Tarih: 26.06.2008 - 12:07 Mesaj konusu: motor hala tekliyor..
arkadaşlar bi konu açmıstım orda motorun marka model belirt demişiniz.Kanuni 125 classic scooter.Buji demiştiniz ama bujiyide yeniledim hala gaz yemiyor arkadaşım dediği gibi 40ı geçemiom tepelerde motor yarıda gaz kesiyor gaz yemiyor sorun devam ediyor.Servise götürdüm g. veren usta bi bok yapmadan 25 kağıtı aldı yaptım götür die ama hala aynı ben sorunu artık kendim halletmek istiom paragöz servislerle yüz göz olmöayım zaten garanti süreside doldu. bi yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlarım bana karbüratörlerle ilgili detaylı bilgi verebilirmisiniz ama kanuni 125 classic hakkında..şimdiden sizlere teşekkür ederim arkadaşlar..
Kayıt: Aug 21, 2006 Mesajlar: 7480 Nereden: ÇATIDAN/TERASTAN... EN UÇ NOKTADAN...
Tarih: 26.06.2008 - 12:34 Mesaj konusu:
bir çok neden olabilir depo ya pislik gelmiştir ardından karbiratöre indirmiştir bir ikincisi motorun hava filitresi giriş ve çıkış hortumları yerinden çıkmış olabilir (karbiratöre giriş hava filitresine giriş).... aklıma gelenler bunlar... _________________ JAPONLARIN_EFENDİSİ_MAKİNA_MÜHENDİSİ
En son serkan_yenidunya tarafından 26.06.2008 - 12:48 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
bence iş karburatörde. eğer ayar tutmuyorsa iyice temizlet ve hava ve benzin girişini kontrol ettir. eğer ateşlemede sorun yok ise bence sorun bu. Birde servise götürme para tuzağından başka bi işe yaramıyo kimileri..
Tarih: 04.07.2008 - 10:31 Mesaj konusu:
anladığım bildiğim kadarıyla edindiğiim tecrübelerle yardımcı olmaya çalişiyim:
1,karbüratörünün memeleri tıkanmış olabilir (bu ihitimal yüksek)
2,eğer karbiratör tıkandıysa normalde karbiratöre pislik gitmemeli ki buda benzin filtresi delinmiş olabilir ihtimalini yüksek kılıyor.
3,eğer motorun siyah duman çıkarıyorsa motyorun yağ yakıyor demektir buda subap ayarları ile ilgilidir.
4,eğer motorun gri duman atıyosa ve gaz yememzlik yapıyorsa hava filtren tıkalıdır motorun hava alamıyordur buda motora fazla fazla benzin girmesi demek motorun benzine boğulduğu için gaz yemez ve benzin egzozundan çiğ olarak çıkar ve motorunda yakıt sarfiyatı artar.
5,hava benzin ayarın bozuk olabilir karbiratörürnün üzerinde 2 tane vida vardır onuda oradan yapabilirsin ama daha önceden bir tecrüben yoksa denememi tavsiye ederim.
şimdilik aklıma gelen gaz yememe probleminin sebepleri bunlar aklıma geldikçe yazarım.
AYRıCA diğer konundada söylenmişti avatarını düzenlesen
Tarih: 04.07.2008 - 11:30 Mesaj konusu:
motorcusado demiş ki:
motorun kaç kmde ?
karbüratöründe sorun olabilir !
motorun komparosör yapmıyo olabilir ve comparasör yapmayan bi motor bitik demektir inş sorunun karbiratördür
AYRICA AVATARINDAKİ RESMİ KÜÇÜLT 120X120 OLUCAK
evet buda sorun olabilir ayak marşın varsa bas yumuşak mı sert mi bi kontrol et yumuşaksa eğer allah yardımcın olsun demekten başka bişey gelmez elden.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız