Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Supermoto tarzı dönüş?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Supermoto tarzı dönüş?
Sayfa Önceki  1, 2

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
atilla54
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: SAKARYA

MesajTarih: 03.07.2008 - 16:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

_RoMeO_ haklı olduğun noktalar var,şehiriçi yerine trafik'te dersek daha doğru olur,karşınıza bi araba çıktığında ayağınız arka frende olmayabiliyo,kötü bi durum olur.
Foroğraflardan öylemi gözüküyo bilmiyorum ama bu şekilde dönerken ayağı kırmak baya baya zor bi ihtimal,ayağınız yerle temas etmiyor zaten.
Başa dön
atilla54 Çevrimdışı atilla54 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
wadek
Üye
Üye

MesajTarih: 03.07.2008 - 16:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bildiğim kadarıyla viraj alıyorken(o şekil yatırarak) karsına araba dahi çıksa ayagının arka frende olmaması senin hayrına..
Başa dön
wadek Çevrimdışı wadek Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
atilla54
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 03.07.2008 - 16:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bildiğin kadarı yanlış galiba,ukalalık yapmıyım benimki de yanlş olabilir,ama supermoto'da adamların arkayı kaydırarak(vites küçülterek,kompresörle) döndüğünü varsayarak,frenle arkanın azıcık kayması düşürmez diye tahmin ediyorum.
Başa dön
atilla54 Çevrimdışı atilla54 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
wadek
Üye
Üye

MesajTarih: 03.07.2008 - 16:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben bildiğim kadarını söyledim artık daha tecrubelı arkadaslar durumu aydınlatacaktır..
Başa dön
wadek Çevrimdışı wadek Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Answer_3
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Sivas

MesajTarih: 03.07.2008 - 16:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Anlatamadık YBR varsa sende böyle dönemezsin.....Bu kadar basit çok dönmek istiyorsan arkandanda video ile seni takip eden bi motor olsun,sen dönmeyi dene bizde videodan bir ybr ile haddini aşarsan nasıl kaza yapılır görelim.Dediğim şey iyiliğin için ama dön dönme o senin bileceğin bişey ama DONULMEZ.
Başa dön
Answer_3 Çevrimdışı Answer_3 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
atilla54
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 03.07.2008 - 17:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

E hiç bişeye dayandırmadan konuşursan inanılabilirliği pek olmaz tabi,dönülmez ne demek,bu mu yani açıklaman,mantığınÇok gülüyorum.
Arkadaşlar zaten spor kullanım için söylüyorum,yarışlardaki gibi 80,90 la zor virajlara gireceğim yok,keyif almaya yönelik kullanımdan bahsediyorum.
Başa dön
ZX14
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: KASABALI

MesajTarih: 03.07.2008 - 18:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

atilla54 demiş ki:
_RoMeO_ haklı olduğun noktalar var,şehiriçi yerine trafik'te dersek daha doğru olur,karşınıza bi araba çıktığında ayağınız arka frende olmayabiliyo,kötü bi durum olur.
Foroğraflardan öylemi gözüküyo bilmiyorum ama bu şekilde dönerken ayağı kırmak baya baya zor bi ihtimal,ayağınız yerle temas etmiyor zaten.

ayağını yere değdirmeyeceksen bu dönüşün mantığı nedir yani ağırlık merkezini değiştirmekse bunu vücündunu sola yada sağa yatırarakta yapabilirsin ama kesinlikle bu tür bir dönüşte ayağın yere değecek ki motora vucunun uyguladığı ağırlık yere verilecek ve motorunu daha fazla yatırabileceksin race makinelerde slider olmadan kim dizini yere sürebilir bundada botunun altında sürtünmeye dayanıklı bir malzeme yoksa zaten ayağın ve ayakkabın hasar görür bu tip hafif ve arka tekeri hızlı virajlara uygun olmayan motorlarda eğer pistte yada crossdaysan ayağını sola yada sağa koyarak vucudunun ağırlığını motora vermeden (yere vererek) dönebilirsin gelelim ybr'ye eğer bunu ybr'de de yapmak istiyorsan uygun bir yolda bu tür bir dönüşe uygun bir botla deneyebilirsin çünkü fizik kuralları motorlara yada markalara göre değişmez 190 lastikle dönebileceğin viraj ile 120-140 lastikle dönebileceğin viraj tabiki aynı olamaz çünkü arka teker hem gücü yere iletir hemde dönüşlerde yere temas eden yüzeyi kadar viraj alır eğer ince bir lastiğin varsa ve tabiki ince lastiğin olduğuna göre motor gücünde çok olamaz 200 ile viraj alamazsın ama 70-80 ile giderken vücut ağırlığını motora vermeyerek motorunu bu şekilde yatırabilirsin sonuç olarak bu hareketin esprisi bu yani bedenini virajın tersine ve ayağını virajın içine koyarak motora uygulanan ağırlığı azaltarak motoru daha fazla yatırmak yani normalde sen vucut ağırlığını virajın içine verirsen motor daha fazla ve kolay bir şekilde yatacak ama motorun gücü yetersiz kaldığı için yeteri kadar hızlı viraja giremeyeceksin ve merkez kaç kuvveti motorun o pozisyonda gidebilmesi için yeteri kadar güçlü olmayacak aynı şeyleri bir kaç şekilde anlatmaya çalıştım umarım anlamışsındır. Çok gülüyorum
**** 2006 HAYABUSA (PERT Gülümsüyorum )
Başa dön
ZX14 Çevrimdışı ZX14 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
atilla54
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 03.07.2008 - 19:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ZX 14 yukarıda da söyledim,ben yarışlarda kullanılan yöntemi kastetmiyorum.Ama benim hatam çünkü yarış tarzı bi dönüşün resmini koymuşum konunun başına.Özür diliyor ve düzeltiyorum,benim kast ettiğim:

Resimden de görüldüğü gibi topuğun yere değmesi söz konusu değil,tam olarak bu fotoğraftaki gibi alıyorum virajları,henüz 2000km tecrübeli bi Deli için topuğu sürterek dönme intahar olur zaten:D
Başa dön
turist
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Dikili

MesajTarih: 03.07.2008 - 19:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

atilla54, bu resimdeki hareket, ayak zaten yere değmiyor,
süpermotonun yüksekliği virajda daha fazla yatma imkanı sağlıyor,
çok yatırdığın zaman zaten torklu bir makina viraj içinde aşırı kuvvetten arka teker kayarsa zaten ayağın otomatik olarak yerle temas ediyor ve motor tekrar topluyor kendini,
ybr gibi torku çok düşük olan bir motorda bu hareketi yapmanın görsellik dışında bir anlamı yoktur.
Başa dön
turist Çevrimdışı turist Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
atilla54
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 04.07.2008 - 15:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bana en mantıklı ve en doğru cevap turist'in cevabı gibi geldi,aklım yattı yani bu mantık.Çok teşekkür ederim turist.Gülümsüyorum
Başa dön
iskorpitixcihan
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 04.07.2008 - 15:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bence hiç deneme ince teker allah korusun çok pis düşersin
ZX14
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: KASABALI

MesajTarih: 04.07.2008 - 18:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

atilla54,

kardeşim o motor ayağını öyle yapmasanda o kadar yatar zaten o topuk yere değmeden o hareketin bir mantığı yok gerekli açıklamayı yapmıştım ama başaramamışım demek ki.kolay gelsin
**** 2006 HAYABUSA (PERT Gülümsüyorum )
Başa dön
ZX14 Çevrimdışı ZX14 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
aarpinar
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 04.07.2008 - 18:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşlar konuyu internette aradım taradım
birkaç gayesi varmış ayak açmanın
öncelikli amacı, motor öncen kayarsa ayağı yere vurarak motoru toparlamakmış
ama dikkat ederseniz adamlar ayaklarını yana doğru açarken aynı zamanda öne doğru da uzatıyorlar ve gövdeyi neredeyse deponun üzerine çıkartıyorlar (hatta hareketin adı da fuck the tank Gülümsüyorum )
bundaki maksatları da motorun önüne daha fazla ağırlık transfer ederek önün yere tutunmasını iyileştirmekmiş..
umarım daha açıklayıcı olmuştur
saygılar...
atilla54
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 04.07.2008 - 19:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

aarpinar çok teşekkür ederim açıklaman için,isim hoşuma gitti:D,Aarpinar'ın mesajıyla konunun amacına ulaştığını düşünüyorum.

Topuğu yere sürtmedikçe hiç bi mantığı olmadığı görüşüne katılmıyorum.
Başa dön
motodrift
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: düzce merkez(motorum mobilet).com

MesajTarih: 04.07.2008 - 19:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yooo niye yanlış olsun ben mobiletle alıyorum Çok gülüyorum

ayğını öl koyunca insan nın için nedense güven oluyor

ne den çünki mesela ön teker kaydı hemen ayağınla kaldırabilirsin İyi fikir

bol virajlar Delirdim Delirdim

iş birgün supermoto m olur Üzgünüm
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal