Kayıt: Dec 27, 2007 Mesajlar: 276 Nereden: İSTANBUL / GÜNGÖREN
Tarih: 29.06.2008 - 19:06 Mesaj konusu:
Kymco ve benzeri motosikletlerde ki özellikle de scooter larda 1 kilometreye karşılık olarak yaklaşık 1.3 kilometre yazar yani siz 100 km yaptığınızda yaklaşık 77 kilometre yapmış olursunuz buda gerçek kilometre başına yakılan yakıt hesabında bizleri yanıltır. Şöyle düşünelim benzinin litresi 3.5 ytl civarına yaklaşmışken mümkün değil 8 kuruşa 10 kuruşa 1 kilometre yol yapmak. Geçen hafta ve ondan önceki hafta aynı mesafeyi iki defa gittim ortalama 400 er kilometre yol yaptım ve en az yaktığım 11.5 - 13 kuruş civarıydı gerisini siz hesaplayın _________________ Yuan XGJ 150 - 23 Sarı (yeni racer) 4.500 Km
Arora AR 150T-15 Bordo (eski scooter) 15.500 Km
Otomobilde Kemer Takmadan Motosiklette Kask Takmadan Marşa Basma !
Uğur - 0 Rh (+) Pozitif
Kayıt: Dec 27, 2007 Mesajlar: 276 Nereden: İSTANBUL / GÜNGÖREN
Tarih: 29.06.2008 - 19:24 Mesaj konusu:
Bizzat kendim test ettim
1. Kıyıköy'lüyüm evden köye arabayla 144 km yazıyor normalde ama motorumla 187 km yazıyor
2. Otoyollarda "Baz Başlangıcı 0+ 000" şeklinde tabelalar vardır devamı olan tabela "Baz Sonu 5+ 000" olur bu iki tabelanın arası 5 km olur böyle ölçersin
3. İki motorla da aynı mesafe gittiğimde hep benimki ve benimki gibi çin malı olanlar fazla yazıyor.
4. Kilometreyi normalden fazla yazmasının asıl sebebi daha az yaktığı zannedilmesi için bir taktiktir.
5. Eskiden taksicilerde ufak çaplı tekerlek kullanarak taksimetrenin fazla yazmasını sağlıyorlardı. Tabi artık kalmadı. _________________ Yuan XGJ 150 - 23 Sarı (yeni racer) 4.500 Km
Arora AR 150T-15 Bordo (eski scooter) 15.500 Km
Otomobilde Kemer Takmadan Motosiklette Kask Takmadan Marşa Basma !
Uğur - 0 Rh (+) Pozitif
benzin 3.50 lira mı oldu abi haberim yok valla yau vay canınaaaaa
Son Mesajdan 2 dakika sonra eklendi:
ben hep fulluyorum, makinada hiç yakmadıgından benizn litresini hatırlamak zor oluyo tabi, o zamn 0.14 kurus yakıyomuş benim alet _________________ 06 CBR red
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız