_RoMeO_ haklı olduğun noktalar var,şehiriçi yerine trafik'te dersek daha doğru olur,karşınıza bi araba çıktığında ayağınız arka frende olmayabiliyo,kötü bi durum olur.
Foroğraflardan öylemi gözüküyo bilmiyorum ama bu şekilde dönerken ayağı kırmak baya baya zor bi ihtimal,ayağınız yerle temas etmiyor zaten.
Bildiğin kadarı yanlış galiba,ukalalık yapmıyım benimki de yanlş olabilir,ama supermoto'da adamların arkayı kaydırarak(vites küçülterek,kompresörle) döndüğünü varsayarak,frenle arkanın azıcık kayması düşürmez diye tahmin ediyorum.
Anlatamadık YBR varsa sende böyle dönemezsin.....Bu kadar basit çok dönmek istiyorsan arkandanda video ile seni takip eden bi motor olsun,sen dönmeyi dene bizde videodan bir ybr ile haddini aşarsan nasıl kaza yapılır görelim.Dediğim şey iyiliğin için ama dön dönme o senin bileceğin bişey ama DONULMEZ.
E hiç bişeye dayandırmadan konuşursan inanılabilirliği pek olmaz tabi,dönülmez ne demek,bu mu yani açıklaman,mantığın.
Arkadaşlar zaten spor kullanım için söylüyorum,yarışlardaki gibi 80,90 la zor virajlara gireceğim yok,keyif almaya yönelik kullanımdan bahsediyorum.
Tarih: 03.07.2008 - 18:53 Mesaj konusu:
atilla54 demiş ki:
_RoMeO_ haklı olduğun noktalar var,şehiriçi yerine trafik'te dersek daha doğru olur,karşınıza bi araba çıktığında ayağınız arka frende olmayabiliyo,kötü bi durum olur.
Foroğraflardan öylemi gözüküyo bilmiyorum ama bu şekilde dönerken ayağı kırmak baya baya zor bi ihtimal,ayağınız yerle temas etmiyor zaten.
ayağını yere değdirmeyeceksen bu dönüşün mantığı nedir yani ağırlık merkezini değiştirmekse bunu vücündunu sola yada sağa yatırarakta yapabilirsin ama kesinlikle bu tür bir dönüşte ayağın yere değecek ki motora vucunun uyguladığı ağırlık yere verilecek ve motorunu daha fazla yatırabileceksin race makinelerde slider olmadan kim dizini yere sürebilir bundada botunun altında sürtünmeye dayanıklı bir malzeme yoksa zaten ayağın ve ayakkabın hasar görür bu tip hafif ve arka tekeri hızlı virajlara uygun olmayan motorlarda eğer pistte yada crossdaysan ayağını sola yada sağa koyarak vucudunun ağırlığını motora vermeden (yere vererek) dönebilirsin gelelim ybr'ye eğer bunu ybr'de de yapmak istiyorsan uygun bir yolda bu tür bir dönüşe uygun bir botla deneyebilirsin çünkü fizik kuralları motorlara yada markalara göre değişmez 190 lastikle dönebileceğin viraj ile 120-140 lastikle dönebileceğin viraj tabiki aynı olamaz çünkü arka teker hem gücü yere iletir hemde dönüşlerde yere temas eden yüzeyi kadar viraj alır eğer ince bir lastiğin varsa ve tabiki ince lastiğin olduğuna göre motor gücünde çok olamaz 200 ile viraj alamazsın ama 70-80 ile giderken vücut ağırlığını motora vermeyerek motorunu bu şekilde yatırabilirsin sonuç olarak bu hareketin esprisi bu yani bedenini virajın tersine ve ayağını virajın içine koyarak motora uygulanan ağırlığı azaltarak motoru daha fazla yatırmak yani normalde sen vucut ağırlığını virajın içine verirsen motor daha fazla ve kolay bir şekilde yatacak ama motorun gücü yetersiz kaldığı için yeteri kadar hızlı viraja giremeyeceksin ve merkez kaç kuvveti motorun o pozisyonda gidebilmesi için yeteri kadar güçlü olmayacak aynı şeyleri bir kaç şekilde anlatmaya çalıştım umarım anlamışsındır. _________________ 2001 ZX-12 R *****2008 HAYABUSA [SON NOKTA]
****2005 GSX R 600 *** 2006 R1
** 2005 HONDA SHADOW
**** 2006 HAYABUSA (PERT )
ZX 14 yukarıda da söyledim,ben yarışlarda kullanılan yöntemi kastetmiyorum.Ama benim hatam çünkü yarış tarzı bi dönüşün resmini koymuşum konunun başına.Özür diliyor ve düzeltiyorum,benim kast ettiğim:
Resimden de görüldüğü gibi topuğun yere değmesi söz konusu değil,tam olarak bu fotoğraftaki gibi alıyorum virajları,henüz 2000km tecrübeli bi Deli için topuğu sürterek dönme intahar olur zaten:D
atilla54, bu resimdeki hareket, ayak zaten yere değmiyor,
süpermotonun yüksekliği virajda daha fazla yatma imkanı sağlıyor,
çok yatırdığın zaman zaten torklu bir makina viraj içinde aşırı kuvvetten arka teker kayarsa zaten ayağın otomatik olarak yerle temas ediyor ve motor tekrar topluyor kendini,
ybr gibi torku çok düşük olan bir motorda bu hareketi yapmanın görsellik dışında bir anlamı yoktur.
Tarih: 04.07.2008 - 18:02 Mesaj konusu:
atilla54,
kardeşim o motor ayağını öyle yapmasanda o kadar yatar zaten o topuk yere değmeden o hareketin bir mantığı yok gerekli açıklamayı yapmıştım ama başaramamışım demek ki.kolay gelsin _________________ 2001 ZX-12 R *****2008 HAYABUSA [SON NOKTA]
****2005 GSX R 600 *** 2006 R1
** 2005 HONDA SHADOW
**** 2006 HAYABUSA (PERT )
Tarih: 04.07.2008 - 18:26 Mesaj konusu:
arkadaşlar konuyu internette aradım taradım
birkaç gayesi varmış ayak açmanın
öncelikli amacı, motor öncen kayarsa ayağı yere vurarak motoru toparlamakmış
ama dikkat ederseniz adamlar ayaklarını yana doğru açarken aynı zamanda öne doğru da uzatıyorlar ve gövdeyi neredeyse deponun üzerine çıkartıyorlar (hatta hareketin adı da fuck the tank )
bundaki maksatları da motorun önüne daha fazla ağırlık transfer ederek önün yere tutunmasını iyileştirmekmiş..
umarım daha açıklayıcı olmuştur
saygılar... _________________ MOTORLARIN EFENDİSİ
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız