Kayıt: Mar 06, 2004 Mesajlar: 4720 Nereden: istanbul / Göztepe
Tarih: 29.06.2008 - 14:28 Mesaj konusu:
derkunt, abi emeğin için bizleri temsil ettiğin için tekrar teşekkür ederiz. EMOK günlüğünde buluşmak üzere _________________ İnsan, gözden ibarettir aslında, geri kalan cesettir.
Göz ise ancak dostu görene denir.
derkunt, çokgüzel fotolar eline saglık hemeglenip hemde hergün fotograf çekip siteye koydun tebrikederim
bu arda marmok ta çok kiolmamasına ragmen çok eğlendik herşey çok güzelll _________________
Merhaba Motor Delileri...
Marmok'ta bir çoğunuz ile tanışma fırsatı bulduğumuz için çok mutluyuz. (Biz derken Fatih ve Erol hatırlamayanlar için Eski Datça Evleri)
Umarız sağ salim evlerinize vardınız/varacaksınız. Çok yakın bir zamanda görüşebilmek dileğiyle... Kalın sağlıcakla...
Kayıt: Dec 04, 2006 Mesajlar: 1448 Nereden: BALIKESİR (ZAFER KOÇ)(age group 30)
Tarih: 29.06.2008 - 17:14 Mesaj konusu:
derkunt abi çok güzel fotolar roman gibi eline emeğine sağlık ortam çok hoş oralarda olmak vardı ama iş güç nasip.... _________________ Bir dakikalık İNSAN taklidi yap yeter............(yüzüm sadık köpek yüzün kedice pazarlıklı
Lan bir sen mi kaldın akıllı bu tarla mayınlı
Ummadığın yer tuzaklı vesselam....
(sogopa...vesselam......kaf kef...)
Tarih: 29.06.2008 - 17:31 Mesaj konusu:
Alıntı:
Kimseyle vedalaşmadım..Sabahın köründe elinde birası hala ortalarda dolanan İsland dışında
Rabbit, hakikaten çok içtim ben yine bu sene...ama olsun bu sayede vedalaşabildik öptüm seni şekercim.umarım yolculuk iyi geçmiştir.ben hala akturdayım...evime gidip uyumak istiyorum artık.... _________________ Özgür Ruhlu Deli Kız...
Tarih: 29.06.2008 - 21:48 Mesaj konusu:
Hakikaten bravo HAKKI abi..
Bir festival ancak bu kadar güzel yaşatılır..
Fotograflarla gün gün yaptıgın paylaşımın tadına doyum olmamış...
Harikasın. _________________ İnsan umudu taşıdı, kimisi kırdı umudu, lakin kiminin sahip olduğu tek şey oydu, hepsi buydu.
Kayıt: Oct 16, 2005 Mesajlar: 635 Nereden: KAR?IYAKA-YZMYR
Tarih: 29.06.2008 - 22:06 Mesaj konusu:
marmok a gelip te bizleri yalnız bırakmayan md li arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.
cok eylendik harika bir tatil yaptık ... işallah birdahaki festivalde buluşmak üzere _________________ mehmet-sevgi-murat-tu?ba
tan ailesi
mehmettan_izmir@hotmail.com
Tarih: 30.06.2008 - 02:20 Mesaj konusu:
yüreginize saglık _________________ "SULAR YÜKSELİNCE BALIKLAR KARINCALARI YER, SULAR ÇEKİLİNCE DE KARINCALAR BALIKLARI. KİMSE BUGÜNKÜ ÜSTÜNLÜĞÜNE VE GÜCÜNE GÜVENMESİN.KİMİN KİMİ YİYECEĞİNE SUYUN AKIŞI KARAR VERİR"
Yeni topik açmadım, mevcut topiğin altına kendi sunumumu ekliyorum:
3. MARMOK Festivali'nin Resimleri, Videoları, Artıları ve Eksileri:
Geçen yıl yapılan 2. Marmok Festivali’nde büyük keyif almıştım. O yüzden bu sene festival öncesinde yapılan bazı olumsuz yorumlara rağmen 3. Marmok Festivali’ne gitme kararı almıştım. Ancak kendi kişisel ve iş durumlarım ile hemen hemen tüm arkadaşlarımın programları kesişemediği için bu sefer tek başıma gideyim dedim. Geçen sene arkadaşlarla topluca gittiğimde büyük keyif almıştım. Bu sefer de büyük keyif aldım çünkü daha önceden bilmediğim farklı gruplardan farklı yaşlarda bir çok yeni motorcu arkadaşlarla tanıştım. Bu sefer farklı bir yönden keyif aldım, benim için sosyal kazanımları olan bir etkinlik oldu. Bunun dışında tanıdığım bir çok arkadaşımı da görme imkanım oldu.
Bu festivalin 3 gün yerine 7 gün yapılması büyük bir hata oldu çünkü şu olumsuz sonuçlara yol açtı:
1) İlk 1-3 günde gelip gidenler oldu. Son günlerde gelenler ilk günlerde gelen dostlarını bulamadılar ve tepki gördü. Erken gelen bazı kişiler ise erken döndü.
2) Cumartesinden önce gidenler esas festivali tadını alamadılar. Festivalin ilk 6 günü daha çok bir tatil niteliği taşıyorken festival özelliğini sadece cumartesi günü yaşatmıştır. Cumartesi harici günler yine eğlenildi ama daha çok kişilerin kendi becerisi, sosyalleşmesi ve eğlence anlayışı ile mümkün oldu.
3) Festival alanı geniş zaman aralığına yayıldığı için sanki festival alanı dolmadığı ve katılımcı sayısı düşükmüş imajı verdi. Gerçi ben katılımcı sayısını bilmiyorum ama çok da yüksek olduğunu sanmıyorum. Geçen sene motosikletimle çadırıma ulaşmak için çadırlardan ve iplerden yol bulamıyordum. Daha da ilginci, gece uyuduğum zaman gece gelen motorcuların kurduğu çadırlar sebebiyle motosikletimi çadır alanından çıkaramıyordum. Bu sene çadırımı aynı alana kurdum ve alanın boşluğundan ötürü istesem yarış bile yapardım.
4) Yine aynı geniş zaman aralığından dolayı katılımcılar yollarda seyrederken hiç de festival heyecanı hissetmediler. Ben geçen seneki Marmok Festivali’ne giderken yolarda her tarafta motorcu görüyordum ve 2. yapılan geçen seneki Marmok’a yaklaşırken yolda içimde müthiş bir heyecan vardı. Motorcu olmayanlar tanıdıklarım bile “yollarda neden bu kadar çok motorcu var?” diye sormak zorunda kalmışlardı.
5) Organizasyon eksiklikleri zamanla ilgili değil ancak geçen sene de vardı ama bu sene daha fazlaydı.
6) Akut ve ve bazı motosiklet grupları olmasa yarışmaların sayısı çok az olacaktı. (Son gün hariç)
7) Datça’ya yapılan geleneksel Ata’ya saygı kortejine yine bu 7 gün meselesinden dolayı katılım çok az oldu. Geçen sene yapılan kortejde başı ve sonu görünmezken bu seneki en fazla 70-80 motor olmuştur.
Orada duyduğum SÖYLENTİLERE (yani polemik ya da herhangi bir şey yapmıyorum) göre yazıyorum: Gelecek sene Marmok’un ev sahipliğini yine aynı kişi yaparsa bazı insanlar gitmek istemiyormuş, ancak değişik bir oluşum olması da bekleniyormuş. Belki Marmaris Belediyesi veya Datça Belediyesi sahiplik yapacakmış. Yeni organizasyonda isim değişikliği gerekecekmiş, bu durumda olası bir isim olan Datmok yapılırsa veya eski Marmok da yapılsa ben mutlaka katılacağım. Sadece bu müthiş düşey ve yatay kıvrak yolda sürüş yapmak için gelirim.
İzmir’den 5 saate gittim, dönerken ise 4 saatte (sabah 09:00’a kadar radar yok dediler, 08:30’da iki tane radarı atlattım ) geldim. Sabah 1.5 saat yüksek hızla yol aldıktan sonra radar saatinden sonra 70-80’le gitmek zorunda kaldım. Asfaltı erimiş olan Marmaris çıkışı 4-5 km’ye kadar olan yol haricinde çok güzel viraj yaparak yol aldım. Grup sürüşü yapmadan kendi başıma motosiklet sürdüğüm için grup sürüşlerinin yavaş sürüş etkisi dışında kalarak performans sürüşü yaptım zaman zaman. Hızlı sürüş sırasında Sakar Geçidi inişte frenleme sebebiyle zorlarken, yukarı tırmanışta ise çok güzel tad verdi.
Bir aksilik olamazsa seneye gene oradayım. Bir takım olumsuzluklara rağmen Marmok’a gidemeyenler/gitmeyenler çok şey kaçırdı.
Önce videoları koyacağım. Daha sonra fotoğraflara sıra gelecek. Bazı videoların görüntü sorunu var çünkü onlar cep telefonu ile 3gp formatında çekildi sonra bilgisayarda MPEG-1’e çevrilip diğer videolarla birleştirildi ve daha da sonra boyut küçültüldü, yani bir çok işlemden geçtiler.
Bu arada eklemek istediğim bir not var, “Bizi Fark Edin” şarkısıyla da bildiğim Ogün Bülent Görgün keşke Datça’ya Ata’ya Saygı Kortejinde artçı olarak yer alırken kask kullansaydı. Şarkılarıyla trafik konusunda yol gösteren birisinin kortej sırasında çekilen fotoğraflar basına aktarılsa kendisi rahatsız olacaktır, yani ben olsam olurdum.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız