busamania, bak kim geldiii OnurKaracayı tanırmısın acaba _________________ motora ömür boyu binmek istiyosanız kaskınızı takın!!!
ŞAMPİYONU SIKAR YARIŞ!!
buracQ, tamam bıraktım ben olayı akışına denizci ve bilekci arkadaşın allah yardımcısı olsun _________________ motora ömür boyu binmek istiyosanız kaskınızı takın!!!
ŞAMPİYONU SIKAR YARIŞ!!
Tarih: 17.06.2008 - 16:08 Mesaj konusu:
kardeşim kendine güveneceksin başkasının bilmemneyiyle gerdeğe girmeyeceksin.motorcusado,
ben benim kimseye değil kendime güvenirim.buyur gel gazlayalım diyorum sen adam çağırıyorsun.kendine güvenmiyormusun? _________________ Impatience is a sign of hurrying; hurrying is a sign of worrying; worrying is a sign of fear www.lovehill.de
Tarih: 17.06.2008 - 16:09 Mesaj konusu:
speedology demiş ki:
motorparca demiş ki:
hiçbir motosiklet firmasının size;şu marka yağı kullanacaksınız aksi taktirde aracınızı garanti kapsamı dışında bırakırız v.b gibi söylemlerde bulunma hakkı yoktur,söylenilse bile böyle birşeyi uygulamaya kanunen hakkı yoktur.a marka motosiklet üreticisi b marka motosiklet yağlarını tavsiye ediyor ibaresi dışında herhangi bir dayatma olamaz.siz aldığınız motosiklet markasının tavsiye ettiği yağı kullanmak zorunda değilsiniz.ama özel incelikte bir yağdır ve tek bu markada var ise durum tabiki farklıdır.bu tür servis diretmelerinin hiçbir dayanağı yoktur.tabiki servisler yağ satıp bu ürünlerden para kazanacaklardır,bu son derece normal ve olması gereken birşeydir ancak illa bunu alacaksın yoksa şöyle olur böyle olur...yok öyle birşey.japonlarda insan.seri üretim motosikletlerde bugüne kadar fabrikasyon hatalar oldu ve olacak ama bir başka standart laf ise rodaj ve kullanıcı hatası lafıdır.iyi günler..
hoppa nasıl yani !!!servisin tavsiye ettiği yağ o motosikletin özelliklerini ihtiyacını karşılayan bir yağdır ve binici tavsiyeye uymak zorundadır insanları yanlış yönlendirmeyin bizde yıllarca servis hizmeti verdik
incelik ve özellik tipini belirtilmesi normaldir ve her motosiklet için kalınlık ölçüsü zaten motosiklette yazmaktadır,buna uyulması gerekir fakat;marka olarak diretemez ve hiç bir hakkıda yoktur.Türkiye'de Honda-Kawasaki-Suzuki-Yamaha'nın tavsiyelerine uymak müşterinin kendisine kalmış birşeydir ki buna uyan kaç servis var? Honda yetkili servisi olupta bir servis castrol,bir servis motul,diğer bir servis mobil ürünleri ile bakım işlemlerini yapıp garanti kapsamında tutuyorsa hangisi doğrudur?bu olay diğer motosiklet firmalarında da tabiki mevcut.kimseyi yanlış yönlendirdiğimiz yok,söylediğimiz herşey insanlar haklarını bilsin ve buna göre davransın diye.bu söylediklerim insanların bilgilenmesi içindir.bu başlıktaki konuyla direkt olarak ilgili değildir.iyi günler.. _________________ Let the good times roll.
www.motorparca.com
Arkadaşlar affınıza sığınarak çömez bir motorcu olarak (ama ilk kazasını bile yapmış, 2 kırık, 3 çatlakla subaylığa terfi etmiş) bişey sormak istiyorum. Herkes burda yok damperli steering, yok HMDS mi ne, neyse onları yazıp duruyo, işte neymiş sakin motormuş honda, yok ghost rider Suzukiciymiş, anası kawacıymış fln...
Peki motor nedir? Şasi midir? 0-100 müdür? Çeyrek mil midir?
Ya motor özgürlük değil midir? Insanın ÖZGÜRCE KENDİNİ İFADESİ değil midir motor? Peki yeni Honca cıbırla (1000RR) kendini ifade eden bir adamın hiç mi kız arkadaşı olmamış? Ya bu makina çirkin bi kere! Çirkin işte. En çirkini hem de! 80'lerin motorlarından da çikin! Çok çikin! Çikiiiiiiiiiiiiiiiiin!!! Elektronik bilmemne sayesinde bilmemneyi 0.0000001 saniye daha iyi yapıyomuş. Eeeeeee? Çirkin olunca ne para ediyor? Evet, ona ayrıca gelmek lazım... Geliyorum...
Adamlar nasıl ucuz motor yaparız diye kırpmış kırpmış orasından burasından, sonra da 600'lük kasaya 1000'lik motor koduk diye hava atmış, bi kere motor harbi küçük. Suzuki yıllardır 600'lük kasaya 750'lik koyuyo, aleti en baba motorcular bile testlerinde yolda tutmakta zorlanıyo. Sonra gitmiş designer'ine çok para vermemek için fresh out of college bi yetmeye design yaptırmış.
Siz de gidip bu motoru aldığızla kalmayıp, hatta sorun yaşayanları da görüp hala daha yok cıbır en iyisi, honda diğer motorların babası, hepsinin anasını alır, bacısını satar fln...
ÇİRKİN KARDEŞİM MOTOR. Siz hayat onda bundayı bırakın, bi kere de iyi bir iş çıkarılmadığında en sevdiğiniz insan bile olsa (ki bu bir marka sadece) bi eleştirin yahu!
Honda bu modeliyle hata yapmıştır, en kısa zamanda da düzeltecektir, let it be design, or power/drive train. Naçizane düşüncem budur... _________________ Öyle ufak tefek rüzgarlar seni eğerse
Bir dağ kadar olsan bir ota değmezsin
Tarih: 17.06.2008 - 16:13 Mesaj konusu:
THE_ONE, sen bırak şimdi motogp falan geçecen onları.sen neler yapmışın onları duyalım.japonyaya gittinmi?ben gittim?4 büyüğün hangisinin fabrikasını test sürüşlerini gördün?ben hepsini gördüm.fabrikasını gezdim.uzakdoğuda gitmediğim yer kalmadı.hyundai sadece araba üreticisimidir?mitsubishi nedir ne yapar?kawasakinin iş sahaları nelerdir?seninde bu tür eleştriler yazman haddinede düşmez hududunada... _________________ Impatience is a sign of hurrying; hurrying is a sign of worrying; worrying is a sign of fear www.lovehill.de
her motorun kullanma kılavuzunda,konulması gereken yağ özellikleri yazar. Örnek : JASO
Her yağın kutusunda da,hangi standartlara uyduğu yazar. Yağ markası farketmez,ayrıca bir servisin yağ satmak için garantiyi bahane etmesi hiç hoş değil. _________________
busamania, !!
ben sana motorum 1000RRım vs. bişey söledimmi kapışalımda demedim !! dikkatli okuman lazım!! al sana kapışcak adam korktunmu yoksa bende 1000RR yok al işte sana 1000RRI Olan onur abiye söyledim sıkmak yemedi galiba klavyede yazmaya benzemio ama degilmi
sende yalan olup gitmezssin inşallah _________________ motora ömür boyu binmek istiyosanız kaskınızı takın!!!
ŞAMPİYONU SIKAR YARIŞ!!
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6103 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 17.06.2008 - 16:29 Mesaj konusu:
busamania, madem bukadar biliyosun burda millete neden ne alsam diye soruyosun! hepsinin fabrikalarını bile gezmişin daha ne istiyosun!!
http://www.motordelisi.com/ftopicp-1274264-.html#1274264 http://www.motordelisi.com/ftopicp-1282668-.html#1282668
burda da motor tecrubeni yazmışın bi 600cc kullanmışın nekadar kullandığınıda anlamak zor değil kendi çapımda kullanıyorum diyosun topicte senin 10katı tecrubeli adamlara gel sıkalım v.s diyosun kardesim senin sorunun ne??
http://www.motordelisi.com/ftopicp-1290157-.html#1290157
çokmu bilgilisin yazılarını okudum ,çokmu sıkısın suan altında motor bile olduğu süpheli toplan race üzerinde 10bin km yaptıysan ben baska bişey bilmiyorum! derdin gazlamakmı kardesim,istanbuldaysan ordan izmirdeysen burdan sana gönüllü çok adam bulurum madara olursun!! haddini aşma! _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Türke Kefen Biçenin,Ölümü Korkunç Olur.
Bu Dağlar Bizimdir,Ferman Gerekmez,Bozkurtun Gezdiği Yere,Çakal Giremez..
Kayıt: Feb 20, 2005 Mesajlar: 7887 Nereden: soma-45 nederland
Tarih: 17.06.2008 - 16:32 Mesaj konusu:
ryangt demiş ki:
Her yağın kutusunda da,hangi standartlara uyduğu yazar. Yağ markası farketmez,ayrıca bir servisin yağ satmak için garantiyi bahane etmesi hiç hoş değil.
motorparca demiş ki:
incelik ve özellik tipini belirtilmesi normaldir ve her motosiklet için kalınlık ölçüsü zaten motosiklette yazmaktadır,buna uyulması gerekir fakat;marka olarak diretemez ve hiç bir hakkıda yoktur.Türkiye'de Honda-Kawasaki-Suzuki-Yamaha'nın tavsiyelerine uymak müşterinin kendisine kalmış birşeydir ki buna uyan kaç servis var? Honda yetkili servisi olupta bir servis castrol,bir servis motul,diğer bir servis mobil ürünleri ile bakım işlemlerini yapıp garanti kapsamında tutuyorsa hangisi doğrudur?bu olay diğer motosiklet firmalarında da tabiki mevcut.
örnek vereyim hemen..
2006 r1 sıfır aldığımda servisten repsol koymuşlardı ve bunu koyun demişlerdi...
aradan bi sezon geçmedi tekrar servise gittim baktım bu sefer mobil 1 koyuyorlar.....
fakat ondan sonra motul e geçtim ve inanılmaz memnundum,repsol e göre tabi...
bence yağ konusunda kendini kanıtlamış markalardan şaşmamak gerek. _________________ dünyada ROMA,tr de SOMA PERT TEAM http://www.youtube.com/watch?v=D98SydKuCzw http://www.metacafe.com/watch/1715814// 06 r1 299+ gece kuşu
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız