Kayıt: Mar 05, 2004 Mesajlar: 2602 Nereden: Toronto-Canada
Tarih: 30.06.2008 - 12:55 Mesaj konusu:
Cok guzel fotograflar yine Donald_Duck.
Köy ne kadar guzelmis oyle.
Kirmizi beyaz kombinasyon kiyafetin super Donald_Duck. Insan yurtdisindayken daha da bir baglaniyor o renklere. _________________ My bikes: 06 Honda CBR1000RR (Silver); 06 Honda SCV100F Beat (Silver); 06 Norco (Green)
Tarih: 01.07.2008 - 07:02 Mesaj konusu:
Sonra baska bir köye denk geliyoruz...
İhtiyar heyeti oturmuş köyün giriş kapısının önüne... Bir muhabbettir gidiyor.
Katalon bilsem de konussam, katılsam muhabbete.
-Selamin aleykum agalar...
-Ve aleykumselaaaam...
-Geciyorduk bir ugrayalim dedik, malum sicaklar... Belki dedik bir tas ayran buluruz...
-Hos gelmissiniz be...vardir tabii ayran olmanmi? Bu sicaklar Alaman bombardimanindan beri gorulmedi buralarda evladim... Cenabi hakkin hikmeti iste.
Var bir ugursuzluk... O fezaya gide gele gide gele bozdular duzenimizi...Hep Ameriganin basinin altindan cikiyor bunnar... Aaah ah ben dediydim bunnar Normandiyaya geldiginde kimse beni dinnemedi....
Sen nerdensin evladim?
-Nüyork emmi...
- Nea! S'ttir bre zındık....Bi de utanmadan ayran diyo... Verin lan bastonumu... Maffettiniz lan dünyayı...Hiyeyt !
Bu hayali muhabbet aklımdan gecerken sinirim bozuldu basladim siritmaya... Adamcagizlar da bakiyor bu delimidir nedir diye. Universal bir sekilde selamlastik, destur alip girdik köyü kapisindan iceri.
Köyün ortasinda bir meydana cikiyor kapi. Klisesi, can kulesi ve meydanda oynayan cocuklarin civiltisi var.
Cesme var bir tane...Şırıldasın, kuşlar gelsin, güzellik olsun diye yapmış birisi işte. Hoşumuza gitsin istemiş. Bizde elimizi göğsimize götürüp eyyvallah diyoruz.
Güzel böyle...
Kenarda bir kahve, garson sicaktan uyukluyor... Bir kac turist bir seyler iciyor. Onlarda bizim gibi ne ariyorlarsa burada? Yerlilerin akli almiyordur muhakkak.
Tekrar acildik tepeler arasindan kivrilan, hic bitmesin diye icimden gecirdigim yollara ve bununla karsilastik bir ara.
Bunun devami yine bu forumda ama baska baslikta... Bulursunuz siz onu, bilirim.
O köy senin bu kasaba benim iki üç gün dolaştık civarı. Zilyonlarca fotograf çektim... "Deklanşör ağladı bea" diye geyik yapayım mı?
Ne banal.. Birden romatizmi mahfettim degil mı... Pardon alamadım kendimi.
Affettireyim kendimi bari.
Altta sizlere bir demet yasemen...
Bu kadar Ispanya dag koyu kasabasi fotografi sanirim yeter...hatta cok fazla bile oldu, fotograflar anlamini yitirdi...
Neyse, onumude bir de buyuk sehir var. Barselona. Bakalim ne zaman ona sira gelecek...
Tarih: 01.07.2008 - 07:12 Mesaj konusu:
Yine supersin Donald_Duck.
Yeni acacagin topicin linkini bu topice de mesajla ekler misin? Bunu takip edenler kacirmamis olur. En basta ben... _________________ My bikes: 06 Honda CBR1000RR (Silver); 06 Honda SCV100F Beat (Silver); 06 Norco (Green)
Tarih: 12.07.2008 - 02:47 Mesaj konusu:
Barselona da suphesiz en ilgi ceken yer "Sagrada Familia" - " Kutsal Aile" klisesi.
Yilda 2,5milyonun uzerinde ziyaretci sayisiyla Ispanyanin en cok turist ceken yeri unvani buraya ait.
Klise unlu mimar Antoni Gaudi (1852 – 1926), nin eseri. Deli mi dahi mi oldugu diplomasini aldigi gunden beri hala tartisilan Gaudi, Barselona civarinda kucuk bir sehirde dogmus, Barselona da okumus, eserlerini vermis, hayatini bu sehre vakfetmis.
Sehre serpistirilmis pek cok eseri var ve hepsi de unlu ugrak yerleri turistler icin.
Biz de tabii ki bunlarin hepsine ugradik. Aksini dusunemiyorum zaten... Barselonaya gidip Sagrada familia yi gormemek bir turistin yazin Bodrum a gidip denize girmemesi, Nevsehir gidip peri bacasi gormeden donmesi gibi bir sey...
Kliseden bahsedeyim azicik. Insaati 1882 de baslamis ve Gaudi omrunun son 40 yilini sadece ve sadece bu klise insaatina vakfetmis... Sıkı durun... Insaat hala suruyor. 1900 lerin basinda boyle bir projenin iki-uc yuz yil surecegi hesaplaniyormus. Ancak bugunku bilgisayar teknolojileriyle insaat oldukca hizlanmis durumda. 2026 da bitecegi kuvvetle tahmin ediliyor. Yani Gaudinin olumunun 100. yili.
Icerden bir perspektif...
Her ne kadar fotograf biraz fikir verse de binanin ici ve disi insani hayretlere dusuren detaylar, insaat teknikleri, akla hayale gelmeyecek muhendislik ve mimarlik dahasiyla dolu.
cepheden bir detay, meyvalar, heykeller, salyangozlar, vitraylar, cicekler, bocekler... Basdondurucu...
Gaudi, binanin bitmesi "yuzyillar surer" diyenlere "Isverenimizin bir acelesi yok" diyormus. Insanin kendi omrunun yetmeyecegi bir projeye bu gercegi bilerek atilmasini her zaman takdirle karsilamisimdir.
"Kose donuculuk" yada "vur-kac" denilen ve gozumde hic bir degeri olmayan hayat tarzinin tam karsi ucu bu dusunce tarzi.
Inailmaz entrikali detaylarla dolu giris kapilarindan biri...
Gaudi bunu bildiginden projesini detaylariyla hazirlamis, maketler, modeller yapmis, yaptirmis... Iste bina bitince boyle gorunecek...
(yuksekligi 170m yi buluyor. Bogaz koprusu ayaklari 100m dir)
Icerden bir diger perspektifle Sagrada Famiglia ya elveda diyoruz. yuksekligi 50m yi bulan ana salon...
Kayıt: Aug 13, 2005 Mesajlar: 3400 Nereden: LEVENT-İSTANBUL
Tarih: 12.07.2008 - 03:20 Mesaj konusu:
Donald_Duck, reşat abi bi saniye bu fotoları ben geçen seneden hatırlıyorum...aynı yere 2.kez gitmiş olamayacağına göre...e abi ben bunları 2007 de gördüm...belkide DD abi bizi deniyor ...ne kadar dikkatliyiz diye...çok net hatırlıyorum bunları ben... _________________ Mete Handro Prodikşın ve Bilumum Ekşın A.Ş. Gururla Sunar..."Gerçekler Acıdır..Acıtır.."Gariban Traktörü Massey Ferguson CBF 150..Hor Görme Pandayı...
Tarih: 12.07.2008 - 04:41 Mesaj konusu:
Ya Donald_Duck, super biseymis bu kilise. Boyutlar inanilmaz ve mimari acayip.
Yapiminin hala devam etmesi cok sasirtici.
Super bir gezi olmus bu seninki yaw. _________________ My bikes: 06 Honda CBR1000RR (Silver); 06 Honda SCV100F Beat (Silver); 06 Norco (Green)
Çok güzel kareler, güzel anlatım _________________ HeRKeS RoSSi!! DoKuNMa BaBa TıRT!!!
I dont ride fast, I fly low!
www.istanbulracingteam.org / TüySiKLeT TeaM
kαγα™
Gaudi'nin eserleri...
Çirkinliğin asaleti..
Bi türlü yolum düşemedi İspanya'ya...
Bu arada yapım süresi konusunda rekor sanıyorum Duomo Milano'ya ait...
(O da ayrı bir harikadır)
http://www.mediolan.pl/images/Duomo1.JPG (tepesindeki devasa heykel som altındır; dikkat)
700yıldan fazla sürmüş yapımı.. 1300küsürlerde başlayıp 1960lara kadar...
Hala da restorasyon vs devam ediyor...
İtalyanlar bir iş çok sürdüğünde "Lungo come la fabbrica del Duomo" der..
Yani "duomonun yapımı kadar sürdü;çabuk be kardeşim " _________________ if you have a ten dollar head, buy a ten dollar helmet!!
Donald_Duck, herşeyiyle asil ve keyifli bir şehir bizlerle paylaştıgın bu güzel zevkli fotolar icin ayrıca teşekkür ediyorum _________________ MaLiZiYoo35- Asi Bir küheylanım kasmaz beni bu acılar beni vursalar bu puştlar ancak sırtımdan vururlar.. ÖZLEMİŞİM İKİ SATIR YAZMAYI OKUMAYI İZLEMEYİ
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız