yok...tespıtte dogru olabılır bunu soleyenler ..ama actıgın topıc bırazcık hondanın acıklaması gıbı oldugundan dıkkatımı cektı..neyse kaynak bıldırımı ıcın tesekkurler _________________ onurkaraca1313@hotmail.com
En son OnurKaraca tarafından 17.06.2008 - 14:19 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız