2 motosikletide kullanmıs biri olarak
,ben yine muhalefet olacagım, cbf 500 diyorum, bir kere fazerden kesinlikle az yakar, daha uzun motor ömrü , daha kolay bakım ve daha az bakım masrafı , daha ucuz fiyat, hondanini cbf 500 de kullandıgı makine oldukca eski yıllarca saglamlıgını kanıtlamıs efsane bir motor, ayrica honda adı ve kalitesininde unutmamak lazım, ve düsük süratlerde sehir icinde daha iyi hareket kabiliyetine sahip kullanımı cok daha kolay..
su fazer e bir türlü ısınamadım 4 silindir olmasına ragmen, kullanımı cok acayip geliyor bana, hele ön grenaj kafa tarafı aşırı agir dengesiz gibi fazlalık gibi duruyor düsük süratteki manevrelarda
Tarih: 01.07.2008 - 16:27 Mesaj konusu:
MythShaman demiş ki:
ayrica honda adı ve kalitesininde unutmamak lazım
evet bencede nede olsa Honda Kazık Onda, Yedek parça fiyatlarını bir araştır istersen çoğu parçanın Fazer'dan pahalı olduğunu göreceksin...
MythShaman demiş ki:
ve düsük süratlerde sehir icinde daha iyi hareket kabiliyetine sahip kullanımı cok daha kolay..
daha kıvrak dediğin motor Fazer'dan 20 kg daha ağır bu konuyu biraz daha düşün istersen. Ben Fazer'la trafikte neredeyse 125'lik motorlar kadar rahatım.
MythShaman demiş ki:
su fazer e bir türlü ısınamadım 4 silindir olmasına ragmen, kullanımı cok acayip geliyor bana, hele ön grenaj kafa tarafı aşırı agir dengesiz gibi fazlalık gibi duruyor düsük süratteki manevrelarda
İşte aslında olayın özeti burda, aslında Fazer'ı ya seven çok seviyo yada hiç sevmiyor sen ikinci sınıftasın sanırım.
Ayrıca virajlarda da çok dengeli bir motor özellikle düşük süratlerde çok rahatım, bence senin durumun psikolojik. _________________ Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
bu parça muhabbetini anlamıyorum neye göre pahalı ,hava filtresi mesela kawa da honda 100 ytl veya fren balatası ,yok kaporta aksamı diyosan zaten ona hiç girme ucuz olsa bile acaba stokta varmı dır veya paran acaba sıfır almaya yetecek midir ,kaskon varsa zaten düşünmezsin vs vs.hangisi tarzın o önemli _________________ HONDA CBR600F5 Yoshimura
KAWASAKI Z750Muzzys(old bike)
The world is yours
karşılaştırma biraz yanlış olmuş.çünkü aralarında 100 cc ve 2 adet silindir farkı var.yani cevap bilindiği üzere fz6 fazer. _________________ www.pamukemlak.com
aslında skidrow arkadaşımın dediği gibi cbf 600 motoruda soracaktım ama arkadaşım cevaplamış.abs olması benı cektı.motorda olması gereken super bır ozellik dıyebılırmıyız abs için.
Fazer a birtürlü ısınamamış biri olarak yinede yedek parça -yakıt-performans göz önüne aındığında kesinlikle fazer _________________ 1340 cc hacim,195 hp güç eğer bunlar sizin ölçüleriniz değilse biz boyunuzun ölçüsünü vermeye hazırız. www.hayabusariders.com
Tarih: 02.07.2008 - 18:16 Mesaj konusu:
cezayhan demiş ki:
aslında skidrow arkadaşımın dediği gibi cbf 600 motoruda soracaktım ama arkadaşım cevaplamış.abs olması benı cektı.motorda olması gereken super bır ozellik dıyebılırmıyız abs için.
ABS enaz 3 kez beni ciddi kazalardan kurtardı diyebilirm.inanılmaz konforlu,dengeli ve hata kaldıran bir motordur, bende alırken çok düşünüp almıştım ve banada inanılmaz övgülerle bahsediyolardı ve nekadar haklı olduklarını anladım.bizim memleketimizde motordan ve almaktan bahsedilince herkezin ilk söyledigi şukadar beygirdir hiç düşünme al.peki nasıl duracak??? fazeri tavsiye eden arkadaşlar fazerin fren özrlü oldugunu biliyorlarmı?? yada binip kullanmışlarmı.R6 motorunun sport touring kasaya nekadar fazla geldgini.ani ivmelnmelerde gidonun beni bırakta şu depoyu bi tokatlayım dedigini biliyorlarmı acaba?(burada polislerde var 2 tane ayda 2 kez toplanır o makinalar sürekli kaza.polislerele konuştugumda abicim bu makinayı yapanın allah belasını versin diye bi cümle kurmuştu bana.Ayrıca bu yaz sonu bunu satıp 600rr almayı düşünüyodum ama malesef satmayacak kadar menunum ve kararımı degiştirip ek külfetle onun yanına bir RR almaya karar verdim satılacak makina degil.parça sıkınıtıs yok.zaten sıkıntı çıkartacak bir makina degil referans için cbfturkiye.org u ziyaret edip fazer kullananların motorlarını sitede satılıga çıkartıp nasıl cbf600 sahibi olmak için çırpındıklaırnı verdigim adreste gçrebilirisn daha anlatack çok seyi var ama cbf600 anlatılmaz yaşanırişin özü 72 hp canavargibi bir makinadır şiddetle tavsiye ederim dostum... _________________ YA HAYATI DÖRT DÖRTLÜK YAŞARSIN YADA HEP ÜÇBUÇUK ATARSIN KARAR SENİN...
05/cbr125R--01/transalpXL650---06/cbf600---GSXR 600 K7
ABS enaz 3 kez beni ciddi kazalardan kurtardı diyebilirm.inanılmaz konforlu,dengeli ve hata kaldıran bir motordur, bende alırken çok düşünüp almıştım ve banada inanılmaz övgülerle bahsediyolardı ve nekadar haklı olduklarını anladım.bizim memleketimizde motordan ve almaktan bahsedilince herkezin ilk söyledigi şukadar beygirdir hiç düşünme al.peki nasıl duracak??? fazeri tavsiye eden arkadaşlar fazerin fren özrlü oldugunu biliyorlarmı?? yada binip kullanmışlarmı.R6 motorunun sport touring kasaya nekadar fazla geldgini.ani ivmelnmelerde gidonun beni bırakta şu depoyu bi tokatlayım dedigini biliyorlarmı acaba?(burada polislerde var 2 tane ayda 2 kez toplanır o makinalar sürekli kaza.polislerele konuştugumda abicim bu makinayı yapanın allah belasını versin diye bi cümle kurmuştu bana.Ayrıca bu yaz sonu bunu satıp 600rr almayı düşünüyodum ama malesef satmayacak kadar menunum ve kararımı degiştirip ek külfetle onun yanına bir RR almaya karar verdim satılacak makina degil.parça sıkınıtıs yok.zaten sıkıntı çıkartacak bir makina degil referans için cbfturkiye.org u ziyaret edip fazer kullananların motorlarını sitede satılıga çıkartıp nasıl cbf600 sahibi olmak için çırpındıklaırnı verdigim adreste gçrebilirisn daha anlatack çok seyi var ama cbf600 anlatılmaz yaşanırişin özü 72 hp canavargibi bir makinadır şiddetle tavsiye ederim dostum...
Tamamen kişiye göre değişen durumlar anlattıklarınız.
hondanın pek çok motorunu yamaha ya tercih ederim ancak fazer ve cbf kıyaslandığında tercihim fazer.
Frenlerden bahsetmişsiniz bu tarz şeyleri şahsen kendi adıma takmıyorum çünki hangi motosikleti satın alırsam alayım üzerinde pek çok değişikliğe giderim.Sadece fren konusunu göz önüne alarak cbf daha iyidir diyemeyiz tabiki büyük bir ayrıntı ancak yedek parça,bakım v.s gibi konuları göz önüne alınca fazer çok çok çok daha mantıklı. _________________ 1340 cc hacim,195 hp güç eğer bunlar sizin ölçüleriniz değilse biz boyunuzun ölçüsünü vermeye hazırız. www.hayabusariders.com
Tarih: 04.07.2008 - 15:15 Mesaj konusu:
Skidrow demiş ki:
ABS enaz 3 kez beni ciddi kazalardan kurtardı diyebilirm.inanılmaz konforlu,dengeli ve hata kaldıran bir motordur, bende alırken çok düşünüp almıştım ve banada inanılmaz övgülerle bahsediyolardı ve nekadar haklı olduklarını anladım.bizim memleketimizde motordan ve almaktan bahsedilince herkezin ilk söyledigi şukadar beygirdir hiç düşünme al.peki nasıl duracak??? fazeri tavsiye eden arkadaşlar fazerin fren özrlü oldugunu biliyorlarmı?? yada binip kullanmışlarmı.R6 motorunun sport touring kasaya nekadar fazla geldgini.ani ivmelnmelerde gidonun beni bırakta şu depoyu bi tokatlayım dedigini biliyorlarmı acaba?(burada polislerde var 2 tane ayda 2 kez toplanır o makinalar sürekli kaza.polislerele konuştugumda abicim bu makinayı yapanın allah belasını versin diye bi cümle kurmuştu bana.Ayrıca bu yaz sonu bunu satıp 600rr almayı düşünüyodum ama malesef satmayacak kadar menunum ve kararımı degiştirip ek külfetle onun yanına bir RR almaya karar verdim satılacak makina degil.parça sıkınıtıs yok.zaten sıkıntı çıkartacak bir makina degil referans için cbfturkiye.org u ziyaret edip fazer kullananların motorlarını sitede satılıga çıkartıp nasıl cbf600 sahibi olmak için çırpındıklaırnı verdigim adreste gçrebilirisn daha anlatack çok seyi var ama cbf600 anlatılmaz yaşanırişin özü 72 hp canavargibi bir makinadır şiddetle tavsiye ederim dostum...
Arkadaşım söylediklerine bir fazer kullanıcısı olarak sadece ve sadece gülüyorum. Neymiş fren özürlüymüş şuymuş buymuş bilmemneymiş. Bu fren söylentisi sadece orjinal lastiklerin kalitesiz yol tutuşundan ileri gelmekte. Orjinal Baltax lastikleri gerçekten çok kalitesiz ve çok çabuk kayma yapıyor. Ben aldığımda Metzeler M3 Sportec ile değiştirdim ve senin ABS'li CBF600'ünden daha kısa sürede durabileceğimi düşünüyorum aynı hızda. (Böyle düşünmemin sebebi ABS'nin lastikleri kilitlememek için daha uzun mesafede duracağı gerçeğidir.)
Her türlü viteste ve her türlü ivmelenmede hiçbir zaman Fazer'ım bana tank tokatlıyacak izlenimi kesinlikle vermedi. Çok dengeli ve konforlu bir motor ayrıca. Sadece artıçı konforu iyi değil.Honda'da parça sıkıntısı yok ama Yamaha'ya göre kimi yedek parçaları yarı yarıya daha pahalı bunuda göz önüne almak lazım. Ayrıca söylemiş olduğun cbfturkiye sitesini 1,5 senedir takip etmekteyim hiçde dediğin gibi Fazer'ı olupta satıp CBF600 almak isteyen bir arkadaşla karşılaşmadım çok ilginç.Ayrıca insanların Fazer'ı tercih etmelerinin ana sebebi beygir gücü değil taşıdığı sportif çizgileridir.
Kıyaslama yapıcak olursam bana göre Fazer digital göstergesi, enjeksiyonlu motoru (kesinlikle daha az yakar) daha kalın lastikleri, sportif görünüşü (çizgiler ve sele altı egsozlar) ve 20 beygir fazlası ve hareketli ikinci el piyasasıyla CBF600'e göre daha iyi bir tercihtir.
Ayrıca CBF600 72 beygir değil 77,5 beygirdir. _________________ Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız