Motordaşlarım öncelikle selamlar.Bugün başıma gelen bir olayı her ne kadar gözlerim ve bedenim iş sebebiyle yorgun olsada dayanamadım bu yazıyı yazmaktan kendimi alamadım.Bugün dükkanımın önünde bir motor durdu simsiyah.Üzerindeki şöförü tanıyamadım kaskından ve kıyafetlerınden dolayı.Kaskını cıkarınca arkadasım Mustafa oldugunu gordum ve sok oldum.Bir z1000 almıs.Bana buyuk surprız yapptı sanki motoru alan kişi benim gibi:)Sanki motor bana hediye geldi.Motor daha plastik kokuyordu.Üzerine bindigimde sanki devasa bir iş makinesinin üzerinde oturuyorum sandım kendimi.
Mustafa bana demezmi at bi tur bakalım nasıl begenicekmisin diye.İnsan bir tuhaf oluyor arkadaslar.Marşa bastım yahu nedir o traktör mübarek.1. VİTESTE gaza biraz fazla dokundum sanırım motor geri tepti beni resmen direksiyon basında.Seyir halındeyken zaten bir sey dememe gerek yok.Güzel ötesi bir makine.Ayrıca cidden kaslı ve güven veren bir güç.180 yaptım sahil yolunda zaten yol bitti.Daha fazla basamadım.
Cocuklugumdan beri zaten kawasaki ye hayranım.yarış motoru dedikmi aklımıza gelen kawasaki oluyordu.Bu iş suna benziyor.Markete gidersiniz bana bir tane sana yağ ver dersiniz.Halbuki aldıgınız yagın markası ya ramadır ya ülker bizimdir nebileyim yada herhangi bir markadır ama sana yag ver deriz
Kawasakide işte böyle bir sey
(Dayanamadım bu anımı sizinle paylaşmak istedim.Foto cekmeyi unutmuşum arkdaşlar.Bu arada sayısaldan yada piyangodan beleş para cıkarsa ilk yapacagım iş Z1000 almak olucak ciddiyim .)
Z1000 ile anısı olan arkadaslar paylasırsa sevinirim...
Z1000
MAKİNE TİPİ : 4-zamanlı,su soğutmalı, Sıra - 4 silindir
SİLİNDİR HACMİ : 953 cc
SİLİNDİR, ÇAP x STROK : 77.2 x 50.9 mm
SIKIŞTIRMA ORANI : 11.2:1
SÜBAP SİSTEMİ : DOHC,16 Sübap
MAKSİMUM GÜÇ : 127 PS/10.000 rpm.
MAKSİMUM TORK : 95.6 N.m (9.7 Kgf.m)/8.000 rpm
KARBURATÖR : Elektronik Yakıt Enjektörlü 38 x 4 Keihin
ATEŞLEME : Dijital TCBI
MARŞ SİSTEMİ : Elektrik
ŞANZIMAN : 6 - vites
ŞASİ TİPİ : Yüksek Gerilimli Çelik
KASTER / TRAIL : 24' / 101 mm
SÜSPANSİYON ÖN : 41 mm çatal
SÜSPANSİYON ARKA : Nitrojen gazlı Uni-Trak
LASTİK ÖN / ARKA : 120/70 ZR 17 / 190/50 ZR 17
FREN ÖN : Çift Disk 300 mm,4- piston kaliper
FREN ARKA : Tek Disk 220 mm, Tek piston kaliper
TEKERLEK ÇALIŞMASI ÖN / ARKA : 120 / 138 mm
BOYUTLAR UxGxY : 2080 x 770 x 1055 mm
AKS AÇIKLIĞI : 1420 mm
SELE YÜKSEKLİĞİ : 820 mm
YAKIT KAPASİTESİ : 18 Lt
KURU AĞIRLIK : 198 Kg
İMALAT YERİ : Japonya
En son safak52 tarafından 08.07.2008 - 20:00 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
güzel olmuş _________________ ab RH+
ruhsuz_welet@hotmail.com
Arabanın kapısını açtım , açtım girsin içeri..
kalktı hilal kaşları sordu kim bu serseri..
Tarih: 08.07.2008 - 20:20 Mesaj konusu:
süper alet yaaa. arkadaşım almış z750cc dün bindim çok sıkı keyifli bir alet.. 1000 nasıl acaba _________________ SeVme beni Kızım meşaLe ve eGzOst KoKaRım...şaRKı TüRKü Bilmem tezahürat YazaRım viTes aTarIm...tuTma eLLeRimi emaneT saRaRım,gAza BasArıM...CimBomUma ve mOtOruMa Laf aTaRsan DüNYanI ßa$ıNa yıKaRım ...
Kayıt: May 03, 2007 Mesajlar: 1812 Nereden: İstanbul / Avrupa Yakası
Tarih: 08.07.2008 - 21:01 Mesaj konusu:
Uzay mekiği yok yok UFO _________________ http://www.bikepics.com/members/kdrygz/
Hayatı REPEAT Tuşundan Çıkar..SHUFFLE takıl !!Yorulduysan PAUSE Yap..Canından Bezdiysen STOP!Cesaretin Varsa Hala O Zaman NEXT
Tarih: 08.07.2008 - 21:02 Mesaj konusu:
bence tek kelime ile 10 numara bir naked Honda CB100 ve bu birincilikte yarışır tabi _________________ Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
eski bir z ci olarak z motoya ilham kaynağı veren bu sınıfın bence dünyada bile yeri ayrıdır.Fransa'da her köse başında nerdeyse görmek mumkun.Tr'de maalesef çıplak makıne olmanın zorluğunu yaşıyor. _________________ HONDA CBR600F5 Yoshimura
KAWASAKI Z750Muzzys(old bike)
The world is yours
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6139 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 08.07.2008 - 21:45 Mesaj konusu:
makina aslında tambir şekil makinası,aynı zamanda 200km ye kadar 600cc race makinaya kafa tutcak kadar sıkı,ama 180den sonra ruzgar yuzunden kaska hakim olmak cokzor acayip ruzgar yiyorsunuz,sehirler arası yolda yuksek hızla gitmek cok yorucu aerodinamisi pek yok heryandan ruzgar alıyor,ha fazla gazlamadan uzun yolda da sorunsuz cunkü bir dostum defalarca izmir-gaziantep arası gidip geldi suanda 60bini gecti alet!sorunsuz yani,2. eli yavas değer kaybeden makina,cünkü güçlü ama bu gucu kullanmak sorun oluyor,kendi fikrimi söylersem tarz değiştirsem bence ilk düşünceğim makinalardan biridir!
Son Mesajdan 4 dakika sonra eklendi:
Alıntı:
bence tek kelime ile 10 numara bir naked Honda CB100 ve bu birincilikte yarışır tabi
honda CB1000R diye bu makinaya rakip bir makiNA yaptı sadece resmini gördüm alet inanılmaz esstetikti!!
http://www.honda.co.uk/motorcycles/2008/CB1000R/index.html _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Türke Kefen Biçenin,Ölümü Korkunç Olur.
Bu Dağlar Bizimdir,Ferman Gerekmez,Bozkurtun Gezdiği Yere,Çakal Giremez..
hız için değil ama görünüş için güzel bir makina _________________ Rüzgar ben, Denge ben, Tutunan ben,
En küçük Hatada yok olacak ben.
Ozaman sen neyi dert ediyorsun...
cs...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız