sayın maliye bakanımız kan akıtan %50 yapmasın.resmi bir agızdan açıklama olmadıkça inanmam.
bu ötv işini en iyi takip edebilecek arkadaşlardan biri de Eraydır,bakalım öyle bir şey varmı. _________________
PERT TEAM
GENÇLER İHTİYARLARIN APTAL OLDUKLARINI SANIRLAR AMA İHTİYARLAR GENÇLERİN APTAL OLDUKLARINI BİLİR.
Tarih: 09.07.2008 - 13:06 Mesaj konusu:
MALİYE OTOMOTİVDE ÖTV İNDİRİMİNİ SINIRLADI
Maliye Bakanlığı, Motorlu Araç Satışlarında Özel Tüketim Vergisi (Ötv) Hesabında, En Fazla Yüzde 10 İndirimi Esas Alacak.
Maliye Bakanlığı, motorlu araç satışlarında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) hesabında, en fazla yüzde 10 indirimi esas alacak. Bundan daha fazla indirim yapılsa bile Bakanlık, ÖTV matrahını yüzde 10 üzerinden belirleyecek.
Maliye Bakanlığının Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.
Bakanlık, araç satışlarında indirim oranı yüksek gösterilerek ÖTV matrahının aşındırıldığı gerekçesiyle, matrah hesabında dikkate alınan indirim oranına sınır getirdi.
Tebliğde, ÖTV Kanunu ile motorlu araçların bulunduğu 2 sayılı listedeki mallardan alınacak verginin, mükellefin bu malları alış bedeli üzerinden malın tabi olduğu orana göre hesaplanan vergi tutarından az olamayacağının hükme bağlandığı anımsatıldı. Buna göre, ithalatçıların alış bedeli olarak, ithalatta hesaplanan KDV matrahı esas alınacak. Verginin alış bedeli üzerinden hesaplandığı durumlarda, mükellefin malı teslim tarihine kadar bu malı mükellefe teslim eden tarafından yüzde 10'a kadar yapılan indirimler alış bedelinden indirilecek.
Mükelleflerin teslim ettikleri söz konusu mallara ilişkin hesapladıkları ÖTV'nin matrahı, alış bedelinden daha düşük ise, ÖTV alış bedeli üzerinden hesaplanacak. Bu malların mükellef tarafından teslimi tarihine kadar, malları mükellefe satanların satış bedeli üzerinden indirim yapmış olması halinde, mükellefin alış bedelinin yüzde 10'unu aşmamak üzere yapılan indirim tutarının düşülmesi sonucu kalan tutar ÖTV'nin matrahının tespitinde dikkate alınacak.
Tebliğde, bir örnekle, indirimli matrah üzerinden nasıl ÖTV hesaplanacağı, fatura edileceği gibi konulara açıklık getirildi.
Öte yandan mükellefin alış bedeli olarak, bu malları mükellefe satanların düzenledikleri fatura ve benzeri vesikalar üzerinde gösterilen tutarlar esas alınacak.
Alış bedeli üzerinden yapılan indirimlerin de Vergi Usul Kanunu hükümleri kapsamında belgelendirilmesi gerekecek. ÖTV mükellefinin ithal ettiği malları tesliminde vergi hesaplaması halinde, ithal edilen malların alımına ilişkin yurt dışındaki satıcı tarafından yapılan indirimler de belgelendirilecek.
Haber Yayın Tarihi: 08 Temmuz 2008 Salı Saat 12:02 _________________
Kayıt: Oct 02, 2005 Mesajlar: 2027 Nereden: sevdim o zalimi :) (m.köy/istanbul)
Tarih: 09.07.2008 - 13:07 Mesaj konusu:
HakanDincer, ben geçenlerde ötv nin artacağını okumuştum, %4-8 oranında, indirim olacağını sanmıyorum. _________________ Dün gitti bugün varsyn,yaryn var my
Baksana her ölen ihtiyar my?
Tarih: 09.07.2008 - 13:08 Mesaj konusu:
Eyvahhh bu dahada kötü haber..
Yani Motosiklet mağazası istesede %10 dan fazla indirim yapamıyacak...
Yok arkadaş yok...Bu hükümet malesefki ülkeyi bitirdi... _________________ Tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi
SAGOPA
Insallah düser temennimiz o yönde ama söyledigin cok dogru baskan cidden bu millete müstahak...Az daha bos bırakılsa Dogu anadoluyu felanda komple satar rahatlarlar
tabi,cari açıgı kapama adına ithal mallara ötv zammı koyarak bunu kısmaya çalışıyorlar.dünyada kendi halkının sırtına bu kadar binen bir idare varmı acaba. devlet millet için olması gerekirken sanırım türkiyede millet devlet için var. _________________
PERT TEAM
GENÇLER İHTİYARLARIN APTAL OLDUKLARINI SANIRLAR AMA İHTİYARLAR GENÇLERİN APTAL OLDUKLARINI BİLİR.
En son SABER tarafından 09.07.2008 - 13:45 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
bakanın bırı köye gıtmıs köylüye akepeyi anlatırmıs.köylünün bırı dayanamış sormus sız mangalı yakıp mangalla bırlıkde rakı içermısınız,bakan cvp vermiş haşa yok ıcmeyız,köylu devametmıs e şarap içermisiniz bakan hayır kesınlıkle, e sız kadınlarla falan aleme gıdermısınız eğlenırmısınız bakan yıne hayır canım olumu öyle şey artık köylü dayanamamıs
eee sizin hiç bir masrafınız yok ağabeyyy ee neden bu kadar hırsızsınız demiş
atamın,ismet paşamın kemiklerı sızlıyor yazıkkı ne yazık
Kayıt: Mar 05, 2004 Mesajlar: 2742 Nereden: Toronto-Canada
Tarih: 09.07.2008 - 14:22 Mesaj konusu:
Turkiye'de hicbir sey ucuzlamaz. Ayni kalsa, sukretmemiz lazim.
AHMET_R6 demiş ki:
Kimse kusura bakmasın. Aziz Nesin boşuna dememiş.....
Aziz Nesin yanlis soylemis arkadasim. Sanirim %60 demisti o... Muhtemelen fazla dusman toplamamak icin oldugundan az soylemistir. %60 cok az bir oran degil mi _________________ My bikes: 06 Honda CBR1000RR (Silver); 06 Honda SCV100F Beat (Silver); 06 Norco (Green)
rddkers_riders, Benden önce yazmışsın sağol.
Şuanda artık otomotiv sektöründe Maliye Bakanlığı, Motorlu Araç Satışlarında Özel Tüketim Vergisi (Ötv) Hesabında, En Fazla Yüzde 10 İndirimi Esas Alacak.
Alıntı:
Yani Motosiklet mağazası istesede %10 dan fazla indirim yapamıyacak...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız